ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Enver.Ergin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
26
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Aralık 2011 22:17
Son Ziyaret:
03 Ekim 2020 10:19
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Enver ERGİN
Doğum Tarihi:
19 Eylül 1992
Yaş:
31
İl:
Izmir
Meslek:
Teknik Ressam
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Lepistes Bakılması Hakkında
[QUOTE=tetraaps]


daha önce sadece japon baktım ve diğer balıklar için bir tecrübem yok aynı şekil bitkiler içinde.Yavruların ölmesini istemiyorum sonuçta onlarda bir canlı o yüzden elimden gelebilecek en iyi şeyi yapmak istiyorum fakat bitkilki akvaryum için hiç bir tecrübem yok ne kadar video izlesekte şu hayatta hiç bir şey tecrübe edinilmeden öğrenilmiyor maalesef :) o yüzden bitkili kursam dahi yavrular için bakımı kolay ve zahmetsiz olandan başlamak isterim sizin öneriniz nedir? akvaryumumu bir üstteki yorumumda anlattım [/QUOTE]

Tilki kuyruğu, Elodea, Pistia bu bitkilere öncelik verebilirsiniz. Lepisteslerde öncelik yüzey korusumasıdır yavrular genelde yüzeyde dolaşır. Ama doğum yapacak dişi orta bom boş alanda olmayı tercih etmez genelde bitkilerin arasında durur. Rafyı herkes kullanıyor yavru almak için üretici olsun hobici olsun herkes memnun ama bana soracak olursanız çok kötü bir görsele sahip o yüzden de 10 yıldır sıfır rafya deneyimim var hiç kullanmadım tercihte edeceğimi sanmıyorum. Akvaryum köşelerine 2 grup şeklinde Elodea yapın. Aldığınız yerde genelde 5li 10 lu grup yaparlar ve alüminyum çubuk sararlar batması için ve dağılmasın diye. Alüminyumu çıkarmayın kök gibi dipte kalacaktır. Daha sonra uzayacağı ve saçak atacağı için güzel bir görsel ve yavruların koruma alanları oluyor. eğer akvaryumun 2 arka köşesine 2 grup şeklinde yerleşimi yaparsanız hem görsel için güzel olur hemde anne ve yavrular için güzel gözükür. Benim akvaryumda kullandığım ışıklar bar led 20 cm şeklinde ve Elodealar güzel bir şekilde büyüyor elinizdeki ledlerin veya floresanın yeteceğini düşünüyorum açıkcası.
Half Black And White Lepistes Akvaryumu
Gürkan bey elinize emeğinize sağlık. Maşallah [:nazar:]
Lepistes Bakılması Hakkında
Merhaba,
Şimdiden kolay gelsin yeni tank kurulumları her zaman yorucu ama güzel bir sonla biter :).
* 60 litre tankta 3 dişi 1 erkek bakılabilir.
* Lepistesler düz akvaryumda bakılabilir.
* Yavruluğa karşı birisiyim dişileri çok fazla strese sokan bir durum. Seçilecek olan dekorlar eğer saklanma alanı sağlayacaksa bırakın dişi tankta yavru yapsın.

Benim şu anda 12 adet nano lepistes tankım bulunmaktadır. Düzenli beslenme sağlandığı zaman ve saklanma alanları olduğunda yavrular hayatta kalabiliyor ve ben hiç bir şekilde yavruluk kullanmıyorum. Eğer akvaryumunuz büyük olsaydı kafes sistemi önerirdim sizlere. Geniş bir kafes sisteminde hem damızlık balıklarımız stresse girmiyor hemde yavruları ana tanktan başka tanka geçirmek yerine büyümelerini çok güzel takip edip izleyebiliyorsunuz.
Akvaryumum
Ellerinize sağlık akvaryumunuz güzel olmuş fakat lepistes ırkına çok ideal değil gibi geldi bana. Kendimce verebileceğim tavsiyeler;
1 - Akvaryumda bakacağınız canlı dostlarımızı sayarken lepistes ırklarında belki tercih edebileceğiniz ırkları saymak istemişsiniz. Aksi takdirde bahsi geçen ırkları aynı akvaryumda karma bakmak istiyorsanız ileride büyük bir hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz yavrularınız da. Çünkü lepistes balıkları kendi ırklarıyla varyete ayırt etmeksizin çiftleşip ürerler. Anne ve babadan gelen genlerle damızlık bakanlıklarımızdaki ırka özgü sadelik veya kaliteyi kaybedersiniz.
2 - Dekor olarak lepistes ırkları daha çok bitkili akvaryumda rahat ederler. Ondan dolayı kabuk, testi ve kaya balıklarınız için eksi bir dekor olabilir. Kaya dekorlarını seviyorsanız yada mağara tarzı dekorları seviyorsanız moss kaplı hindistan cevizi , lav taşı ( Kaya ebadında kullanılabilir. Co2 kullanacaksınız bitki seçiminizde ışığınızada bağlı olarak bir çok bitkiyi seçebilirsiniz. Eğer arka plana her hangi bir görsel düşünmüyorsanız siyah düz renk ve saz gibi dikine büyüyen bitkiler tercih edilebilir.
Lepistes Doğum Süreci ( Biliyorum Çok Var Ama ...
1- 20-40 gün süreç
2- Sorun olmaz Hakka Yüzer
3- Bol bitkili bölgeler ( güzel beslenme )
4- 3 - 5 saniye ( yavru başı )
5- Yavru sayısı standarta bağlandığında
6- Aynı tankta da bakılabilir. Anneyi farklı tanka geçirip doğumdan sonra tekrar eski tanka geçirmek stress yaratabilir.
İzmirli Vatozcular Ve Lepistesçilere Duyurulur :)
İnşallah burada güzel bir tanışma gruplaşma konusu olur :) Yeni kişiler tanımak ve aynı şehirlerde oturup bir organizasyon yapmak güzel bir etkinlik oluyor :)

