ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
eaydogdu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Ocak 2011 23:13
Son Ziyaret:
27 Kasım 2011 22:35
Toplam Mesaj:
31 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
özlem aydoğdu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


özlem aydoğdu

SON 10 MESAJI

Nüfus Sorunu
Gökan bey, forumdan öğrendiğim kadarıyla 4-5 nesil yavrular kendi aralarında çiftleşip yavru verirse bizdeki akraba evliliklerindeki gibi genetik sorunlar çıkıyor. Bu nedenle de akraba olmayan erkek balık eklenmesi öneriliyor.
100 litre akvaryuma 26 lepistes ?
110 lt lik akvaryumumda 4 lepistes, 4 kılıç kuyruk, 3 ay moli, 3 çöpçü, 1 vatos ve 12 tetra var sorunsuz yaşıyorlar. Bence sizinkiler tek tür olduğu için daha da rahat yaşarlar.
İç filtrem çok güçlü
Yok malesef denedim onu da olmadı. Yarın nalbura götürüp hortum taktırıp yağmurlama yaptıracağım sorun öyle çözülür umarım. 
kılıçkuyruk yavruları
Yiğit bey, forumda bir formul var bende işe yarıyor siz denediniz mi? 3 çay kaşığı kaya tuzu, 500 ml dinlenmiş çeşme suyu, yarım çay kaşığı artemia yumurtası (seranın 18 gramlık paketinden koydum), 24 saat hava. En az %80 verim alıyorsunuz. Denediniz mi?
Bu lepistes ne zaman doğurur?(REsimli)
İlk yavrular hep heycanla bekleniyor. Ben ilki için 5-10 dk da bir kontrol ettim. Şimdi öğrendiğim tek şey varsa balıklar ye ben evde yokken ya da herkes uyuduğunda doğuruyor. Tek istisnam bence strese en duyarlı balık olan platimdi. Akvaryumcudan alıp eve getirdikten 1 saat sonra doğurmuştu. Bu arada resimlere bakılırsa kardeşimizin çoktan yavru lepistesleri olmuştur. Öyle ya da böyle hayırlı olsun.
Nüfus Sorunu
Çok daraldıysanız verin forum üstünden taliplisi çok olur (örneğin ben :))
Şaka bir yana canlı doğuranda 4. nesile ulaştıysanız. Tüm erkekleri çıkartıp dışardan yeni erkek eklemenizi öneririm hatta bir süre erkek edinmezseniz hem dişileriniz dinlenir hem de nüfus artışı yavaşlar. Bu arada da gen havuzunuz rahatlar. Yine de bol ve sağlıklı yavrular demekten kendimi alamıyorum...
kılıçkuyruk yavruları
Sanmam ilk bir ay ben de öyle yaptım. Hiç kaybım olmadı umarım sizde de olmaz.
kılıçkuyruk yavruları
Selamlar, öncelikle hayırlı olsun. Ben yavruların karnına ve hareketlerine bakarak öğünleri ayarlıyorum. Öğün sayısından çok miktar önemli. Bir öğünde tamamen şişiyorlarsa sonrakiler fazla kaçabilir. Bir de su piresini de deneyin bence. Başta zorlansalar da sonradan avcı kesiliyorlar. Ayrıca benim akvaryumda adi salyangoz var. Bunların yavrularının da kabuklarını kırıyorum bayılıyorlar. Haberiniz olsun... eaydogdu2011-03-17 20:52:01
Akvaryum BULANIK

Merhabalar bende de aynı sorun vardı. Akvaryumun su değişimi sırasında da ne yaparsanız yapın o kum tekrar bulanıklık yapar. Size tavsiyem kumu çıkartım en az 10 kez yıkamanız. Ben yıkama esnasında bir elekle süzüm en inceleri attım artık sorunum kalmadı.

Lepistes Ve Kiraz Karides Akvaryumum :) (27 Fotoğraf)
Selamlar, çok güzel fotoğraflar tebrik ediyorum. Akvaryumun tümünü gösteren bir fotoğraf da ekler misiniz, tam göz şenliği olsun. Bir de kiraz karideslerinizi nereden temin ettiniz? Çok sağlıklı gözüküyorlar gözüm kaldı...  eaydogdu2011-03-14 21:01:34

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.