Akvaryum.Com
  • Led Önerisi


    Profil resmi
    mehmetbt
    00:45
    Akvaryumu kuralı 2 gün oluyor armatürü almak kaldı bir tek ancak malum fiyatları biraz pahalı o yüzden size bir sorum olacak.

    Resimdeki gibi bitkileri dere kumuna ekiyorum silis kuma ekleme yapmayı düşünmüyorum akvaryum 60x40x40 armatürü 30cm alıp dere kumuna bakan tarafa yanlamasına koysam görüntü çirkin olur mu,siz ne önerirsiniz?

    Bir de 30cm armatürün fiyatı 1350 Tl fiyat sizce nasıl.






    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253482/270220260041591.jpg[/IMG]

    Profil resmi
    Sercan Ç.

    Bende akvaryumu değiştiriyorum Armatürkün 1050 L Modeli var elimde sıfıra yakın bir kondisyonda 60 cm akvaryumda kullandım çok verim aldım.

    (7) (475)

    Beta Balığım Rahatsızlandı


    Profil resmi
    Emir Kara

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/224776/190320260211291.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/224776/190320260211281.jpg[/IMG]

    Merhabalar beta balığımı iki haftadır besliyorum gayet sağlıklıydı fakat 1 gündür bu şekilde halsiz ve dipte duruyor.Yüzgeçlerinde bir siyahlaşma var gibi geldi.
    Yem attığımda yem yedi onda sorun yok fakat sadece arada yüzüyo ve geri dibe gidiyor.
    Akvaryumum 15 litre ve bitkili , filtremde var fakat ısıtıcım yoktu henüz.Sizce sebepleri ne olabilir ne yapmam gerek balığım ölecek mi?

    (0) (30)

    Beta Akvaryumu


    Profil resmi
    Emir Kara
    13:38
    Merhaba 7-15 litre arası bir akvaryum alacağım beta balığı beslicem.Bitkilerle çeşitlendirip her ne kadar çok büyük bir akvaryum olmayacak olsa da iyi bir yaşam alanı oluşturmak istiyorum.Filtre olarak ne kullanmalıyım askı şelale filtreler mi uygun yoksa pipo mu? pipo filtre hava motorundan ötürü çok ses yaptığında çok sıcak bakmıyorum sizce ne yapmalıyım? Başka püf noktalar varsa bilgilendirirseniz sevinirim

    Profil resmi
    Emir Kara

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/224776/190320260211281.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/224776/190320260211291.jpg[/IMG]

    Merhaba sizden yardım istemek durumundayım bakarsanız çok sevinirim.Balığım iki haftadır gayet sağlıklıydı fakat bu sabahtan beri çok durgun hep dipte arada yüzdü geri dibe gitti.Az önce yem verdim yedi fakat halsiz duruyor ve yüzgeçleri siyahlaştı sizce neden?
    Su düzenleyici ile su değişimi yaptım güzelce.
    Heniz ısıtıcım yok ne yapmam gerek yakın zamanda alacağım ısıtıcıyı

    (5) (588)

    Denizli İli, Dalaman Çayı Havzası Ve Çay Balıkları


    Profil resmi
    Orhan76
    13:39
    18 beğeni
    Birkaç ay sürecek bu yazı dizisinde yaşadığım il sınırları içinde bulunan Dalaman Çayı Havzası ve burada yaşayan çeşitli balık türleri (tüm soğuk su kaynakları gibi çoğunluğu (%80’in üzerinde) Sazangiller grubuna mensup ve diğer balık türleri) hakkında pratik ve teorik (literatüre dayalı) bilgileri paylaşacağım.

    Esasen ilimiz Denizli sınırları içinde üç adet akarsu mevcuttur, bunlar: Büyük Menderes Nehri, Dalaman Çayı ve Akçay’dır. Ben bu üç akarsudan nispeten ulaşımı daha kolay olan Dalaman Çayı’nı seçtim. Gezilerimi geçtiğimiz ay (Kasım) çayın daha çok ilimizin Güney taraflarındaki (Muğla il sınırına yakın) kısmında yaptım.

