ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Tyler Durden
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Nisan 2008 17:39
Son Ziyaret:
22 Nisan 2008 14:42
Toplam Mesaj:
23 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
baran omacan
Doğum Tarihi:
27 Haziran 1983
Yaş:
40
İl:
Istanbul
Meslek:
Yüksek lisans-öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Bettalarda cinsiyet belirleme...
Merhabalar, ben de bir tane erkek betta var ve ben bunun yanına bir dişi almak istiyorum çünkü artık kabarcıkları çıkarmaya başladı. Erkek bettaları süslü oldukları için ayırmak çok kolay lakin dişi bettalar barışçıl bettaların çok karıştırıldığını okudum forumda. Bir arkadaş Eminönü'nde dişi betta diye barışçıl erkek sattıklarını söyledi. Bir bettanın dişi mi barışçıl mı olduğu nasıl anlayabilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Gidip dişi diye barışçıl betta alıp onu öldürtmek istemem , zaten bettam son derece agresif bir balık.
Bir gözü şişen betta !..
Kullandığınız su içme suyu mu çeşme suyu mu? suyun içindeki klor vb maddelerin fazla olması buna neden olabilir.
Oksijensiz kaç dakika
Labirent sistemi olduğu için bettalar havadan da oksijen alabiliyorlar fakat hayvan su dışında strese gireceği için çok uzun süre yaşaması beklenemez. Kesin bir şey söylemek mümkün değil bu konuda.
Akvaryumumun Son Hali Resimler Taze :-)
Ekrem bey akvaryumunuz çok güzel, tüm mesajları okudum umarım soğutucu işini halledersiniz. Gerçi fanlarınız varmış onlar idare edebilir eğer akvaryum direkt gün ışığı almıyorsa ve çok sıcak bir ortamda bulunmuyorsa.
Ben şunu sormak istiyorum siz bu akvaryumu ne kadara mâl ettiniz? Umarım bütün canlılarınız sorunsuz yaşar. Deniz akvaryumu hakkaten bambaşka bir olay.
deniz köpek balıgı nereden getittire bilirim?
Köpekbalıkları(tuzlu su) sürekli yüzmek zorundadırlar. Suyu solungaçlarından geçirmeleri gerekir eğer bunu yapamazlarsa havasızlıktan ölürler. Bu yüzden arkadaşların dediği gibi derin olmasa bile mutlaka uzun ve geniş bir akvaryum kurmanız gerekiyor.
BEBEKLERİMİZ.....
Hayırlı olsun Kerem bey, inşallah sağlıklı büyür yavrularınız. Benim de bir sorum olacak; 10 litrelik bir akvaryum yavru almak için yeterli mi? Birde zeminin kum ya da taş olması yavru alımını etkiler mi? Şimdiden teşekkür ederim.
Bettam çok agresifleşti
Üreme döneminde böyle agresif hareketler görülebilir. Bir süre daha arada camı tutun. Camı kaldırdığınızda dişinin saklanması için mutlaka bir yer olsun akvaryumun içinde. Bir süre sonra çiftleşeceklerdir. Çiftleşme olduktan sonra balıkları tekrar ayırmanızda fayda var.
resimdeki akvaryum ne kadar sağlıklı
Aslında o içindeki taş ve kayaları az sayıda tutsanız bettanız gayet sağlıklı yaşamaya devam eder orada. Ama arkadaşlarında dediği gibi imkanınız varsa biraz daha büyük bir akvaryuma geçin. Bu arada bettanız gayet sağlıklı ve güzel görünüyor.
Gerçi anladığım kadarıyla akvaryumda balıkta sizin değil yazdıklarınıza bakılırsa :)
Bettalarda cinsiyet ayrımı?
Yani benim koyduğum fotodaki gibi bir betta dişi olamaz. Anladım çok teşekkür ederim. Bu arada dişileri de çok gösterişsizmiş :) Gerçi sizin eklediğinizin renkleri baya hoş ama SleepyTyler Durden2008-04-14 18:37:10
Karma Akvaryumda Beta (Çeviri-Makale)
[QUOTE=aKvArYuMbEkÇiSi]Bende 20lt akvaryum var.İçinde 4 japon(hepsi 7 cm ve üzeri),1 çöpçü(1.5 cm),1 de erkek tül kuyruk betam var(5 cm).Dğer balıklar betadan büyük olunca hiç kimse için sorun olmuyor.Ne beta onları tanıyor nede japonlar onu zaten çöpçüde kendi halinde.Ama bu yazdığıma güvenip akvaryumunuza beta almayın hemen derim ben.[/QUOTE]
Böyle bir şey çok zor. Bettalar japonlara saldırmasa bile bir süre sonra açlıktan ölür. Çünkü japonlar durmadan yem arayışı içindeki balıklardır ve kesinlikle yem seçmezler ne atsanız yerler. Bettalar ise öyle aç gözlü balıklar değildir bu yüzden japonlardan bettaya yem kalmaz ve bu iki tür ne olursa olsun bir arada yaşamaz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.