ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
brethil
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Mart 2013 15:41
Son Ziyaret:
06 Haziran 2013 17:20
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emre Boz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 3 MESAJI

Küçük Tommy ( kaplumbağa ) ve yaşam alanı
[QUOTE=BirDeliOğlan] Emre bey bataklıkdan çıkandan sudan çıkanına kadar tanelerce kaplumbağa besledim yıllar boyunca,bu tecrübeye dayanarak size bir kaç öneride bulunmak istiyorum.(ölmediler yanlış anlamayın  )
Öncelikle o akvaryumdaki bitkileri çıkartın,onlara ihtiyacı yok.Akvaryuma misket vesaire gibi süs incik boncuk koymayın,çünkü hayvanın hareket etmesini zorlaştırır.
Suyu çabucak kirletir,su kirlenince usanmayın değiştirin kendi pisliği burnuna girmesin hayvancağızın.(su hacmi az olduğundan pislikten kaçacak yeri olmuyor) ..........

[/QUOTE]

Önerileriniz için çok teşekkür ederim.

Kaplumbağa ile parka gidersem mahallede adım çıkabilir :) Evde dolaştırma konusunda da, gündüzleri 2,5 yaşındaki yeğenim bizde kalıyor, tommy onun , ismini de o koydu.
İstemeden sahibinin gazabına uğrayabilir hayvan bundan endişeliyim.
En iyisi akvaryum içinde yer açmak gibi görünüyor :) 


Isıtıcı gelince akvaryumun içini yeniden elden geçireceğim. Isıtıcıyı veya sığarsa filtreyi kayanın içine yerleştirsem nasıl olur acaba bunlara bakmam lazım. o zaman baya yer açılır.

Su derinliği ile ilgili öneriniz var mı ?  emin olamadım yüksek mi olmalı yoksa 10 cm derinlik yeterli mi diye.  Şuan genelde dik duruyor uyurken falan. Ayaklar yerde kafa hafif dışarı doğru. sanki derin suyu sevmeyecekmiş gibi. 



Küçük Tommy ( kaplumbağa ) ve yaşam alanı
[QUOTE=Emirk]20 derece az hocam, en kötü 25 derece falan olsa iyi olur, haqos markasının küçük siyah ısıtıcıları var, onlardan öneririm. Su seviyesini de biraz yükseltmelisiniz bence, eğer kuru alanı aşarsa kendiniz strafordan bile kuru alan yapıp vantuzla sabitleyebilirsiniz, hem yüzmeye daha fazla alan kalmış olur.
[/QUOTE]

Önerin için teşekkür ederim, lamba ile 22, 23 oluyodur diyodum ama bir ısıtıcı şart anlaşılan. Bahsettiğin ısıtıcıyı inceledim. Fiyatı da fena değil. Aklımda. Bir de UVB lambası olursa eksik kalmayacak gibi. 
Su yüksekliği konusunda emin değilim. Belki sağdaki yapay çime çözüm bulup alan kazanabilirim. veya filtreyi kamufle edecek şekilde köşeye strafordan yapay kaya görünümü- filtre çıkışınıda şelale gibi strafor içerisinden akıtıp alternatif kuru alan yaratabilirim. Ortadaki ada boşa çıkmış olur. Epey bi alan açılır. 
Küçük Tommy ( kaplumbağa ) ve yaşam alanı
Fotoğraf:





Boyut (cm): 50 x 23 x 40
Kapasite (litre): 36 L (max) - Kullanılan ~5 Litre
Canlılar: Su Kaplumbağası

Malzemeler:
Atman F200 filtre 
60w standart lamba 
100w ayarlı ısıtıcı  ( 28 derece )

Akvaryum Bakımı:
10 günde 1 defa %50-%70 su değişimi

Kullanılan Yemler:
Kurutulmuş kurtçuk.
Tetra Reptomin stick yem.


Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:
Yok



Merhaba arkadaşlar, 
Uzun bir aradan sonra yeğenime hediye gelen su kaplumbağası ile  evde canlı besleme olayına geri dönüş yaptım.  Hediye olarak geldiğinden kaplumbağa bahçesi denilen plastik kapta duruyordu. Olaya dahil olup akvaryum ve çeşitli malzemelerle kaplumbağa'nın mutlu ve sağlıklı yaşayabileceği bir ortam hazırlamaya karar verdim. Yukarıdaki fotoğraflardan da görüldüğü gibi bir yaşama alanı oluşturdum. 

Konu akvaryum tanıtımı olsa da emin olamadığım bir kaç konuya deyinip fikirlerinizi almak isterim. 

Öncelikle akvaryumda ısıtıcı bulunmuyor. Su hacmi tahmini 5 litre olduğundan uygun ısıtıcı bulmak mümkün değil. Kum altına yerleştirilen ufak ısıtıcılar sıcaklığı  oda sıcaklığının max 2.5 derece üzerine çıkartabiliyor ki fiyat performans olarak pek mantıklı gelmedi açıkçası.

Bunun yerine 60w klipsli masa lambası ile hem kuru alan  hem de suyu ısıtması için yeterli olur diye düşündüm. Şuan için kaplumbağa su içerisinde hareketli ( üşümediğini düşünüyorum? ) , günün 3-4 saatini de kuru alanda dinlenerek geçiyor. Tabi fazla ürkek olduğundan özellikle beni gördüğünde suya atlıyor. Bu da kuru alan süresini düşürüyor :) 

Bu akvaryum için ıstıcı şart mıdır yoksa lamba ile idare edilebilir mi? Oda sıcaklığı 20 derece. direk güneş ışığı almıyor. 

Son olarak gün içerisinde sabah - akşam , 3-4 kurtçuk ve yarım stick yem atıyorum. Kurtçuklar varken stick yemi pek tercih etmiyor o yüzden yarım atıyorum. Yeşillik yemiyor. 
Beslenmesi için bunlara ek olarak ne önerirsiniz ?

Teşekkürler,

(edit: ekipmanlara ısıtıcı eklendi.)brethil2013-03-18 22:18:17

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.