ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
piton
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Ağustos 2007 20:54
Son Ziyaret:
23 Aralık 2011 16:02
Toplam Mesaj:
34 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa HASGÜÇMEN
Doğum Tarihi:
25 Mart 1985
Yaş:
39
İl:
Izmir
Meslek:
Makina müh.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


120x50x60 2astronot 2 papağan 2 vatoz 2 çöpçü

SON 10 MESAJI

Yumurtlayan Papağanlar
Yorumlar için teşekkürler. bakıyorum papağanımdan daha ufak bir midas erkek
Yumurtlayan Papağanlar
Erkek papağanın kısır olmama durumu olabilir mi?
Yumurtlayan Papağanlar
Bilmediğim için soruyorum yumurtaları mı bozuk yoksa spermleri mi? Demek istediğiniz midas olsa o yumurtlar papağanlar döller mi? piton2011-05-02 17:10:22
Yumurtlayan Papağanlar
 Bugün dikkatimi çekti papağanlrdan bir tanesi kafası yukarı bakar vaziyette bana artistlik yapıyor. Meğerse hevesli hevesli yumurtaları koruyolarmış. Kaynaşmış olmaları çok güzel bir durum. Bildiğim kadarıyla papağanlar kısırdı. Ama istekli halleleri bunu hiç bir zaman anlayamıyacak.


Basit overflowbox
    Forumda epey inceleyip yapmayı düşünüyordum. Ancak forumdakilerin (kimsenin projesine laf söylemek haddim değil kusura bakılmasın) uygulama bakımından biraz zor buldum ve forumdaki düşünceden yola çıkarak aşağıdaki sistemi düşündüm ve uyguladım. ( forumu inceledim bu şekil yapan görmedim, eğer bu şekilde konu başlığı açan arkadaş varsa özür dilerim ve konuyu silerim.)Resim üzerinden değerlendirelim.

       


    Bu gördüğünüz iki adet lavabo sifonu. U şeklindeki kısım akvaryum içine doğru kıvrılmaktadır ve içinde sifonlama etkisi ile su bulunmaktadır. U şeklindeki borunun üstü görüldüğü gibi açıktır. Sifonlama kuvvetinin diğer boruya geçmesini engeller. Düz olarak aşağı inen (1)diğer lavabo sifonumuzunda üstünün açık olmasının avantajı, su akışı arttığında boru içerisinde hava basıncı oluşturup su akışını durdurmamasını sağlamaktadır. sistem overflowbox mantığına ek bir düşünce getirmemektedir. Yalnızca uygulama kolaylığı getirmektedir. İzmirde bu lavabo sifonunun tanesi 2ytl'ye satılmaktadır. Kullandığımız sifonlarda çamaşır makinası atık su girişi bulunmaktadır. Düz olanlarından değil.
    Farz edinki yaptınız. Diyeceksiniz ki bunun açık ucu çok nereye tıkayıp su dolduracaz. Boruları birbirine bağlı saymazsak,  üç boru gibi düşünelim ve 1,2,3 diye soldan sağa  isimlendirelim. 3. boruya akvaryum tarafından hava hortumu çizimdeki 3 rakamına kadar uzatalım. ve akvaryum camına asalım (asma yönetimi size kalmış ) 2. borunun açık ucunu boğaza kadar su ile dolduralım. Zaten daha fazlası diğer boru ile tahliye olacaktır. Hava hortumu sayesinde 3. boruyu vakumlayalım ve sifonlama etkisinin devreye gireceğini göreceksiniz.
    Bu lavabo borularının içinde bir adet metal somun bulunmaktadır. Bu somunu üzerindeki civatasını sağa sola kıvırarak ve içine doğru bastırarak çıkarabilirsiniz.
    Soru ve önerilerinizi bekliyorum.
   
   

Erkek Terror'um
Akvaryumumun dayısı. Diğer balıklara karşı sakin ancak kendi cinslerini koşturmayı seviyor.

img338/1378/resimwd8.jpg
img338/1378/resimwd8.jpg
Saldırı anı.

