ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
acerozgur
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
79
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Ağustos 2018 14:07
Son Ziyaret:
25 Ekim 2021 11:36
Toplam Mesaj:
25 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Özgür ACER
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Özgür ACER

SON 10 MESAJI

Gray Rocky High Tech Aquarium
Arkadaşlar merhaba. Söz konusu akvaryumumu tüm sistemi ve içindeki canlı balıklar ile birlikte satmaya karar verdim. ilgilenen arkadaşlar dm'den mesaj yolu ile benimle iletişime geçebilirler.
Anentome Helena (katil Salyangoz) Sorusu
Akvaryumunuz hacmi nedir? 1 adet nerite kaç günde tankı temizleyebildi?
ben de adi salyangozdan kurtulmak istiyorum.. bu bağlamda nerite(katil) salyangoz tankta adet olarak kaç tane olmalı. bunu hesap etmek istiyorum.
Gray Rocky High Tech Aquarium
Tanka ait güncel foto;
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/208734/100120211730291.jpg[/IMG]
4 Akvaryum Tek Foto
çok güzel bir ambiyans...emeğinize sağlık.
Gray Rocky High Tech Aquarium
[QUOTE=midnight]Mevcut sorunlarinizi bir ustteki yorumumda yazdim dikkatli okuyumuyorsunuz galiba, sadece seachem matrixi eklemissiniz ama tankinizda bariz sekilde co2 eksikligi var gostergeniz mavi zaten acik yesil olmali renk , bitkilerde sararma var halen makro besin eksikliginiz mevcut.

Yazacaklarimi eksiksiz uygulayin lutfen;

--Co2 yi indikator acik sari olacak sekilde sabitleyin, net co2 yok tankinizda
--30ppm nitrat 1-2 arasi fosfat 30ppm potasyum surekli olsun tankta
--Demir ve mikro gubre yosun azalana kadar ya vermeyin yada cok az oranda verin
--isiginiz cok guclu ise biraz azaltin ve saatini dusurun
--Mevcut yosunlari mekanik temizlikle alabildiginiz kadarini alin disari
--Dis filtreniz debisi yetersizse imkan varsa degistirin yoksa kafa motoru ile sirkilasyon yapin tankta
--Siyah moli, sae, otocat,amano gibi yosun ekibi ekleyin tanka
--Haftada yuzde 50 su degisimi yapin yosunlar gidene kadar

Yazdigim maddeleri eksiksiz yerine getirip rutini bozmadan sabirli olun , takildiginiz noktalari danisin burdan yok ben kafama gore takilcam onu yaptim bu olmasada olur bence tarzinda konuya yaklasiyorsaniz boyle buyuk ve ugras verdiginiz tankta emeginizde zamaninizda bosa gidecektir.[/QUOTE]

Ömer Bey iyi pazarlar. Vermiş olduğunuz bilgiler için gerçekten çok teşekkür ederim. Akvaryum hele de hightech bitkili bir akvaryumu stabil bir ortamda tutmak için öncelikle sabır ve planlı yaklaşım gerektiğini anlamış oluyoruz.
Tank 200 litre hacminde. Eheim 250 dış filtre mevcut bu tankta. teknik detaylarına baktğımızda 250 litreye kadar olan tanklarda kullanılacağı bilgisini okumuştum. Satın alırken de satın aldığım yerdeki ilgili satıcının onayını alarak temin ettim filtreyi.. daha büyük bir dış filtreyi düşünebilirim.. yada bu filtreye takviyeye gerek olur mu eğer olur ise ayrıca JBL markanın kaliteli bir iç filtresini de eklemek aynı faydayı sağlayabilir mi? yani daha büyük bir dış filtre almak yerine alternatif olarak daha mı iyi olur bilemiyorum.
yosun yiyici takım olan canlı türlerden bahsetmişsiniz.. bu canlılardan sae, otocinclus,nerite salyangoz ve amano karidesi temin etme noktasında araştırmaya başlayacağım.
tekrardan teşekkürler.
Gray Rocky High Tech Aquarium
Merhaba, devam eden süreçte, tank içinde fotoğraflarda görüleceği üzere özellikle kayalar üstünde ve bazı bitkiler üzerinde siyah renkte küçük çalıcık görünümünde yosunlar peydah olmaya başladı. Geçen hafta dış filtre içindeki purigen ve azot emici malzemeleri alıp bunlardan boşalan yere "seachem matrix" ekledim.. filtre mavi süngerini temizledim. elyaf değişimi yaptım. son duruma ait fotoğrafları ekliyorum. Adi salyongozlar ise bu arada cirit atmakta tank içinde.
Adi salyangozların yosunlara çare olacağını düşünmüştüm fakat sonuç itibarı ile hiçbir etkilerinin olmadğı açıkça ortaya çıktı.
Daha önce temin ettiğim Sera Markasının "Sera Algovec" isimli ürününü kullanmayı düşünüyorum.. peki bu ürün fotoğraflarda görünün siyaha yakın renkteki bu yosunlarda ne derece etkili olacak bir bilgim yok.
Önümüzdeki bahar ayları yaza doğru ise akvaryum tasarımını değiştirmeyi düşünüyorum...Tank içindeki tüm gri renk kayaları çıkaracağım. Bu sefer çöl rengi görünümü ağırlıklı bir tasarım var kafamda. Çok az bir iki kaya ve az bitki olacak, Kum ağırlıklı bir peyzaj olacak. Fakat bu zahmete girdikten sonra da siyah renkli bu yosunlarla karşılaşır mıyım diye de bir tereddütüm yok değil açıkçası.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/208734/090120211319551.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/208734/090120211320041.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/208734/090120211320101.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/208734/090120211320171.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/208734/090120211320231.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/208734/090120211320281.jpg[/IMG]
Gray Rocky High Tech Aquarium
Arkadaşlar merhaba...tankla ilgili bir kaç bilgi paylaşmak istedim. daha önce bahsettiğim yosunlanma sorunu ile ilgili olarak iyi yönde gelişme oldu. şuanda taşlar üzerinde nerede ise hiç yosun kalmadı. yemleme miktarı ve ışıklandırma süresini biraz kısmıştım. Ayrıca "Eheim Phosphate Out Fosfat Giderici Filtre Mazlemesi"ninde sisteme dahil olması ile yosun sorunu nerede ise tamamen düzelmiş görünüyor..
Bunun haricinde şu an tank içinde sümüklü böcek sayısında artma gözlemliyorum. Sümüklü böceklerin sistemde olmasının ne gibi pozitif veya negatif etkisi olur şuan bilemiyorum. Konu hakkında biraz bilgi verecek arkadaş olur ise sevinirim. Görsel olarak biraz sıkıntı yaratan bir durum olarak görünüyor. Sümüklü böceklerin bazılarını ara sıra mekanik olarak toplamaktayım. Bu konuda Tavsiyeleriniz olur ise çok sevinirim. Diğer bir konuda fotoda göreceğiniz üzere tetra balıkların birinde arka kuyruğun üzerinde toplu iğne büyüklüğünde irice beyaz küre şeklinde yapışık bir cisim mevcut. Beyaz benek hastalığı ile ilgili olabilir mi?
ilgilenip bilgi paylaşımı yapan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. saygılarımla.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/208734/161220201348281.jpg[/IMG][EDIT]acerozgur,2020-12-16 13:59:08[/EDIT]
Gray Rocky High Tech Aquarium
[QUOTE=yildizmusa]