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240492/011220251325491.jpg[/IMG]
    Dalaman Çayı’ndan bir görüntü

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240492/011220251327241.jpg[/IMG]
    Dalaman Çayı Kelekçi kolu üzerinde bulunan Alcı Mevkii

    Çayın toplam uzunluğu 229 km (Denizli bölgesindeki uzunluğu 81 km), toplam havza alanı 3.500 km²'dir. Yukarı çığırında dar ve derin vadide hızlıca akan çay (daha çok Denizli ili sınırları içerisinde bulunan ‘yukarı havza’ olarak adlandırılan kısım ve hemen akabindeki Muğla bölümünün Kuzey tarafı), aşağı çığırında taşıdığı alüvyonlarla Dalaman ovasını oluşturur. Ovadaki akış daha yavaştır. Akarsu karstik kaynaklarla beslenir. Gölhisar’ın doğusundaki Kapaklı dağından doğar (Burdur ili sınırları içinde), Muğla-Köyceğiz sınırını geçerek Akdeniz'e dökülür. Önemli kolları; Horzum, Yuvarlak, Kelekçi ve Kireniş Çayları’dır (Saraçoğlu, 1990; Anonim,2004). Akarsu üzerinde daha çok ziyaret ettiğim yerler Kelekçi kolu üzerindeki Alcı, Karaismailler ve Sandalcık Mevkiileri’dir.

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240492/011220251328551.jpg[/IMG]
    Dalaman Çayı Haritası

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240492/011220251329431.jpg[/IMG]
    Dalaman Çayı Denizli (ve Burdur) Bölümü

    Akarsuyun Denizli havzası kısmındaki balıkların çoğu yukarda belirttiğim gibi Sazangiller balıkları olmak üzere başlıcaları, Tatlısu kefali [B](Leuciscus cephalus, Linnaeus, 1758)[/B] , Bıyıklı balık [B](Barbus plebejus escherichi, Steindachner, 1897)[/B] , Siraz ya da Bergama Karabalığı [B](Capoeta capoeta bergamae , Karaman, 1969)[/B] , Ankara Çamur balığı [B](Angora Loach , Oxynoemacheilus angorae/Nemachilus angorae, Steindachner, 1897)[/B] ve Dikence’dir [B](Gasterosteus aculeatus Linnaeus, 1758).
    [/B]
    Gelecek ay çayın özellikleri ve balıkları hakkında bir miktar daha malumat vermeyi planlıyorum, tekrar görüşmek dileğiyle, herkese keyifli, sağlıklı ve huzurlu hobiler dilerim.

    Profil resmi
    Urass

    [QUOTE=Orhan76]Bu ayki sunumda Denizli İli Dalaman Çayı balıklarından özel bir yere sahip olduğunu düşündüğüm Dikence balığına [B](Gasterosteus aculeatus)[/B] değineceğim.

    [/QUOTE]
    türün akvaryum ortamında bakılıp üretilmesi ile ilgili internette çok bilgi yok sanırım acaba sizin deneyiminiz veya bilginiz bulunuyor mu ?
    Anladığım kadarıyla oldukça dayanıklı bir tür ve çok çeşitli koşullara adapte olup uyum sağlayabiliyor, peki balığın dayanıklılık özellikleri bu kadar öne çıkıyorken neden "Türkiye sınırları içinde sadece dalaman çayında bulunuyor" konusunda kafamda soru işaretleri oluştu. Konu hakkında bilgim az olsa da bu türe daha farklı coğrafyalarda da rastlamak mümkün olur diye tahmin ediyorum.

    (13) (2147)

    🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin


    Profil resmi
    Koi-keeper
    01:22
    320 beğeni
    [b]Bu sene çektiğim en güzel resimlerden bir tanesi bu. [/b]
    [b]Tam resmi çekerken yumurta çatladı (en üstteki) kuyruğu çıktı [:)][/b]
    [b][/b] 
    [b]
    [/b][b][img]http://foto.akvaryum.com/fotolar/24552/Yumurtalar.JPG[/img]
    [/b][b]
    [/b][b]Sizinde böyle anlık resimleriniz varsa paylaşalım[/b] [b]BALIK-SEVER DOSTLARIM[/b][EDIT]Hoppala,2026-02-09 00:52:55[/EDIT]

    Profil resmi
    twinsoul

    3 beğeni
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/100597/190320260013151.jpg[/IMG]

    (8582) (3929226)

    Suda Sararma


    Profil resmi
    altankanat
    12:03
    Merhaba yeni bir kurulum yaptım tabanda 1 cm torf üzerine 2-3 mm dere kumu kullandım. Dere kumu 5-7 cm arası yüksekliğinde.
    Suyun rengi yeşil sarı arası bir renge dönüştü 2 gün içinde. 10 gündür bu şekilde. Su değişikliği sadece rengin tonunu açıyor.
    Daha önce aynı taban yöntemini başka tankta kullandım hiç salınım olmadı suya gayet berrak şekilde devam ediyor o tank.
    Asıl soru şu
    Bu durum geçici mi yoksa bu tank bundan sonra bu şekilde sarı yeşil bir tonda mı olacak sürekli.

