ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sparrow2206
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Nisan 2017 11:11
Son Ziyaret:
14 Şubat 2018 14:12
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Bora Kürekçi
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Bora

SON 4 MESAJI

Betta İçin Canlı Yem
[QUOTE=VeteranBetta]Doğadaki betta splendensler ile günümüzdekiler arasında hayli fark var, bunun aklımızdan çıkarmamakta fayda var :) Bu sebeple doğada yiyordur belki burada niye yemesin ki demeyelim, parazit ve bakterilerden arınmış dondurulmuş yemleri tercih ederek gönül rahatlığı ile balığınızı her gün besleyebilirsiniz bunlarla ya da artemia, su piresi, tubifex gibi canlı yemler de temin ederek verebilirsiniz ama doğadan aldığınız bir besini direk vermemenizi tavsiye ederim :) [/QUOTE]

Uyarı ve önerileriniz için çok teşekkür ederim.[:)]

🙏🏻🙋🏻

İki gündür stabil bir şekilde yatay olarak yüzmekte olan bir haftalık betta bebelerini biraz farklı bir yöntemle besliyorum. Lütfen yanlışlık varsa ikaz ediniz. Dün ve bugün olumsuz bir durumla karşılaşmadım:

Önce iki adet bıldırcın yumurtasını suda haşladım ve katı haldeki sarılarını ayırıp bir çay tabağında çatalla iyice ezdikten sonra küçük bir kavanoza aldım. Bir hafta önceden hazırladığım infusoriadan kavanoza iki üç santimlik yükseklikte karışım elde edecek miktarda aktardım ve kavanozun kapağını sıkıca kapatıp iyice çalkaladım. Kavanozdaki karışımdan bir damlalık yardımıyla üretim tankının farklı yerlerine damlattım. Toz haldeki yumurta-infusoria karışımı suda askıda duruyor ve minicik yavrular tanecikleri tatlı tatlı yiyerek göbeklerini şişiriyorlar. Umarım iyi besleniyorlardır. Suyu kirletmemeye çalışıyorum. O yüzden tankın berraklığını kollayarak günde iki doz besleme yapıyorum. Biraz daha boylandıklarında hasata hazır mikrokurt diyetine geçeceğim.

Herkese keyifli uğraşlar [:)][EDIT]sparrow2206,2017-04-30 22:16:59[/EDIT]
Betta İçin Canlı Yem
[QUOTE=BadWolf]
Su piresi, artemia, kan kurdu, sivrisinek larvası, krill, karides ve un kurdunun yanında, zehirli olmadığı bilinen ufak böcekler ve bunların larvaları da uygundur.



Bettalar tamamen Carnivordur ve otçul beslenmemelidirler. Otçul besinleri sindiremezler.[/QUOTE]

Bu yazdığınız canlı yem kültürlerini temin edebileceğim bir yöntem önerebilir misiniz? Internetten olabilir. İstanbul Anadolu yakasında Kadıköy-Maltepe arası elden teslim olabilir. Doğadan kültür başlatma şeklinde olabilir. İlgilenen arkadaşlardan satın alma ve kargo ile teslim şeklinde olabilir.

Şimdiden teşekkürler ...
[EDIT]sparrow2206,2017-04-24 10:05:00[/EDIT]

Bu arada konu ile ilgili küçük bir deneyimimi de paylaşmak isterim. 3 gün önce yağan yağmuru fırsat bilerek evime en yakın parka gittim ve toprak üstüne konmuş düz taşlardan birinin altında bulduğum yaklaşık 2 cm. uzunluğunda, 1 mm. kalınlığındaki ince bir toprak solucanını erkek "betta splendens"ime verdim. Daha dibe inmeden delikanlım tek parça halinde ağızladığı solucanı takriben 3 dk.lık bir uğraş sonucunda mideye indirip toprağını da suya geri püskürttü. Sağlık durumunda herhangi bir sorun olmadığı gibi hafif delirme emareleri gözlemliyorum. Protein yüklemesi nedeniyle olsa gerek 😁 Çünkü yaşı daha genç olmasına rağmen epey sağlam bir yuva yaptı 👍🏻 Büyük toprak solucanlarını doğrayarak balıklara yem yapma fikri beni çok huzursuz ediyor ama böyle tek parça halinde yemleme olayını daha az vicdan sızlatıcı ve daha doğaya uygun buluyorum. Ne dersiniz?
Betta İçin Canlı Yem
Bettaları uygun büyüklükte un kurdu ile beslemek mümkün müdür? Bu konuda deneyimi olan arkadaşlar paylaşabilirler mi?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/196435/170420170018321.jpg[EDIT]sparrow2206,2017-04-17 00:20:41[/EDIT]
Betalarım Çiftleşti😊😊
[QUOTE=korayyy1453]Bugün sonunda betalarım çiftleşti ve yumurtalarım oldu birdr birşey sorucam erkek beta dişiyle çiftleştikten sonra yumurtaların hepsini ağızın alıpmı yuvaya koyuyor yoksa tektekmi yavrularla ilgili bilgi verirmisiniz birde baba yı ne zaman alayım yumurtadan yavrular ne zaman çıkar[:?][:D][:D][/QUOTE]

Öncelikle hayırlı olsun yavrularınız. Sizi meşakkatli bir süreç bekliyor. Unutmayın ki, siz dünyaya onlarca yeni can gelmesine vesile oldunuz. Bundan sonraki aşamada bu yavruların tamamını yaşatmak sizin öncelikli sorumluluklarınızdan biri olacak. Eminim bunun farkındasınız ve üstesinden geleceksiniz.

Babayı tankın dışına almak gerçekten de sürecin en kritik aşamalarından biridir. Bir arkadaşın da belirttiği gibi, yavrulardan beş altı adedi yatay bir şekilde yuvadan uzaklaşmaya başladığında babanın dışarı alınması zamanı gelmiş demektir, çünkü bu yeni yeni özgürleşmeye başlayan yavruları teker teker yakalayıp köpüklerin arasına atmak için harcayacağı muazzam çaba yüzünden yorulacak, bunalacak ve sonuçta sinirlenerek öz yavrularına kıymaya başlayacaktır. Bu konuda iyimser olmaya gerek yok, çünkü balığın doğası böyle. Bunu kabullenmek lazım.

Bu kadar ahkam kestikten sonra benim size hatırlatmak istediğim daha da önemli konu, babayı tanktan alırken çok dikkatli olmanız. Zira babanın yanısıra serbest yüzmeye başlamış bir veya birkaç yavruyu da kepçeleyebilirsiniz ve sonradan bunu fark edemeyebilirsiniz. Bu yüzden yatay hareket eden yavru sayısı artmadan bu aşamayı geçmek çok önemli.

Daha yazılacak çok şey var. Onları da tecrübe sahibi diğer arkadaşlara bırakmak lazım.

Keyifli yorgunluklar dilerim.[EDIT]sparrow2206,2017-04-16 21:38:05[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.