ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cansın
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Nisan 2014 20:07
Son Ziyaret:
13 Aralık 2021 11:48
Toplam Mesaj:
211 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
cansın hacısüleyman
Doğum Tarihi:
14 Haziran 1995
Yaş:
28
İl:
Izmir
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Cansın Hacısüleyman
100*45*60 Tropheus Duboisi
60*40*40 Red Rili
35*20*25 Ramshorn

SON 10 MESAJI

MOSS DUVARI,TABANI GELİŞİM SÜRECİ
Bu mükemmel tankla dereceye girememek herkesin moralini bozardı. Gerçi bu tankı bozan bunun daha iyisini de gözü kapalı yapar diye düşünüyorum. Umarım her şey istediğiniz gibi ilerler. Emeğinize sağlık. 
Java Moss duvar yapımı
Sıva filesi öneririm. 
My First

Çok teşekkür ederim yazınız için. Kesinlikle bence yanlış anlaşılacak bir şey yok aksine ben buraya bu konuyu sizin gibi tecrübeli kişilerden bilgi almak için açtım. Bu kadar güzel ayrıntılı bir açıklama beni ne kadar mutlu etti anlatamam. Öncelikle hepsini birer birer okudum. Kendimce bende küçük yanıtlar vermek istedim çünkü yazdığınız birkaç noktada bazı şeyi açıklamamam benim hatam olmuş. 

1- Giovanni's starter kullandım kurulumumda bunun üstüne bir de aquabasis gibi bir substrat eklemem alg patlamasına yol açabilir düşüncesi içerisindeydim daha önce hiç kullanan görmediğim için bu tip bir yol izledim.

2-Işık şuan için 6 saat ben de güneşin batmadığını varsayarak fasılalı bir uygulama uygulamıyorum ışıklandırmam şuan için 2 t5 açık diğeri sadece fotoğrafta görülüyor. Ama bir süre sonra 3ü ekleyecektim. 4 yapmadım çünkü 1watt 1litre bazında forumdan okuyarak bu sonuca vardım. Bu yanlış bir uygulama ise en kısa zamanda 4.yü eklerim dıy armatürüme.

3-Filtrelerimde şuan için sera siporax kullanıyorum. Sanırım bundan bahsettiniz.

4-Şuanda sadece jbl potasyum testim var. Umarım diğerlerini de zamanla tedarik edebilirim.

5- Kurduğum akvaryum fiyatı bir co2 sisteme eşit olduğundan bu yola başvurdum ama inşallah 2 ay içinde para biriktirip tüplü sisteme geçeceğim.

Sadece bunlarda açıklama yapmak istedim. Umarım sizde beni yanlış anlamazsınız. Tekrardan paylaşımınız için çok teşekkür ederim. 

cansın2015-03-16 23:42:10
My First
Çok teşekkür ederim. Ben de tasarımda bir eksiklik olduğu görüşündeyim ve kaya çıktıktan sonra aynı yere yukarıya doğru çok dallı bir yati koymayı düşünüyorum. Çünkü elimdeki köklerin arka tarafları düz bir şekilde kesilmiş çok keskin bitiyor. Arkafon dediğiniz gibi eklemeyeceğim. Ayrıca sağ arka alan için kırmızı bitki acaba bu akvaryuma yakışır mı? Yardımcı olan yol gösteren abilerimize tek tek teşekkür ederim.
My First

Çok teşekkür ederim. Açıkçası zemin bitkileri arasında en beğendiğim parvulaydı ve birkaç arkadaşımın da akvaryumunda vardı. Bu beni biraz acele ettirdi sanırım. Dikimini youtube'dan izlediğim birkaç kurulumu örnek alarak yaptım dediğiniz gibi biraz daha ayrılabilirdi diye düşünüyorum. Armatür ise el yapımı. Şu an için tek problemim arka fonu siyah yapıp yapmamak onun dışında çok şükür 1 haftadır yosunlanmadım :)

dry start java moss - moss wall
Çok yavaş da olsa büyüdüler ışıklandırmamı değiştirmem etkili oldu sanırım fakat kayaların üzerindekilerin çoğu zamanla düştü bunu da altta kalan kısmın ışık alamayıp çürümesinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
My First

Sonunda bitkili dünyasına ilk ciddi adımımı atmış bulunuyorum sanırım. Karideslerimi daha rahat ettirmek ve küçük de olsa bitkiliye girişime bu akvaryumu kurarak başladım. Yaklaşık 2 ay süren İzmir'deki bütün akvaryumcuları gezip malzeme toplamamın sonucunu sizlerle paylaşmak istedim. Umarım beğenir ve nelerin yanlış olduğunu, nasıl daha iyiye ulaşabileceğimi bana anlatırsınız. Herkese iyi hobiler dilerim.


Boyut (cm):60*40*40 Bornova Akvaryum yapımı 

Kapasite (litre): brüt 96litre

Canlılar:Şu an için canlılar; 2 amano karidesi

                                           3 otocinclus affinis

                                           50 civarı red rilli karides

               Şu an için bitkiler; Parvula, Christmas moss, Java fern, sp japan, Cüce saz

Malzemeler: Sunsun 603b dış filtre, mayalı co2, ısta difüzör, ısta co2 indicator

                     3x24 watt t5 armatür; 2 aquastar 1 grolüx (günde 6 saat açık)

                     15 kg hagen, Giovanni's starter, 2 adet yati kökü

Akvaryum Bakımı: 3 günde bir %20 su değişimi

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: jbl biotopol şuanlık sadece potasyum veriyorum.



cansın2015-03-16 00:41:43
dry start java moss - moss wall
Karides nüfusum patlama yaşayınca tankı bozup daha büyüğüne geçtim. Şuanda içinde sadece salyangoz üretimi yapıyorum. Malesef son halinin fotografı yok şuan elimde. Ama yeni tankın konusunu açıcam bir iki güne orda paylaşabilirim. İyi günler.
Bitkili Karides Akvaryumu.
Öncelikle hayırlı olsun ben dizaynı çok beğendim elinize sağlık. Nacizane önerim, bitkileriniz glossostigma elatinoides bildiğim kadarıyla ışık gereksinimi çok yüksek bir bitki. Yani litre bazında 80 watta yakın ışık sağlamanız lazım. Ayrıca bir armatürle t5 florasanlara geçmenizi öneririm. Filtrasyonu yazmamışsınız onu da sunsun603b dış filtre ile sağlayabilirsiniz. Akvaryuma karides çok yakışır şahsen ben ilk başlayanlara kiraz ya da red rilli öneriyorum. Tabanı nasıl kurdunuz sadece hagen ile ise gübrelemeye başlamanız lazım yavaş yavaş. Biraz daha güzel bir yazı yazabilirsiniz her şey hakkında diğer akvaryum örneklerine bakarak ki daha iyi yorum yapabilsin herkes. İyi günler dilerim.
İlk Bitkili Kurulum Aşamaları
603 b benim de kullandığım bir dış filtre. Açıkçası fiyat performans bakımından çok memnunum. Ayrıca inanılmaz sessiz çalıştığını anlamak için kulağınızı dayamanız gerekiyor. Şu aralar çoğu akvaryumcu 50 lira gibi bir fiyata satıyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.