Akvaryum.Com
  • Trichopsis Vittata - Yavrular 2. Sfda


    Profil resmi
    İnci Kefali
    22:58
    10 beğeni
    Hacim: Yaklaşık 40 Lt
    Canlı Türleri: Trichopsis vittata ve pigme çöpçü, birkaç da salyangoz düşünüyorum. *güncelleme: çöpçü yerine şimdilik betta siamorientalis çifti mevcut
    Bitki Türleri: Echinodorus, sessiliflora, ileri zamanda su üstü bitkileri ve subulata, cryptocoryne vs düşünüyorum. *güncelleme: crypto iptal
    Tankın Yaşı: 0
    Filtrasyon ve Işıklandırma: Askı filtre kullanacağım. Wolframın aydınlatması mevcut. Isıtıcı yok, odanın ısıtması akvaryumlar için ayarlanıyor. *filtre pipo oldu
    Tasarım ve Dekorasyon: Dipte dere kumu var, iki parça taş koydum. Su klordan uçunca kozalaklar ve yapraklar ekleyeceğim.


    Merhaba herkese. Yakın zamanda vıraklayan gurami olarak anılan bu türü edinmiştim ancak sipariş verirken balıkların çok daha küçük olacağını düşünüyordum. Haliyle şimdiki akvaryumlarında rahat edemediler. Bu tankı onlar için hazırlayacağım. Yarın bir miktar sessiflora gelecek. Hafta içi başka yerden yine bir miktar sessiflora gelecek. Bendeki bitkilerden de zamanla ekleyebilirim. Filtre zaten şu an onlara çalışan oturmuş bir filtre olacak. Klor uçsun, bitkiler otursun direkt alırım balıkları buraya diye düşünüyorum.

    Forumda daha önce bu balık adına açılmış konu bulamadım. Tanıtımı adına güzel olabilir diye düşünüp adım adım gitmek istedim. Betaların akrabası, labirentli bir tür ufak gurami bu vittatalar. Uysal balıklar. Çok da gösterişliler ama biraz çekingenler. Dişinin bir hafta boyunca öldüğünü düşündüm, sonra ortaya çıktı sağ olsun.
    Köpük yaparak üreyen bir tür. Ro su kullanmıyorum, yavru görür müyüm bilmiyorum ama canlıların sağlığı şu an iyi.
    Güncel tutmaya çalışacağım. İyi forumlar.

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253160/140620252258261.jpg[/IMG][EDIT]İnci Kefali,2025-06-28 19:42:20[/EDIT]

    Profil resmi
    İnci Kefali

    [QUOTE=ArifhbsAquatics]Her ne kadar ro su koşullarında üreme başarılarının arttığı söylense de, mekong havzasının freshwater (blackwater olmayan) sularında yaşadığından olsa gerek; ilgiyi ve yuvalarını sevdiklerinden sanırım, yavru göstermişler size. Sağlıkla büyütün.

    Genellikle freshwater biyotoplarda veya blackwater ve freshwater suların ikisinde de yaşayan türler çeşme suyunda bile üreme davranışı gösterebiliyorlar. Freshwater sularda hem tds hem pH blackwater sulardaki gibi düşük değil. Coğrafik ve mevsimsel şartlar neticesinde, binlerce yıldır her iki su kimyasına maruz kalan balıkların yumurta genetiğinde ekstrem şartlara uyum sağlama eleminasyonu gerçekleştiğinden; çeşme suyu ile de üretim deneyimi görmek sürpriz olmuyor. Fakat bu durumda, vittatalar gibi nazik türlerin beslendiği ortamda tamamen huzurlu hissetmelerinin üremelerinde olumlu etki oluşturduğunu düşünüyorum. Bazen yoğun stres ve hayatta kalma içgüdüsüyle de çiftleşebiliyorlar. Belki de yaz aylarına girdiğimiz şu dönemde sıcaklık değişimleri bu davranışı tetiklemiş olabilir. Sebebi ne olursa olsun, (ki ben ortamlarında huzurlu olduklarını ve iyi bakıldıklarını düşünüyorum) tür özelinde forumda sıkça rastlamadığımız bir durumu yaşıyorsunuz. Tebrik ederim.

    Ebeveynler Türkiye üretimi mi? İkinci bir sorum da su değerleriyle ilgili; pH, kH, tds ve nitrojen düzeyi nedir?[/QUOTE]

    Merhaba Arif Bey. Bildiğim kadarıyla ana baba ithal. Seriouslyfish gibi yerlerde pH aralığı 7 üstüne kadar verildiğinden Ankara şartlarında bakabileceğimi düşünerek almıştım. Yolda deli stres yapmışlar ve ilk aldığım tankta da yoğun stres davranışları vardı. Birbirlerini dövmüşler torbada. Aldığım yer ölürlerse iade veririm demişti hatta.
    Küçük tankta bulundukları dönemde kurlaşma bile olmadı, hatta birini günlerce göremedim, o yüzden yeni yerlerinde rahat ettiklerini ve ürediklerini düşünüyorum.
    Yine yabancı bazı kaynaklarda suyu yumuşatıp sıcaklığı arttırmanın üremeyi tetikleyeceği söyleniyordu. Balıkları yeni yerlerine aldığımda suda bol kozalak ve yapraklar vardı ve su çok karanlıktı. Ayrıca günün bir kısmında güneş alan bir yere aldığımdan, bu arkadaşları teşvik eden etkenin bunlar olduğunu düşünüyorum. Diyetlerine de güveniyorum, o konuda keyifliler. PH değerim 6.9-7.1 civarı değişkenlik gösteriyor. Diğerlerini ölçecek ekipmanım yok. Bulaşık makinesi aldığımda gelen ekip çeşme suyuna test yapıp 9 tds demişlerdi ama ne kadar doğrudur bilemiyorum açıkçası.