    Profil resmi
    FerhatDumann

    Işık Bitki oranı çok düşük .
    Torf elendi mi ? Elemek bir nebzede olsa yararlı oluyor .
    Son olarak bu tarz kurulumlarda ( bende bu şekilde kuruyorum şuan ) suyu doldurduktan sonra 3-4 gün komple boşaltıp yeni su ekliyorum daima .

    Ondan sonra yeni bir su ekleyip beklemeye alıyorum .

    (8) (273)

    200lt Akvaryum Bitkili Kurulum


    Profil resmi
    Esdargon
    14:46
    Ölçüler:100 40 50
    Canlı Türleri:lepistes
    Bitki Türleri:moly
    Tankın Yaşı:0
    Filtrasyon ve Işıklandırma:60w smd led
    Tasarım ve Dekorasyon:dragon kaya agaç kökleri[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/274826/220220261446121.jpg[/IMG]

    Profil resmi
    Kaangzkr

    Gelişim bencw gayet güzel gidiyor bitkilerin tam alışma sürecini atlattığı zaman bundan sonrası kolay keyifli hobiler[:)]

    (8) (1102)

    Canlı Doğuran Akvaryumu Filtre Seçimi


    Profil resmi
    Furkan2020

    Hayırlı akşamlar elimde 80*40*30 ölçülerinde akvaryumum var içerisinde lepisteslerim ve 2 adet moli ve vatozum var yaklaşık 1 senedir pipo filtre ve ara ara iç filtre açarak filtrasyonu sağlıyorum haftalık şu değişimlerini aksatmadan yapıyorum fakat ara ara ölümler yaşıyorum özellikle yavrular büyüdüğünde ölüm yaşıyorum anaç balıklarımı kaybettim toplu ölüm olmadı ama bazen haftada 2 3 tane balık kaybım olduğu zamanlar oldu sebebini bir türlü anlayamadım 1 adet vatozum öldü bunların yanı sıra şuanda size sormak istediğim hava motorun arıza yaptı yeni hava motoru alıp pipo filtre ile devam etmeli miyim yoksa dış filtreye mi geçmeliyim önerebileceğiniz uygun fiyatlı dış filtre var mıdır önerilerinizi bekliyorum
    Şuan güncel olarak
    30 civarı lepistes irili ufaklı
    2 adet moli
    2 adet çöpçü
    3 adet cüce vatozum var
    Yapay bitkiler var şuan onuda ilerleyen zamanda canlı bitki ile Değiştirmeyi planlıyorum

    Profil resmi
    MG

    Bence yeter ama biyolojik filtre açısından katkı sağlar bence açık tutabilirsin

    (4) (125)

    Japon Balığında Benekler


    Profil resmi
    Akvaryumcu_Doru

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/275260/180320262255201.jpg[/IMG]
    Japon balığımın kuyruğunda böyle benekler var biraz da durgun ne yapmalıyım?

    (0) (58)

    Saz Bitkisi Uzaması Ve İstilacı Java Moss


    Profil resmi
    acemigenchobici

    Merhabalar, bir kaç sorum olacaktı.Umarım okurken sıkılmazsınız[:)]
    1. Akvaryumumdaki saz bitkisi sürgün veriyor fakat yukarıya doğru uzamıyor bazı sürgünlerin yaprakları orta bazılarının kısa kalıyor nedenini anlayamadım. Sıvı gübre de kullanıyorum sizce neden yukarı uzamıyor?
    2. Yeni çıkan sazı 3-5 cmken kollardan kesip başka yere diktiğimde uzaması devam eder mi yoksa sadece başka sürgün mü verir?
    3. Akvaryumda önceden Java moss vardı çok hızlı büyüdüğü için çıkardım fakat bir türlü kurtulamadım ve hala akvaryumda ince ince duruyor, bitkilerin arasında vs. her hafta çoğalıyor her su değişiminde 3 top temizliyorum kurtulmanın bir yolu var mı?[:(]

    (0) (59)
  • SON MESAJLAR

    GÜNCEL 100 TANITIM

    SON İLANLAR

    FORUM İSTATİSTİKLERİ

    • 3,797,668 Mesaj
    • 408,613 Konu
    • 91 Forum
    • 145,128 Forum Üyesi
    • 1,466 Özel Forum Üyesi
    • 29 Kıdemli Akvarist
    • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

    Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.

