ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kutluturk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
148
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Ekim 2016 17:57
Son Ziyaret:
29 Aralık 2022 11:29
Toplam Mesaj:
140 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Halil Kutlutürk
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Halil Kutlutürk

SON 10 MESAJI

Yemsiz Kaç Gün Yaşar
Merhaba

Bir hafta on gün arası bir sorun olmaz. Ondan sonrası riskli diyebilirim
Mücevher Yumurtalari
[QUOTE=dogaalya]
Sabah kalktım baktım ki anne veya baba tüm yumurtaları yemiş fona yapışıktı hiç biri kalmamış....[:(][:(][/QUOTE]

Yumurtaları taşımışlardır. Genelde bir çukur kazarlar. Anne sabit bir yerde takılıyorsa mutlaka çevresinde bir yerlerdedir.
Mücevher Yumurtalari
Merhaba
Mücevherler anne ve baba olarak yavrulara beraber bakarlar. Bendeki çiftler onlarca kez yumurtladı ve babanın bir tane bile yavru yediğini görmedim. Babadaki koruma iç güdüsünü sürekli kılmak için tavsiyem başka tür balıkları görecek şekilde akvaryumu konumlandırmak.

Babanın ve annenin yabancı balıkları görünce verdikleri yüzgeç kaldırma şeklindeki alarm sinyallerini izlemek, tehlike durumunda annenin yavruları ağzına toplayıp kaçırmasını seyretmek müthiş!

5630 Smd Led Bar Tecrubem
[QUOTE=MurathanM]Merhaba arkadaşlar. Elimde klasik bir Hopar 90 cm armatür var. Florasandan kurtulup artık lede geçmek istiyorum. Bitki olayı yok, güney amerika tankı sadece 1-2 tane bitki olacak. Konuya gelecek olursam, bu hali hazırda elimde bulunan armatürün içerisine bu sistemi kurduğumda herhangi sorun yaşar mıyım? elektrik konusunda ışığı açıp kapama dışında bilgim yok :) Bu işe tek başıma kalkışsam altından kalkabilir miyim? 1 şerit soğuk 1 şerit sıcak ile aydınlatırsam istediğim ışığı alırım gibi duruyor. Ama bana konunun ilk sayfasındaki gibi kırmızı led ışığı da gerekiyor. Hatta sırf kırmızı led için bu işe kalkışıyorum desem yalan olmaz. Samsung ya da farklı bir markada 1 şerit kırmızı led mi çekeyim yoksa power led takviyesi mi yapayım?

Bahsettiğim 4 flolu bir armatür, yani 2 açma kapama düğmesi var. 1. düğmeye soğuk ve sıcak şeklinde ayarlayıp 2. düğmeye kırmızı ledleri bağlamam mümkün olur mu? Bunun için 2 balast mı gerekir?

Soğutucu bu tür alüminyum armatürde şart mı?

Son olarak, bu bahsettiğim sistem için nasıl bir balast kullanmalıyım?
[/QUOTE]

Merhaba
Bitki bakım işine girmeyecekseniz Samsung 5630 led işine hiç bulaşmayın derim. Yoksa ciddi yosun problemi ile uğraşırsınız. Ucuz şerit LED'ler işinizi görecektir. Hatta RGB olan türlerinden alırsanız renk renk istediğiniz rengi seçebilirsiniz.

Co2 Ve Balık Ölümleri Sorunum
[QUOTE=mrtank]Co2 kapalıydı 12 saat.Dün akşam 8.14 e cıkmıstı.
Dün akşam co2 ph control cıhazını tekrar aktive ettim.Co2 yide 4 saniye de 1 damla şeklinde ayarladım.Ph hızlı düşmemesi için.Gece den bu yana ph 7.60 olmuş.Balıklardaki durgunluk geçti gibi.
Bugün %20 dinlenmiş su değişimi yapmayı düşünüyorum.Yaptıktan sonra bakterş kültürü ekleyecem.
Başka ne yapmamı önerirsiniz.[/QUOTE]

Aşağıda linki bulunan ürünü veya benzerlerini deneyebilirsin. Amaç su değişimi ve diğer kimyasallar ile nitrit ve amonyağı azaltmak bu sayede canlılar üzerindeki etkisini nispeten tahammül edilebilir seviyeye çekmek olmalı.