Ben çok beğendim hatta imrendim. Örnek verdiğiniz tasarımlardan pek bir farkı yok bana kalırsa sizin tasarım daha göz alıcı.
Bu haliyle de göz alıcı olmasına rağmen kayalar seyir zevkini arttırmak için biraz açılı yerleşim istiyor gibi. Örnek verdiğiniz ve benzer tasarımlara dikkat ederseniz kaya yerleşimleri ışık ve gölge oyunları için açılı yerleştiriliyor.[/QUOTE]

Güzel yorumlarınız için teşekkürler...kayaların açılı olması hususunda haklisiniz...
Diğer bir husus ise tetralar sadece tankın ön tarafını kullanıyorlar..düşük kotta yüzüyorlar.. buna dikkat ettim...kesinlikle yüksek olan tarafları kullanmıyorlar...bu bağlamda tasarımı 4 5 ay sonra yenilemeyi değiştirmeyi düşünmeye başladım...
Kaya renklerini de açık renge çevirmeyi planlıyorum.. bakalım artık bu görüntüden sıkılınca önümüzdeki kış sonrası yenilik yapacağım..
Gray Rocky High Tech Aquarium
Arkadaşlar tekrar merhaba...Pandemi sürecinde tüm forum üyelerine sağlıklı günler dilerim. Tankla ilgili bugün son durumu gösteren bir paylaşım yapıyorum. Tankta haftalık düzenli su değişimi yapmaya devam ettim. Geneldurumu stabil tutmaya özen gösteriyorum. Tetraların durumu gayet iyi. Onlara uygun Sera markasına ait farklı yem türlerini temin ettim. Vitamin desteği ve farklı yemleri kullanarak bu şekilde tek yönlü beslenmemeleri için azami dikkat ediyorum. Bitkilerde ise gelişmeler ve büyüme emareleri başladı. Sadece Hemianthus türünde bariz sararmalar baş gösterdi. Bu sararmaların azot eksikliğinden olabileceğinden hareketle gübreleme yapmaya karar verdim. Bu bağlamda bir kez Aquaforest firmasının sıvı gübrelerinden NPK uygulaması yaptım. Belli bir süre sonra ise nedenini pek anlayamadığım şekilde kayalar üzerinde yeşil alglerden geliştiğini gördüm. Mekanik fırça temizliği ile bu yeşil tortuları kayalar üzerinden bertaraf ettim. Dış filtre emiş hattı tankın üst kısmında idi. Sirkülasyonu arttırmak için emiş hattını aşağı indirdim. Purigen dış filtrede mevcut idi ve bu sayede su cam gibi parlak durumda. Alg oluşumu kafama takıldı tabi. Işık süresini şimdi 6 saatten 5 saate indirdim. Balıkları da bir kez yeterli miktarda yemlemekteyim. Ayrıca Eheim firmasının "Eheim Phosphate Out Fosfat Giderici Filtre Mazlemesi" ni temin ederek dış filtre içinde bir miktar yerleştirdim. Şimdi bekle gör sürecindeyim. Alg oluşumunu durdurma sürecinde gelişmeleri merak ediyorum. Şimdilik kalın sağlıcakla..
[VID]https://youtu.be/lv0xe9cVpWA[/VID]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.