ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
KayıpBalıkNemo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Nisan 2012 22:31
Son Ziyaret:
25 Mart 2013 13:40
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
apollo turk
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

apollo turk

SON 6 MESAJI

Japonlarımda Kuyruk Sorunu Var
Teşekkür ederim, 10cc eklemiş oldum bir kere. Yarın dip çekimi ve 1/4 su değişiminden sonra 5cc eklerim. Akvaryumda ısıtıcı yok o yüzden su sıcaklığını ayarlayamıyorum maalesef.

Yem olayını hiç bu şekilde düşünmemiştim günde bir defa az miktarda vereyim en iyisi
Japonlarımda Kuyruk Sorunu Var
Mikofish isimli ilaçtan aldım. Akvaryum 20 litre, akvaryumcu 10cc ilaç eklememi ertesi gün 1/4 dip çekimi yapıp tekrar 10cc ilaç eklememi ve iki gün yem vermememi söyledi.

İlk uygulamayı yapıp 10cc ilaç ekledim su sapsarı oldu. Filtreninde fişini çektim bu arada, bir kaç saat sonra tekrar takarım. Yanlız ilacın prospektüsünde balıkları aç bırakmayla ilgili bir şey yazmıyor. Gerçekten iki gün aç bırakmak gereklimi? Balıklar açlıktan zayıf düşmesinler sonra.

Birde iki gün sonra ilacı keseyim mi? Hoş ilacı kessem bile suyun temizlenmesi 3-4 dip çekimini bulur heralde.
Japonlarımda Kuyruk Sorunu Var
Japon balıklarımın kuyruklarında ve yüzgeçlerinde sorunlar oluşmaya başladı. Kuyruklarda ve yüzgeçte kopma ve siyah şerit oluştu.

Balıklar sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa yemleniyor, bazen pul yem, bazen yuvarlak taneli yem, bazende Jungle Tropical Fish Food Tubifex markalı küp yemlerden veriyoruz.

Filtre 24 saat açık, haftada bir defa yaklaşık 1/4 oranında su değiştiriliyor ve 4-5 damla metilen mavisi damlatılıyor. Çok az miktarda kaya tuzuda var.

Balıkların resimlerini ekliyorum








Özellikle ikinci resimdeki balığın durumu baya kötü kuyruğun yarısı yok ve siyah bir şerit oluştu kopan yerde. Fin Rot denen hastalıkmıdır bu? Tedavi için ne yapmalıyım.







apolloturk2012-05-26 21:07:51
Resimdeki balık nedir? - Akvaryum Alındı
Öncelikle cevaplar için teşekkür ederim, isim olayına gelince sosyal paylaşım sitelerine dahi üye olmayan birisi olarak imzamda yer almasınıda istemedim bu siteye has bir durum değil yani.

Bugün gittim bir akvaryum aldım, satan mağaza hazır kit yapmıştı bir kaç tane (akvaryum, filtre, yem, kub, dekor vs.) ve 65 liraya resimdekini aldım.







Fakat bizim betta yine japon'a saldırmaya devam etti maalesef kendisini yine fanus'a almak zorunda kaldık. Sanırım betta'yı verip japon'un yanına başka balık almak durumunda kalacağız çünkü gömlüm fanus'ta beslemeye el vermiyor, akvaryumdada başka balıklarlada geçinmeyecek gibi duruyor.

Japon kalırsa yanına başka hangi balıkları koyabiliriz? Betta kalırsa başka hangi balıkları koyabiliriz.
apolloturk2012-04-20 19:49:57
Resimdeki balık nedir? - Akvaryum Alındı
Hocam dediğim gibi ben balıktan falan anlamam, annemde anlamaz pazarda görmüş almış. Hatta satan adamda mavi balığı alınca küçük balığı hediye vermiş(ölen balık) anlaşılan o da anlamıyormuş. Bütçe fazla ayırmak istemiyorum 50-100 liraya kadar bir çözüm olursa iyi olur.

Japon balığını hemen başka kaba alayım en iyisi.
Resimdeki balık nedir? - Akvaryum Alındı
Annem dün pazardan akvaryum balığı almış, bu mavi olan nedir bilmiyorum diğer balığa saldırıyor, aslında bir tane daha vardı sarı ufak ama sabah ölmüştü muhtemelen o mavi olan öldürdü.






Birde bu fanus/akvaryum her ne ise buna ne almak lazım. hiç akvaryum tecrübem yok filtre, havalandırma aleti falan oluyor sanırım bilgilendirirseniz sevinirim.
apolloturk2012-04-20 19:50:29

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.