ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yellow1905
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Eylül 2015 18:23
Son Ziyaret:
23 Mart 2017 02:44
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
semih yıldırım
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

balık : Çöpçü ve lepistes litre : 50

SON 4 MESAJI

Melek Balığının Hastalığını Durdurmayı Başardım
[QUOTE=muratdeg]Hastalığı tespit etmen tedavi etmeniz ilginç olmuş:)
Şaka bir yana balığınızın iyileşmesine sevindim. Sarımsaklı yem tabi ki faydalıdır ama hastalıkla doğrudan alakalı olduğunu sanmıyorum. Belki de ben bilmiyorumdur.
Sizden ricam bir daha bu hastalık veya yaralarla karşılaşırsanız fotoğrafını çekip paylaşın, diğer arkadaşlar da daha sağlıklı bilgi paylaşımında bulunurlar.
Tekrar geçmiş olsun.[/QUOTE]

ben de gerçekten iyileşeceğine inanmadan belki işe yarar bir deneyim diyerekten denedim yedikten 1 gün sonra ağız kısmındaki kırmızılık gitti. sarımsağın bir hayat kurtaracağı kimin aklına gelirdi hocam [:)))] teşekkürler imkanım olsaydı resimde eklerdim de zaten resmini çekmiş gibi anlattım [:)))]
Melek Balığının Hastalığını Durdurmayı Başardım
S.a 1-2 senedir melek balığı besliyorum arkadaşlar. bu güne kadar 4-5 balığım bu hastalık yüzünden öldü. diğer bir tanesi de aralarında çıkan kavga yüzünden kim vurduya gitti. hastalığın adını bilmiyorum ama hep ağız kısmında veya göz çevresinde veya tepede bi kırmızılık oluşuyor veya kırmızı minik minik noktalar ve sonra bu kırmızılık yavaşça yayılıyor ve balık en sonunda iştahtan bile kesiliyor sonra ölüm aşamasına giriyor ve ölüyor.

suyunun temizliğini yapıyorum sanırım bu hastalık yediği yemlerin kalitesizliğinden kaynaklı. iyi marka yemler kullanmak lazım ben has diye bir marka kullanıyorum balıklar zoraki yiyorlar bu marka dandik sanırım.

bu hastalığı nasıl tedavi ettiğime gelirsek nasıl tedavi edebilirim diye forumda dolaşırken sarımsaklı yemin balıklara iyi geldiğini yazmış Allah razı olsun onlardan ben de bir deneyeyim dedim belki işe yarar diye. 2 diş sarımsağı havanda döverken 1 çay kaşığı çeşme suyu ekledim ekledikten sonrada az bir şey daha dövmeye devam ettim. sonra bu suyu yemlere yedirecek şekilde emdirdim. 20 dakka kurumasını bekledim ve balığa verdim. az bir şey yedi ve 1 hafta sonra o kırmızılıklar yok oldu. fakat yemi fazla vermeyin yiyeceği kadar verin yoksa su sarımsak kokuyor. bir de balık açken verirseniz yememe ihtimali ortadan kalkmış olur.

bu hastalığın kendi kendiliğine iyileştiğini görmedim. mutlaka müdahale etmeniz gerekiyor. metilen mavisi de verseniz iyileşmiyor. harici tedavi ne kadar işe yarar bilmiyorum ama dahili tedavi şart sanırım.

bu deneyimlerimi melek besleyenler için paylaşayım dedim sizin de varsa eklemek istediğiniz bir şey yazın arkadaşlar.
Bronz Çöpçüde Hareketlilik Var Sebebi Nedir ?
Benimde 2 tane bronz çöpçüm var. birisi biraz daha iri ve uzun diğeri kısa ve zayıf. iri olan sürekli zayıfı kovalıyor temas temasa yüzüyorlar. arkadaşın dediği gibi camın üstüne çıkıyorlar iniyorlar kavga mı ediyorlar yoksa çiftleşmek için mi böyle ? eğer çiftleşmek içinse sağlık olması açısından bizim yapabileceğimiz bir müdahale var mı deneyimli arkadaşlar aydınlatabilirlerse sevinirim ben ilk defa besliyorum biraz acemiyim.
Corydorasçılar buraya
Bende 1 tane bronz vardı. yanına ondan daha iri bir bronz daha aldım. iri bronz sürekli kendinden küçüğü kovalıyor. temas temasalar çoğunlukla. oyun mu oynuyorlar kavga mı ediyorlar bilmiyorum da izlemesi güzel cidden sevimli balıklar. yakında isim takacam [:lol:]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.