ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
punchline
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Ocak 2007 00:10
Son Ziyaret:
16 Ağustos 2023 01:02
Toplam Mesaj:
31 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
serhat bingöl
Doğum Tarihi:
26 Mayıs 1986
Yaş:
37
İl:
Bursa
Meslek:
Gazeteci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Serhat Bingöl serhatbingol@gmail.com
Tropheus

SON 10 MESAJI

Bitki Akvaryumu kuruyorum görüşleriniz
Yaklaşık 5 senelik tropheus akvaryumumu kaldırmak zorunda kaldım. Evlendiğim için daha normal boyutlarda bu hobiyi götürmem gerekiyor:)

Arkadaşlar daha önce hiç tecrübe etmediğim, bitki akvaryumu kurmak için kolları sıvadım. Bu konuda sizlerinde görüşlerine ihtiyacım olacak..

Şimdi ilk iş olarak, evime uygun bir akvaryum siparişi verdim. 55x55x30 boyutlarında kare bir akvaryum yaptırıyorum, sizce bu bitki için uygun olur mu? Aydınlatması için T5 floresan düşünüyorum. bu nasıl olur ya da sizin tavsiye edeceğiniz aydınlatma olabilir mi?

Tabanda kullanmam gereken kum ve gübrenin yanı sıra bu boyuttaki bir akvaryum için ideal bitki türleri sizce hangisidir?
Bursada Akvaryum İmalatçıları

Arkadaşlar Bursada akvaryum imalatını gerçekten hakkıyla yapan ve deneyip memnun kaldığınız imalatçılar varmı? Her camcılık yapanın akvaryum imalatını iyi yapamadığını biliyoruz, bu nedenle bu başlık altında Bursamızdaki kaliteli akvaryum imalatçılarının isimlerini ve adreslerini paylaşalım. Buraya yazan ticari üyelerde, akvaryumlarından 1-2 resim paylaşabilir bizimle. Umarım Bursada bu hobiye gönül veren dostlarımıza, ufak bir rehber niteliğinde olur bu başlık..

trepheus duboisi

Mustafa Bey, bende geçtiğimiz haftalarda duboisi yavruları aldım. İlk günler alışmaları için sadece bir köşede kayalık bir alan oluşturdum ve balıklarım sizinkiler gibi sadece orada yukarı aşşağı yüzdüler. Ancak hem akvaryuma alıştılar, hemde yaptığım ikinci kayalık bölgeye alıştılar. Şu anda normal zamanlarını kayalık civarlarda geçirselerde acıktıkları zamanlar yukarıları çıkıp yem arıyolar. Zamanla da akvaryumun her yerini kullanacaklardır. Size tavsiyem, elinizden geldiğince akvaryumun ışığını aynı saatte yakıp, aynı saatte kapatmaya özen gösterin. Günün hep aynı saat dilimlerinde yem vermeye çalışın. O zaman yavrularınızın akvaryuma alışma süreci hızlanacaktır

Tropheus Yemleme
Metin Bey, teşekkürler tavsiyeleriniz için. Tropikal spirulina pul yemi en kısa zamanda alıcam bende daha önceden demasonilerim için kullanmıştım çok memnun kalmıştım. Fakat demolar florayı daha lezzetli yemişti daha sonra hep flora almıştım. Balıklarında ağız tatları değişiklik gösterebiliyor:)
 
Sedat Bey, granugreen'i benim ufaklıklarda çılgınca yemekteler. O kadar çeşitli yem vermeme rağmen granugreen attığım zaman 30 saniyeye kalmadan tozuna kadar bitiriyorlar:) Ayrıca kesinlikle suda şiştikleri doğru. Ufak bir pet bardağa biraz su alıp, onun içine döküyorum ezerek ufalttığım yemleri ve birkaç saniyede şişen yemleri su ile beraber akvaryuma atıyorum. Dediğim gibi tozu bile kalmıyor 
Tropheus Yemleme
Yeni aldığım 15 adet 3cm tropheus duboisi maswa yavrularım ile ilgili sorum var;
 
Çok çeşitli bir yemleme yapıyorum. Günde 3 öğün otçul yem verirken, 1 ara öğün protein ağırlıklı yem veriyorum. Bu balıklarım için sorun yaratırmı? Yada nasıl bir etkisi olur. Kullandığım yemler:
 
Sera Flora
Sera Granugreen
Sera Spirulina
Prodac Nutron Hi-Fi
SERA Vipan
Tetra Bits
 
punchline2009-08-03 02:36:37
Kaç tane iceman koyabilirim?
Bence 1e 3d olarak eklemeniz sorun yaratmaz. Icemanler zaten akvaryumda splerin kullandığı bölgeleri kullanmazlar. Ancak spleriniz büyük ihtimalle stresten saklanıyorlardır ve büyük ihtimallede akvaryumunuz çok göz önünde biyerde olduğu içindir
Sarı Prenses Yavru Alımı
Her zaman ağzına ilk yumurta alan balığı yavruları çıkarana kadar beklemek daha sağlıklıdır. ilk birkaç kez hata yapabilir ama sonraları daha tecrübeli olacaktır annelik konusunda
black calvus kum sorunu?
Bencede midye kırığı ph'ı yükseltmesi açısından tercih edilebilir. Bende calvuslarıma midye kırığı kullanmıştım
Tropheus İçin ağaç fosil Kaya ?
Ersin Bey aslında deniz değilde deredeki taşlar tropheus türleri için daha uygun bence. Denizdeki kayalar sert ve çıkıntılı oluyor derede ise aynı türden oval taşları daha rahat bulabilirsiniz.
Sarı Prenseslerim çok korkak oldu, ne yapabilirim?

Başka bir etmen yoksa korkaklıkları sadece birkaç gün sürer. Benim balıklarımda her dip çekiminden sonra bir gün saklanırlar, her dekor değişikliğinden sonra 1 hafta ortama alışamazlar

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.