ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ataoğlu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Şubat 2006 10:12
Son Ziyaret:
22 Temmuz 2009 20:35
Toplam Mesaj:
82 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erhan ATAOĞLU
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Trabzon
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erhan ATAOĞLU
Trabzon

SON 10 MESAJI

Filtre motorunda gres yağı
Arkadaşlar,
 
Dış filtrenin motorunu söktük. Motorda kullanılan, metal göbeğin üzerindeki yağ silindi.
 
Tekrar yağlamamız gerekiyor. Bildiğimiz gres yağı kullanılılr mı?
 
Ne düşünürsünüz ?
 
Saygılar.
Yunus'ta Göz Şişmesi (Resimlere dikkat)
Ertan Bey,
Öneriniz için çok teşekkür ederim. Ancak gözün durumu şu an normal. Dolayısı ile şu an bir müdahaleye gerek yok. Fakat ilaç ismini kaydettim. İnşaallah olmaz ama yine benzer sorunla karşılaşırsam, kullanmayı düşünürüm.
Tekrar teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.
Saygılar.
 
Yunus'ta Göz Şişmesi (Resimlere dikkat)
Teşekkürler tekrar,
 
Saygılar.
Yunus'ta Göz Şişmesi (Resimlere dikkat)
Teşekkürler Ümit Bey. Şu durumda bir su test kiti almak gerekiyor. Doğrusu evet, sadece iç filtre kullanıyorum, su değişiminide zamanında ve 1/3 oranında yapmaya çalışıyorum.
 
Mehmet Bey, doğrusu ben bu balıklara gereken önemi gösteremedim. Bunlar şu an 13-14 aylık kadar ama yine de boyları ve gelişimleri normal diye düşünüyorum. Flagyl kullanmadım,  zaten gereksiz ilaç kullanımına karşıyım. Flagyl'i önerenler de inanıyorumki iyi niyetle, yardımcı olmak için önermişlerdir.
 
Hasan Bey şu an gerçekten düzeldi ve hiçbirşeyi yok, umarım bozulmaz. İlk su değişiminde metilen mavisini kullanacağım.
 
Herkese ilgisi ve yardımları için teşekkür ederim. İyi çalışmalar diliyorum. Ne olur şu yukarıda yazdığım önerilerimi değerlendirin.
 
Saygılar. 
Yunus'ta Göz Şişmesi (Resimlere dikkat)

Katkılarınız için çok teşekkür ederim.

İyice anlayıp dinlemeden hiçbir müdahalede bulunmak istemedim. Hele Meriç Bey'in yazısını da okuyunca iyice duraksadım. Nitekim dün tekrar dikkatlica baktığımda, resimlerdeki o görüntünün tamamen düzeldiğini fark ettim. Yani, kısacası, şu an görünen bir bozukluk yok. Her şey yolunda görünüyor. Zaten hayvan diğerlerinden farksız, yiyor, dolaşıyor, hareket ediyordu. Ancak gözü gerçekten ürkütücü idi.
 
Tekrar tekrar herkese çok teşekkür ediyorum.
 
Şimdi, insanın kafası karışıyor. Peki o zaman niçin oldu diye. Acaba bilemediğimiz başka bir rahatsızlık mı var, yada akvaryum şartlarında  bir bozukluk mu mevcut?
 
Öte yandan, biryerde yanlışlık yaptığımız düşüncesindeyim. Ben ne kadar kusursuz resim çekmeye çalıştıysamda, yinede bazı resimlerimin yanıltıcı olduğunu düşünüyorum. Bunun için herkesten özür dilerim. Örneğin Ümit Bey pullarda kalkma varmış gibi bir durum sezinledi. Diğer yandan forumda ne kadar araştırdımsa; göz şişmesinin beyaz bir tabaka varlığı ile göz fungusuna işaret ettiğini okudum. Bu rahatsızlığa ilişkin güzel, tanımlayıcı bir resim bulamadım doğrusu. Belkide olsaydı o zaman Meriç Bey kadar emin olabilirdim.
 
Buradan forum yöneticilerinden bir ricada bulunsak; balık fotoğrafları üzerine yarışma yapılıyor, bu yarışma kategorilerine hastalıklı balıkların, hastalığı tanıtıcı, hastalıkta tanıya yardımcı olabilecek resimler üzerine bir kategori eklenemez mi? Örneğin beyaz benek hastalığı olan bir balık görüntüsü yada pullarında kabarma olan bir balığın gayet net, tanımlayıcı bir resmi. Belki böyle olursa, Akvaryum.com'un sadece hastalıklar üzerine bir arşivi de olmuş olabilir. Buradan bizler doğruca bu resimlere bakarak doğru tanılarda bulunabiliriz. Bu görüşe sizler de katılır mısınız?
 
Zahmet edip okuduğunuz, cevap yazdığınız için tekrar teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.
Yunus'ta Göz Şişmesi (Resimlere dikkat)
Fotoğraf:
 
 

Canlıdaki Belirtiler:Doğrusu anormal hiçbir belirti yok. Normal yüzüyor, yiyor, görünüşte diğer balıklardan farkı yok.

Akvaryum Kapasitesi (litre):190 lt.