    Akvaryum Tanıtımı

    Giza Platosu


    Profil resmi
    darkaura - 13:50

    [VID]hhttps://www.youtube.com/watch?v=YFqkJfXcX_c[/VID]

    Beni tanıyanlar bilir, tercihim coğunlukla bitkili tasarımlardır. Lakin isyerindeki suyun uygun olmamasından ötürü büyük tankda bitkili tasarım yapamıyorum. Bende 3d yazıcı ile farklı bir konsept denemek istedim. Bu giza projesinin ilk kısmı piramitler. Sonrasında sifenks, obeliks, ebu simbel ve karnak dekorlarıyla tasarımı geliştirmeyi planlıyorum. Ekleme yaptıkda paylaşımda bulunacam.

    (2) (12) (1)
    Canlı Tanıtımı

    Longfin Rams


    Profil resmi
    erencivelek - 21:05

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/273565/150220262059031.jpg[/IMG]
    [:nazar:]

    (1) (16) (1)

    En Güncel 50 İlan


    Forumda Son Konular


    SON MESAJLAR

    Kiraz Karides


    Profil resmi
    gulay - 14:46

    Kiraz Karides

    Çeviren: Gülay BARAN

    Su Değerleri

    Sıcaklık: 23⁰C-24⁰C

    PH: 7.0-7.8

    GH: Orta sertlikte ya da 8-12⁰

    Amonyak/Nitrit: 0

    Nitrat: 5-10 ppm

    KH: ilişkisiz ama 1⁰ ve üstü tercih edilebilir

    Yukarda belirttiğim su sıcaklığının kiraz karidesleri için en optimal değer olduğunu ve suda biraz sertliğe ihtiyaç duyduklarını farkettim fakat en önemli şey amonyak ve nitrit değerleriydi. Eğer amonyak ve nitrit değeriniz 0’dan yüksekse, bunu size ilk söyleyecekler karidesler olacaktır. İkisinden birindeki ani bir artışta, birkaç ölü karides toplamayı bekleyebilirsiniz.

     
    Yem
     

    Yengeç ve ıstakoz yemleri – HBH markasını kullanıyorum ama Hikari ve diğerleri de iyi, tercihen batan türleri.

    Haşlanmış ıspanak – ince doğranmış. Az miktarda verin çünkü tüketmeleri zaman alıyor.

    Ev yapımı yemler – plantgeek makalelerinde ev yapımı dondurulmuş bitkisel yemlere bakın.

    Pul yem – bitkisel ya da spirulina yosunu yemleri.

    Algae wafers – herhangi bir markayı yiyeceklerdir.

    Yosunlanmış bitkiler – Diğer tanklardan yosun tutmuş bitkileri budayıp düzenli olarak buraya aktarıyorum.

     
    Stoklama
     

    Bu karideslerin biyolojik yükü çok azdır, onlara vereceğiniz yemin etkisi çok daha büyük olacaktır. Filtrasyon biyolojik yükü kaldırabilse bile 40 litrelik bir tankta 895 karides besleyemezsiniz çünkü yenmemiş yemlerin biyolojik yükünü kaldıramayacaktır. Genel bir stoklama kuralı söylemem gerekirse, karides başına 2 lt olarak bir oran verebilirim.

     
    Tank Arkadaşları
     

    Agresif tank arkadaşları önerilmez. Kiraz karidesi üretmeyi planlıyorsanız çoğu balık uyumsuz olacaktır çünkü kiraz karides yavruları aynı artemia larvalarına benzer ve muhtemelen tatları da yakındır. Oscar gibi büyük cichlidler kiraz karidesini tank arkadaşı değil bir ara öğün gibi görecektir. Loach ve benzeri kabuklu yiyen türler de kiraz karidesini muhtemelen bir öğün olarak görecektir.

