ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
GOKHANTOKEL
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Mart 2013 11:26
Son Ziyaret:
21 Mayıs 2013 11:49
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
GÖKHAN TOKEL
Doğum Tarihi:
29 Ekim 1979
Yaş:
44
İl:
Istanbul
Meslek:
OTOMOBİL SATIŞ DANIŞMANI
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gökhan Tokel

SON 2 MESAJI

bitki akvaryumunda ışık seçimi
[QUOTE=serkan_cetinkol] Rahman bey merhaba. 
Oldukça açıklayıcı ve yol gösterici bir düzenleme olmuş. Özellikle yeni başlayanlar ve aydınlatma ile ilgili çıkmazda olanlar için kılavuz niteliğinde, tebrik ederim.

Yazının genelinden de anlaşılacağı üzre aydınlatma konusu pek de abartılacak bir durum değil. Kombinasyon belirlenmesinde en etken durum bütçe. Pahalı bitki lambaları verim olarak daha iyi olsa da birkaç uygun lamba ile grolux arkadaşlığında iyi işler çıkartılabilir. Olayı grolux'e bile getirmeden bunu başarmak mümkün. Sadece 6500k tasarruflu lambalar kullanarak birçok nano tank yaptım ve herbirinde zorluk derecesi yüksek olan bitkiler besledim. (Cuba, utricularia,mini pellia vs.) Özel lamba olmayan tanklarda diğer bakım rutinlerimiz doğru ise sağlıklı bir şekilde bitki yetiştirebiliriz. Sadece bitki formlarında farklılık olabiliyor. Farklılıktan kasıt sağlıksız bitki değil, yaprak yapısı, büyüme şekli ve renk.

Yeşil dalga boyuna ben de bir süre önce kafayı takmıştım. Takashi AMANO'nun kendi markası için (ADA) ürettiği lambalarda yeşil pic çok yüksekti. Yukarıda bahsettiğiniz üzre yeşil dalga boyu daha görsel bir tank sunuyor. 880 osram lamba ADA lambalarına en yakın spectrale sahip üründü, bir ara epey bahsetmiştik bu lambadan fakat bulamamıştım. Forumdan Metin Bey bu lambayı buldu ve bildiğim kadarı ile şuan kullanıyor. Açtığı konu linkte:

http://www.akvaryum.com/Forum/osram_lumilux_skywhite-8000_k_k608875.asp
[/QUOTE]

Serkan bey içime su serptiniz ,
hayatımda ilk defa hobi yapan 33 yaşında bir adamım , ne kadar forum varsa okudum , ne kadar kişi varsa sordum , akkvaryumcu dolaştım makale okudum. ben böyle yetiştirdim diyen ilk kişisiniz yarın gidip 60*40*40 kapaklı  tankıma 4 adet 15W enerji ampulu taktırıp cuba'lara sevgi yollayacağım. bu arada bende iki adet  t8 var 15X2 bunlar yeterlimi acep  
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Tüm arkadaşlara merhaba;
Forumu ve içindekileri inceleyerek kendime yeni bir hobi kattım. Bu konuda herkese gönülden teşekkürler. Öncesinde basit olarak nitellendirilen akvaryumlar , inceledikçe büyülü bir hal aldı benim için ve tankı ( doğru tabir bu olsa gerek) kurdum. desteklerinizi, önerilerinizi ve en önemlisi eleştirilerinizi bekliyorum. Foto ekleyecektim ama acemilik işte

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.