ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
jackiebrown
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
57
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Mart 2021 00:49
Son Ziyaret:
08 Mart 2024 10:54
Toplam Mesaj:
56 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
4 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
serdar soyberk
Doğum Tarihi:
21 Aralık 1983
Yaş:
40
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Serdar.

SON 10 MESAJI

60*40*35 Bitkili Hightech Kurulum
Merhaba,

Gelisme var mi merak ettim :)

Keyifli hobiler.
Bitkili Akvaryum Aydınlatma Yetersizz
[QUOTE=Onurdmrrr]120 cm uzunluğunda 60 cm yüksekliğinde ki akvaryum için aydınlatmam az geliyor ve bitkiler çürüyor ve soluyor bazı bitkilerde delik delik olanlar var acaba nasıl bunu önleye bilirim[/QUOTE]

Merhaba,

Arkadasimiz yazmis zaten ancak bu tarz destekler icin daha fazla bilgi vermeniz daha dogru olacaktir. Mesela akvaryumda ne tur bitkiler var? Aydinlatma olarak ne tur bir aydinlatma var? Gunde ne kadar isik veriliyor?
Cok tesekkurler.
Bitkili Karides Akvaryumu
[QUOTE=Kevin666]Cevaplar icin tesekkur ederim. Filtrasyon olarak pipo filtre dusunuyorum. Buyuk bir sunger filtre yerine 2li pipo filtrelerden almam daha iyi olur diye dusundum, hazneleri olanlardan. Icine seramik eklerim bakteri tutumuna yardimci olur diye, dogru mu dusunuyorum.

Akvaryuma bir miktar midye kirigi eklemek karidesler icin faydali diye duydum, dogru mudur?[/QUOTE]

Karides icin pipo filtre onerilir evet. Sizin litre olarak yeriniz de musait. Dolayisiyla dogru secim.

Tesekkurler.
Bitkili Karides Akvaryumu
[QUOTE=Kevin666]Neocaridina turlerinden beslemeyi planliyorum. 100litre bir akvaryumum var ve bitkili bir karides kurulumu niyetindeyim.
Sivi gubre ve bitki besinleri karideslere zarar verir mi? Kum olarak dere kumu, lav kirigi gibi kumlar bu karides turuyle uyumlu olur mu?

Şimdiden tesekkurler
[/QUOTE]

Merhaba, cardina olmayacagi ve neo cardina bakacaginiz icin dere kumu, lav kirigi gibi detaylara takilmaniz gereksiz olacaktir. Tercihinize gore secim yapabilirsiniz. Ayni sekilde sivi gubre konusunda da problem olmayacaktir. Akvaryumunuz 100 lt ve bitkili olacak. Ufak hatirlatma akvaryumunuz buyuk oldugundan ilk etapta az sayida karides alirsaniz akvaryumda onlari goremeyebilirsiniz.

Keyifli hobiler. [EDIT]jackiebrown,2023-10-04 01:07:41[/EDIT]
Geçmeyen Yosun Problemi
[QUOTE=Furkan Köse][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237427/270520232042561.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237427/270520232043061.jpg[/IMG]
Yosunlar böyle yemleme günde 1 aydınlatma 6 saat UV filtre eklesem düzelir mi sizce[/QUOTE]

merhaba,

Bir üstteki arkadaşıma katılmakla birlikte amano karides normalde kolay bulunabilinen bir tür olmamasına rağmen şansınıza şu ara ithalatı gerçekleşmiş ve bulunabilir durumda. İlgili yerlere başvurarak temin etmenizi öneririm.

Saygılar , keyifli hobiler.
Yeni Bitkili Kurulum
[QUOTE=volkankbky]

Benim kafamda tetra ve melek var aslında. Yani yanlarında yosun yiyiciler ve vatoz falan da olacak. Böyle karma bi kurulum düşünüyorum açıkcası. Ama yine de tecrübelerinize dayanarak, seyir keyfi yüksek canlı tavsiyelerinizi de değerlendirebilirim.



Hoşbulduk. :)

Aydınlatmayı yazmayı unutmuşum. Onu da satın aldım. Armatürk markasının 1060-L modelini kullanıcam. Sizce yeterli olur mu?





Ürünü teslim aldım ve tanka kurdum. Debi açısından mı fazla gelir acaba? Eğer öyleyse debiyi azaltmanın bir yolu varsa uygulayabilirim. [/QUOTE]


Merhaba ,
Yeterli olup olmayacağı bakacağınız bitkilere göre değişir. Aldığınız ürün powerled olmadıgından(bildiğim kadarıyla smd led onlar) yüksek ışık isteyen kırmızı renkli bitkiler veya bazı zemin kaplayıcı bitkiler için yeterli olmayabilir.
Keyifli hobiler dilerim. [EDIT]jackiebrown,2022-06-11 23:05:31[/EDIT]
Kaya Üstündeki Yosun
Merhaba ,
Diş fırçası gerçekten de güzel iş görüyor. Hatta bir öneri daha vereyim bende iki adet mevcut birinin kıllarını iyice ufalttım bu sayede daha sert oldu. Yosunun yerine göre farklı fırça kullanabiliyorum.

Keyifli hobiler dilerim.
Yeni Bitkili Kurulum
Merhaba ,
öncelikle hoşgeldiniz :)
Bitkili güzel görünümlü diye bahsetmişsisniz , aquabasis ve manolo demişsiniz. O halde hi-tech bir kurulum yapmak gibi bir planınız var gibi düşündüm. Eğer öyle ise güzel bir aydınlatmaya ihtiyacınız olacak. 60x40x40 aquascaping için güzel bir boyut. Forumda ve internette bir dolu çeşit,tarz ,model bulabilirsiniz.

Keyifli hobiler dilerim.
Karides Siparişi?
[QUOTE=berotti -_-]Selamlar,
Online olarak karides sipariş etmek istiyorum (turuncu rili-sakura veya bloodymary türleri) hangi siteleri önerirsiniz? Teşekkürler.[/QUOTE]

Merhaba ,

benim önerim petpazarim.com

keyifli hobiler dilerim.
Fırtınadan Sonra Açan Çiçek -betta Akvaryumum
Merhaba ,

Hayırlı olsun , elinize sağlık. Umarım bir gün benim eşim de akvaryum ister [:)))]

Bence de özellikle zemininiz müsaitken bol bitki hem görünüm hem de bettanın kendini iyi hissetmesi açısından daha iyi olur gibi.

Bir de filtreniz yok sanırım. Bitkiler ile dogru orantılı olarak bir şelale filtre ister :)

Keyifli hobiler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.