ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
unknown
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Şubat 2007 00:04
Son Ziyaret:
29 Mart 2007 18:14
Toplam Mesaj:
18 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Zafer GÜDER
Doğum Tarihi:
28 Mart 1975
Yaş:
49
İl:
Bursa
Meslek:
Memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Zafer GÜDER
80X50X30
Japon + Köpekbalığı + Platy + Siyah Tetra + Çöpçü + Vatoz

SON 10 MESAJI

neonun yumurtlayacağı nasıl anlaşılır
Merhaba.
Ben de Tetra hayranıyım. Karma kavrayumum var. Cinsiyet olayından pek anlamıyorum ama tetralarımdan bir tanesinin karnı fena şişmiş durumda. Bu onun yumurta dökeceği anlamına mı geliyor ? Eğer öyle ise tetraları aynı akjvaryumda iki katmanlı tül bölmeye almam yeterli olur mu ? Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler...
Siyah tetranın cinsiyet ayrımı?
Merhaba:
Bende de iki tane siyah tetra var. İlk dönemlerde ikisi de aynı ebattaydı. Ancak içlerinden biri şu anda ( yaklaşık 2 ay geçti ) biraz daha büyük ve karın kısmı şişmiş durumda. Bu onun yumurta dökeceği anlamına mı geliyor? Yada yumurta döküp dökmeyeceğini nasıl anlayabilirim ?


pH değeri düşmüyor
Tamam çok teşekkür ederim Gerçekten minnettarım...
pH değeri düşmüyor
İyi ama yüksek pH ın bir gecede balıkların tamamını öldürebileceğini duydum(pH Patlaması) Bu doğru değil mi ? Ayrıca ne oranda şeker katmalıyım. 120 lt lik benim akvaryumum...
pH değeri düşmüyor
Karbondioksiti hazır tüplerden değil de farklı doğal yollardan sağlama imkanımız var mı ? 
pH değeri düşmüyor
Tam olarak seviyenin ne olduğunu bilmiyorum ama Sera nın ve Fresh firmasının testleri var. Her ikisini de ikişer kez uyguladım. Sonuç yüksek olarak çıkıyor. Balıklarımda son 3 gündür anormallik var. Özellikle 2 tane japon bitkilerin dibinde kum üzerinde duruyor. Yem attığımda canlanıyorlar ama diğer tüm zamanlarda bu bitkilerin dibinde duruyorlar.
Ayrıca ilginizden dolayı çok teşekkür ederim.

unknown2007-2-25 20:52:51
pH değeri düşmüyor
Arkadaşlar. Acil yardım edin. Kimyasal denedim, şimdide maden suyu denedim ama suyun pH derecesini düşüremiyorum. Su değişiminde suyu dipten çekiyorum(filrteli sistem ile)
Akvaryumda Bitkilerim var, ve son olarak iki adet kök koydum. Kökleri koyduktan sonra pH derecesi aşırı yükseldi. SU değişimini zamanında (haftada 1 kez) yapıyorum ve değişimde de 1 hafta beklettiğim suyu ilave ediyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
hastalarım artıyor beyaz benek ve kaşıntı
Bu beyaz benekler köpekbalıkları için de geçerli mi? Benim köpekbalığımın üzerinde de beyaz benekler oluşmuş . Ne yapmam gerekiyor. Bunların aynısını mı ?
Akvaryuma kütük koyucam ama ??
Merhaba arkadaşlar. Dün akvaryum malzemesi satan arkadaşımdan iki adet orta boyda kütük aldım. Bu kütükleri akvaryumuma koyucam ama nasıl ? Dikkat etmem gereken bir konu var mı ? Kütükleri 24 saattir bir kovanın içerisindeki suda bekletiyorum. Ve suyu 3-4 kez değiştirdim. Kütükleri yıkadım . Şu anda hala suyun içindeler. Yardımlarınızı bekliyorum.

not: Akvaryumumdaki balıklar Japon, Platy, Köpekbalıkları, Siyah Tetra, Çöpçü, Vatoz.

Şimdiden teşekkürler...
Hangi Balık Ne Tür Yem İster (!)
Sık sık ne tür yem versem diye çevremize sorular sorduğumuz olmuştur. Ben de bu tür sorulrı çok sordum. Ama zamanla artık sıkılıyoruz çevremize sormaktan ve kendimiz bazı şeyleri bilmek istiyoruz. Burada hangi balık için ne tür yem kullanmamız gerektiği bilgimi sizlerle paylaşmak istedim. Umarım yararı olur.

Farklı beslenme tercihleri olan çok fazla değişik balık türü vardır. Eğer balığınıza yakından bakarsanız onun yaşamını destekleyecekhangi uygun yemi vermeniz gerektiğini anlayabilirsiniz. Örnek verecek olursak; dudakları yukarı doğru olan balıklar suyun yüzeyinde kalan yemleri tercih ederler. Dudakları düz, yatay olan balıklar suyun orta kısmından beslenmeyi tercih ederler. Dudakları aşağıya doğru olan balıklar ise genellikle suyun dibinden beslenmeyi tercih ederler.


SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.