ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
blackjack
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Mayıs 2014 23:01
Son Ziyaret:
12 Şubat 2015 19:36
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Volkan kölebay
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1980
Yaş:
44
İl:
Kahramanmaras
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

168x30x67....
Volkan Kölebay

SON 10 MESAJI

kayadan çıkan hava
Dün 3 adet cüce vatoz, 2 adet büyük vatoz aldım sabah geldiğimde kayalarımın üzerinde hiçbirşey kalmamıştı. Tüm kayaları temizlemişler. :-)))))
kayadan çıkan hava
Kabarcıklar aynen devam ediyor. Sabah ışığı açmadan baktığımda suyun üzerinde hiçbir tabaka yoktu ve kabarcık çıkmıyordu. Işığı açdıktan 1-2 dakika sonra kabarcıklar başladı yine. Birde video ekledim.
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=qFAukxpQENs[/VID]
kayadan çıkan hava
Bu çıkan kabarcıklar belkide kabarcık değildir. Çünkü suyun üstünde bir tabaka oluşmaya başladı. Sadece yeni taktığım ışıkları yakınca çıkıyor ışığı kapatınca bir müddet sonra kesiliyor. blackjack2014-12-17 12:12:43
kayadan çıkan hava
Merhaba; Akvaryumumu kuralı tahmini 6 ay oldu.  Işık sisteminden memnun değildim ve iki adet gün ışığı florasan ekledim. Işığı açtıktan kısa bir süre sonra yaklaşık 2-3 dk içinde kayalardan hava çıkmaya başlıyor. Oksijenmi çıkıyor karbondioksitmi bilmiyorum. Nedenini merak ediyorum. 
bu tuz kullanılır mı?
Merhaba; markette bulduğum bu tuzu 2 haftadır su değişimlerinde kullanıyorum.Bir sakıncası olur mu yoksa eskisi gibi kaya tuzuna mı döneyim?
Balıklarım Sarı prenses, iceman, mono, yunus

Haftalık su değişimi: 100lt

alpino242014-07-11 19:41:16
Su Değişimi!
Merhaba;
Akvaryumum yaklaşık 350lt  haftalık 100lt civarı su değişimi yapmaktayım. Suyu 1 hafta dinlendirmekteyim. Suyu dinlendirmek için 200 lt kapasiteli bir su tankı kullanmaktayım. 
Su değişimi esnasında tankımın yarısını kullanıyorum ve her hafta tekrar üzerini tamamlıyorum. Aceba bu tanka akvaryumdan su eklesem 1 haftada bakteri kültürü oluşurmu ve bunun akvaryumdaki balılara faydası olurmu. Üzerine tekrar klorlu su eklediğimde bakterilerin hepsi ölürmü.
mono balığımdaki denge sorunu
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Dengesiz yüzme, savrulma.  

Akvaryum Kapasitesi (litre): 320lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 2.5cm sarı prenses 9 adet, 4 adet makrakanta 3cm , 4 adet mono 3cm

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): sıcaklık 25°
 
Filitrasyon: tetra 1200

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: ayrı tanka aldım 10 lt lik. yarıdan az bebe asprini ve bir yemek kaşığı maden suyu. bir tutam kaya tuzu.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Akvaryumu yeni kurdum. akvaryumda bitki var sıvı gübre var, eser miktar kaya tuzu 1 haftadır çalışıyor. Balıkları dün ekledim. 1 adet sarı prenses karnı şişti ve öldü. karnı belkide aldığımda şişti farkedemedim. 9 adet sarı prenses sağlıklı. 5 adet mono balığımın 1'i bir müddet sonra dengesiz yüzmeye başladı savruluyor ve denge kuramıyordu. 10 lt lik bir kaba aldım. içine yarımdan az bebe asprini ve 1 yemek kaşığı gazı alınmış maden suyu koydum hava taşı da bıraktım. sabah geldiğimde denge sorunu kalmamış olarak gördüm, düzgün yüzüyor. 

Sorum şu şimdi ana tanka almalımıyım yada beklemelimiyim. Eğer bekliyeceksem 10 lt lik kapta su değişimi yapmalımıyım. 

BU SEHPA TAŞIR MI ?
Üstüne bir kat mdf ekletip yanlarıda mdf ile kaplatırsan taşır. Ayrıca bir tarafını kapak yaptırırsan altını dolap gibi kullanabilirsin. Şuandaki hali ile kullanırsan , zamanla ayağın altındaki plastikler suntaya gömülecek zaten yapışma sistemi ile yapılmış olan ayaklar dağılacaktır. Kesinlikle önermem.  Mobilyacıya 80 tl ye yaptırabileceğini düşünüyorum
KAHRAMANMARAŞ
Geç oldu ama, Kahramanmaraş tayım.
Dekor
Cevaplarınız için teşekkürler. Tavsiyenize uydum tüm plastik bitkileri, büyük batık gemi ve benzeri tüm plastik ürünleri çıkarttım. Sadece kaya ile dekoru verdim biraz sonra fotoğrafını koyarım. Kumum midye kırığı. Dış filtrem tetra 1200 aktif karbon ve elyaf yeni taktım. Suya 3 yemek kaşığı kaya tuzu attım. 3 gündür balıksız su dinleniyor filtre çalışıyor. Şimdi ısıtıcıyı takıp suyu 30 dereceye ayarlamayı düşünüyorum beyaz benek varsa kalmasın diye,  Akvaryum ölçülerim 168boy x 30en x 67yükseklik  yalnız ben bitki görüntüsü olmayan akvaryumları sevmiyorum. Bu akvaryumda, çok bakım gerektirmeyen ne tür bitki yetiştirebilirim. Balık olarak 3-5 adet mono , 2-3 adet franatus , ve ciklet 8 dişi2 erkek gibi beslemeyi düşünüyorum. balıkları yavrudan alıp büyütmek istiyorum anlaşmaları daha rahat olur diye düşünüyorum.
Bitki ve balıklar konusunda bilgi ve fikir verirseniz memnun olurum. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.