ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
moderom
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Kasım 2010 14:13
Son Ziyaret:
26 Temmuz 2011 18:24
Toplam Mesaj:
47 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
cihan toparlak
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1981
Yaş:
43
İl:
Eskisehir
Meslek:
memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

cihan toparlak

SON 10 MESAJI

eheim 2226 dış filitre çalıştırma
Arkadaşlar fişi takılı değil iken bir süre yaklaşık 2 3 saat bekledikten sonra sadece iç filitre açıktı sonra fişi taktım çalıştı ilk başta tırkk tık tık diye acayip sesler arkasından randumanlı bir şekilde şuanda musluklar açık cayır cayır çalışmaya başladı. şimdiden sağolun.
Red chimba yavrularım
Arkadaşlar 17 adet yavru aldım bunların boyları yaklaşık 3 4 cm civarı cinsiyetleri nedir? nasıl anlarım yavrularda red chimbalarda cinsiyet ayırabilme imkanımız varmıdır.
Eheim 2226 kullananlar
2226 aldım bunun ilk çalıştırmasını nasıl yapacağımı bana bir anlatırmısınız. makinayı bir türlü çalıştıramadım....
eheim 2226 dış filitre çalıştırma

yeni bir eheim 2226 pro dış filitre aldım ancak ara sıra elektirikler gidip geldiğinde durdu . ilk kurulumu bir arkadaş yapmıştır o günden beri çalışıyordu. şimdi deniyorum deniyorum çalışmıyor. bunu nasıl çalıştırabilirim. bana yardımcı olabilirmisiniz.

Eheim dış filitreler
Özellikle eheim kullanan arkadaşların tavsiyesine ihtiyacım var 2215 2232 2226 aralarındaki fark nedir sanırım hepside 350 lt civarı akvaryumlar için ama fark ne fiyatlarda ortalama 20 30 tl oynamakta.
Canli kaya takviyesi

İşte sorun orda ben sitede bir türlü aramayı çalıştıramadım hep sonuç bulunamadı diye çıkıyor ... sorunmu var acaba

akvaryum suyunu sogutma cozumu
Isıtma soğutmadan ayrılmaz diyorsunuz ancak - değerleri yakalayabilen ve diğer tarafı yani voltaj verildiğinde ısınan tarafı nekadar performanslı soğutulursa soğutmaya başlayacak tarafta karlanma olduğu bilinen bir malzemenin yüksek ayarda kullanılmasıda sakınca teşkil edebilir bizlerde akvaryum sıcaklık değerinin 24-28 dereceler arasında olması gerekmiyormu. Bu işler ancak profesyonelce bir uğraşı ile çözümlenebilir. Yapılmaz demiyorum ancak siz suyu tutar o kısmında - değerlerde soğutur ve sump veya suya akvaryuma gönderirseniz bi düşünün neler olabileceğini o yüzden düşük voltaj vatsız ortalama bir soğutma değeri daha mantıklı.
akvaryum suyunu sogutma cozumu
Peltier konusunda çok ii bilgisi olanlar varmı bilmiyorum ama benim bildiğim voltajı 12 nin altına çektikçe ısınmada düşer 
Tuzlu suya başlamak
[QUOTE=mmoner]Ustanız akaryumlar konusunda tecrübelidir sanıyorum. Güvenebileceğiniz bir yere yaptırmakta fayda var. Sump konusunu atlamayın, akvaryumdan daha önemli bir bölüm bence ve ne kadar büyük olursa o kadar faydası olacak.
 
Denizlerimizden herhangi bir canlı veya kaya çıkartmak kanunen yasaktır. Çamaşır suyu, porçöz ve Ace; bunlardan uzak durun. Mümkün olduğu kadar açık havada bekletin önce iyice bir ölsünler, mümkünse sirke ile karışık suda iyice bir kaynatın, sonra tekrar açık havaya alın, 2-3 ay kadar bekletseniz tamamen ölmüş olurlar. Akvaryumda kürleme ise uzun ve sabır isteyen bir iş, mutlaka bakteri kültürü eklemek gerekir ve amonyaktan dolayı ortama kötü kokular yayılabilir. Amonyak tavan yaptığında bakteriler yardımı ile önce nitrite sonra nitrata çevirilir.
 
Tamamen hazır olduğuna emin olmak için testlerinizde Amonyak= 0 olmalıdır. Nitratı ise su değişimleri veya biyolojik filtrasyon kullanarak düşürebilirsiniz. Nitrat uygun seviyeye düştüğünde canlılarınızı eklersiniz. 
 
[/QUOTE]

Usta  konusunda  pek bir bilgim yok adam bildiğimiz bir camcı be sadece ön fiyat aldım sorduğum ikinci camcıda bana 1 cm lik cam fiyatını 85 tl verdi.....
"Denizlerimizden herhangi bir canlı veya kaya çıkartmak kanunen yasaktır." derken birşey çıkartamazmıyım. kürleme 3 ay sürüyor diyorsunuz. bence bu zahmete girmezmi. istediğim büyüklükte  ve bedava diyebiliriz... kum konusunda birşey söylememişsiniz.
Canli kaya takviyesi

Murat bey bu kürleme ile ilgili bir başlık varmıdır DIY bölüme baktım bulamadım Deniz Genele baktım bulamadım

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.