    Aynı cinsten trichopsis pumila da mevcut bende, aynı yerden geldiler. Daha kolay ve daha önce yavru aldığım bir tür olmasına rağmen onlarda henüz köpük bile göremedim. Bu noktada vittataların beni de şaşırttığını söylemek gerekir sanıyorum :). Biraz da şans işi, canlılar üzmedi beni sağ olsunlar.

    (23) (2353)

    Akvaryum İçin Kum Önerisi


    Profil resmi
    Azer63

    Merhaba arkadaşlar transgenetik tetra için bitkili akvaryum yapacam. 85x35 ölçülerinde kaç kilo kum yeterli olur ve hangi kumu önersiniz fiyatı uygun olan

    Profil resmi
    Mesutoviç

    Daha kum gibi ince taneli olmadığı bir kalın olduğu için eğer cımbızla ince işler yapmak isterseniz biraz zorlanabilirsiniz benim ilk bitki deneyimim lav kırığında olmuştu sazları ekerken bitki için uygun yeri seçip cımbızla kökü tuttuktan sonra etrafına kumla sabitliyordum tabi bu yöntemi bulana kadar dikmek istediğim bitkiler su üstüne çıkıp durdu. Ama dediğim gibi biraz zorlanabilirsiniz mantığını hızlıca kavrayacağınızı düşünüyorum ondan sonra rahatça dikim yaparsınız

    (9) (182)

    Ücretsiz Akvaryum Arayanlar


    Profil resmi
    KaanE

    Arkadaşlar bu forumun ilanlarında arada denk geliyorum ücretsiz akvaryum. Öte yandan "durumum yok" diyip 30-40 litrede japon bakan arkadaşlar da görüyorum. Bakın ilanlarda ~500litrelik akvaryum var bedava. yaptırmaya kalksan binlerce lira. 2 gün sonra çöpe gidecek. 130 x 60 x 60 gibi bir ölçüsü varmış ve clear cam arka hariç.

    Ne hikmetse durumum yok vs. diyenler dolu ama ücretsiz bir çok ilana da talep yok. Cam kesmeyi bilsem ben gidip parçalayıp alıcam, clear camlardan başka akvaryumlar yapıcam.

    Ha bilen varsa cam kesmeyi beraber gidelim bölüşelim ama öncelik bu şekilde bu akvaryumu alanın olsun parçalamadan. 2 gün sonra evsahibine kalacak, o da çöpe atacak muhtemelen.


    Profil resmi
    Erensrens

    1 beğeni
    [QUOTE=KaanE]

    İlanlarda.

    Bu arada öncelik hobiciye verilmesi tabi.[/QUOTE]

    Sağ olasın yazmasan varlığından bile haberim yoktu umarım iletişime geçerler

    (3) (58)

    Bu Akvaryumu Ne Kadar Fiyatlamalıyım


    Profil resmi
    AmatorLepistesci

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/255287/010720252245491.jpg[/IMG]
    Akvaryum ölçüsü 40*40*40 64 Litre
    Filtre: Dophin h200 370L/h
    Işıklandırma: 10 adet 10000K Samsung 2835 Modül led 12w
    Bitkiler: Eleocharis parvula mini
    Alternenthera Reinecki mini
    Christmas moss
    Rotala Rotundafolia
    Balıklar:
    Half Black-Dragon kırması toplam yavrularla beraber 100-150 arası yavru
    Sayısı belli olmayan Bloody mary karidesler
    2 Adet Biri Albino Tül diğeri Normal Küt Cüce Vatozlar
    1 Adet otocinclus
    5 Adet nerite, 3 tane boynuzlu, 1 zebra, 1 kaplan nerite şeklinde
    1 adet Capucino Trumpet(faunus ater) salyangoz
    Seramik Co2 diffuser, Check Valf, 2 Adet sitrik asit/mayalı sistem için şişe kapağı, 2 adet vantuz,
    10 Litreye yakın bazalt kum, içine kapsül gübre gömülmüş şekilde, filtre içinde sera siporax, elyaf ve biyolojik sünger vardır.
    Her hafta sıvı gübreleme yapılmış, bitkilerde düzenli olarak budanmıştır, parvulaların adaptasyonu yeni tamamlandığından yayılmaya başlayalı 1-2 hafta olmuştur.
    Yavru boyutlarında en küçük grup 1-2 haftalık, en büyük grup 2 aylıktır, Fiyat 5500, Yanında Tetra crisps, 7 yemli artemialı karışık toz halinde yem miksi, tetra algae wafers da vereceğim.
    Bu ikinci el akvaryuma sizce satarken kaç tl fiyat biçilmeli?