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:5 adet yunus (3e 2d)

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):Bunları ölçme imkânım yok.
Filitrasyon:Atman 201 iç filtre (800 lt/saat)

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:Hastalıklara karşı bir ilaç kullnmadım. Ancak 25 gün önce yame karışık bemiks vermiştim.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :10 gün önce, ısıtıcıya bağlu musluktan (suyun klorsuz olduğundan emin olarak) akvaryumla aynı sıcaklıkta (yak. 28 derece) 1/3 su ilavesi yaptım. 3 gün önce balıklarda beyaz beneğe rastladım. Ardından sıcaklığı 30 dereceye çıkartıp havayı çok aza indirdim. Dün beyaz beneğin geçmesi üzerine suyu tekrar 28'e düşürdüm, bugünde havayı normale aldım.

Arkadaşlar, Konu ile ilgili başlıklara baktım. Ortak görüş bunun göz fungusu olduğu şeklinde ise de, fotoğrafları görebilmeniz, hastalığı daha kolay teşhis edebilmemiz için sizlerle paylaşıyorum.

Bu arada, konu ile ilgili tecrübesi olanların hertürlü öneri ve fikirlerini bekliyorum. Zira bu bozuk göz görüntüsünün yanında balığın davranışında hiç bir anormallik yok. Her nekadar göz fungusu gibi görünüyorsa da başka bir şey olabilir mi?
 
Görüşlerinizi bekliyorum.
 
Saygılar.


s. prenses yumurtaları ağzından attı
Arkadaşlar,
 
Ben henüz 4 günlükken, kusulmuş yumurtaları, yaklaşık 6 litrelik bir akvaryuma koydum, ısıtıcı ile 28 dereceyi sağladım. Mantarlaşma olmaması için 1 damla metilen mavisi damlatıp hava taşını suyun yarı seviyesinde sabitledim. Böylece sürekli havalandırıp mantarlaşmaya engel oldum. Havataşını yarı seviyeye sabitlememin sebebi, su içinde fazla akıntı oluşturmamak içindi. Şu anda 13. gün ve bir sorun gözükmüyor.
 
Doğrusu 4. günde yumurtalar çatlamıştı. Belki çatlamamış yumurtalar olsa idi TUMBLER'a koymadan çıkarmıydı birşey diyemem ancak TUMBLER'daki bir denememde 18 yumurtadan sadece 7 'sinin çıktığını diğerlerinin yinede mantarlaşıtığı yada parçalandığını söylemeliyim.
 
Öte yandan tül yavrulukta yumurtalar, yinede zarar görebilir. Tüle rağmen diğer balıklar yavrulara zarar verebilir.
 
 
Bilgilerinize.
ataoğlu2007-06-02 10:55:05
Arka Fon (Son resimleri ekledim.)

Ercan Bey,

Ben teşekkür ederim.

Bulanıklık, tamamen kumdan kaynaklandı. Zamanla geçti. Silikondan kaynaklanabilecek bir olumsuzlukla hiç karşılaşmadım.

Doğrusu tek sorunum, balıklar büyüyünce kovuklar dar gelmeye başladı.

Sizde yapacaksanız, kovukları fazla dar yapmayın.

Kolay gelsin.

Saygılar.

 

Hava motoru, tuzlanmadan dolayı tıkandı

Arkadaşlar,

Öneriniz, için tekrar teşekkür etmek istiyorum. Hakikaten çek valf konusunda bilgisizdim. Daha önceden su tesisatlarında duymuştum ama hava sisteminde var mıdır, bilmiyordum. Teşekkürler.

Emre Bey size de teşekkür etmek istiyorum. Önerinize uyup bir çek valf aldım. Hatta denemesini de yaptım. Artık evdeki akvaryumun hava hortumundan gerisin geri su sızdırması imkansız. Yalnız sizden küçük bir şey rica edeceğim;

[QUOTE=Hamso]Arkadaşım kaç kişinin evini çekvalf kullanmadığı için su basmıştı.Bak sizinde motorunuz arızalanmış.Hulusi beyin dediği gibi kullanınız.Zaten ben hava motoru dışında akvaryumcularda satılan çekvalft görmedim hiç.Tam hava hortumu kadar giriş çıkışlar :) [/QUOTE]

yukarıda, kırmızı ve mavi ile renklendirerek ayırtladığım cümlelerinizde ne anlatmak istediniz?  "Zaten ben hava motoru dışında akvaryumcularda satılan çekvalft görmedim hiç." çek valfler ayrı olarak satılıyor. "Tam hava hortumu kadar giriş çıkışlar :)" sonunda :) işareti olduğuna göre burada bir espri var fakat ben seçemedim. Eminimki, arada yazdığınız bir ifade yada tümce bir şekilde silinmiş, sizde farkında olmadan mesajı göndermişsiniz.

İfadelerinizin tam şeklini merak ediyorum. Enkısa zamanda düzenlerseniz çok memnun olurum. Ne demek istediğinizi öğrenmek istemem sadece duyduğum saygıdandır.

Tamer Bey, melzeme aynen arkadaşların söylediği gibi, bir emniyet aparatı. Herhangi bir akvaryumcuya ifade etmeniz yeterli olacaktır. Onlar size verirler. 

Herkese iyi çalışmalar diliyorum.

Saygılar.

Hava motoru, tuzlanmadan dolayı tıkandı

Doğru diyorsunuz, belkide öyle olmuştur. Şu durumda araya çek valf koymam gerekecek.

Saygılar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.