ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
duray71
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Şubat 2012 23:14
Son Ziyaret:
05 Ekim 2013 10:22
Toplam Mesaj:
17 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Duray YAŞRIN
Doğum Tarihi:
16 Aralık 1971
Yaş:
52
İl:
Sanliurfa
Meslek:
ÖĞRETMEN
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Duray YAŞRIN

SON 10 MESAJI

discuslarda siyah nokta ve çizgiler
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: discuslarda siyah noktalar, siyah dikey çizgiler, yukarı aşağı sürekli ve hızlı hareket, bazen yan yatma

Akvaryum Kapasitesi (litre): 108 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: tetra zebra neon

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): ph 7,1 ve düşmüyor

Filitrasyon: life tech 838 1200lt saat. çin malı akvaryum akıntı suyun içinde değil akvaryumun çekmecesine akıyor ve ordan akvaryuma

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: yaklaşık 15 gün önce nitrivec ve elexir kullanıldı biyolojik denge için, ilaç kullanılmadı.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
4 adet 7 ila 8 cm büyüklüğünde discus var, önce birinde siyah noktalanmalar başladı özellikle yüzünde, sonra vücuduna yayıldı, aynı balık köşede hareketsiz duruyordu, ancak 2 gündür akvaryumda hızlı bi şekilde yukarı aşağı sürekli gidip geliyor ve yem yemiyor. diğer bir discusumda dikey siyah çizgiler oluştu ama yem yiyor. bir diğeri ise arada yanlıyor, kuyruk ve yüzgeçlerde titreme sürekli var yardım edebilirseniz sevinirim şimdiden tşkler
aslanbaş ve bebekyüzlerde baş yaralanması
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Kafalarının arka tarafı eriyor:(

Akvaryum Kapasitesi (litre): 450lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Japon türleri, çin ejderi, çöpçü, vatoz, labio, garip bir isim söylediler ama sanırım makrakanta.

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: Akvaryumun kendi filtresi, 1300lt/h iç filtre, fluval 305 dış filtre şu an kapalı.

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Sera bactopur

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Bu ara sık su değişimi yapmak zorunda kaldım çünkü akvaryumu yeniledim, düzen oturana kadar son 1 haftada 3 kere su değiştirdim, tabi hep 1/4 oranında. Balıkların başlarının arka tarafı hep tiftik tiftik oluyor ve hafif beyazımsı. Önlem amaçlı dün bactopur attım, vuran balık göremiyorum, potansiyel sadece bu makrakantalar olabilir belki ama saatlerce başında oturuyorum ve onlar kayaların içinden hiç çıkmıyorlar.

Özkoçak2012-03-28 09:10:28
sera nitrivec kullanmalı mıyım.

Benim yaşadıklarım ve sizin cevabınız arkadaşlara ders olsun. Dediğiniz gibi doğal olmayan hiçbirşeyi akvaryuma yerleştirmesinler. ben 8 adet kıymetli balık kaybettim. (bebekyüz, aslanbaş, çin ejderi gibi) SİZLER KAYBETMEYİN BARİ.

sera nitrivec kullanmalı mıyım.
Ne geldiği ise başıma hep bu acemilikten geldi. Hepsiburada'dan iki tane bonzai ağacı aldım (yapma). onları koyduktan sonra su mahvoldu ve balıklarım hasta oldu. (mantar, kuyruk erimesi). 3-4 gün önce onları çıkardım. birde baktım ki ağacın altındaki kaya görünümlü parçaya bağlanma noktası silikonumsu alçımsı bir malzeme ile yapılmış ve o malzeme erimiş. kayanın yüzündeki boyada elime sıvandı ki muhtemelen kimyasaldır:=( canlı bitki ve mercan dışında hiçbir şey bırakmadım şimdi akvaryumda. bilgilendirmeniz için tekar teşekkürler. (bu tip malzemeleri niye akvaryum için satarlar anlamadım)
sera nitrivec kullanmalı mıyım.
Bilgi için çok teşekkür ederim

Size müsadenizle bişey daha sormak istiyorum. yukarıda bahsettiğim gibi dün 1/4 su değişimi yaptım, birazdan bi o kadar daha değiştirecem ve yeni filtreyi bağlayacam, öncelikle sera aquatan katıp, 2-3 saat sonra nitriveci katmam uygun olur mu, yada ikisini bir mi katayım? cevap için şimdiden teşekkürler.

sera nitrivec kullanmalı mıyım.
Öncelikle cevap için teşekkürler, ancak kutunun üzerinde içinde balık olmayacak şekilde tarif edilmiş ve benimde bu kadar balığı yerleştirecek yedek tankım yok maalesef. balıklar içindeyken nitrivec ne kadar katmam gerektiği konusunda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.

