ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
İlsiuon
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
187
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Mayıs 2021 09:57
Son Ziyaret:
12 Mart 2023 22:09
Toplam Mesaj:
390 [0.38 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa
Doğum Tarihi:
12 Eylül 2008
Yaş:
15
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

100 litre: 2 kelebek japon 2 Bambu ve birsürü yeni filiz Filtre: DIY iç filtre Isıtıcı yok Yemler: tetra energy, dajana gold granul, dajana discus granul, haşlanmış bezelye.

SON 10 MESAJI

Mesutok Vefat Etmiş
Allah rahmet eylesin
Su Sıcaklığı
[QUOTE=Berketorun]Merhaba bu akvaryumla alakalı değil ama başka sorabileceğim bi yer bulamadım benim bi avocado
Bencede bu atmak mantıklı ama küçük akvaryumlarda zararlı olur. Sizin akvaryumunuz büyük olduğu için bi poşetin içine buz koyup akvaryuma atarsanız aniden düşmeye yetmez 2-3 kg bu atmadığınız sürece.[/QUOTE] kişinin akvaryumu büyük olduğu icin bu tavsiyeyi verdim, 20-40 litre akvaryumlarda bencede kullanilmamali.
Kabız Olup Yan Yatan Japon Balığı
[QUOTE=Efekemal]Japon balığımın karnı şişti ve yan yatıyor kabız olduğunu düşünüyorum bikaç gündür çok birşey yiyesi yok gibi bugün birden yan yatmaya başladı nefes alıyor gibi ama hareket etmiyor bu forumda araştırıyordum birinden Fanustan aldığınız suya 1 buçuk çay kaşığı karbonat atıp iyice eridikten sonra fanustaki suyla karıştırın diye bir mesaj gördüm kan dolaşımını ve bağırsakları hızlandırıyomuş bu doğrumu acaba yani dediğini yapsam balığa birşey olurmu?[/QUOTE] balığın görselini atarmısınız?
Makrakanta Sürekli Yukarıda Geziyor
[QUOTE=Maqi]

Sumpda; kömür, zeolit, sera siporax, elyaf, mavi sünger var,
Elyafları değiştiriyorum, suyu 3 de bir yeniliyorum musluk suyu ile,
Merak ettiğim hiç mi iyi olmuyor su balık naparsam yapayım aynı, iki gün dibe inse suda sıkıntı diyicem, sera bakteride atıyorum sump a,
Mercan kırığı ile Lav kırığı aldım, koysam faydası olurmu
[/QUOTE] sumpu nekadarda bir temizliyorsunuz? Musluk suyu demişsiniz, direk musluktan suyu alıpmı koyuyorsunuz? Mercan kırığı ve lav kırığı koymanıza gerek yok çünki sera siporax var ve bakteri kültürü oluşmuş bir akvaryuma sürekli yeni bakteri eklenmez.
Bitkiler Hakkında Soru
Muhtemelen ışık şiddetiniz fazla.
Karides Akvaryumunda Top Top Küfe Benzer Neseneler
Bir çeşit istilacı yosuna benziyor, pek bir fikrim maalesef yok.
Japon Ve Tetra Akvaryumuma Vereceğiniz Öneriler
[QUOTE=Eypcn]
Pipo filtre ise tetralar çıkarsa canlı yükü azalacak akvaryum hacmi japonlar için zaten yetersiz canlı yükü azalırsa en azından pipo filtre çıktığında bir miktar hacim gelecek ,4japon içinde şelale kurtaracaktır. [/QUOTE] şelalenin çıkarılıp piponun kalması daha mantıklı olucaktır.
Yem Konusunda Fikir Verir Misiniz
[QUOTE=Glgg]Herkese merhaba , transgenetik tetra besliyorum ve 4 aylık bir tecrübem var. Yem konusunda forumu epey araştırdım hatta 2018e kadar başlıklara baktım. Yeni olduğum için biraz kafam karıştı. Örnek vermek gerekirse pul yem tavsiye edilmiş google pul yem yazıyorum ama birden fazla yem çıkıyor . Kimisinin üzerinde melek resmi kimisinde lepistes olunca kafam iyice karışıyor. Rica etsem bana 3 4 adet yem çeşiti yazabilir misiniz ? ( Tetra pro algea gibisiden )[/QUOTE] yanlış hatırlamıyorsam şu konuda bahsedilmişti: https://www.akvaryum.com/Forum/mesaja_git.asp?PID=5762881
Japon Ve Tetra Akvaryumuma Vereceğiniz Öneriler
[QUOTE=Aquavarri]Ölçüler 50x20x30
Canlı Türleri 4 Transgenetik Tetra 3 Çift Kuyruk Japon 1 Oranda Japon
Tank Yaşı 3-4 Hafta
Filtrasyon ve Isıtıcı Sunsun jp-093 şelale filtre Smart 300w ısıtıcı
Havalandırma 1 Hava taşı (25 Cm) 1 Pipo Filtre (5cm)
Tasarım Silis Kum ve Deniz Taşı
Haftada 1-2 kere dip çekimi yapıyorum
Isıtıcı 26 dereceye ayarlı
[/QUOTE] 1- Tetraları çıkarın japon sayısını 3e indirin 2- size kalmış ama dere kumu ekleyin daha şık durucaktır ve japonların sevdiği bir taban çeşididir(özellikle tanecikler uygun boyutlarda olduklarında) 3- Deniz taşının bir tatlı su akvaryumununda bulunması büyük bir hata, tüm taşları çıkarın 4- haftada 2 dip çekimi fazla.

[QUOTE=Eypcn]Akvaryum hacmi zaten küçük üstüme pipo filtre gereksiz şekilde çok yer kaplıyor gibi ben olsam çıkarırdım. Ayrıca japonlarla beraber tetra en azından ben önermem japonlar genelde kendinden büyük yada küçük farketmez çoğu balığa sataşırlar.
Ben olsam taş miktarını azaltır sadece 2/3 güzel kaya , bir kaç kökte anubias bitkisi ve akvaryum kapağınada basit bir beyaz led ekler,tetralar ile pipo filtreyi çıkarırdım.[/QUOTE] Pipo filtreyi çıkarmak bir işe yaramaz hatta zararı olur, anubiasın japonlarla yaşayacağı kesin değildir, kişi bitki istiyorsa bambu koyabilir, japon akvaryumunda büyük taş ve kayalar japonların yüzmesini engeller.
40 Litre Nano Akvaryum İç Filtre
Bir filtrenin akvaryumu 3-4 kere çevirmesi gerekir 4 X 42 = 168 yani 300lt/saat bir filtre akvaryumdaki balıkları yorabilir, yararlı bakteri kültürünün oluşmasının gecikmesine ve güçsüz olmasına neden olabilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.