    Profil resmi
    KaanE

    Fiyat 5500 diyerek fiyatı biçmişsin zaten [:D]

    (1) (68)

    Akvaryum Bitkilerim Çürüyor (fotoğraflı)


    Profil resmi
    ScarX

    80 litre bitkili bir Lepistes akvaryumum var ve içerisine papağan Tüyü bitkisi koydum fakat bir kaç ay içerisinde siyaha döndü ve çürüyüp gitti. Dün bir bitki daha ekledim ama onun da sadece 1 gün içerisinde uç kısımları siyaha döndü. Ayrica Bazi lepsiteslerde iki ay içerisinde sirayla dibe çöküp ölüyorlar neden bilmiyorum ışıklandırmada da sorunum yok. Hobiden soğuma noktasina geldim, bilen biri fikir verebilir mi?[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/257182/010720251707141.jpg[/IMG]

    Profil resmi
    Mesutoviç

    Genelde bu tür durumlar benim gözlerim kadarıyla su değerleri değişimlerinden oluyor. Eklediğiniz bitkiler yeterli ışık alamadığı, su sertliği gibi sebeplerden ötürü çürümüş olabilir. Yaşadığınız yer veya akvaryumunuzun bulunduğu yerin sıcaklığından olabilir nitekim bu aylarda petshoplarda balık ölümleri fark edilir şekilde artar. Tavsiyem bir miktar su değişimi yapmanız ve balıkları gözlemeniz bir ay akvaryumunuza yeni bir şey eklemeyin belki bu durum bakteri çatışmasından dolayı meydana gelmiştir

    (3) (112)

    Uzun Zaman Sonra Demasoni İle Devam


    Profil resmi
    umitopall
    22:22
    Ölçüler:100/50/45
    Canlı Türleri: Demasoni- Sarı Prenses
    Bitki Türleri: -
    Tankın Yaşı: 0
    Filtrasyon ve Işıklandırma: Sunsun hw-302 Orionled C serisi
    Tasarım ve Dekorasyon: Silis kum / Gnays Kaya [EDIT]umitopall ,2025-07-02 00:57:59[/EDIT]

    Profil resmi
    umitopall

    [QUOTE=Hsrt]Harika bi akvaryum olmuş,,iki türde çok güzel balıklar,,sarı ve mavi renkler çok güzel manzara oluşturuyor..maşallah diyelim..yalnız ısıtıcı yı suya tamamen daldırmanız gerekmiyor mu??bunlar dalgıç ısıtıcıdır ..suya tamamen daldırabilirsiniz..hafif eğimli koyabilirsiniz.[/QUOTE]

    Çok teşekkürler. Isıtıcı görseli bozmasın diye o şekilde bıraktım şimdilik bir problem olmuyor [:)]

    (5) (590)

    Beta Balığım Çok Durgun Ne Yapmalıyım


    Profil resmi
    Sbozkurt

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258964/010720252155131.jpg[/IMG]

    Herkese iyi akşamlar
    Beta balığım bugün hic bişeyi yokken akşam 7 den sonra bu şekilde oldu
    Acaba ne yapmam gerekiyor bu konuda bilgilendircek arkadaslardan yardım istiyorum
    Suyun yüzünde oldugu yerde hic hareket etmiyor ..

    Profil resmi
    Mesutoviç

    Sıcaklarla beraber sudaki oksijen seviyeleri düşmüş olabilir bundan dolayı yüzeyde hızlı solungaç hareketleriyle durgun olabilir. Gördüğüm kadarıyla akvaryumunuzda filtre yok eğer walstad gibi bir sisteminiz yoksa kati suretle filtre olmasını tavsiye ederim. Canlıyı yeni aldıysanız stresten dolayı da bu davranışı sergiliyor olabilir betanız için küçük saklanma alanları oluşturarak bu durumu çözebilirsiniz.
    Yegane tavsiyem boyalı beyaz kumlardan vazgeçip ufak bir bitkili bir ortam oluşturmanızdır bu durumda betanız hem daha hareketli ve stressiz olur hemde siz daha tatmin edici bir görsel elde edersiniz.

    (3) (82)

    Bunun Türü Ne?


    Profil resmi
    ArjenB

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237609/020720250042461.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237609/020720250043381.jpg[/IMG]
    Dereden topladıgım bu bitkilerim türü nedir?

    (0) (47)

    Ani Ölüm


    Profil resmi
    Cagansaygılı

    Akvaryumu 1 hafta önce aldım. Balıklar gündüz halinde oldıkça canlı fakat gece balıklsrı kontrol etmek için ışık açtığımda bazılarının üstinde lokal beyazlıklar (mantar gibi) oluyor ve sabahına ölmüş oluyorlar. Başta bakteri kültürü oluşmamıştır dedim ama öyle de değil gibi. Sabah dip çekimi yaptım akvaryumun suyunu değiştirdim şimdi kontrol ettim yine biri mantarlı gibi yardım edin lütfen[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/262828/020720250041551.jpg[/IMG]

    (0) (42)

    German Ram Yüzgeçlerde Ve Burunda Mikrokurtlar


    Profil resmi
    RadiantHydrogen
    13:01
    Fotoğraf: [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/110924/250620251228261.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/110924/250620251228271.jpg[/IMG]

    Bu konudaki hiçbir bilgi yapay zekadan alınmamıştır. Fotoğrafını belirtseniz dahi siz söyleyene kadar dermocystidium olduğundan şüphelenmemektedir.

