ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
gargoyle
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Kasım 2006 16:10
Son Ziyaret:
09 Eylül 2007 18:29
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Onur Köksal
Doğum Tarihi:
12 Ekim 1979
Yaş:
44
İl:
Istanbul
Meslek:
Araştırmacılık
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Onur Köksal
-------------
2 kucuk japon (5 cm)
35lt. tank
ATMAN Af-F102

SON 10 MESAJI

Aceminin Japon akvaryumu
Satın aldığım yerdeki adam da midye kırığı değil kuvars yükseltir PH'ı dedi bana. Mermer kırığıymış kuvars dediğimizde. Satıcının yanlış bildiğini umuyorum. Umarım sizin ifade ettiğiniz kuvarstır bu mermer kırığı dediği. Kuvars diye gidip başka bişey almakta istemiyorum.
Japonum filtre açıkken dibe iniyor
Kutunun yanındaki grafik anlatımda saatte max 800lt gibi görünüyor.

Filtre şu an kapalı ama siyah balığım suyun dibinde hareketsiz duruyor. Bizi görünce hareketlenip yem gelecek sanıyor. Problemi ne olbilir ki. Ölümcül bişeyi engellemek için zararı olmayacak neler uygulayabilirim? sularına 1 damla metilen mavisi damlatsam. 1 gün bekletilmiş bir 5 litre su daha değiştirsem? ya da sarımsaklı yem versem?
Aceminin Japon akvaryumu
Kum olarak ne kulandınız acaba? Birde o siyah renkli balık japonun patlak gozlu olan türü mü?

Ben kum olarak midye kığı koymayı düşünüyorum şu sıra. Hatta kaya tuzlu suda bekletiyorum. PH ı japonları rahatsız edecek kadar yükselteceği söyleniyor. Öyle ise gidip kuvars arayacağım.
Japonum filtre açıkken dibe iniyor
Daha önce 2 gün kadar kömür filtreli şelale filtre kullanmıştım. 3 balıktan 2 si bu filtreyi kullanmam sonucu biraz sıkıntıya girdi ve akvaryum dibinde duran bir mercanın dibine doğru yüzlerini dönerek duruyorlardı. Rahatsız olduklarını düşünerek bu filtreyi kapadım. Bir süre sonra minik suyun üstünde hareketsiz durmaya başladı kaya tuzu metilen mavisi banyosu yaptım bunu yapınca sanki daha fenalaştı ve biraz yan döndü. Miniği başka tanka aldım. Balıkta kuyruk parçalanması ve erimesi başladı. Onu tanktan ayırdım. Kuyruğu erimeye devam etti. Sonraki kaya tuzu ve metilen mavisi banyoları da işe yaramadı ve minik balığım öldü. Öldükten sonra da 1 2 gün bekledim kuyruğundan iplikimsi uzun bir şeyler çıkmıştı.

10 gün kadar filtresiz duran akvaryumuma dün Atman 102 iç filtre taktım, dip çekimiyle %15 su degisimi yaptım mercanı çıkardım. Herşey normal görünüyordu fakat sabah kalkıp baktığımda siyah patlak gözlü japon yine dipte bir yerde hareketsiz duruyordu. Filtreyi kapadım ve siyah balık yeniden hareketlendi. Şu an daha iyi görünüyor. Akvaryumun 1-2 haftalık hikayesi böyle. Nedir japonumun derdi.

35 lt. ye bu filtre çok mu geliyor. Filtre balığımı korkutuyor mu?

Dipteki tek sıra renkli taşları da midye kırığıyla değiştirmek istiyorum ama japonlara uygun değil deniyor.

Akvaryumu ayakta tutmakta zorlanıyorum sanırım. Daha fazla da balık kaybetmek istemiyorum. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürlergargoyle2006-11-24 9:39:13
midye kırığı: temizlik ve japona uygunluk
Renkli taşların suya salınım yapabileceğini duymuştum. Renkli taşın yapacağı salınım yerinePH ı yükseltmeyi göze alamazmıyız? Çok mu tehlikeli birşeydir PH yükselmesi?
midye kırığı: temizlik ve japona uygunluk
Akvaryumumda yaklaşık 4,5 aydır turuncu ve açık mavi taşlar kullanıyorum. Şu an tek sıra halinde duran bu taşların bir işe yaramadığı zaten balıklar içinde pek uygun olmadığını duydum ve gidip 3 torba sanırım 5-6 kilo midye kırığı satın aldım. Akvaryumcu doğal olduğu için en iyisinin midye kırığı olacağını söyledi.

Sizce de midye kırıkları japonlar için uygun mudur? (PH değerini yükseltiyormuş)

Eğer uygun ise akvaryuma koymak için midye kırıklarını ne gibi aşamalardan geçirmeliyim?

