ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Morte
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Mayıs 2008 12:36
Son Ziyaret:
30 Mayıs 2010 22:51
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İsmail Kaplan
Doğum Tarihi:
24 Aralık 1990
Yaş:
33
İl:
Eskisehir
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İsmail Kaplan

SON 7 MESAJI

Kitap tavsiyeleriniz
Marc Levy kitapları.

Dostlarım Aşklarım adıyla çıkan kitabını okudum en son. Harika bir roman. Özgürlük İçin isimli kitabı da yeni çevrildi Türkçe'ye, okumak için sabırsızlanıyorum :)

Bunun dışında son zamanlarda okuduğum kitaplardan J. David Salinger'ın Çavdar Tarlasında Çocuklar adlı kitabını tavsiye edebilirim. Eski ve hoş bir roman bu da.
Kararmanın önüne geçemiyorum.
Yemlemelerini pek sık yapmıyordum, günde 2 defa sadece...
Akvaryumum 20 litre ve içinde 4 tane japon vardı toplam, hepsini aynı zamand almıştım... su sıcaklığı 21-22 dereceydi hep bu civarda tutuyorum akvaryumun sıcaklığını.Haftada bir %25 dip çekimi yapıyorum akvaryumuma.Hiç bir ilaç kullanmamıştım şimdiye kadar. Sera goldy ve başka  bir kuru yemle besliyorum balıklarımı, haftada bir defa da haşlanmış bezelye veriyorum. Bana ilginç gelen yanı, aynı şartlardaki diğer balıklarım hala gayet iyiler (umarım hep böyle olurlar Unhappy)
Saygılar...
Kararmanın önüne geçemiyorum.
Malesef arkadaşım benim kararan balığım da öldü fakat nedenini bilmiyorum Unhappy Dün akşama kadar hiçbir şeyi yoktu, aynen canlılığını koruyordu... Sabah yem verdiğimde hiç yemedi, ben de önemsedim bunu ama bir şeyi yoktur dedim, akşam eve geldiğimde annem söyledi, balığım daha ben gittikten sonra ölmüş :( Ölmeden önce yüzgeçlerinde ve kuyruğunda baloncuklar çıkmış, diğer balıklar da rahatsız ediyorlarmış bunu baya... Sizce neden olabilir bu ölümün sebebi? Onu çok özleyeceğim :(
Kararmanın önüne geçemiyorum.
Evet, verdiğiniz bilgiler sonucunda bunun büyümeye bağlı bir belirti olduğuna karar verdim ve çok şükür henüz bir olumsuzlukla karşılaşmadım zaten :)
Balığımın bir fotoğrafını da koyayım yine de...



Şu anda bu şekilde ama yine de incelemeye devam edeceğim onu Thumbs%20Up
Teşekkürler bilgilendirdiğiniz için...
Kararmanın önüne geçemiyorum.
Merhaba.
Benim de yaklaşık 2 hafta önce aldığım japonlarımdan bir tanesinin sırt yüzgecinde son 3-4 gündür hafif bir kararma var yalnız balığım gayet sağlıklı gözüküyor. Hatta akvaryumdaki 4 japon içinde en hareketsizi oydu ve bu beni endişelendiriyordu fakat şu anda (akvaryuma alışmış olmasına bağlıyorum bunu) gayet hareketli ve yemlerini de iştahla yiyor Smile
Acaba diyorum, sadece gelişimine bağlı bir durum mu bu kararma yoksa bir hastalık belirtisi olabilir mi? Eğer hastalık belirtisi ise su değişiminden başka ne gibi işlemler uygulamalıyım?
Albino çöpçü.
Evet, Albinoların epeyce hareketli olduklarını anladım bugün LOL
İyiki bakmışım forumdaki bu konuya.. Hiç yoktan 4 taneye çıkartacağım  çöpçülerimin sayılarını Wink
Zaten bugün japonlarımın yemlerine bakmadılar bile (sanırım beğenmediler Tongue). Öyleyse yarın bir de dip yemi alacağım minik çöpçülerime Smile
Teşekkürler bilgilendirdiğiniz için Wink
Albino çöpçü.
Ben de bugün 2 tane albino çöpçü aldım fakat akvaryumcu beslenmelerinden hiç bahsetmediği gibi ikisinin birlikte çok rahat yaşayabileceğini de söyledi (Forumda okududuklarım sonucunda 4-6 tanesi bir arada olmalı diye düşündüm).
Benim sorum ilk olarak, nasıl bir yemle beslemeliyim çöpçülerimi? Akvaryumumda 4 tane de japon var, onlar kendi yemlerini yiyor, çöpçüler hiç karışmadı henüz. İkinci sorum da acaba 2 tane çöpçü yeterli mi yoksa sayılarını 4 ya da 6'ya çıkarmalımıyım? Akvaryumum hacimce epey küçük, o yüzden fazla kalabalık olsun da istemiyorum...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.