    [U]Bu bölüm ise hem tavsiyede bulunan değerli forum üyelerinin @Orhan76, @Ömer T, @Canahsha fikirlerinden yola çıkılarak, hem dışlama, hem araştırma, hem bireysel deneyim ve gözlemler hem de genel bilgilerle derlenerek hazırlanmıştır. Konuyu geriletme, saptırma, duraklatma amacı taşıyan, şüphe yetisi göstermeyen, iyi niyetle çoktan vedalaşmış, ne kadar bilmediğini bilmeyen ve önyargılı şahısların fikirleri önemsenecek kadar değerli bulunmamıştır. Bu bir makale, laboratuvar çalışması veya incelemesi değildir. Nitelik özellikler ve öznel betimlemelere dayanmakta, bilgi verme ve rehberlik amaçlıdır. Bu parazite benzer bir patojenle karşı karşıyaysanız ve ne olduğuna dair hiçbir fikriniz yoksa, bu bilgiler size yol gösterebilir. [/U]

    [B]Şüpheli Etken Parazit: [K]Dermocystidium[/K][/B]

    Etkin ve mevcut bir tedavisi bulunmamakla birlikte bir nematod veya sestod [K]değildir[/K]. Dermocystidiaceae [K]familyasındandır[/K]. Kurt, kurtçuk, mikrokurt, kılcal kurt, kancalı kurt, planarya, hydra, solucan, toprak solucanı, kök solucanı, bitki kurdu, bitki solucanı, kök kurdu, toprak kurdu [K]değildir[/K]. Şu an yükseklisans öğrencileri de olmak üzere yaklaşık 5 yıldır akvaryum balıklarındaki dermocystidium patojenleri ve varyeteleri için mikroskobik düzeyde literatürik çalışmalar yurtdışında devam etmektedir. Kombine tedaviler denenmiş ancak çoğunlukla yanıt alınamamış ve eğer yanıt alanlar varsa aldıklarını bildirmemişlerdir. [K]Dermocystidium[/K]’un fungus ve protozoan ara formu(Mesomycetozoa) olmasından dolayı levamizol, emamectin benzoate, nematol, nilverm, mintiverm ve türevleri tedavide [K]etkisizdir[/K].
    Bu parazit, konak türünde ve türün varyete bazında çok seçici davranmaktadır. Etkilediği türler Neon ve Kardinal Tetra, Kırmızı Burun Tetra, German Blue Ramirezi, Discus(Electric Blue Ram, German Blue Ram ve Bolivian Ram’ın bulunduğu tankta sadece German Blue Ram’da konakçı olabilmiştir.) Koi balıklarında farklı bir varyasyonu vardır. Ve somon balıklarına da enfekte olmaktadır. Genellikle akvaryumdaki aynı varyetelerin birinde görülmesi durumunda aynı varyetelerin yüzde 25’inin kaybedildiği bildirilmiş. Kesinlikle bir solucan, kurt ve kurtçuk değildir. Morfolojik olarak öyle görünse de bir mantar(aynı zamanda protozoa) sınıfındadır ve [K]metronidazol[/K] tedavisi veya [K]kanamisin[/K] tedavisi tavsiye edilmektedir. Hiçbir çözüm bulunamadığında ve ilk fark edildiği anda konak balığın tanktan mutlaka ayrılması ve balıkların satın alındığı kaynağın mutlaka sorgulanması gerekmektedir. Ayrıca dermocystidium’un birçok varyetesi bulunmakta bazılarının kistik yapısı(baloncuk, kesecik) bariz bir şekilde öne çıkmakta ve içinde kurt benzeri gövdenin konağa yerleşik halde bulunduğu formları da mevcuttur.

    [K]Önceden denenmiş ancak etkinlikleri konusunda şüphe olan tedavi girişimleri;[/K]
    [B]•Antibakteriyel ve antifungal ilaçlar,
    •Akvaryum tuzu ve Metilen Kombini,
    •Balığa günde 2 defa olmak kaydıyla 30 dakikalık(derişimde maksimum 50 ppm genel olarak tavsiye edilmekte) metilen banyosu ve ana tankta metilen tedavisi,
    •Benim şu an uyguladığım [K]Cupramine[/K] tedavisi[/B]




    [U]Bu bölüm benim patojenlerdeki ilk gözlemlerim, yardım ihtiyacında bulunduğum ve bunu da [K]herkesi bilgilendirme amaçlı da[/K] yapmak isteyerek konuyu ilk açtığım ana aittir.[/U]

