ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Birdy
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Ağustos 2011 11:04
Son Ziyaret:
13 Şubat 2014 11:19
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gürcan Çiçek
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gürcan Çiçek

SON 2 MESAJI

Severum besleyen niye yok?
450lt tankımda 2 adet 10-12cm boylarında green severum besliyorum tabii bunlarla birlikte 6-7 tür daha var.
ikisi de aynı boydayken 4-5 cm iken almıştım fakat zamanla biri diğerine göre çok daha fazla irileşti. Bu ir iolanın gözleri kırmızıya çalıyor ve dominant bir karakterde yani erkek, diğerini çözemedim henüz dişi de olabilir erkek de. iri olan ne zaman diğerini görse sürekli kovalıyordu. En son geçen hafta 4-5 günlüğüne bu ikisini birlikte ayrı bir tanka aldım. tabii öncelikle ciddi bir stres yaşadılar ama sonra yem yemeye başladılar neyse ki... dikkatimi çeken şey o ayrı tankta hiç kavga etmemiş olmalarıydı sanırım bu stres altında üreme konusundaki kayıtsızlıktan kaynaklandı yani daha önceki kavganın nednei kuvvetle muhtemel erkeğin üreme içgüdüsüydü ki diğerinin dişi olup olmadığından emin değilim..
dün gece bunların o küçük tanktaki hallerine acıdığımdan tekrar büyük tanka aldım ve hemen adapte oldular eski evlerine ve gariptir ki önceden sürekli iri erkek diğerini kovaladığı halde artık birlikte yüzmeleriydi. sanırım biraz başbaşa hapis onlara yaradı :)

İstanbul da dolaştığım akvaryumcularda hiç green severum göremedim.  aslında bu kadar iri balık bakmak istemiyorum akvaryumun genel düzenini bozdukları için ama bırakamıyorum da onları..
500 lt'ye dış filtre
450 lt. bir akvaryumum var.. Akvaryum kurulduktan sonra Fluval 305 kullanıyordum fakat bir akşam eve geldiğimde filtrenin boş yere  çalışıp suyu devir daim etmediğini gördüm.. bunu üzerine Life tech 838 kullanmaya başladım ki hala kullanıyorum fakat ilk bir haftadan sonra filtre debisi % 50 den fazla azaldı bunu üzerine artık bu sorunu kalıcı bir şekilde çözmek için araştırmalara başladım. Şu ana kadar görebildiğim en iyi çözüm Fluval fx5 dış filtre oldu. Bugünlerde fx5 i almaya kararlıyım ve umarım bu filtre sayesinde iç filtreden de kurtulacağım. iç filtreyi estetik olarak beğenmiyorum ve güçlü bir dış filtrenin ayda bir su değişimine kadar akvaryumu temizleyeceğini düşünüyorum ki umarım öyle olur çünkü sürekli bu teknik sorunlarla uğraşmaktan artık sıkıldım...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.