ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
eski-fishman
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Ekim 2006 17:07
Son Ziyaret:
20 Mayıs 2020 00:00
Toplam Mesaj:
1041 [0.16 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
FATİH ERDOĞMUŞ
Doğum Tarihi:
24 Nisan 1991
Yaş:
33
İl:
Istanbul
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fatih Erdoğmuş



SON 10 MESAJI

Hastalık Yönetimi İlkeleri
Altin değerinde tatlı bilgiler :)

Yoksa Siz Halâ Dip Mi Çekiyorsunuz?
Konunun son mesajlarını hayretle okudum. 

Hayri Bey, söylediğiniz şeyler lise düzeyi kimya-biyoloji bilgisiyle bile çürütülebilecek kadar aykırı. Kaldı ki burada yapılan çalışmalar pekçok akademik çalışmadan daha bilimsel. Kimse bunu inkar edemez.

Bu işin eğitimini almamış kimseyi "bilmiyor" diye suçlamak istemiyorum ama hatanızda ısrar ediyorsunuz.  Konudan "...amonyağı alırsın. nitriti azota çevirme hızını arttırırsın."  diyecek kadar uzaksınız. Nitrit zaten bir azot bileşiğidir ve azota dönüşmez dediğiniz şekilde. Amonyak ise bambaşka bir mevzu. .Lütfen yazılanları sakin bir şekilde okuyun ve azot döngüsü hakkında biraz fikir sahibi olun.


Bir metodu yıllarca uygulayıp hiç hatasını görmemiş olabilirsiniz. Geri kalan tüm yöntemleri reddemezsiniz.  Benzer algıdan dolayı 19. yüzyılda insanlar onlarca yıl sigaranın sağlığa yararlı olduğunu düşündü. Şu durumda "ben yaptım denedim oldu" diyen sizsiniz. Çünkü karşı taraf ispatlarla açıklıyor ve "okumam, kabul etmem" diye ısrar ediyorsunuz.Durumdan memnun olabilirsiniz ama bilimsel değil.
Melek çifti ve kavgalar
Mustafa hocam sizinle tekrar forumda karsilasmak cok guzel :)

Sağlıklı her sürünün güçlü,iyi besleneni ve çelimsiz, cok hirpalanani oluyor. Bu kaçınılmaz. zayif kalanlari ayırdığınızda muhtemelen hayvanların sürü anlayışı değişecek. Bu da dengelerin degismesine sebep olup kavgalari arttirabilir. Ben olsam ayirmak yerine daha iyi beslenebilmelerini saglayip saklanma yerleri olustururdum.Güç kazandiklarinda bu sefer güç dengesi akvaryumda yine degisecektir.

Melek Balıklarında sayı az olunca çiftler degisiklige daha rahat gidiyor. Bunun sebebini bekar erkeklerin dikkatinin fazla dagilamamasina bagliyorum. Kovalayacagi kucuk baliklar ve baska disiler olsa ciftinizin esini rahatsiz etmez bence.

Cinsiyet tahminlerinize de katiliyorum.
Sık su değişikliği torf ilavesi veya çay ilavesi yumurtlama durtulerini arttirip çiftleri birbirine kenetleyecektir. Diger balıklara agresif tutumlari da bunun bir sonucu. 1-2 derece soguk su ile su degisimi onemli. Hayvan yağmur mevsiminin geldigini icgudusel olarak hissetmeli.

Bence zayif kalanlarin guc kazanmasina odaklanin. Belki yeni bir cift cikabilir bu durumda. Kavgalar da daha kisa sürer.
Balik beslerken kendinizi onların yerine koyunca tum sorunlari daha kolay cozuyorsunuz ve iş daha eglenceli bir hal aliyor :)
Power Led Tavsiye.
Low-tech bir  bitkili akvaryumda sanırım bu kadar çok lede kafa yoran çıkmamış :)

Bu konudaki ve linklerdeki konulardaki  bilgi sahiplerini bir araya getirsek tıklım tıklım dolu bir konferans düzenlenebilir :)

10000kelvin ve üstü ledleri derine ulaşması için tercih etmişsiniz bununla ilgili iki sorum olacak:

1) 40-45 santim derinlikte bu değerleri kullanan oldu mu sizce gerekir mi? ne oranda gerekir?