    Karideslerle beslediğim balıklar onlara karışmayan türlerdir:lepistesler, cardinal tetralar, neon tetralar, harlequin rasboralar, corydoraslar, salyangozlar, saeler vs. 285 litrelik tankımda birkaç kiraz karidesini zebra loachlar, gold zebra loachlar, bolivian ramler ve diğer pek çok uygun olmadığını düşündüğüm türle besledim ve bir şekilde karidesler hayatta kaldı. Yoğun bitki örtüsünün yarattığı kamuflajdan mı yoksa sadece akıllı karidesler olduklarından mı böyle sonuçlandı emin değilim!

     
    Substrat
     

    Karidesler için türe özgü bir tank ya da üretim tankında kum ne kadar ince olursa o kadar iyidir. Filtrasyondan, benim dip sifonu kullanmamı gerekli kılmadan herşeyi çekebilmesini bekliyorum. Tankın tabanını kaplayacak kadar ölçüde kum kullandım. Karidesler en çok suüstü bitkilerinden hoşlanıyor fakat terracotta saksıların dibine ekleyeceğiniz biraz torf ve üzerine akvaryum kumuyla da köklü bitkiler dikebilirsiniz.

     
    Üretim
     

    Gözleri belli olan yavrunun bulunduğu yumurta suya bırakılıyor. Anne bir şekilde yumurtanın çatladığını hissederek onu dışarı itiyor.

    Yumurtadan çıkan yavrunun neredeyse şeffaf kuyruğunu ve yavruya halen yapışık olan yumurtanın sarısını görebilirsiniz.

    Yavru karides bir parça moss’a tutunmuş şekilde duruyor. Artık tamamen kendi başına olduğundan sarı yumurtanın yokolduğunu görebilirsiniz. Gözler tam olarak gelişmemiş, şiş duruyorlar. Belki de gözler gelişimini tamamlayana dek yeni doğmuş karides belirli bir süre göremeyecek.

    Genelde erkekler dişilerden daha küçüktür ve daha saydam bir renkleri vardır yine de yumurta taşıyan tamamen saydam kiraz karidesler de gördüm bu yüzden renklenme için kesin kurallar yoktur. Ruh hali, beslenme, ışık ve su değerleri gibi tüm etkenler kiraz karidesin renklenmesine etki eder. Ayrıca deri değiştirme ve yaşlarının değişik aşamaları da etkendir. En az 10 karidesle başlamanızı öneririm, ben tercihen 12 taneyle başladım.

    Kiraz karides tarafından taşınan yumurtaların çatlaması yaklaşık 28 günü bulur. Yavru karidesler yetişkinlerin minyatür versiyonları olarak dünyaya gelirler yani larval evre geçirmezler. Gelişmek için acı ya da tuzlu suya ihtiyaç duymazlar.

    Yumurta dökmelerini sağlamak için özel bir şey yapmanıza gerek yoktur. İyi yem verin, iyi su parametreleri sağlayın ve yavru karideslerin filtrenin içine çekilmesine engel olun; siz bunları yaptıktan sonra yavrular kendi kendilerine gayet iyi bakacaklardır. İri gözenekli bir süngerden ön filtre yavru karideslerin içeri çekilmesini önleyecek kadar iyi değildir; çok ufak olan yavrular süngerin gözeneklerinden içeri çekilirler. Filtre giriş borusuna lastikle bağlanmış ince ağdan bir filtre torbası kullanımını öneririm. Daha da iyisi hareket eden kısımları olmayan hava motoruna bağlanmış bir iç filtredir.

     
    Katkı Maddeleri/Bakım
     

    Aşağıda kullandığım katkı maddelerini listeledim. Hiçbiri için bilimsel bir formülüm yok ama çoğu sadece orta yumuşaklıktaki suyumun sertliğini ayarlamak için kullandığım maddeler. Suyunuz yumuşak değilse pek çoğunu atlayabilirsiniz. Bunların çoğunu karıştırıp su değişimlerinde ekliyorum yani doğrudan tanka dökmüyorum.

    Seachem Reef Iodine: Kimileri karideslerin deri değiştirmesine yardımcı olduğunu söylüyor, kimileriyse hiçbir işe yaramadığını belirtiyor. Bütün bildiğim şişesinin 10 dolar olduğu ve kullanılması gerektiği söylenen miktarın önemsenmeyecek bir miktar oluşu. Hiçbir zarar vermeyecek ve 10 dolarlık şişe sonsuza kadar gidecek. İşte bu yüzden neden olmasın diyor ve su değişimlerinde çok az bir miktar ekliyorum.