[QUOTE=Btc78]Ben Japon tankını bozdum lepistes ile başladım ancak 1 e 3 dişiden tek dişi kaldı maalesef, onun doğurmasını bekliyorum. Umarım yavru alıp onların resmini koyacak duruma gelirim[/QUOTE]

Burak Bey Yavrularınızın fotoğraflarını Sabırsızlıkla bekliyorum [:)]

[QUOTE=35yukselozcan]Merhabalar,
Böyle bir konunun açılması çok güzel olmuş.
Bende özel tür lepistes ve vatoz besliyorum. İzmir'de pek gruplaşma yok yada ben bilmiyorum. Bu forum sayesinde belki güzel bir ortam oluşturabiliriz.
Lepisteslerimden 1 tane fotoğraf bırakıyım şuraya [:)]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217996/060220201439181.jpg[/IMG][/QUOTE]

Maşallah Yüksel Bey allah nazarlardan saklasın [:nazar:]
İzmirli Vatozcular Ve Lepistesçilere Duyurulur :)
Merhaba herkese,

İzmir'de vatoz ve lepistes üzerine hobici arkadaşlar ile bu postun altında buluşalım. Yeni kan alışverişleri yardımlaşmalar yeni tanışmalara vesilesiyle :)
Java Moss-
[QUOTE=Furkanaydemir]
Siz gibi yazıp gerekli acıklamayı yapanlara laf söylemıyorum ben zaten.
Yorumlarda acıklama yapanlarda teşekkür ettıgımı görmussunuzdur.
Ayrı yetten yazıyı okudugumuzda böyle birşey var .
http://prntscr.com/qv2qtf
Yanı kullandıgım florasanlarda uygun oluyor renk dolasıyla uygun olmayabılır.

[/QUOTE]

Evet çok güzel demişsiniz Renk dolayısı ile uymuyor sabahtan beri seferberlik ilan edilip anlatmaya çalıştığımız maalesef bu. Bunun için bir makale yada kanıta ihtiyaç yok. Eğer bu hobi de birazcık zaman geçirdiyseniz eğer tek renk ışıkların bitkilerde ve canlılardaki stres koşullarını bilmeniz gerekmektedir. Bende Mavi ışığı akvaryuma çok yakıştırırım kap kara bir oda da o ışıkta balıkları izlemeye bayılırım fakat şu an 12 adet nano tank kuruyorum bunların 5 adeti karides tankı olacak içlerine 1 tane mavi ışık koymadım ( Tek renk olarak ) Akvaryum işi çok basittir ama karmaşık bir yapıdır. A bitkisinde balığında yaptım oldu diyip B balığına bitkisine uygulama yapamazsınız maalesef. Bu arada bahsi geçen bitkiler muhtemelen sizin favori ışığınız olan maviden değil alabildiği kadar aldığı güneşin ışığı veya odada lambadan ihtiyaç karşılamıştır. biraz araştırırsanız çünkü sadece mavi yada sadece kırmızı gibi ışıkların tek başına yetmeyeceğini anlarsınız yani burada sizinde kanıtınız maalesef ki olumsuzdur. Daha fazla konuyu dallandırıp budaklandırmaya gerek yok bence size attığım makaleyi okuyup diğer kurulum adımlarını izleyip hatta şu an buradan haberleşmeyi sağladığımız interneti kullanıp bakacağınız canlarırın gereksinimi bulabilirsiniz ve ne olur ama ne olur o ışığı kullanmayın.
Java Moss-
Öncelikle merhaba,
Yorumları okudum herkesin yorumlamasına bir bahane buluyorsunuz. Yaptığımız her şey doğru olacak diye bir şey yok şans faktörü her işin içinde mevcuttur. Buradaki insanlar bilgi paylaşımını seven insanlar o yada bu şekilde bir tecrübe sahibi olmuş insanlardır. Gelelim ışık seçimine Arif beye katılıyorum akvaryumdaki ışık gece lambasıdır. Renk olarak güzel durabilir çok hoşunuza gidiyor olabilir yeni bir tank kurarken bütçeden dolayıda seçmiş olabilirsiniz fakat ben daha önce yaptım olacak diye bir şey söz konusu değil. Kanıtlarla konuşmak gerekirse eğer şu an görünün ışık karides akvaryumuna uygun değildir. Buyurun buda[B] KANITIM[/B] olan makale " https://www.akvaryum.com/karides_akvaryumu_kurulumu_makaler_19_5683.asp ". Mesela makalede bir yerden alıntı yapayım sizlere [B]" Sadece tek renk (kırmızı,mavi,yeşil vb.) ışıkları kullanmayın. Bu tek renk ışıklar doğal ortamı taklitte yardımcı olmadığı gibi karideslerinizi strese sokacaktır. "[/B] Artı olarak karides akvaryumunun da öncelik olarak bildiğim üzere ( kanıtım yok kusura bakmayın ) Camların yosun olması gerekmektedir ki bir çok kanıtsız üstat bu şekilde üretim yapmaktadır. Lütfen ilk önce herkesten kanıt arayacağınıza forumda araştırma yapın ve evde baktığımız küçük dostlarımız için güzel bir alan kurun sağlıkla kalın.[EDIT]Enver.Ergin,2020-01-30 16:32:18[/EDIT]
Profesyonel olarak Lepistes Yetiştirmek
Görkem bey öncelikle bilgilerinizİ bizlerle paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Elinize emeğinize sağlık. [EDIT]Enver.Ergin,2019-11-05 13:07:30[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.