2) 60 santim derine ulaşması için kullandığımız yüksek ışık, yüzeye yakın filizlerde, kaya-köklerde sıkıntı yaratmaz mı? Yosunlaşma ve sağlıksız gelişme gibi?
melez karides
akvaryumda doğal yollarla oluşmuş melez bir tür. 

ataları mavi inci ve kiraz karides. 


Yine, Yeniden bitkili
Kaderine terkettiğim Akvaryumlarım için kendime kızıp tekrar birşeyler yapmaya karar verdiğim günlerde farkettim ki efsane de geri dönmüş. 

Takipteyim, iyi çalışmalar diliyorum.  Eminim son zamanlarda farklı gelişmeler oldu fakat fotoğraf yüklemeden bezdiniz bence.  Deneyimlerinizi lütfen paylaşmaya devam edin. Ben okumaya daha yeni başladım.



dünyanın en yavaş kurulumlu nano akvaryumu
Öneriniz için teşekkürler, akvaryum zaten güneş görüyor. Böylelikle sadece kaya değil zemin de yosunlanıyor. Eh bitkiler de nasibini alıyor biraz ama zaten fazla  bitki yok... Yeterli yosunlanma olduğunda arka camı filmle kapatacağım.
dünyanın en yavaş kurulumlu nano akvaryumu
Zevkler ve renkler tartışılmaz tabi ki ama ben kayanın üzerini moss türleri ile veya bezdirici riccia ile kaplamayı düşünmüyorum. Bu kayayı görünmez hale getirecek ve yeşil bir top gibi görünecek.  İnsanlar bu hataya çok düşüyor. Günlerce haftalarca istediği şekilde  kaya kütük vs arıyorlar, ondan sonra üzerini hiç görünmeyecek şekilde mossla kaplıyorlar.

Böyle küçük bir tankta bu görüntü hantal olacak.  Ben ise yıllardır yerinden oynamamış, hafif bir akıntı olan, ama yılların verdiği tortusuyla o şekilde duran bir kayanın etrafını canlandırmaya çalışıyorum. 

Bu tank için düşündüğüm bitki açısından çok daha sade bir kompozisyon. Manav tezgahı gibi görünmeyen nano akvaryumlar da güzel olur.  Karides veya endler's gibi küçük boyutlu ama canlı renklere sahip canlılar beslemek, ön plana hayvanları çıkarmak planım.

Sürekli ilgilenemediğim için CO2 vermiyorum, test yapmıyorum çok düzenli su dahi değiştiremiyorum. Bitkiler haliyle %100 kapasite ile büyümüyorlar. Bu benim için sorun değil. 30 litreden küçük bir hacim için hiç riske girmeye gerek yok. Acelem zaten yok :)


Bitkiler  lilaeopsis brasilis ve kayaların etrafında birkaç filiz maritima var (aheste aheste kayaya tırmansınlar diye)  Bu kadar basit bitkiler için de  masraf yapmaya gerek yok. 
dünyanın en yavaş kurulumlu nano akvaryumu
Akvaryumu alalı 6 ayı geçiyor. Mevcut bitkileri ekeli ise 2 ay oldu. Henüz son halini aldırmama çok var. İstediğim şeyleri bulamıyorum; buluyorum param olmuyor vs..  Şimdilik sadece 5-6 karides var.  Çok yavaş ilerlememin sebebi ortadaki kayanın iyice yosun kaplanmasını bekliyorum.

20(h)**30*40 cm.
 El yapımı armatür  2* sylvania grolüx, 18W  1* daylight florasan.
Taşlar ve kum Türkiye'nin muhtelif yerlerinden toplandı. Kumda eser miktarda linyit kömürü var.


eski-fishman2012-11-10 13:30:04
Sorun için çözümü uygulamaya başladım..TEŞEKKÜRLER...
Tüm yaz balkonda kurumuş halde kalan kumun içinden dirilen minare salyangozlarına şahit oldum. Doğal düşmanlarına yönelin. Puffer, makrakanta, katil salyangoz vs.  her gördüğünüzü de elinizle toplayın. Bol şans :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.