    [B]Hastalık Belirtileri:[/B] German Blue Ram’in Yüzgeç epitelinde, Göz Katlantılarında ve Burun Boşluklarında İlerlemiş, Kıvrılmış Kıl Kurdu Benzeri canlılar mevcuttur. Balıkta iştah, merak ve günlük aktiviteler sorunsuz.
    [B]Akvaryum Kapasitesi (litre):[/B] 100 Litre
    [B]Akvaryumdaki Diğer Canlılar:[/B] Bitkili
    [B]Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):[/B] 6,75 pH, 80-180 tds-ppm, Sıcaklık 25,7-27,2 Derece, Amonyak(?), Nitrat 5-10 ppm
    [B]Filtrasyon:[/B] Tetra Ex 600
    [B]İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:[/B] 1,2 Lt’lik Kaba alınan German Blue’ya Costapur ve Mycopur ikisinden de 1’er Damla, aşağıda verilen tuz banyosu tavsiyesi üzerine banyo yerine 750 microsiemens yani 375 tds-ppm civarında sera ectopur tuzuyla başlanarak, ph ve sıcaklık stabilitesi, devamlılığı da sağlanarak optimal düzeyde tuzlu kapta balık karantinada tutulmakta. Mycopur x Costapur(1’er Damla) Karantina Süresi 24 Saat([K]Etkisi Belirsiz[/K]), Tuzlu(475-500 ppm) karantina süresi 24 saat([K]Etkisi belirsiz[/K]), Seachem Cupramine 1,2 Lt’ye 0,6 Damla: 120 saat([K]96. Saat: Patojen, balığın vücut boşluklarından yavaş yavaş yok oluyor ancak konak cildinden ayrılmıyor.120. Saat: Kafa yakınındaki Patojenlerden biri uzamış, tüyümsü yapı göstererek şişmiş ve muhtemelen patlayarak(tahminen kistik yapısını saçarak) veya hifsi yapısı çözünerek vücut boşluklarından yok olmuş ve cilt üzerinde sayısı azalmış, kalanlar ise görece ince haldedir. Yaklaşık 1,5cm’e yakın, beyaz, sosis gibi şişmiş ve tüyümsü haldeki patladığını(veya hifsi olarak dağıldığını) düşündüğüm yapının herhangi gözle görülür kalıntısı yoktur. Kalıntı olmaması Bir nematod veya sestod olmadığı yönünde şüpheleri biraz daha doğrulamaktadır. 120. Saatte Bakır(Cupramine) tedavisi olumlu yanıt veriyor gibi görünmektedir, balığın iştahı ve yeme saldırması yerindedir.[/K])
    [B]Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): [/B] 2-3 hafta önce tabana serili aquabasis pro(5 yıllık, kodlama yapar gibi tds 280’e sabitliyor) ve eski aktif toprağın(3-5 yıllık, silis kumla karışık) tamamıyla kaldırılması. Yeni aktif toprağın eklenmesi ancak yeni kum miktarı bitki kökleri için yetersiz kalınca eski aktif toprağın yıkanarak tekrar kullanılması(dolayısıyla bu işlemlerde akvaryum içinin çokça çamur banyosuna dönmesi kaçınılmaz oldu). Ayrıca 20 Litrelik neocaridina(40-50 adet) tankımda planarya sanarak 2-3 gün boyunca hareketsiz olarak camda gördüğüm bu parazitler, birkaç gün boyunca mevcuttu ve birkaç gün sonrasında balık harici bir yerde görmedim. Yani karides tankının camı(2-3 gün) ve bu balık(şu an) haricinde hiçbir canlı veya yüzeyde görünür bir parazit mevcut değil. O tanktan ana tanka kepçe teması? 2 hafta önce internetten 11 tür farklı bitki alınması, hepsinin 5-15dk arası [K]Potasyum Permanganat[/K](lavanta rengi derişiminde) ile dezenfekte edilmesi ve ekilmesi.

    Bu parazitle karşılaşmış bir başka arkadaş da forumda konu açarak yardım istemiş. Balığı da german blue ramirezi yani benim balıkla aynı. [K]Seachem Cupramine[/K] almış ve başka bir arkadaşa da tavsiye etmiş. Ben de nokta atışı olması amaçlı(Paraguard yerine) [K]Cupramine[/K] aldım. Birkaç güne elime geçecek ancak konuyu açmamın sebebi; forumda, googleda, yapay zekada tarama yapmama rağmen bu parazitin türünün genel olarak bilinmiyor gibi görünüyor olması. Parazitte çengel, kanca yok, gövdesinin bir kutbunda Y şeklinde bir morfoloji yok, kırmızı renkli değil. Tek renkli(krem), zamanla kıvrılmaya meyilli. Anüsle bağlantısını hiç görmedim. İlk günlerde kılcal bir şekilde yüzgeçlerde, sırt yüzgecine yakın yerde ve daha çok vücut boşluklarına girişin rahat olduğu göz derisi katlantıları gibi bölgelerde, incecik bir bakteri filamanı veya kümelenmesi gibi görünüyordu. Günler sürdükçe giderek uzuyor bu yavaşlıkta kıvrılıyor. Ve dün de göz katlantısından burun boşluğuna ilerlemiş.