[URL]https://www.sera.de/en/product/sera-toxivec/[/URL]
Co2 Ve Balık Ölümleri Sorunum
[QUOTE=Tunc Berk]
Merhaba,
Ph'ı 7'nin altına çektiğimiz zaman amonyağın olumsuz etkisi nasıl azalabiliyor?

Gerekli seviyede tuz dediğiniz zaman "gerekli seviye" nedir? Tuz ve nitrit konusunda biraz daha açıklama yapabilir misiniz?[/QUOTE]

Amonyak (NH4) düşük PH (7) ortamlarında daha az toksik versiyonu olan Amonyum (NH3) şeklinde bulunur.
Kaynak: [URL]http://pets.thenest.com/ph-cause-ammonia-aquarium-high-12118.html[/URL]

Yüksek nitrit "methaemoglobinemia" dediğimiz kahverengi kan hastalığı yaratır. Az oranda bile tuz nitrit zehirlenmesinin önüne geçebilmektedir. Detaylı bilgiyi ve dozu aşağıdaki metin (ingilizce) okuyabilirsiniz.

"What can I add to make nitrite less toxic to the fish?

Aquarium salt (sodium chloride) has long been used as an aid to reducing the toxicity of nitrite, because it has been shown to prevent methaemoglobinemia under certain conditions.

Some fishkeepers don't like using salt, but in my experience, when used at the correct dosage, it's never caused problems for any fish, even stereotypically salt-intolerant species. A fairly low level of salt can have a significant effect on reducing the toxicity of nitrite, so you don't need to add very much.

Research suggests a 10:1 dose (just 10mg/l of salt per 1mg/l nitrite) is effective for most freshwater species. The addition of salt for controlling disease or osmoregulatory problems does need higher doses!"

Kaynak: [URL]http://www.practicalfishkeeping.co.uk/features/articles/frequently-asked-questions-on-nitrite[/URL]
Co2 Ve Balık Ölümleri Sorunum
Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun. Sorunu yanlış yerde arıyorsun. Problemin "Yeni Tank Sendromu". Bakteri döngün oluşmadığı için akvaryumunda amonyak ve nitrit çok yüksek. Balıkların o yüzden yüzeyde nefes almaya çalışıyorlar. Mümkünse amonyak ve nitrit seviyeni bir test kiti ile ölçmeni tavsiye ederim. Bu arada;

1. Mümkünse her gün hatırı sayılı ölçüde su değişimi
2. PH seviyeni 7'nin altında tutarsan amonyağın zehirli etkisini azaltabilirsin.
3. Gerekli seviyede akvaryuma tuz ekleyerek Nitrit'in kan zehirlenmesi (kahverengi kan) etkisini azaltabilirsin.

Saygılar
5630 Smd Led Bar Tecrubem
Tekrar merhaba,

Önceki paylaşımımdan sonra birçok mesaj aldım. Birçoğu profili soruyordu ve elimden geldiği kadar cevap vermeye çalıştım.

Aşağıda akvaryumun son durumunu paylaşıyorum. Armatür ve CO2 sistemini de daha uzun kaydettim.

Gelişim inanılmaz iyi durumda. Her hafta kapsamlı bir budama yapmazsam balıklar yüzecek alan bulamıyorlar

[VID]http://youtu.be/xsllqBTR74Q[/VID][EDIT]kutluturk,2017-04-16 12:59:54[/EDIT]
Lepisteslerimin Sürekli Dişi Doğurması
Merhaba,

Ortam sıcaklığı bazı hayvan türlerinde (timsah,kaplumbağa vs) yumurta cinsiyetini etkiliyor. Belki aynı durum lepistesler için de geçerli olabilir. Mutlaka bir dış etken vardır çünkü 3 seferde tamamen dişi olma ihtimali istatistiksel açıdan inanılmaz düşük. Yerinizde olsam akvaryum ısısında birkaç derece aşağı veya yukarı değişklik yapardım.
Tatlı Su Yengeçi
Merhaba,

Yengeç, balıkları avlıyacak kadar atik değil lakin hasta balık görürse affetmez. Sorun bitkilerde, bitkileri yediklerini gözlerimle gördüm. Ayrıca, ne kadar suda nefes alsalarda atmosferden de solumaları gerekiyor. O yüzden suyun dışına tırmanacakları bir peysaj gerekli oluyor. Hatta günün büyük bir kısmını akvaryum dışında geçiriyorlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 9 Online Kullanıcı, 5 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.