ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
m.orc
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Şubat 2013 11:03
Son Ziyaret:
03 Haziran 2020 20:48
Toplam Mesaj:
72 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet Orçun Akdemir
Doğum Tarihi:
01 Mayıs 1978
Yaş:
45
İl:
Zonguldak
Meslek:
doktor
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Orçun Akdemir

SON 10 MESAJI

Akvaryum Dış Filtresindeki Kötü Koku
Çok teşekkür ederim Ömer bey.
Akvaryum Dış Filtresindeki Kötü Koku
Merhaba arkadaşlar,
Daha önce 100ltlik tankımda japon ve oldukça fazla sayıda anubiasım vardı. Uzun süreli yurtdışı seyahatim nedeniyle balıklarım ve tüm bitkilerim öldü. Öldükten sonra, maalesef bir süre akvaryumda filtre çalışırken , ölü bitki ve balıklar akvaryumda beklemiş. Filtrede ve akvaryumda inanamıyacağınız kadar kötü bir koku vardı. Akvaryumu ve filtrelerimi deterjan kullanmadan temizledim. Bu olay sonrası hobiye bir süre ara verdim. Şimdi bir Cichlid akvaryumu kuracağım ancak filtreleri ortaya çıkardığımda kötü kokunun devam ettiğini farkettim. Bu kötü kokudan kurtulmak için önerilerinize ihtiyacım var.
Teşekkürlerimle.................[EDIT]m.orc,2015-07-29 17:16:57[/EDIT]
ATAKAN PETSHOP
Gittigidiyor sitesinde satış yapan atan Atakan akvaryum oldukça geniş bir ürün çeşitliliğine sahip.
Ben 2 kez alışveriş yaptım ikisinde de oldukça memnun kaldım. Hatta birinde küçük bir problem olmuştu, beni hiç yormadan durumu düzelttiler. 

Tavsiye ederim. Bu şekilde müşteri memnuniyetini ön planda tutan mağazalar özellikle bu hobide maalesef fazla değil. 
m.orc2014-08-01 14:24:47
Arkadaslar bu ilac ne ise yarar?
Musluk suyunu balıklar için uygun akvaryum suyuna dönüştürür. Klor olmak üzere bazı metalleri bağlar. Suyu bekletme imkanın yoksa, akvaryum ile aynı sıcaklıktaki suyu bu solüsyon ile tarife uygun olarak hazırladığında, akvaryum için bekletilmemiş musluk suyunu kullanabilirsin....m.orc2014-07-14 15:19:27
Japon Balığımın Gözü Düştü!
Kesinlikle Mustafa beye katılıyorum. Her bir japon için 15-20 lt ihtiyaç olduğuna gore o hacimde bakılacak enfazla japon sayısı 2-3 olmalı. sayıyı azaltmazsanız daha çok hastalıkla ve ölümlerle karşılşırsınız. Bu kadar çok balığı o hacime koyduğunuza gore hobiye yakın zamanda başladığınızı düşünüyorum. Balıkların çok olması gayet güzel bir görüntü ancak bu sayıyı bu koşullarda uzun sure tutamazsınız emin olun.
Anubiasta çürüme(Bana hastalıklı mı gönderildi))
Sn Övgü bey,
Yeni kökler olduğuu düşünmüyorum çünkü küçük bir müdahale ile ayrılıyorlar.
 
Sn Ümit Bey,
Yaklaşık 6-7 aydır akvaryumdaki ışığı ve ışıklandırma süresini (tatiller hariç)hiç değiştirmedim ve diğer anubiaslarda hiç bir sıkıntı yaşamadım tam tersi hepsi gelişmekte ve yaprak vermekteler.
 
