ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
hobiste
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
13
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Nisan 2022 16:48
Son Ziyaret:
23 Ağustos 2023 18:07
Toplam Mesaj:
18 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hobici
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hobici

SON 10 MESAJI

Full Red Lepisteste Ani Ölümler
Ben artemianın çıkartılmadan direkt suya atıldığını ve var olan problemin üstüne bal kaymak sürüldüğünü düşünüyorum.
Karides Yavru Bakımı Hakkında
İki aydır karma akvaryumda baktığım mavi melek karideslerden birinin yumurta taşıdığını farkettim. Bir süre izledikten sonra, yumurtalar iyice kararınca anaç karidesi, boşta duran akvaryumdan su çekerek doldurduğum 10 litrelik karantina tankına aldım ve geçtiğimiz günlerde yavrular çıktı.
Yavrular için ne yapmam gerektiğini bilmiyorum ve desteklerinizi rica ediyorum.

Kısaca bilgi vermem gerekirse; ayırmadan önce içinde bulundukları karma akvaryumda hiçbir besin ve mineral takviyesine ihtiyaç duymadım. Ara sıra verdiğim salatalık dışında, bitkilerden kazıdıkları besinlerle yaşamlarını sürdürüyorlardı. Bu işleme devam etsinler diye şuan içinde bulundukları tanka zemin boş olduğu için toprak ihtiyacı olmayan birkaç bitki ekledim.
1) Ekstra yem takviyesinde bulunmalı mıyım?

Şuanda içinde bulundukları 10 litrelik tankta ısıtıcı çalışır durumda ancak iç filtreyi kapatma ihtiyacı hissettim, yavrular akıntıya kapılmasın diye.
2)İç fitreyi çalışır durumda tutmalı mıyım? Yavruları nasıl koruyabilirim?
3)Su değişimini nasıl yapmalıyım? Dipte atıklar mevcut ancak su değişimlerinin minimum seviyede yapılması tavsiye edildiği için ne yapmam gerektiğini bilemedim.
Yavruları büyüttükten sonra ana tanka almayı düşünüyorum.

Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/234938/020820221742321.jpg[/IMG]
Acemi Nano Dry Start
[QUOTE=Superbia]Sonrasında dediğiniz gibi sadece potasyum ve excel girişi yapcağım ve karides, ramshorn sayısını arttıracağım.[/QUOTE]

Cem Bey de belitmiş ama Excel veya herhangibir yosun çözücüden önce mutlaka tanktaki tüm omurgasızları çıkarmanızı tavsiye ederim. Yarı dozajdan az kullanımda bile karideslerimi kaybettim.
Kılıç Kuyruk İçin Böyle Bir Akvaryum Uygun Mudur?
Konuyu açan arkadaşımız ve hobiye yeni başlamış, bu forumdan yararlanma, bilgilenme amacıyla hesap açmış yüzlerce kişiye karşı daha yapıcı, bilgilendirici bir tavır sergilenmesi taraftarıyım.
Tecrübeli hobicileri, eğer yardımcı olmak isterlerse bu konudaki gibi, arkadaşılarımıza yardımcı olmaya davet ediyorum.
Fazla Dinlendirilmiş Sudaki Tehlike
Bugün su değişimi yaparken, her zaman kullandığım kova içerisindeki bir haftalık dinlendirilmiş suyu akvaryuma boşalttım ve suyun aşırı derecede bulandığını fark ettim. Suda sümüksü şeffaf parçacıklar uçuşuyordu.

Bunların durgun suda fazlaca üremiş bakteri popülasyonu olduğunu düşünüyorum. Çünkü su dinlendirdiğim kovanın içine dışarıdan bir müdahale veya bulaş riski bulunmamakta, kovanın içinde aynı sümüksü tabaka bulunmakta.

Su sirkülasyonu olsa da, kovanın içinde sürekli su bulunmasından dolayı bakterilerin fazlaca çoğalmış olduğunu düşünüyorum.

Kovanın içinde kolonileşmiş bu bakteriler ne olabilir ve akvaryuma aktardığım bu su bir sorun teşkil eder mi? Bu konu ile bilgisi olan akvaristlerin dönüşlerini bekliyorum, teşekkürler.
Yavru Balığı Ne Zaman Diğerlerinin Yanına Salayım?
Ben yavrular yem olmayacakları kadar güçlenince/hızlanınca ana tanka alıyorum, size de tavsiyem bu yönde olur. Yavrular sayıca fazla olduğu için sorun yaşamadım ama birkaç yavru varsa, bütün erişkinlerin onlara doğru hareket etme ihtimalini göz önünde bulundurunuz.
Lepistesler İçin İç Filtre Önerisi
100 litre için Eheim Biopower kullanıyorum. Bu filtrenin özelliği dış filtrelerdeki gibi sepet olması. Ben içinden çıkan süngeri ve seramik topları kullanıyorum, şimdilik memnunum. Eheim olması şart değil, sepetli iç filtrelerin işinizi görebileceğini düşünüyorum. Filtreleme dizilimini istediğiniz şekilde de yapabilirsiniz.
Akvaryumda Gübre Kullanımı
Sıvı gübreler akvaryum suyuna ürün üzerinde belirtilen ölçekte, damla damla sayarak veya şırınga ile ml ölçekleyerek eklenir. Dozajlamada yapılacak bir hata su dengesinin bozulmasına yol açabilir.
Lepistes Balığı
Merhaba, bende de aynı durum var. Gelişimini tamamlamış erkekler ve dişiler henüz tam gelişmemiş lepisteslerle aynı tankta. Ayırma imkanım olmadığı için bir şey yapamıyorum. Bu durum bir sorun teşkil eder mi?
Yeşil Su
Direkt güneş almasa bile kurulu akvaryumların çoğu sarı/yeşil su problemi yaşıyor. Pencereden giren ışığın yarattığı aydınlık yeterli oluyor bazen. Ben bunun önünü kesemedim, tavsiyede bulunulan sera crystal clear ürününü deneyeceğim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.