    Seachem Equilibrium: Karides tanklarımda bunu uygun bir genel sertlik oranının sürdürülmesi için kullanıyorum. Karidesin kabuğu için gereken kalsiyumu ve ilaveten magnezyum, demir, manganez ve çözünebilir potasyum içeriyor. Hiçbiri karidese zarar vermez ve özellikle kalsiyum ile magnezyumu sevecekler.

    Oceanic natural sea salt: Kalsiyum ve tamponlar içermekte. Karideslerin birazcık tuzdan hoşlandığını duydum. 20 litrelik su değişimlerinde 2 çay kaşığından fazla eklemiyorum. Eğer karideslerin hoşuna gitmiyorsa bunu bilemem. En küçük paketi bile benim için sonsuza kadar yetiyor ve bu da benim iyot teorimle örtüşüyor.

    Bitki Gübreleri: Karides tanklarında bitkiler çok önem arzediyor, özellikle de suüstü bitkileri. Kiraz karidesler suüstü bitkilerine yarasalar gibi tutunup ters bir şekilde suyun yüzeyinde yiyecek birşeyler aramaktan çok hoşlanıyorlar. Tankı pek çok markanın gübresiyle normalde olduğu gibi gübreledim ve hiç olumsuz bir etkiye rastlamadım.

    Mercan kırığı: Filtrenin içine koyuyor ve istediğim kalsiyumu elde ediyorum. Gh/kH/pH filtrenin içinde, bundan iyi ne olabilir? Marka olarak CaribSea Florida mercan kırığını kullanıyorum.          

    Bakım konusunda eğer bir karides üretim tankı kurmayı düşünüyorsak, yavru karidesleri çektirmeden nasıl güvenli şekilde su değişimi yapılacağını anlatmak istiyorum. Standart bir hava hortumu ve ucuz bir hava vanası kullandım. Su çekmeyi planladığım kısmına küçük bir parça bayan çorabını lastikle tutturdum ve sifonlamaya başladım. Sonucunda hiç yavru karides çektirmemiştim. Bazı kimseler sifonlarına ince bir ağla kapatıp kullanıyor. Hangi yöntemi denerseniz deneyin şunu unutmayın ki; yavru kiraz karidesleri yavru artemialardan daha küçüktür. İşim bittiğinde vanayı kapattım ve hortumu yukarı çektim. Hortumun içinde bir dahaki su değişiminde vanayı açtığımda sifonlamayı tekrar başlatacak kadar su kalmıştı. Yapışkanlarla cama tutturabileceğimiz hava hortumunu tankta sabit bir parça haline de getirebiliriz.

     
    Özet
     

    Kiraz karidesler benim tavsiye ettiğimden daha düşük sıcaklıklarda yaşayabilirler ama su sıcaklığı çok düşükse üremeyeceklerdir. Oldukça dayanıklı canlılardır ancak özellikle amonyak ve nitrite karşı çok hassastırlar. Yüksek nitrat oranları da iyi değildir. Bitkilerden çok hoşlanırlar ve büyük miktarlardaki suüstü bitkileriyle bakıldıklarında iyi geliştiklerini gözlemledim. Bitkiler amonyak ve nitriti sorunlarını da azaltır.

    Neocaridina denticulata sinensis doğada kendiliğinden bulunurken, kiraz karides olarak bilinen kırmızı varyasyonu ilk kez Tayvan’da üretilmiştir yani bu bölgeden geldiği söylense de tabiatta doğal olarak bulunan bir renk varyasyonu değildir.

    Diğer pek çok benzer kabuklu gibi uzun bir ömürleri yoktur ve çok büyümezler ama yine de beslenmeleri ve büyütülmeleri ödüllendiricidir. Düşündüğünüzden çok daha eğlendiricidirler. Balık olmadıklarından muhtemelen onlara isim koyamazsınız ama bir kez tankınızda karides besledikten sonra onlarsız bir tank hayal etmek zordur.

