ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ozgurkoksal
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Mart 2009 00:03
Son Ziyaret:
07 Aralık 2016 21:09
Toplam Mesaj:
253 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
özgür köksal
Doğum Tarihi:
28 Aralık 1973
Yaş:
50
İl:
Aydin
Meslek:
RESİM ÖĞRETMENİ
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


BİR BETTA HAYRANI
Betta Machai-Betta Smaragdina-Betta İmbellis-Betta Antuta-Betta Strohi-Ayrıca Dragon Hm Pk Hmpk Gold Ct Dt Vt Ve daha cogu

SON 10 MESAJI

Betta bakmak istiyorum.
[QUOTE=milkase27]Aldığımda bardak içindeydi. Peki ne zamana geçer bunun bu hali? Bu arada Özgür abi o akvaryum çok güzel bende 10 kök elodea aldım. Bitki türü olarak saz, limon, gül vs. gibi bitkiler ekleye bilirsem ekleyeceğim.[/QUOTE]

Sabredersen o hale gelir bu tank 7-8 ayda o hale geldi co2 taban gübresi sıvı gübrelerle bitkileri destekledim.


Bettanın yeni ortamına ne kadar hızlı alışırsa o zaman düzelir belli bir zaman vermem zor.
Betta bakmak istiyorum.
Sana örnek bir betta tankı göstereyim bir zamanlar benimdi şuan akvaryum ile uğraşmıyorum.



Betta üretime aldığım tankımda su yüzeyi
Su yüzeyindeki yağlanmayı temiz bir bezle içinde hiçbir zaralı madde içemeyen daha önceden temizlik amaçlı kullanılmamış olsun su emiciliği fazla olanından olsun su yüzeyindeki yağımsı tabakayı alabilirsiniz.

Köpük yuva yapmasına yardımcı olmak için catapa yapragı bulamazsanız ince kesilmiş strafor 7*10 gibi ölçülerinde yada köpük pet bardagı diklemesine yarım kesip camın yanına asabilirsinizde.
Bettam Hakımda Yorumlarınız
3-5 gün problem olması normaldir kısa sürede kendine gelecektir nede olsa yeni bir ortama uyum sağlamaktadır sizin yapacagınız öncelikle doğal ortam ayarlamanız lazım akvaryum ısısını sabitleyin 24-25 derece gibi olsun daha fazla olursa mantarlaşmaya neden olabilir buna dikkat edin beyaz benek olarak düşündüğünüz lekeler eğer 3-5 gün içinde azalmazsa ilaç atın metilen mavisi galiba tam hatırlayamadım onu deneyin fotolardan gayet sağlıklı gözüküyor bu dönemi atlatır düşüncesindeyim.
Bettam Hakımda Yorumlarınız
Betalarınız hayırlı olsun. Bendede sizdeki bettanın aynısından mevcuttu ve ilk günleri böyle cansız ve bakımsız görünüyordu zamanla kendine geldi ve ihtişamlı bir görüntüye sahip oldu zamanla sizin bettada iyi bakılırsa oda aynı güzlelliğe bürünecektir.

bettalarıma baktıgım tanktan bir görüntü


Betta için akvaryum ölçüleri?
[QUOTE=Eray Gurdogan][QUOTE=ozgurkoksal]Litre ve balık hesaplaması yaparsak 1 balık için 5 litre 30 lt için 6 balık demektir AMA söz konusu balık betta olduğundan ve bunlarda bölgeci balıklar olduğu için 30lt tankta 1 erkek ve 2 dişi maksimum bakabilirsiniz tankınız bol bitkili olmalı ve dişiler kaçabilecek ve saklanabilecek alanlar bulmalı.[/QUOTE]
Özgür beye Betta için tank kapasitesi konusunda katılıyorum fakat 1 balığa 5 litre su hesabına katılmıyorum :) tabii sadece Betta için söylediyse o zaman itirazım yok :) Ama genelde balıklar için yazdıysa o zaman Balık boyutuna göre gerekli su hacmi değişecektir. Örneğin; Bir Neon tetra için minimum 1 litre su yeterli olabilecekken, ortaboy bir çift eş tutmuş discus için bu rakam en az 75 ila 100 litre arası olmalı, bu da balık başına yaklaşık 50 litre yapıyor :) balık boyutları arttıkça da ihtiyaç duyulan su miktarı da değişiyor. Bir Erkek betta'yı tek başına besleyecekseniz 5 litre su yeterli olabilir belki ama bir balığa nekadar çok gezecek alan oluşturursanız o balık o kadar sağlıklı ve mutlu olacaktır.  
Sevgiler saygılar
 
Eray
[/QUOTE]

Eray Bey ekstra bilgi için teşekkür ederim BETTA dışında balık bakmadım hesaplamalar tamamen Bettalar içindir.
Elbetteki farklı boy ve türlerdeki balıklar için ayrı ayrı tank boyutları oluşur.
Hatta Betta ANTUTA ,MACROSTOMA gibi bettanın büyük türleri için su miktarı ve tank boyutları değişmektedir.
Bizim Hesabımız VT ve benzeri boydaki Betta Gurami gibi canlıların bilgisi idi.
GENLER
Merhabalar bu siteye bir bakın 
Akvaryum ve betta
En uyumlu akvaryum arkadaşı diyebiliriz 2 canlıda kendi haline balıklardır birbirlerine zararları dokunmaz.
Vidodaki bettanın cinsiyeti nedir?
Güzel görüntüler sergilemişler inşallah sonu kötü olmamıştır.
Yaşar mı acaba?
Birlikte yaşarlar bir problem olmaz ama nasıl yaşarlar nasıl bir ortam olmalıki problem olmasın akvaryumunuz bunun için yetersiz öncelikle akvaryumunuzu büyütün akvaryumun büyük olması yeterlimi tabiki hayır bol bitkili birtan kurmalısınız ki canlıların kaçabilecekleri ve saklanacakları yerler olsunki koşuşturmaları kısa sürsün ben 5-6 lepistes ve 1 e 4 d bettaya bol bitkili 50-60 LT lik bir tankta sorunsuz baktım altta akvaryumumla ilgili yazının ve resimlerin linkinide yolluyorum.

Görüntüler de dişiler lepistesler görünmüyor onları daha sonradan eklemiştim hiç bir problem olmadı diğer canlıları eklediğimde ki bitki oranı görüntülerde kinin iki katı idi.

Anlaşılacak olay şudur nekadar çok doğal ortamamına yakın akvaryum kurulursa problemler o derece azalır. unutmayalımki bettaların doğal ortamlarında sadece bettalar yok başka canlılarda vardır ve birlikte yaşamışlardır.
ozgurkoksal2012-06-07 17:07:31

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.