ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tevfik35
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Mart 2013 13:20
Son Ziyaret:
09 Mayıs 2021 18:54
Toplam Mesaj:
31 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
tevfik özgüvenç
Doğum Tarihi:
21 Şubat 1993
Yaş:
31
İl:
Izmir
Meslek:
makine zabiti
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


70L bitkili canlı doğuran

SON 10 MESAJI

Işık neden fazla geliyor?
Serdar bey bitkiler için yumurta suyu ve gazı çıkarılmış maden suyu kullanıyorum her hafta. Ölümler meydana geldiği için ve çok sayıda yeni yavrum olduğu için su değişimini biraz geciktirmeye başlamıştım 2 haftada 1 gibi. Şuan tekrar haftada bir dip çekimi düzenine geçtim. iç filtre kullanıyorum elyaf ve karbon sünger. beni ışığın çok geldiğini düşünmeye item camdaki vatozun bitiremediği yosun ve sudaki yeşillenmeydi. Belkide su değişimini sıklaştırdıktan sonra düzelir. Tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.
erkek lepistes dişi lepistesin yüzgecini koparmış.
Yemlemeyi 2 ye çıkarırsanız daha iyi olur. Aklıma bir ihtimal daha geliyor. Doğadan yakalanan vahşi lepistes benzeri bir türün saldırdığını hatırlıyorum, balığınız o türden olabilir yada o türle çiftleşmiş bir melez ırk olabilir. 
Işık neden fazla geliyor?
70L bitkili canlı doğuran tankımda tilki kuyruğu, eledoa, ve vallisneria bulunuyor. Aydınlatma olarak t8 flo kullanıyorum. Fakat bitkilerde sararma sorunu var. Tilki kuyruklarının geneli açık yeşilde ve uçları neredeyse sarı. Forumda L başına 0.5-1 w gerektiğini biliyorum ama günde ortalama 10-12 saat açık 70L ye 15w ışıklandırma sorun olmaması gerektiğini düşünüyordum. En kötü ihtimalle renkleri koyulaşacaktı. Fakat köşedeki bitkiler canlı renklerdeyken ortadakiler aşırı açık yeşiller. Büyümeleri gayet iyi Tilki kuyrukları sık ve geniş olarak büyüyor ve büyümesi gayet hızlı. Suda yeşil su sorunu ve camda yosunlanma başladı. Vatoz yetişemiyor. Işığın süresi veya şiddeti ile ilgili ne yapmalıyım?
Canlı doğuran akvaryum için yeterlimi
Isıtıcı fiyatı yüksek ya anlaşmaya çalış yada başka bir yerden bak.
2 soru bir bakarmısınız...
Hava motorunu kullan. Onun yanında bitkileri de kullan. Yosun sorununu vatozların halledecektir. Zaten aşırı ışık yoksa ve yeterli bitkin varsa sen yosun sorunu diye bir şeyi unutacaksın.
lepistes
 ozanercan34 yeni bir başlık açarsanız daha iyi olur. Haftada bir 5 lt su değişimi yaparsanız iyi olur(38 lt için). Bu arada yeni dişi almanızı öneririm yavrularınız gelişimini tamamlamadan erkeğin baskısına maruz kalmasınlar.
Varyete sorunu
Gen takıntınız (renk desen boyut) yoksa sorun olmaz. Karışık renklerin yanında bozulmamış yavru da elde edebilirsiniz. Kesinlik söz konusu değil.
Mavi su gerekli mi?
Metilen mavisinden bahsediyorsanız hastalık gibi bir sorununuz yoksa sürekli eklemeniz gerekmemektedir. Bu benim görüşüm. Sorun olmadığı sürece akvaryumunuza kimyasal sokmayın.
lepistes Sorularim var ?
[QUOTE=Bilal AKIN]Merhabalar artemia verirseniz hem sağlıklı olurlar hemde çabuk büyürler ama lepistes için değmez yavrularıda ana tankta bir yavruluga bırakırsanız sizin için daha iyi olur.Fanus pek tavsiye etmiyoruz sağlıklı balıklar. [/QUOTE]

Değmez derken? 
BeZGiN2013-04-02 11:30:36
Lepistes Erkek Japon Balığı ile Çiftleşmeye Çalışıyor
Olmaz demektense uygun değil diyerek bilgilendirelim neyin tartışması bu onu anlamadım. Bu konuda ben yaptım sizde yapın gibi bir yanlışa itme de yok. Arkadaş yapmış uygun olmadığını birçok kişi gibi kendisi de biliyor. Akvaryumunda erkek japon olmadığı için lepistes baskın erkek olarak bunu üstlenmeye çalışmış olabilir . Japonlar çok büyümeden tankları ayırmayı tavsiye ediyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.