ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tiki-taki
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Temmuz 2012 16:09
Son Ziyaret:
27 Temmuz 2012 10:23
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ekin pınar
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

2 su kaplumbağası

SON 8 MESAJI

Kuru alan yapımı için öneri
Ortaya yaptığımda yüzmek için dar olan alanları daha da daralıyor ne yazık ki. Kuru alanı yukarıya taşıdığımda daha mutlu olurlar diye düşünüyorum :) Peki cd kabı kullansam onu da sabitlemek için silikon mu gerekir? Benimkiler ağır biraz, dayar mı ondan da emin değilim. Silikon kullanmadan kuru alan yapabilmem için bir tavsiyeniz var mı?
Kuru alan yapımı için öneri
Merhaba. Akvaryumumun şu an  şöyle bir görüntüsü var: http://imageshack.us/photo/my-images/801/27072012147.jpg/  Kaplumbağalarımın kullanışlı bi kuru alanları yok ne yazıkki. Cam kestirip yeni bir kuru alan yapmak istiyorum ama yaşadığım yerde akvaryum silikonu diye bi şey yok. Normal silikon kullanmamın sakıncası nedir? Kesinlikle kullanmamalı mıyım?
Akvaryumum
Merhaba. Akvaryumumun kuru alan sorunu var. 1-2 fotoğraf koyuyorum, kuru alanı daha kullanışlı hale getirmek için önerisi olan varsa çok sevinicem. Akvaryum biraz küçük ama şu an başka bi akvaryuma geçme şansım olmadığı için bunu iyileştirmeye çalışıyorum. Suyu derinleştirmeye çalışırsam kuru alan dikleşiyor ve tırmanmaları zorlaşıyor. Kuru alanımı nasıl daha kullanışlı hale getirebilirim?

http://imageshack.us/photo/my-images/801/27072012147.jpg/ 

http://imageshack.us/photo/my-images/35/dsc03940sj.jpg/ 





Su kaplumbağalarım için bitkili akvaryum
Evet, aldığım bütün yorumlar bu yönde. Yapay bitki kullanıyorum şimdi, gayet sorunsuz ilerliyoruz :)
Su kaplumbağalarım için bitkili akvaryum
Çok faydalı oldu bu bilgi. Çok teşekkür ederim.
Su kaplumbağalarım için bitkili akvaryum
Akciğer solunumu yaptıklarını biliyorum ama suyun içine bıraktıkları CO2 yeterli olur diye düşünmüştüm. Neyse, akvaryumu kapatmadığım sürece o çok büyük bi sorun teşkil etmeyecek anladığım kadarıyla. Filtre için bi öneriniz var mı? Yaklaşık 15 cm boyunda 2 kaplumbağam var. Daha almadığım için paludaryumun ölçülerinden emin değilim ama 70x40x50 ebatına yakın olmasını planlıyorum. Nasıl bi filtre yeterli olur? Bi de kaplumbağalar bitkileri yer mi acaba? Kaplumbağaların yemediği bakımı kolay, güçlü bi bitki bilen varsa o konuda da yardıma ihtiyacım var :) Dallara bağlanarak yetiştirilen bitkileri tercih etmek istiyorum çünkü direkt kök salan bitkilere bakmak konusunda kendime çok güvenemiyorum şimdilik :)
Su kaplumbağalarım için bitkili akvaryum
Bitkilerin gerekli olmadığını biliyorum ama daha güzel bi görünüm sağlamak için kullanmak istiyorum. Kaplumbağa bakımı konusunda tecrübeliyim ama bitkiler konusunda tereddütlerim var biraz :) Çok teşekkür ederim yorum için.
Su kaplumbağalarım için bitkili akvaryum
Merhaba. Yeni üyeyim, biraz acemiyim  Su kaplumbağalarım için yaklaşık olarak 70x40 boylarında bi tank almayı düşünüyorum. Almışken paludaryumda güzel bi görüntü oluşturmak için su bitkisi de kullanmak istiyorum. Tabanda sadece dere kumu kullanarak su bitkisi yetiştirmem mümkün mü? Sadece kum ve kaplumbağalrın tırmanması için üst üste büyük kayalar koymayı düşünüyorum. Anubias, javamoss, riccia gibi bitkileri bi kütüğe bağlayarak yetiştirebilir miyim? Bakımları için özel olarak yapmam gereken bi şey var mı? CO2 ihtiyacı kaplumbağalarım tarafından karşılanır diye tahmin ediyorum  Özellikle bitki konusunda bilgi ve tavsiyelerinize ihtiyacım var. Bi de üst üste dizdiğim büyük taşlar kuru alan için yeterli olur mu? Sadece okuduklarımla fikir sahibi oldum ve güzel bi bitki akvaryumum olsun istiyorum 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.