ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
erdeniz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Nisan 2016 23:59
Son Ziyaret:
21 Ekim 2022 08:29
Toplam Mesaj:
51 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
erdem kula
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Doga Kusursuzdur...

SON 10 MESAJI

Çöpçü Balıklarıyla Yaşıyabilen Irk
Hocam Leopar falan dinlemiyor bunlar 2 hafta içerisinde istekeli kalıyor sadece hem yosun oluyor hemde akvaryum çok fazla pisleniyor en az haftada 1 temizlik istiyor.
Çöpçü Balıklarıyla Yaşıyabilen Irk
Merhabalar ,


200l akvaryumumda 8 adet chikled demosini besliyorum ama akvaryumu çok fazla vakit ayıramıyorum Buda camlarda beni rahatsız ediyor sormak istediğim ÇÖPÇÜ BALIKLARIYLA BİRLİKTE YAŞANİLECEK EĞLENCELİ BİR IRK ARIYORUM DEMOSİLERİM 9çöpçümüde yediler
Musluk Suyunun Akvaryuma Eklenme Süresi
Merhabalar,
Bu konu daha öncede birçokkez konuşulmuş fakat yaptığım kısa bir araştırmadan ulaştıgım sonuçların tamamı farklıydı.
Bazı arkadaşlar terkoz suyu yerine direk içme suyu alıp koyuyorlar fakat kendi düşünceme göre bu iş hem masraflı hemde israf diye düşünüyorum.
Benim sormak istediğim 2 soru mevcut 1 incisi musluktan alınan suyun net olarak minimum kaç gün beklemesi gerekli?
2 inci olarak bekleyen bu suyun maximum gün sayısı varmı?Yani demek istedigin 2 gün bekleyen sudaki değerlerin kaybolması veya azalması mümkünmü?
Bilgi sahibi arkadaşlar cevaplarlarsa çok makbul olur.
Teşekkürler.
Tropheus Bemba Akvaryumum Nasıl Olmuşş
Duboisilerde bu erkek dişi olayı nasıl ayarlanabiliyor yardımcı olurmusunuz?
Duboisi Ve Vatoz
Tuzlanmanın bir etkisi olucagını zannetmiyorum az derecede tuz 200 lt akvaryumda Vatozlar için bir etki oluşturmaz.
Fakat daha büyük bir sorunun Duboisi ile vatozların aynı akvrayumda uzun bir ömrü olmuyor,Bunu deneyerek gördüm daha önce farklı ebatlarda vatoz koydum tamamını Duboisiler yedi son olarak tanesi 40 Tl den görebildigim en büyük Vatozları akvaryumuma koydum 2 gündür bir problem yaşamadım bunuda yediği taktirde birdaha aynı akvaryuma kesinlikle bu iki türü yanyana bırakmayacağım.
Akvaryum içi kirlilik düzeyi ve süresi
Akvaryumda tepeden 40 waltt lık bir florosan lamba kullanıyorum.Bunuda geceleri akşam 8 sabah 8 arası yanıyor.gündüzleride devamlı cam kenarında tutuyorum fakat perdelerim çekili vaziyette oluyor direk güneş vurmuyor ama aydınlık hissedilir derecede yapıyor.Akvaryumu şuanda tekrar kurabilmem için ufakta olsa bir tanka ihtiyacım var.Uv ışınım mevcut fakat çalıştırmıyorum yosunlanmaya iyi gelirmi?
Akvaryum içi kirlilik düzeyi ve süresi
[IMG]https://www.akvaryum.com/yanliskonuacanlar/33600_010620162337373.jpg[/IMG][IMG]https://www.akvaryum.com/yanliskonuacanlar/33600_010620162337372.jpg[/IMG][IMG]https://www.akvaryum.com/yanliskonuacanlar/33600_010620162337371.jpg[/IMG]
200 Lt akvaryumda 10 adet balık beslemekteyim tüm ekipmanlar mevcut haftada 1 dip Çek'imi yapıyorum ayda 1 yarı yarıya su değişimi yapıyorum fakat akvaryumum içi çok çabuk kirleniyor camlarım sapsarı lekeler oluyor peçete ile sildiğim Zaman peçete sararıyor örnek olarak resim paylaşıcam
Kaya Tuzu Ve Vitamin?
Kaya tuzu bizim yemeklere kattığımız Kaya tuzu oluyormu?
Akvaryumda Işıklandırma Nasıl Olmalı?balıkların Do
Gündüz evde omadıgımız için zaten göremiyruz en azından geceleyin gece lambası görevide üstleniyor balıklarıda görebiliyorum.
Akvaryumda Işıklandırma Nasıl Olmalı?balıkların Do
Herkeze MErhabalar..

Arkadaşlar akvaryumum 200 litrelik 100/60/40 ölçülerinde...Tepeden aydınlatmalı bir florasan lambam mevcut ve 40 w gücünde beyaz aydınlatma.

Sormak istedigim soru şu Akvaryumumda balıkların yaşam alanına göre isteyecekleri ışıklandırma nasıl olmalıdır.Önce kendi yaptıgım düzeni söyliyeyim.Akvaryumm 12 saat gündüz ışıgını alan bir yerde duruyor direk olarak almıyor fakat karanlıktada kalmıyor bende ışıklandırma sistemini akşam 8 de açıyorum ve sabah 8 e kazar devamlı olarak yanık tutuyorum.Gündüzleri kapatıyorum peki bu balıklar karanlıga ihtiyaç duyarmı.
NOT : BİRYERDE OKUDUGUM BİLGİYE GÖRE AKVARYUMLAR GECELERİ MTLAKA KARANLIKTA OLMALIYMIŞ VE SABAHI IŞIKLI GÖRMEMELERİ GEREKİYORMUŞ.
SİZDEN RİCAM BİR AKVARYUMDA IŞIKLANDIRMA SİSTEMİ NASIL OLMALI ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.