    Elimde aquatan, bactofish, costapur, mycopur, baktopur, ectopur tuz, kaya tuzu ve metilen damlalardan başka bir ilaç olmadığı için costapur ve mycopur ile ampirik bir tedavi denemesine giriştim belki burundan beyne ilerlemeyi durdurum diye. Balığın iştahı, merakı ve günlük davranışları tamamıyla yerinde. Ancak bu parazit türü tam olarak nedir, german blue ramlerde genel olarak mukozal hassasiyete bağlı türe özel bir parazit midir? Tedavisi nedir ve nasıl yapılır, şu an acil müdahale yapılabilir mi diye sizleri de bilgilendirmek amaçlı konuyu açmış bulunuyorum. Ortak fark ettiğim durum ise mutlaka [K]karides tankının bulunması[/K], 3 konu başlığının da haziran ayında açılması([K]sıcaklık[/K]), [K]dışarıdan bitki alınması/yeni bitki ekimleri[/K], karides tankıyla ana tank arasında bir şekilde [K]temasın[/K] bulunması, [K]yıllanmış toprağın karıştırılması[/K]. [K]Sitraks[/K], [K]Paraks[/K] tabletleri eczanede bulamadım. [K]Nilverm[/K] ve [K]Mintiverm[/K] denenebilir belki. Forumda sıklıkla bahsedilmiş.

    Forumda aynı parazitle ve aynı balık türüyle alakalı açılmış olan başlık linkini aşağıya bırakıyorum. Parazitin türü belirlenememiş ancak [K]Cupramine[/K] alındığı belirtilmiş ve 1 hafta içinde parazitlerle alakalı başka bir başlıkta, balık sahibi tarafından başkasına [K]Cupramine[/K] tavsiye edilmiş.

    [URL]https://www.akvaryum.com/Forum/ramirezi_ve220;stve252;nde_kurtve231;uk_k992586.asp?PID=5998982#![/URL]

    [URL]https://www.akvaryum.com/Forum/ramirezi_dis_parazit_k992616.asp[/URL][EDIT]RadiantHydrogen,2025-07-02 04:21:27[/EDIT]

    Profil resmi
    RadiantHydrogen

    İşimizden gücümüzden artırdığımız vakti hobiye ayıralım diyoruz, özel üye mi zorba üye mi belli değil. Mayın tarlası gibi bekliyor. Rahat bırak milleti ya.

    (28) (2662)
  • SON MESAJLAR

    GÜNCEL 100 TANITIM

    SON İLANLAR

    KULLANICILAR

    • 30 Online Kullanıcı, 17 Üye

    Online Kullanıcılar

    FORUM İSTATİSTİKLERİ

    • 3,797,668 Mesaj
    • 408,613 Konu
    • 91 Forum
    • 145,128 Forum Üyesi
    • 1,466 Özel Forum Üyesi
    • 29 Kıdemli Akvarist
    • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

    Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.

    Akvaryum Tanıtımı

    Discus-melek-neon Tetra-cüce Vatoz


    Profil resmi
    yasarcelikk17 - 12:31

    Ölçüler: 90×45×45
    Canlı Türleri: 6 Discus
    2 Melek
    4 Cüce vatoz
    10 Neon tetra
    Bitki Türleri: Anubias bakteri var
    Tankın Yaşı: 1.5 ay
    Filtrasyon ve Işıklandırma: Aquael Ultramax1000- Orionled B80
    Tasarım ve Dekorasyon: Kaya-silis kum- ribbedwood
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/120070/080520251227021.jpg[/IMG]
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/120070/080520251226461.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/120070/080520251226491.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/120070/080520251226511.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/120070/080520251226541.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/120070/080520251226571.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/120070/080520251227001.jpg[/IMG]

    (13) (21) (7)
    Canlı Tanıtımı

    Xiphophorus Alvarezi (vahşi Form Kılıçkuyruk)


    Profil resmi
    eackgzz - 18:17

    Aylardır aradığım canlıları karma tankta da olsalar sonunda buldum. Beslediğim her balığın doğadaki formuyla beslemek istiyorum. Uzun süre sonra canlı doğuran grubuna da giriş yapmış oldum böylece.

    Benim için renkleriyle, hareketleriyle çok güzeller. 10 dişi 3 erkek ile başladım daha sonradan kanı devam ettirmek istiyorum. Dişilerin çoğu dolu ama karma tankta oldukları için gelen yavrulardan çok bir ümidim olmasa da aradığım forma en yakın olanlarla devam edeceğim. Suyu acı su yapacaktım fakat elimde çokça java fern bulunduğundan heba etmek istemedim. Yavrulara da el sürmeyeceğim için hem saklanma alanı olur diye düşündüm. Fern'leri başka bir akvaryuma ayırabilirsem acı suya döneceğim.

    Umarım bu tarz unutulmuş renksiz diye nitelendirilen doğal türleri daha çok görürüz akvaryumlarda. Bundan sonraki hedefim ise en safkanından velifera bulmak olacak ama bunlardan çok daha zor olacağının farkındayım maalesef [:D] Çünkü bu balıkları karma tanklarda tek tük görsek bile ne yazık ki velifera diye satılan canlılar yelken kuyruk moli bile ancak ucundan olacak türden.