Ramirezi2008-02-03 17:00:33
Dış filtre su atıyor
Rotor kısmı mıknatıslı olan bu tür filtrelerde türbin ve mıknatıs bağlantısı sıkıgeçme-tırnaklı şekilde sağlanıyor. Zamanla veya zorlama ile bu bağlantı gevşiyor ve mıknatıs, türbinden bağımsız dönmeye başlıyor. Bir nevi debriyaj kaydırması gibi türbin kısmını çıkarıp mıknatıs ve türbinin boşluğu olup olmadığına bakın. 
Canlı kayalar
Yiğit bey sanırsam sizin kayalarınız kalkerli yapıya benziyor. Suya salınım yapma ihtimali yüksek gibi geldi bana. Elinizi üzerlerine sürdüğünüzde yada onları birbirine sürttüğünüzde (abartmadan) beyaz toz yada ıslaksalar beyaz bir sıvı çıkaracaklarını görürsünüz. Aynı şekilde suda onlara aşındırma uyguluyor.
akvaryumcu yada petshop açma
Eğitim sözcüğüne takılan arkadaşların düşüncelerini merak ediyorum. Hepsi; bana eğitim veremezler, ben daha bilgiliyim, yılların tecrübesi gibi cümlelerle kendilerini savunuyorlar. Herhalde eğitim süresinin 3500 saat olduğunu ve bilinen bütün balık ve bitki cinslerinin nasıl bakılacağı verilen eğitimde öğretileceğini düşünüyorlar. Başka sektörden örnek verelim. Aracınız var.O araca uygun ehliyetiniz var,(C,E,D) serviscilik yada taşımacılık yapacaksınız. Bunların sertifikaları var. Aynı zihniyetle ne diyoruz; eğitimi veren benden daha mı iyi araba sürüyor, bana eğitim verecek adamın alnını karışlarım, eğitim verenin ehliyeti bile B sınıfı,  gibi uzatmak mümkün. Ehliyetim var işte niye bende serviscilik yapamıyorum. Allah allah ne biçim yasa bu, sertifika alacakmışım.Sanki sertifika topluyor yolcuyu sürüyor arabayı. Burada yasayı yüretme yetkisi verilen kurum nerden bilecek senin bildiğini? Birde veteriner kontrolüne takılmış arkadaşlar. Hasta balıkları sen rahat rahat sat sonra nerden çıktı bu yasa. Alnın açıksa yasayı alkışlarsın alnın açık denetime girer her hafta veterinerine görünürsün. Ha veteriner oturduğu yerden imzalıyor, denetci çay içip gidiyor. Bu da ülkemizin vahim durumu ne yazıkki genellemek istemiyorum ama bizim insanımız sorumluklarını yerine getirmek istemiyor. Hoş nasılsa bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığı ile işini yapmaya kişileri şikayette etmiyoruz. Halbuki şikayet edilse bu sefer görev yapmayan korkacak görevini yapacak işini doğru yapmayan esnaf(akvaryumcu) uyarılacak yada kapatılacak, toplum için yararlı satıçı ortaya çıkacak. Artık devlette kadrolu almayı azaltmakta ve sözleşmeli almakta. Faydası ne? Faydası kadroya girdim tamam artık sırtım yere gelmez değil her yıl sözleşme yeniliyor memnun ise. Bu sektördede büyük firmaların oranı artıkca yasa değer kazanacak. Yine bir örnekle pekiştirmek istiyorum cümlemi. Aynı olay bakkal manav içinde geçerli büyük marketler bizi öldürdü diyorlar. Aynı bir litre kolayı market 1,15ytl satıyor bakkal bu koladan 1,6ytl istiyorsa elbette vatandaş markete gidecek. Hem son kullanma süresi gecmiş derdi yok hatalıydı derdi yok çünkü market malının arkasında sattım gitti demiyor. Sen ne yaptın demek lazım bakkala 15senedir aynı dükkan aynı raf nüfüs artıyor sen aynısın eski satışım yok diyorsun ama suçlu market. Herşeyin ilacı zaman. Yasa zamanla kendini yeniler. Bu süre zarfında kendini yenilemiyenler, zamanda haykırış olarak unutulur gider. Toplum için yaralı olan yasa ile birlikte korunur ve devam eder.
akvaryumda yükseklik
Arkadaşlara katılıyorum. Patlama riski var, dibe ulaşmak zor. Ancak akvaryumumuzda yaşayan balıklar için yaşam koşullarından biride yaşadıkları derinlik.  Derinlik ne kadar artarsa doğal ortama o kadar uygun hale gelir.Su basıncını hissederler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.