ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
EnginGürsan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
61
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Aralık 2019 10:35
Son Ziyaret:
26 Nisan 2020 19:59
Toplam Mesaj:
74 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Engin Gürsan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Engin Gürsan Acemi aktivist :)

SON 10 MESAJI

Su Değişimi
[QUOTE=bgcmurat]Gayet berrak olan akvaryum suyum su değişimi ile bulandı nedeni nedir acaba ?[/QUOTE]

Tahminen kumu havalandirmissiniz.
Kaya Tuzu Kullanımı
[QUOTE=Ahmetcan Taş]Akvaryumumu temizledim ve bir kaç yerde gördüğüm kadarı ile temizlikten sonra 1 yemek kaşığı kaya tuzu koymak iyi oluyormuş. Kaya tuzunun faydası nedir , doğru mudur ? Doğru ise ne gibi durumlarda ve sıklıkta koymalıyım
Şimdiden teşekkürler .[/QUOTE]

Akvaryumu tekrar koyduğunuzu söylüyorsunuz sanırım. Eğer balik varken tekrar kurulum yaptıysanız eski suyun en az %50 si o akvaryuma girmesi gerekiyor. Kaya tuzu balik olmadığı zaman ilk kurulumda zararlı bakterileri öldürsün diye atılırdı ki sadece kumu yıkarken yaparım akvaryuma katmam. Hastalık vs bir sey yoksa gereksiz.
Isıdan Kuyruğu Parçalanan Japon / Tedavi Önerisi
Öncelikle geçmiş olsun. Yapilacak olan şeyleri arkadaşlar tek tek yazmış. Yapılmayacak olanlarida tabi ki. Tekrar etmeye gerek yok ama son aklına geçirdiğin gölete biyere bırakma. Eğer vaz geçtiysen bazılarından etrafında muhakkak beslemek isteyen vardir onlara var baliklari hediye et. Kimseye uyma saga sola gole nehire vs bir yere birakma.[:iyi:]
Lambavaryum :)
Ahaha yorumlar efsane olmuş [:D] Güzel bir çalışma beğendim tarzlar.
Suya Salınım
[QUOTE=hobimakvarist]Peki hemen çıkartmam gerekli mi? Kafama takılan bir soru daha var. İç filtre vantuzu, ısıtıcı vantuzu da salınım yapıyor mu? Onlar da plastik değil mi? Yapay bitki plastiğinin kaliteli olduğunu nasıl anlarım?[:?]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/221457/010320202356021.jpg[/IMG]
Yapay bitkinin resmi bu. Alçıdan yapıldığı nasıl anlaşılıyor?[/QUOTE]

Vantuzlar bebekler için kullanılan zararsız malzemeden üretiliyor ve genellikle şeffaf bir yapıya sahiptir. Koku ve salınım yapmaması ic8n tasarlanmıştır.
35 Lt Akvaryumum Var Ne Besleyebilirim
Şimdiden kurulumunuz hayırlı olsun. Bol bitkili güzel bir betta akvaryumu güzel bir ışıklandırma ile harika olacaktır. Hem gözünüze hoş gelecek hem küçük dostlarımızı zor sokmayacak.

[QUOTE=ens.cevahir]Akvaryuma çok balık koymak istemiyorum az balık oldun rahat etsinler tek çeşit olsun istiyorum
Canlı bitki koymam gerekirmi öneri verebilirmisiniz.
Akvuryum için çöpçü ve vatoz almam gerekmiyormu?[/QUOTE]

O hacim için copcu yada vatoza gerek yok güzel bir filtreleme sistemi bir adet salyangoz işinizi görür. Bitki olmasi gerekli evinizde hic esya olmasa rahat edermisiniz siz oyle düşünün.
Merhabalar! Akvaryumumu Beraber Dizayn Edelim Mi?
Aramıza hoş geldiniz. Anladigim kadarı ile sadece dekorasyon yapacaksınız. Filtre ısıtıcı vs bunlar var zaten sizde. Çok yüksek maliyete çıkmayacaksanız 100 tl gibi küçük bir bütçe ile taş ve bitki işini halledersiniz. Ben akvaryumunda doğada bulunan taşlardan kullandım sadece kum ve bitkilere para verdim. Tabi bu sizin kendi zevkinize göre değişir. Bitki çeşidi çokluğu taşların özel olması vb durumlar her zaman maliyeti yukarı çeker.
Sevimli Japon Balığı
Maşallah güzel bir yuva olmuş dostumuza. [:nazar:]
Bu Ney Arkadaşlar
Moss yani halk dilinde yosun :)
Akvaryumu Kurdum
[QUOTE=Kingslayer44]Tavsiyelerinizi uygulayacam yanlız bilgilenmek amacıyla soruyorum neyi neden söylediğinizi söylerseniz daha bilgilenebilirim mesela neden suyu fullemeliyim gibi yanlış anlamayın bilgilenmek istiyorum bitki yavrular içinse bitki yapay vardı faydadan çok zarar diye kaldırdım canlı bitkiyi de çok çabuk yer kaplıyor diye düşünüyorum onun haricinde yavrular için çamaşır filesi varya onunla akvaryumda yer ayırıp doğum yapıcak dişiyi oraya koymak gibi planım var nasıl olur dibede bitki yerine mağara gibi çömlekler varya onlardan düşünüyorum kendilerini güvende hissetmeleri için ha bide bukadar çok olmasının nedeni açıkcası hediye gelen kılıçkuyruklar yoksa sadece Lepistes belemeyi planlıyorum değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim[/QUOTE]

Bizde bilmeden çok hata yaptık dostum ki hala öğreniyorum kendi adıma söylim. Yap olan her şey salınım yapar ve akvaryumun değerlerini bozarak balik kayıplarına neden olur bu yüzden doğada olduğu gibi herşey doğal gerçek olmalı. Basit bitkiler koyun 3 4 kök eledoa tilki kuyruğu moss koyun özellikle yavru balıklar saklanabilsin ve yem olmasın diye koyun onları tahmin ettiğiniz kadar çabuk çoğalmıyorlar. Çömlekleri çok sevemedim oldum olası zaten yavruları korumaz. Doğal kum bakteri gelişimini amaçlar ve balıklar ici sağlıklı olur. Ne kadar çok balik o kadar litre demek.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.