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229696/040520251815041.jpg[/IMG]

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229696/040520251814491.jpg[/IMG]

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229696/040520251815091.jpg[/IMG]

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229696/040520251815181.jpg[/IMG]

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229696/040520251814311.jpg[/IMG]

    (18) (19) (7)

    En Güncel 50 İlan


    Forumda Son Konular


    SON MESAJLAR

    Pleksiglas Levhadan Kapak Yapımı


    Profil resmi
    metubo - 15:53

    Arkadaşlar Meraba,


    Pleksiglas levhadan akvaryum kapağı yapımını kafamda tasarladım. Ufak tefek çizim ve maliyet hesaplarını da yaptım. Malzeme alımını gerçekleştirmeden önce sizlerinde fikirlerini almak istiyorum.
    Aşağıda alacağım malzemelerin linklerini ve fiyatlarını vereceğim. (Umarım sakıncası yoktur. Herkes faydalanabilsin diye yapıyorum. Yoksa bu firmalarla her hangi bir bağlantım ya da bu işten bir çıkarım söz konusu değil)

    Ben evimdeki 65*25*40(h) ebatlarındaki akvaryumum için 3 Adet floresan takacak şekilde planlamamı yapıyorum. Siz kendi akvaryumunuz için ebat değişikliğine gidebilir, ona göre maliyet hesabı yapabilirsiniz.
    Hatta dilerseniz bu levhayı ilerde göstereceğim ufak montaj parçaları ile askı armatürler gibi kullanabilirsiniz. Bunun için sadece askı zinciri (asacağınız yüksekliğe göre 3-4metre) ve 4 adet kanca işinizi görecektir.

    Pileksiglas Levha,
    2 tip arasında takıldım kaldım 4mm mi 5mm mi ?
    4mm 40*80cm fiyat 25,68 TL
    5mm 40*80cm fiyat 33,23 TL

    Pleksiglas Levhayı yapıştırmak için,
    Tangit PVC U Yapıştırıcı 50gr fiyat 5,89TL (Yeteceği düşüncesindeyim)

    Reflektör,
    Forumda reflektor nickli Celal Bey'in sattığı Miro4 Alüminyum Ekosallı Parobolik Özel Açılı Ayna
    60cm x 3 adet 18 TL (Fiyat Eylül 2011 ilanından alındı. Kısa zamanda güncellenecek)

    Elektronik Balast,
    OSRAM Elektronik Balast FLORESAN QUICKTRONIC QT-FIT8 4X18-20W T-8 ELEKTRONİK  Fiyat 23,41TL

    Ya da tek balastla 3 flo çok ısınma yapar denilirse aşağıdaki üründen 3 adet yahut yine Osram'ın 2x18w 'tan 2 adet alım mı yapayım..

    BALAST VITO FLORESAN 18-20W ELEKTRONİK UZUN Fiyat 5,34 TL x 3 adet = 16,02 TL

    BALAST OSRAM FLORESAN QUICKTRONIC 2X18-20W ELEKTRONİK Fiyat 21,27 TL x 2 adet = 42,54 TL

    Floresanlar,
    SYLVANIA Grolux T8 18 Watt Fiyat 14,49 TL
    Sylvania Aquastar T8 Floresan 18 Watt Fiyat 18,90 TL
    Sylvania Daylightstar T8 Floresan 18 Watt Fiyat 32,50 TL
    (Aslında üçünden de birer adet almayı istiyorum ama Daylightstar biraz pahalı. Onun yerini hazırlayıp daha sonra sisteme dahil edebilirim. Ya da bitkiler için daha yararlı olur dediğiniz bir tanesinden 2 adet alım yapabilirim.)

    Aydınlatma için anahtar,
    Soba anahtarı 3'lü Fiyat 2,66 TL

    Floresan Bağlantı Kablosu,
    2x0,75 Kablo Bitişik Şeffaf Fiyat 0,47 TL x 10metre = 4,70TL

    Kablo ve Floresan Bağlantı Klemens,
    Bağlantı Klemens No.1 Sıralı (12 Adet) Beyaz Fiyat 1,84 TL x 2 adet = 3,68 TL

    Şimdilik bu kadar..
    Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. 35 - 40 arkadaş konuyu okumuş ama yorum yapan yok.

     
    metubo2012-03-15 10:33:11

    Cevapsız Konu
    40x35x30 Extra Clear Akvaryum

    Profil resmi
    barsbingul -

    Satılan Malzeme(ler): 40x35x30 Extra Clear Akvaryum, 6mm Cam Kalınlığı, Makina Rodajlı
    Adet Fiyatı: 1000 TL
    Toplu Alım Fiyatı: 1000 TL
    Adedi: 1
    İrtibat Bilgileri: 05079169003 Whatsapptan yazabilirsiniz.
    Nakliye ile İlgili Ek Bilgiler:
    Diğer Ek Bilgiler:
    Fotoğraf:
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/238558/070620251249461.jpg[/IMG]

    Astronot Balığı Akvaryumuna Dolomit Taşı


    Profil resmi
    SG79 -

    Merhaba arkadaşlar
    Astronot akvaryumu için tabana dolomit taşı koymak sıkıntı olur mu? Su değerleri olumlu veya olumsuz nasıl etkilenir? Temizliği daha kolay olmaz mı?

