ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
nuwanda
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Mart 2011 18:26
Son Ziyaret:
06 Haziran 2015 00:24
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat E
Doğum Tarihi:
09 Mayıs 1987
Yaş:
37
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Murat E

SON 10 MESAJI

aqua pet center
Buraya akvaryum yaptırmıştık 5sene evvel.tuzlu su için.o zaman bizimde bilgisizliğimizden ötürü bize yanlış yapılmış akvaryumu sattılar. Sump'ın ölçüleri yanlış,sumpa inen su sistemi yanlış. Gittik böyle böyle diye tamam yapılır dediler geldi ustaları.bu bizim alvaryumu yapan usta bu değilmiş göya. 20cm takacağı cam için 70lira para istedi.kendileri kusurlu mal satıyorlar ama para istiyorlar utanmadan.
Dükkana gitseniz kafalarına göre fiyat söylerler mesela. Sarı tang için bir seferinde 225lira demişlerdi ertesi günü gittiğimde 175lira dediler.kafalarına ne eserse ne kadara kakalarsak diye düşünüyorlar. Aynı konuda tuzlu su için bilgi sorarsınız hepsinin ağzından başka şey çıkar.Diğer malzemelerin fiyatlarıda yüksektir.
O sebeble hele hele kesinlikle akvaryum yaptırılmaması önemle duyurulur.
Beylikdüzünde akvaryumcu arayan varsa eğer oradakilerde pek bilgili değiller ama fazlaca balığı mevcuttur bauhasus'ın yanındaki bir pasajdada akvaryumcu var gidin oradan alın alacağınızı bu iş bilmezlere yaptığının arkasında durmayanlara bulaşmayın.nuwanda2015-04-02 21:31:00
Sump vana ayarı yapamıyorum
hiç biryerde bulunmuyor plastik bulaşık teli?başka öneri var mı?
Sump vana ayarı yapamıyorum
DEDİĞİNİZ PLASTİK BULAŞIK TELİNİ ALAMADIM HENÜZ DENEYEMEDİM..DENER DENEMEZ DURUMU BİLDİRİCEM.
Sump vana ayarı yapamıyorum
Akvaryum deliğinden L şeklinde aşağı iniyor. İlk giriş yerine bulaşık teli koyun diyorsunuz.Oradan borunun aşağısına inmez dimi. Sonra sıkışmasın orada. Kusura bakmayın bu sumpa alışmaya çalışıyorum yıllarca dışfiltre kullandığım için bu kadar hareket yoktu.nuwanda2011-03-20 14:55:45
Sump vana ayarı yapamıyorum
[QUOTE=akinozer]   Burası bir paylaşım platformu olduğu için ben bildiklerimi anlatmaya çalışayım belki başka birilerininde işine yarayabilir çünkü bende kendi sumpumu yaparken baya bi araştırma yapmıştım. Karşılıklı atışmalar olmassa sonuca daha çabuk ulaşılır bence.
 
   Murat bey eğer vana sonuna kadar açıksa ve su düzgün şekilde akıyorsa sesi kesmek için vanayla oynamayın. Ben sormayı unuttum taşırma sisteminiz kulemi yoksa arka camın üst tarafından bir dirseklemi sumpa iniyor su ? Bunu belirtebilirseniz sesi kesmek için bazı önerilerim olabilir, hatta kendi kullandığım bir sistemi tavsiye edebilirim.
 
 
[/QUOTE]
 Başta ilginize teşekkürler adı üstünde paylaşım platformu..
Evet akvaryumum arka camın üst tarafından bir dirseklemi sumpa iniyor su. Akvaryum 5lik dediğine göre 5 cm lik delikten sumpa iniyor 2,5luktan da yukarı çıkıyor. İlk öneri inen suyun vanasını hiç kısmamam mı? Kafa motoru sanırım zaten fazla geliyor akvaryuma.
Sump vana ayarı yapamıyorum
Evet. Yardımcı olucağınız konu motorun ne kadar elektirik kaçırıp ne kadar elektrik çarpacağı değil. Zeka hakikatten önemli bir faktör. En azından ben neredeyse 10 yılı geçicek akvarumla uğraşıyorum ve akvaryum muhabbeti defalarca zevkle yapmışımdır ama sizin kadar zeki birisiyle hiç yapmadım. forumun sahibi misiniz onu merak ediyorum. anca forum sahibi bir yanlışlık varsa düzeltmek için dolanır forumda. Boş boş dolanmanın mantığı nedir anlamıyorum. He zeka olabilir...
Mümkünse bu konu hakkında bilgisi olup paylaşmak isteyenlerden yardım-bilgi istiyorum.
Sump vana ayarı yapamıyorum

Serkan bey sizi her türlü ölçüyü vereyim eğer ölçülerle iş halloluyorsa kafa motoru modelinide vereyim siz bana yardımcı olun. En azında 1 tane de olsa öneride bulunun.

akvaryum 120*55*55
kafa motoru Aquabee Up 2000/1 ..link
Sump ölçüleri 100*40*40
 

 
nuwanda2011-03-20 00:14:59
Sump vana ayarı yapamıyorum
Bu forumda dolanıyorsan eğer hem bilgi edinmek için hem de bilgi vermek içindir diye sanıyorum. Özelden bana mesaj yaz diyen yok ortaya yaz binlerce şeklin 1-2 tanesini yaz birilerine hayrın dokunur. Tamamen yanlış diyip gitmek olmuyor. Gerek yok yani konuşma. İş yerinde görülürün mantığı yok yani. Sihirbaz değilsen eğer.
 
+İmzam kural dışıysa dava et beni.
Sump vana ayarı yapamıyorum

Arkadaşım bilgilendir beni de bende yapayım senin yaptığını.

Sump vana ayarı yapamıyorum

Teste tabi tutmaya gerek yok. Görülüyor. Hem sen beni engellemedin mi canım arkadaşım.

nuwanda2011-03-19 23:44:31

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.