ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Hokka
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Ocak 2012 17:09
Son Ziyaret:
27 Mayıs 2013 18:02
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hikmet KESKİN
Doğum Tarihi:
10 Mart 1980
Yaş:
44
İl:
Istanbul
Meslek:
Bilgisayar Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hikmet KESKİN

SON 2 MESAJI

JBL YEM NUMUNE GÖNDERİMLERİ
Merhaba,

Öncelikle uygulamanız için teşekkür ederim. Güzel bir reklam ve başarılı bir uygulama.

Gerekli bilgileri vermiş olduğunuz mail adresine gönderdim.

Saygı ve sevgilerimle.
Akvaryumumda Yaşadığım Mucize
Herkese merhaba,

Dün akvaryumumda çok ilginç bir mucize yaşadım arkadaşlar. Hala şaşkınlık içerisindeyim açıkçası .

Akvaryumumda yaklaşık 2 senedir Calvus beslemekteyim. Calvusların yanında 4 adet Lelupi ve 4 adet Makrakanta var. Her zaman Calvus'ların çiftelşemesi ve üremesi hayalini kuruyordum. Yaklaşık 3 senedir bende olmalarına rağmen bir türlü yavru alamadım. Artık ümidimi kesmiş bir vaziyette beslemeye devam ediyordum. Yavru almaktan ümidimi kesmiştim ama hala akvaryumda en sevdiğim, en değer verdiğim balıklar onlar. Bir ara dişinin karnında şişlik farkettim. Ama emin olamadım bir türlü hamile mi yoksa bloit mi oldu diye. Dişi herhangi bir yuvada durmuyor, erkek ilede pek yanyana gelmiyordu. Sürekli kumun üzerinde duruyordu ve yem yemiyordu. Diğer balıklar rahatsız etmesin diye (ve bir umutla ) dişi ve erkeği aldığım ikinci bir akvaryuma koydum. Oradada aynı şekilde kumun üzerinde yatıyor ve yem yemiyordu. Hamile olduğundan artık tamamen ümidimi kesmiştim ama hasta isede tedavi edeyim diye büyük akvaryuma koymadım. Bir süre sonra dişi öldü (Hasta olduğuna emin oldum). Erkeğide büyük akvaryuma aldım. Büyük akvaryumda Calvus'lara daha iyi bir ortam hazırlayabilmek için var olan bitkileri (Birkaç anubias vardı) küçük akvaryuma aldım. Ara ara bitkilerin durumunu gözlüyordum küçük akvaryumda (Zaten büyük akvaryumun hemen yanında duruyor). Dişinin ölmesinden 10 gün sonra küçük akvaryumda birde ne göreyim . Onlarca bir çift göz bitkilerin arasında dolanıyor. Önce inanmadım yavru olduğuna. Sivrisinek larvası sandım. Saatlerce izledim, inceledim. Sonra anladım ki gerçekten yavru bunlar. Hemen tozlu raflardan Artemia yumurtalarını ve tesisatını alıp yem hazırlamaya başladım. Hazır olana kadar yerler diyede birkaç yumurtayı akvaryuma döktüm. Şimdi akvaryumda 20 civarı yavru var .

Düşünüyorumda o kadar uğraştım yavru almak için ama başarısız oldum. Hiç uğraşmayınca ve hatta yavru için olumsuz işler yapınca (Küçük akvaryuma bitliker diktim, içerisini yeniden dizayn ettim) muvaffak oldum. Aslında ben mi başardım yoksa bana rağmen yavrular çıkmayı mı başardı bilmiyorum. Bitkileri dikerken ve akvaryumu yeniden dizayn ederken ezmiş miyimdir acaba hiç yumurta. Hiç dokunmamış olsaydım muhtemelen tamamı çıkabilirdi. Yumurtladığını bile bilmiyordum dişinin gerçi. Büyük, gerçekten büyük bir sürpriz oldu benim için. Sizlerlede paylaşmak istedim.

Balıklarınıza mutlaka ve mutlaka her zaman saygı duyun arkadaşlar. Benden çok daha iyi bilenleriniz olacaktır ki koskocaman bir dünyadır akvaryum dünyası.

Sevgi ve saygılarımla.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.