    (1) - (6093809)

    Adana Evcilal Pet Shop


    Sizin ve evcil hayvanlarınızın mutluluğu için gereken her şey bir tıkla kapınızda! Evcilal, evcil hayvan ve akvaryum malzemelerinde Türkiye’nin en geniş ürün çeşitliliği iddiası ile çıktığı yolda, güvenli alışveriş sistemi ve profesyonel müşteri hizmetleri desteği ile %100 müşteri memnuniyetini garantiliyor. Akvaryum ve balık malzemelerinde Türkiye’nin en geniş ürün çeşitliliği de Evcilal’da. Akvaryumu hobi edinen ve yeni başlayan kullanıcıların yanı sıra, akvaryumda profesyonel çözümler isteyenler için de balık yemleri, iç ve dış filtre, akvaryum dekorasyonu, aksesuar seçenekleri kargoda kırılmazlık garantisi ile meraklılarına Evcilal ile ulaşıyor. Akvaryum sahiplerinin, açık balık yemlerinin güvenilirliği ve tazeliğine özen gösterdiğini biliyoruz. Biz de Evcilal olarak, balıklarınızın sağlığı için en taze açık balık yemlerini özel saklama ve paketleme koşulları ile evinize kadar ulaştırıyoruz.

    www.evcilal.com

    Adana

    Son 50 Tanıtım


    Profil Yorumları

    200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım


    Profil resmi
    Tataaa4325 - 00:27

    200 litre akvaryumda 6-7 ay kadar yavru astronot balığı besleyecegim. Daha sonrasında daha büyük bir akvaryuma alacağım. Tekrar tekrar konu açtığım için 200 litrelik bu astronot akvaryumumla ilgili bütün soruları burdan soracağım. Şu anki planım şu şekilde:
    Yarın (cuma) ısıtıcımı çalıştıracağım (26 derece) cumartesi günü 5 kapak dolusu seachem stability bakteri kültürü ekleyeceğim. pazar günü yavru astronot balığını alacağım ve 1 hafta boyunca 80 litreye 1 kapak olarak kullanacağım. Şu anda söylediğim şeylerde bir sıkıntı var mi[:?] Birde dophin c1600 dış filtre aldım sıralaması şu sekilde;
    Alttan üste
    1. sepet - kalın gözenekli sünger+elyaf
    2. Sepet - seramik halka
    3. sepet - seachem matrix
    4. Sepet - boş
    5. Sepet - elyaf
    Ben bu dış filtreyi çalıştırdığımdan beridir akvaryumda şu şekilde şeyler var ( vanayla azıcık emiş borusundan kıstım)
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253994/210320250019581.jpg[/IMG]

    Bu şeyler nedir? Akvaryumumda ince fırınlanmış bej silis kum kullanıyorum. Akvaryuma kumu koyduğumda su hiç bulanmadı. Bu uçuşan şeyler nedir[:?] Bir zararı var mı? Birde su bu pazardan beridir dinleniyor. Suda ki zararlı şeyler uçmuşmudur? Bayramda 1 tane 40 cm mangrow kökü koymayı düşünüyorum baska dekorasyon önerisi var mı?
    Bu akvaryumda yaptığım aşamaları paylaşacağım
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253994/210320250026041.jpg[/IMG]
    Işıklandırma ve genel durum nasıl ( iç filtre geçiciydi şuanda akvaryumda yok) ışığın önüne bir tane cam var henüz takmadım. Başka aklıma takılan birşey olursa burdan soracağım[:)][EDIT]Tataaa4325,2025-03-22 17:03:25[/EDIT]

    (6080332)
    Canlı Tanıtımı

    Red tail big ear ribbon yavrum


    Profil resmi
    -

    http://www.akvaryum.com/Yarisma/resimler/02032019001203840.jpg

    () (17) (6)
    Blue lace big dorsal

    Profil resmi
    -

    http://www.akvaryum.com/Yarisma/resimler/07032019235747486.jpg

    () ()
    Sohbeti tam ekranda aç  

    Ana sayfa gösterim biçimi: Günün ilk açılışında genel bakışı, kalanında akışı göster. (Varsayılan) Her zaman akışı göster. Her zaman genel bakışı göster.

    İstanbul


    Trend Akvaryum

    240 adet akvaryumda satışa sunulan balıklar, bitkiler ve karidesler, geniş malzeme ve yem stoğu ile hem deniz hem tatlı su canlıları satışı yapmakta olan Trend Akvaryum Türkiye'nin en büyük tatlı su akvaryumcusudur. Geniş ürün yelpazeli sanal mağazası da bulunan firma Üsküdar'da bulunmaktadır.

    İzmir


    Malawi İzmir

    Malawi ve Tanganyika Cichlidleri'nin çeşidi kadar, Dennerle bayisi olması ile bitkili ve tropikal türlerde de oldukça iddialı bir akvaryumcu.

    Ankara


    Doğa Akvaryum

    Tetra türleri, canlıdoğuranlar, cüce cichlidler, discus ve pek çok bitki türünü bulabileceğiniz bir akvaryumcu.

    Adana


    Guppy Pet Shop

    Geniş yelpazeli sanal mağazası ve dükkanıyla Anadolu'nun en öne çıkan firmalarından.

    Son 24 Saatte En Çok Mesaj Gelen Konular


    Son 24 Saatte En Çok Beğeni Alan Konular