Saygılarımla...
m.orc2013-10-01 14:05:31
Anubiasta çürüme(Bana hastalıklı mı gönderildi))
Mesut bey kapakta 1 floresan, arka cam su süstünde bir Led ışık mevcut. Akşam 17:00 ile 21:00 arası ışıkları açık tutuyorum. Bunun dışında ışıklar kapalı. Evdde yeterli alan olmadığı için suları mecburen 10 lt lik plastik şişelerde saklıyorum, bu yüzden yarım doz sera aquatan kullanıyorum. Beni şaşırtan diğer bitkilerimde oldukça iyi gelişmeler olup bu iki bitkide sıkıntı yaşamam.
Bu bölümleri inceledim ama yeterli bilgi alamadım açıkçası.
Saygılarımla....
Anubiasta çürüme(Bana hastalıklı mı gönderildi))
Yaklaşık 10 gün önce internetten 2 adet anubias aldım. Bitkiler geldiklerinde iyi gözüküyorlardı ancak tanka koyduktan (kargoya verildikten yaklaşık 24 saat sonra tanktaydılar) yaklaşık 3-4 gün sonra bir bitkinin yaprak rhizom birleşiminde bir erime gördüm, adaptasyon dönemidir diye düşünüp çok önemsemedim. Akşama eve gittiğimde tüm yaprakların koptuğunu gördüm(yapraklarda önemli bir sıkıntı yoktu ancak kök thizom birleşimi iplik iplik olmuştu). Hemen mangrove kökünü tank dışına alıp rhizomu kontrol ettim. Rhizom tamamen yumuşamıştı ve oldukça kötü bir kokusu vardı. Yaklaşık 1 hafta sonra diğer bitkininde 2 yaprağında aynı durumu farkedince mangrove kökünü çıkartıp bitkiyi kontrol ettim Baktığımda rhizomun bir bölümünde yine yumuşama ve koku olduğunu gördüm. Bunun üzerine rhizomun bu bölümünü kestim. 7 yapraklı bitki şu anda 4 yapraklı kaldı. Diikatimi çeken diğer bir konu ise yaprak rhizom birleşiminde küçük toplu iğne başı kadar  beyaz noktacıkların bulunmasıydı.
Tank ile ilgili bilgilere gelince 100 lt 6 küçük Japon, 1 Sae, 2 cüce vatoz, 2 elma salyangozu, 8 yapraklı anubias nana(olduça sağlıklı herhafta 1 yaprak veriyor), 2 kök anubias angustifolia (geldiğinde kötü durumdaydı şu an toparladı ve bir sürü yeni yaprak veriyor), 2 kök Malezyadan(e-bay) aldığım anubias eyes(geldiğinde kötü durumdaydı şuan bir çok yeni küçük yaprağı var) .
Akvaryumda uyguladıklarım: Uygun dozlarda düzenli Sera florena veya JBL Ferropol uygulaması, haftalık düzenli su değişimi, su değişimlerinde sera aquatan su hazırlayıcısı kullanımı(suları ayrıca en az 4-5 gün damacanda dinlendiriyorum).
Akvaryum ısısı:25-26
Anlayamadığım şey köktü durumda gelen bitkiler tankımda toparlayıp iyi gelişmeye başlarken, sağlıklı görünen 2 anubiasın 1 hafta içinde çürümeye başlaması. Burada öğrenmek istediğim bu bitkilerde geldiğinde bir hastalık olabilir mi? Bunu bir hak talebine dönüştürmek istiyorum ancak kimseyide haksız yere suçlamak istemem. Bu durum satıcı ile bağlantısız oluşabilir mi yoksa bitkiler zaten bana gelirken hasta mıydı?
Saygılarımla....
3 Haftalık tatil öncesi alınacak önlemler
Yaklaşık 100 litre akvaryumumda 7 adet küçük japon, 3 adet sae, 1 elma salyangozu mevcut. 3 haftalık bir tatile çıkıyorum. Otomatik yemleme makinam var ancak su değişimi yapılamayacak. Tetra ex 700 dış filtre + sun sun iç filtre mevcut. Tankım yaklaşık 6 aylık dış filtre yaklaşık 3 aylık. Su değişimi yapılamayacağından sadece yemlemeyi az tutarak nitrat kontrolü sağlayabilirmiyim?Alacağım önlemler nelerdir?
Saygılarımla.....
Formu bozuk bitkilerin akvaryuma etkileri.
Mustafa bey çok teşekkür ederim. Anubias idare ediyor. Java fern Windelov tamamen döküldü,tüm köklerini çıkardım.Diğer Java Fern çeşidinde ise 5-6 yaprak şimdilik duruyor. Muhtemelen sıcaklar nedeniyle yolda oldu olan. Sonbaharda tekrar alırım herhalde, siz zahmet etmeyin. İlginize teşekkürler.
Saygılarımla....
m.orc2013-07-26 16:02:43

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 9 Online Kullanıcı, 5 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.