100lt suya 10ml gibi rakamalar okuyorum forumda, acaba doğru mudur? tecrübe eden arkadaş var mı acaba??
Baktopur sonrası?

Bilgi için teşekkür ederim arkadaşım. Elimde sera aquatan, sera nitrivec, sera toxivec (acil koruma) gibi düzenleyiciler var. sera baktopur ilacın etkisini en aza indirmek ve balıklarımın zarar görmesini engellemek için bugün yapacağım %30luk su değişiminden sonra bunlardan ne kadar katmalıyım? akvaryum 250lt, ısı 30 derece (akvaryumcu tavsiyesi). amazon ve anubia bitkileri var. tecrübelerinizden yararlanmak isterim. Acemilik gerçekten çok zormuş bu işte.

sera nitrivec kullanmalı mıyım.
Günaydın arkadaşlar,
durumu şöyle özetleyeyim. 4-5 gündür balıklarımda kuyruk erimesi ve mantar vardı, şükür ki sera baktopur denen ilaç olayı düzeltti. Forumda yaptığım araştırmalara göre ilaç gerçekten etkiliymiş ki zaten benim akvaryumda da sorun düzeldi gibi. dün 1/4 su değiştirdim, aynı ısıda tabi. akvaryum yaklaşık 3 aylık. okuduğuma göre ilaç yararlı bakterileri de öldürüyormuş. bugün tekrar 1/4 oranında su değiştirip içinde aktif karbon bulunan yeni filtremi takmayı düşünüyorum, ancak bunu yaparken sera nitrivec kullanmalı mıyım? kullanmam gerekiyorsa balıklar tanktayken 250lt lik akvaryuma ne kadar katmalıyım? akvaryumun içinde yaklaşık 30 balık var. ( japon türleri, melek, çin ejderi, köpekbalğı gibi ). ısı 30 derece civarında (akvaryumcu tavsiyesi). 5 adet havataşı çalışıyor. iç filtre ve karbonu çıkartılmış eski dış filtre çalışıyor. Elimde seranın aquatan, nitrivec ve acil koruma gibi düzenleyicileri var. tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum, hangisinden ne kadar atmalıyım, hem sağlıklı bir akvaryum hemde ilaçtan arınmış berrak bir su elde etmek için. eski dış filtrem lifetech, bugün fluval 305 takacam inşallah, acemilik zor işmiş
balıklarım hızlı soluk almaya başladı
Teşekkürler arkadaşım, kullandığım ilaç sera baktopur yani mantar hastalığı ve kuyruk erimesi gibi hastalıklara iyi gelen bir ilaç. İşe de yaradı şükür. tabi bu süreçte 2 japon biri bebekyüz, iki beta ve birde çin ejderi kaybettim elimde bakteri kültürü oluşturmaya yarayan sera nitrivec diye bi düzenleyici var ama nasıl kullanıldığı konusunda pek bilgim yok, özelliklede balıklar tanktayken nasıl kullanılacak bilmiyorum. takacağım filtredeki karbon sanırım ilacın etkisin bitirecektir, yanılıyor muyum?
balıklarım hızlı soluk almaya başladı
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: hızlı soluk alma

Akvaryum Kapasitesi (litre): 250lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: japon, melek, cin ejderi, köpekbalığı, hayalet

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: sobo 2000 iç filtre, lifetech 835 dış filtre, 5 hava taşı

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: sera baktopur miktar:15ml

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Merhaba arkadaşlar, balıklarıma 3-4 gündür yüzgeç ve kuyruk erimesi, ağız gözde beyazlamalar nedeniyle tedavi yapıyorum, bugün herşey yoluna girmiş gibiydi, sorunlu balıklarım düzeldi, kuyruk ve yüzgeçlerde sorun kalmadı. bunun üzerine 1/4 su değişimi yaptım sabah. yarın bi o kadar daha yapıp içinde aktif karbon olan yeni dış filtreyi bağlamayı düşünüyorum, ancak bu akşam yemleme yaptıktan sonra balıklarım çok hızlı nefes almaya başladı hemde hepsi birden hata nerde olabilir. acemiyim bu işte arkadaşlar acil yardım, daha fazla balık kaybetmek istemiyorumu

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.