ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tutankamon35
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Ekim 2013 00:16
Son Ziyaret:
28 Aralık 2018 15:01
Toplam Mesaj:
18 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Çagdas yenal
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Çağdaş Yenal

SON 10 MESAJI

Ataşehirli akvaristler nerdesiniz?
[QUOTE=haktan] arkadaşlar merhaba bende İçerenköy de ikamet ediyorum yeni başladım akvaryum kurulumumu tamamladım yalnızca kaya ve balık almak kaldı balık olarak demasoni düşünüyorum kaya olarak gnays kaya alıcam fakat petshoplardaki kayalar oldukça pahalı kg 7 8 tl fiyat istiyolar sizin aldığınız uygun yerler varmı tavsiye edebileceğiniz ?[/QUOTE]
Tuzla da kilosu 2-3 tl ye satan peyzajcılar var.Bir gün yolum düştüğünde şans eseri girip almıştım. Tuzla girişinde ki büyük Türk bayrağına yakın yerde.Adres derseniz bilemiyorum.
Duboisi akvaryumu için sorular
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.Dış filitre olarak ne önerirsiniz? Çok pahalı olmadan olursa sevinirim. Hepsiburada da dış filitrelerde indirim var. Tetra 700 150 tl. gibi bir fiyatı var. Yeterli olur mu benim akvaryumuma yada tavsiyeniz var mıdır?
   Alışma durumuna gelince; bir erkeğimin ilk defa dişiye kur yaptığını gördüm.(daha dişi erkek ayrımı yapılmadı).Buda yavaş yavaş alışıyorlar demek heralde.
Duboisi akvaryumu için sorular
Merhaba Arkadaşlar;
120*40*60 ölçülerinde yaklaşık 288 lt bir akvaryuma geçtim. Elimde 17 adet 5-6 aylık duboisi yavrusu ve bir cüce vatoz var.Önceki akvaryumum 130 lt civarıydı. Suyun yarısından biraz fazlasını (%60) gibi akvaryumumdaki sudan ve dinlenmiş sudan koydum. Bakteri kültürünü koydum. Kumum mercan kırığı ve calsiyum karbonatlı kum.

2 sorum olacak.
1. Elimde Eheim 2213 dış filitrem var. Debisi biraz az geldi bu akvaryuma diye düşünüyorum. tetra 700 tek başına iş görür mü? yoksa ikisini de mi çalıştırmalıyım. Birde bir küçük iç filitrem var. Kafam karıştı. Karar veremedim. Büyük bir iç filitre mi yoksa dış filitre mi almalıyım?

2. Balıklarımı koyalı 2 gün oldu ve hala stresten aşağı yukarı yüzüyorlar. Ne kadar sürede streslerinin geçmesi lazım? Belli bir zamanı var mıdır?
Şimdiden teşekkürler
Ataşehirli akvaristler nerdesiniz?
Merhaba arkadaşlar, ben çağdaş. Duboisi maswa larımı yavrudan aldım. Büyütmeye çalışıyorum. İnönü mahallesindeyim.
Kaya Seçimi ve Ph
Konuyu hortlatmış olacağım ama bu konuda bilgisi olan var mı? Araştıra araştıra bu konuyu buldum. Bir seçeNek daha var. O da kayalar ph a etki etmiyor. Görememiş olabilirim linkte verebilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler...
Hastalık teşhisi ?
Mikofish çözelti ye geçtim. Sarmısaklı yemde veriyorum. Umarım düzelte bilirim.
Hastalık teşhisi ?
[QUOTE=mesutok] Öncelikle bu balığın dışı yaralanmış o yaraların sudan mantar kapmaması için elinde mikofish ilacı varsa açık et mantar kapmasın diye sudan. varsa ayrı bir akvarlumda hava taşıyla havalandırırken suyunu suyu sarımtırak yapacak kadar mikofish damlatabilirsin. Birde iç parazit olabilir bir anormal şişlik var pulları kabarıkmı. Öyleysede. Şu aşagıdaki linkeki konudaki ilacı o kadarlık bir su içinde uygulayabilirsin balığa metradinazole Fresenius sıvısını.

[/QUOTE]
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Zaten farkettiğim zaman hemen ayrı bir yere aldım ve deep fix icthyo-fix uygulamaya başladım.Hava veriyorum içine. Sizce bu yaralar çarpma kaynaklı mı? Balığımın şiş olmasının nedenini ben hamileliğine bağlamıştım.1-2 gün içinde doğurması lazım normalde. İç parazit olabilir mi? Dışkıları normal ama bilemiyorum yine de.
Hastalık teşhisi ?
Resimde ki balığımın hastalığı ne olabilir? Yardımcı olabilecek olan var mı?(Galiba biraz geç kaldım tedavi için. Ben hamileliğine veriyordum saklanmasını)

Arkadaşlar, akvaryuma dışarıdan canlı cansız hiç bir şey eklemememe, düzenli su değişimi vb yapmama rağmen lepistesimin vücudunda yaralar çıktı. Oturmuş denilebilecek bir akvaryum.6-8 ay oldu kuralı. Bitkili akvaryum. Dış filitrem var. Akvaryum 130 lt. 5 lepistes, 7 çöpçü, 2 cüce vatoz ve sayısını bilmediğim yarasa kulak salyangoz.




Lepistes halsiz ve dik duruyor
Benim balığımda da aynı sorun var gibi.yem attığım zaman hareketleniyor ama sonra yaprakların üstüne yatıyor. Pek keyfi yok. Sanki kuyruğunu tam kullanamıyor gibi. 2 haftadır bu halde. Sebepleri ne olabilir?
Full Red lerimin Sıkıntısı
[QUOTE=Axa68] 10 dakikalık tuzlu su banyosu fayda edebilir.[/QUOTE]

Oranı ne olmalı tuzun? Bu kadar sürede stabil kaldı yara. Normal midir bu durum?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.