     

    Kaynaklar:

    -          www.plantgeek.net/article_viewer.php?id=19

    -          www.planetinverts.com/red_cherry_shrimp_hatching.html (resimler ve yumurtadan çıkış gözlemleri)

     

     

     

     

     

    Cevapsız Konu
    25 Cm Küp Fabrika Rodajlı Ultra Clear Akvaryum

    Profil resmi
    Akrattin -

    Satılan Malzeme(ler): 25 cm küp fabrika rodajlı ultra clear akvaryum
    Adet Fiyatı: 1.200 TL

    Adedi: 1
    İrtibat Bilgileri: Özel mesaj
    Nakliye ile İlgili Ek Bilgiler: İstanbul içi elden teslim
    Diğer Ek Bilgiler: Atakanpetshoptan aldığım 1 aylık akvaryumdur, çizik vs yok. Büyütme ihtiyacım olduğu için 8-10 gün içerisinde diğer akvaryum elime geldiğinde satacağım.
    Fotoğraf: [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/271942/180320262027341.jpg[/IMG]

    Karides Ve Su Mercimeği


    Profil resmi
    gigii70 -

    Akvaryumumu büyüttüğüm için eski 21 litrelik akvaryumum boşa düştü. Bu akvaryumda filtre ve ısıtıcı olmadan su mercimeği ve karides yetiştirebilir miyim

    (2) - (6128967)

    Adana Evcilal Pet Shop


    Sizin ve evcil hayvanlarınızın mutluluğu için gereken her şey bir tıkla kapınızda! Evcilal, evcil hayvan ve akvaryum malzemelerinde Türkiye’nin en geniş ürün çeşitliliği iddiası ile çıktığı yolda, güvenli alışveriş sistemi ve profesyonel müşteri hizmetleri desteği ile %100 müşteri memnuniyetini garantiliyor. Akvaryum ve balık malzemelerinde Türkiye’nin en geniş ürün çeşitliliği de Evcilal’da. Akvaryumu hobi edinen ve yeni başlayan kullanıcıların yanı sıra, akvaryumda profesyonel çözümler isteyenler için de balık yemleri, iç ve dış filtre, akvaryum dekorasyonu, aksesuar seçenekleri kargoda kırılmazlık garantisi ile meraklılarına Evcilal ile ulaşıyor. Akvaryum sahiplerinin, açık balık yemlerinin güvenilirliği ve tazeliğine özen gösterdiğini biliyoruz. Biz de Evcilal olarak, balıklarınızın sağlığı için en taze açık balık yemlerini özel saklama ve paketleme koşulları ile evinize kadar ulaştırıyoruz.

    www.evcilal.com

    Adana

    Son 50 Tanıtım


    Profil Yorumları

    Nothobranchius Guentheri Zanzibar ''''red'''' Serüveni


    Profil resmi
    Eldurmaz - 19:53

    Herkese merhaba,

    Yaklaşık 4 ay önce İstanbul'da Adist Aquascape Center'a Endonezya ithalatı 2 çift Nothobranchius guentheri geldiğinde apar topar Avcılar'dan Kozyatağı'na balıkları almaya gitmiştim. Balıklar hem ithalat sürecinden kaynaklı yorgundu hem de 2 dişi biraz hırpalanmıştı. Yine de uzun zaman sonra tek yıllık bir killifish türü besleme hevesiyle balıkları aldım ve evde Pseudomugil luminatus grubunun üretim tankına yerleştirdim. Erkek guentherileri luminatuslarla beraber ana tanka tıp 1 hafta kadar dişileri kan kurdu, beyaz kurt ve artemia ile besiye çektim. Ardından boy olarak görece dişilere daha yakın olan ve renkleri daha güzel olan küçük erkeği dişilerin yanına aldım. Erkek üretim tankına girdikten sadece 5 dakika sonra üreme çılgınlığı başladı.

    [VID]https://www.youtube.com/watch?v=v9lv7Rko5jo[/VID]

    Yaklaşık 5 günde 1 defa torfu değiştirip kuluçkaya aldığım çok sayıda paket birikince ve biraz da yer problemi yaşamaya başlayınca elimdeki iki çift guentheriyi sahiplendirdim. Nothobranchius türleri içinde en kısa kuluçka süresine sahip olanlardan biri guentheridir. Forumda daha önce çeşitli kaynaklardan tercüme edip derlediğim Nothobranciusların kuluçka sürelerine buradan ulaşabilirsiniz [URL]https://www.akvaryum.com/Forum/nothobranchius_turlerinin_kulucka_sureleri_k904610.asp[/URL]. Ortam şartlarına göre 12 - 16 hafta arası süren kuluçka süresini 12. hafta sonrasında haftalık olarak lupla yumurta gelişimini gözlemledim. Cuma günü yumurtaların içerisindeki yoğun hareketlenme üzerine 15. hafta kuluçkanın tamamlandığına karar verdim ve torfu geçtiğimiz cuma akşamı suya koydum.

