ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
svl-17
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Mart 2008 16:06
Son Ziyaret:
22 Aralık 2017 17:03
Toplam Mesaj:
469 [0.08 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Semih VATANSEVER
Doğum Tarihi:
30 Mart 1992
Yaş:
32
İl:
Bursa
Meslek:
Uludağ-Makine müh.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Semih VATANSEVER

SON 10 MESAJI

Black Kriza Kurlaşma
Merhaba Murat bey,bu balıklarınızın tam anlamıyla damızlık olmadığı anlamına gelebilir.Çünkü dişi yumurtlamaya hazır olduğunda erkek mutlaka çiftleşecek ve dişi ağız dolduracaktır.Bahsettiğiniz olay dişinin yumurta dökmeye hazır olmaması dolasıyladır.Tropheus sabır işidir ve sabırlı olursanız kısa süre sonra hobi daha keyifli hale gelecektir.
Red Chimba Akvaryum Ölçüsü
Merhaba Tropheuslar için 1.20 m ve üzeri akvaryumlar tavsiye edilir genel olarak 50 cm ve üzeri yükseklikteki akvaryum ölçüleri gereksizdir çünkü dipte yüzen bir balık türüdür ancak erkeklerin agresifliği nedeniyle uzunluk önemli bir ölçüdür.Tavsiyem minimum 1.20*50*50 ölçülerinde bir akvaryum edinmeniz yönünde.Sağlıklı hobiler .
Black Kriza Baskın Erkek Sorunumu Var
Tavsiyem erkeklerin hepsinin kalması yönünde,black kriza türü diğer tropheus türlerine göre biraz sert bir tür ve erkekler sürekli olarak birbirleriyle kavga etme üstünlük kurma çabası içinde olurlar ve bu durum bazen ölümcül kavgalara kadar gider.Bu sebeple olası ölümcül bir kavgada erkeğin biri ölmesi durumunda baskın erkek tek kalabilir ve eğer tek kalırsa sürekli dişilere vurabilir.Ancak pasif erkek olduğu zaman baskın erkek o erkekle uğraşır ve dişiler daha rahat olur aksi halde dişiler pasif kalıp renk açısından tatminsizlik yaratır ve ağzı dolu dişiler için tehdit oluşturabilir.Şahsi fikrim bu şekilde ve 7 yıllık tropheus serüvenimde bu yolu denedim sürekli.Sağlıklı hobiler dilerim.
Ikola
Merhaba erkek sayınız 2 olabilirdi ancak akvaryumunuzda oturmuş bir hiyerarşi varsa sonradan erkek eklemeniz muhtemel bir risktir.Eğer ki yavru alıyorsanız bence mevcut sistemi bozmayın.Balıkların hepsinin bir köşede durması çeşitli nedenelerden kaynaklı olabilir,erkeğiniz çok baskınsa ve dişilere hükmediyorsa hepsini bir köşeye sıkıştırabilir.Balıklarınız ürkekse korkudan bir araya yığılıyor olabilirler.Su değerleri nedeniyle de olmuş olabilir.Esasında bir arada toplu durmalarının sebebine sizin balıklar ve akvaryum hakkında vereceğiniz bilgiler bir cevap oluşturabilir.
En Çok Beğenilen Ve Beslenen Tropeus Türü Hangisi
Amaç damızlığını besleyip yavru alıp satmak ise ilanlar kısmını gözden geçirin.Ancak popülariteden ziyade görselliğe ve hobiden zevk almaya değer verecekseniz Black kriza tavsiye edebilirim.
Tropheus Deneysel Çalışma
Öncelikle iyi bir konuya değindiğiniz için teşekkürler ama bu konunun uygulanabilirliği bence %1 seviyesinde,çünkü su değerlerini ayarlamak bile çok zorken sonrasında ki yapılan yemleme bile balıkların renklerinde değişkenliğe neden oluyor.En basit örneği şuan ilanlarda ve tanıtımlarda gördüğümüz black krizalarda mevcut,anaçları f0 ve parıl parıl parlayan sarı bantlara sahip olan balıkların yavrularında gelişim sürecinde bantlar turuncuya kaçıyor özellikle erkekler de bu sorun daha da tepe noktasında görülüyor.Bunun temel sebepleri su ve verilen yemlerden kaynaklı ve bu sorun ikola-kriza-duboisi gibi bantlı balıklarda yaşanmaya devam edecektir,bu kaçınılmaz bir gerçek.
Yavru Tropheuslara Ne Kadar Yem Vermeliyim?
[QUOTE=safakinan]Tropheuslar doğaları gereği dalgalı suyu severlermiş. Akvaryuma dalga motoru alayım mı? Doğal ortam oluşturmak adına kuçuk bir dalga motoru alıp akvaryumda dalga oluştursam iyi olur mu?

Bir de dibine mercan kırığı kum koyacağım. 0-1 mm kalınlığında almam gerekiyor sanırım?[/QUOTE]
Dalga motoru şart değil ama doğal ortamda dalga mevcut olduğundan tercih ediliyor,imkanınız varsa akvaryum hacmine uygun balıkları aşırı yormayacak bir dalga motoru alabilirsiniz.Mevcut kullanımdayken kum değişimi suyu bulandıracağı için bu olay risklidir,bu yüzden münkünse balıkları 1 hafta süreliğine başka bir akvaryuma almanız tabii bu durumda balıklar üzerinde stres yaratacaktır.Kumun boyutu içinse benim önerim 2-3 mm kalınlığında kum kullanmanız zira 0-1 mm kum görsel olarak güzel görünsede arasına çok fazla yem ve dışkı topluyor ve dip çekimlerinde kumu karıştırmak gerekiyor yada arada biriken yem artıkları nitrat birikmesine neden oluyor.Yine de tercih sizindir.
Ikola Tüpçük Şişmesı
Öncelikle hayırlı olsun umarım yavrularınıza kavuşursunuz.Tavsiyem 7-8. günden önce kusturmamanız yönünde.
Ikola Ağzı Dolu Kaç Gün Beklemeliyim ?
Merhaba,deneyimsiz bir dişiyse muhtemelen atacaktır ancak tutarsa min 8. günde alınabilir zira 8. günde yumurta üzerinde gözler ve kuyruk belirmeye başlıyor.Bu süreçte yemlemede herhangi bir değişiklik yapmanıza gerek yok,eğer ki ağzı dolu dişi yeme hücum ediyor ve yiyorsa max yapabileceğiniz granül yerine pul yemleme yapıp yavruları yutmaması adına yapılabilecek bir iyileştirme olur.Su değişimi açısından ise en azından 1 haftalık süre dolana kadar akvaryuma müdahalede bulunmamanız yararınıza olacaktır.
Tropheus Akvaryumu İçin En Uygun Floresan Tercihi
Yorumda bulunan arkadaşlara teşekkürler.Ledli beyaz floresan kullanan yada bilgisi olan var mı? Hem sarfiyatı az hemde uygun fiyatlı.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.