Bulanıklığı gidene kadar defalarca yıkadığım midye kırıklarını bir sürahinin içine koydum ve kaya tuzunun içinde midye kırığından daha az miktarda bir suyun içinde bekletiyorum. Kaynar suda bekletmemi de önerir misiniz?

Akvaryumdaki renkli taşları balıkları çıkarmadan nasıl alabilirim... ya da balıkları çıkarmalımıyım?
Ters dönen, yan ve dengesiz yüzen japon
Şu an yavru Japon'umun yüzgeç ve kuyruğunda erimeler oluyor. Eriyen kısımlarda sümüksü bir madde var. Balığım iyice hareketsizleşti. kıvrık ve hareketsiz bir şekilde akvaryumun dibinde yatıyor ve durumu hiçte iyi görünmüyor. 5 lt. içerisinde 1 damla metilen mavisi koydum ve orada bekletiyorum. Evden çıkmadan bir 30 dakika gözlemledim ama hareketlerinde pek bir farklılık yok.

Dün ana tankın üst yüzeyinde hareket etmeden durduğu için bir maşrapa içine akvaryum suyu + 1 tatlı kaşığı kaya tuzu + 1 damla metilen mavisi koydum. 1 dakikalık banyo bitemeden japonum çok rahatsız oldu. Çıkarıp normal suyun içerisine koyduk ama düzelemedi. Eve gittiğimde ölü bile bulabilirim balığı. Ne yapmalı balığı kurtarmalı.

Bu arada şelale filtreden rahatsız oldu gibi geliyor diğer balıklarım. şelaleyi verip yerine iç filtre almayı düşünüyorum.
Sitede bir sorun mu vardı?
Site şu an update ediliyor gibi duruyor. Muhtemelen sorun sizde değil Yiğit Bey.

Bu arada madem online sınız bu linkte anlattığım sorunuma belki çare bulursunuz. Filtre taktım japonum dibe çöktü
Ters dönen, yan ve dengesiz yüzen japon
Filtre taktım yavru balık dibe çöktü, diğer balıklarımın ise keyfi kaçtı hareketsizleştiler. Şelale filtreyi henüz yeni takmamla alakası varmı? forumlardan okuduğum kadarıyula sorun balıkların korkması da olabilir nitratta olabilir. Neyi yanlış yapıyorum bilemiyorum.

Kavgacı balığı 5 lt. ye ayırabilirim. Ama hazır suyum yok pek. (ki o da biraz hareketsiz şu sıra).

bir süredir kabızlık şüphesiyle yemlerini az verdim olabildiğince az veriyorum onunla da alakalı olabilir mi? henüz bi kez ıspanak veridm (parcalayıp dibe çökmesini sağlayarak). Kimi az kimisi çok her biri en az birer parça yedi ama yeterli oldumu bilemiyorum. Dipteki yemleri farkedene kadarda biraz zaman geçti aslında.gargoyle2006-11-19 3:55:52
Ters dönen, yan ve dengesiz yüzen japon
İlginize çok teşekkürler ederim AYTEK Bey,

Bu tavsiyeler bana oldukça faydalı oldular. Sorularıma cevap bulana kadar boş durmayarak araştırma yaptım ve akvaryum kurulumu su değişmi hakkında da fikir edindim. Japon balığının hayatta kalması için değil keyifli bir biçimde yaşayabilmesi için ne gibi şeyler gerektiğ konusunda da kafamda şöyle böyle birtakım şeyler oluştu (oluştu demekle kalıyorum edinilmesi gerken bilgi gerçekten çok fazla).

Bir yavru ve siyak patlak gözlü balığımın keyifsizliği beni tedirgin etti ve onları tekrar eski sağlıklarına kavuşturmak için uğraşıyorum. Şu an akvaryum içerisinde turuncu balığın bir hakimiyeti ve diğerlerini kovalama eğilimi gibi bir durum söz konusu. Eğer gerçekten bir alan kavgası söz konusuysa sanırım bunu sadece akvaryum büyüterek çözebilirim (balıkları ayırmak istemiyorum). Alan kovalaması değilse turuncunun yaptığı ne olabilir onu da bilmiyorum. Aralarından en hareketlisi turuncu. Bir ısırma veya kemirme durumu yok sadece diğerlerinin üstüne yürüyor diğerleride bi müddet kaçıyor ve duruyor sonra yine aynı şey tekrar ediyor. Özellikle yem verildiğinde turuncu diğerlerine göre daha bir hareketli gibi. Umarım ölümle sonuçlanacak bir durum değildir.

Tekrar çok teşekkürler ve saygılar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.