    [VID]https://www.youtube.com/watch?v=hD47HAPMYLY[/VID]

    Dün akşam itibariyle 74 tane saydığım yavru şuan filtre elyafından süzdüğüm su ile yeşil su karışımı içinde artemia yiyebilecek boya gelmeye çalışıyor. Üstün körü göz gezdirdiğimde şimdilik bir kayıp gözükmüyor ancak bir grup henüz kendisini yerden kaldıramıyor. Yüzüşlerinde pek sorun yok gibi umarım belly slider değillerdir. Bu başlık altında yavru gelişimini fotoğraflayarak sizlere göstermeyi ve şartlar olgunlaşırsa küçük bir set ile sadece 4 - 5 tür Notho ile konuyu zenginleştirmeyi düşünüyorum.

    [B]Bonus:[/B] Nothobranchiuslar Afrika'nın subtropikal bölgelerinde evrimleşmiş, yaşam döngüsü ve yumurtalarının kuluçka evreleri ile tatlı su omurgalıları içinde oldukça özel bir cinstir. Dünya genelinde her geçen gün iklim değişikliğinin etkilerini daha şiddetli ve daha sık yaşamaya başladığımız şu günlerde Afrika'da değişen yağış rejimleri ve artan kurak mevsim uzunluğu Nothobranchiusları çok ciddi bir biçimde tehdit ediyor. Bu konuyla ilgili ilgisini çeken arkadaşlar için şu linki bırakıyorum. [URL]http://www.geoced.org/iklim-degisikliginin-evrimsel-surece-etkisi-ve-bir-cinsin-yok-olus-hikayesi-afrikanin-tek-yillik-baliklari-nothobranchiuslar/[/URL]

    (17)
    Canlı Tanıtımı

    🇹🇷 18 Mart Çanakkale Zaferimiz Kutlu Olsun!


    Profil resmi
    Hoppala - 05:06

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236270/190320260117471.jpg[/IMG]

    “Çanakkale, bir devrin son bulduğu, bir milletin küllerinden yeniden doğduğu yerdir.”

    [K][B]18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 111. yıl dönümünde; mavi vatanın her bir damlasını canı pahasına savunan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi minnet, saygı ve rahmetle anıyoruz.[/B][/K]

    [IMG]https://i.ibb.co/XfzzQzWT/ezgif-2f48aa5abcee6816.gif[/IMG]
    [EDIT]Hoppala,2026-03-19 01:17:55[/EDIT]

    (1) (0) (2)
    Red tail big ear ribbon yavrum

    Profil resmi
    -

    http://www.akvaryum.com/Yarisma/resimler/02032019001203840.jpg

    () ()
    Sohbeti tam ekranda aç  

    Ana sayfa gösterim biçimi: Günün ilk açılışında genel bakışı, kalanında akışı göster. (Varsayılan) Her zaman akışı göster. Her zaman genel bakışı göster.

    İstanbul


    Trend Akvaryum

    240 adet akvaryumda satışa sunulan balıklar, bitkiler ve karidesler, geniş malzeme ve yem stoğu ile hem deniz hem tatlı su canlıları satışı yapmakta olan Trend Akvaryum Türkiye'nin en büyük tatlı su akvaryumcusudur. Geniş ürün yelpazeli sanal mağazası da bulunan firma Üsküdar'da bulunmaktadır.

    İzmir


    Malawi İzmir

    Malawi ve Tanganyika Cichlidleri'nin çeşidi kadar, Dennerle bayisi olması ile bitkili ve tropikal türlerde de oldukça iddialı bir akvaryumcu.

    Ankara


    Doğa Akvaryum

    Tetra türleri, canlıdoğuranlar, cüce cichlidler, discus ve pek çok bitki türünü bulabileceğiniz bir akvaryumcu.

    Adana


    Guppy Pet Shop

    Geniş yelpazeli sanal mağazası ve dükkanıyla Anadolu'nun en öne çıkan firmalarından.

    Son 24 Saatte En Çok Mesaj Gelen Konular


    Son 24 Saatte En Çok Beğeni Alan Konular