ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Lyrklaunavan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Ağustos 2008 11:18
Son Ziyaret:
15 Aralık 2008 20:03
Toplam Mesaj:
33 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Turan Kibar
Doğum Tarihi:
29 Kasım 1980
Yaş:
43
İl:
Ankara
Meslek:
Elektrik-Elektronik Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

2 su kaplumbağası

SON 10 MESAJI

Dış filtre temizliği

Problem borulardaymış. Temizlediğimi sanıyordum ama ışığa tutunca içinde pisliğin kaldığını farkettim. Çıkarıp içini kağıt koyup ittirerek güzelce temizledim. Tekrar taktım. Normale döndü. Filtrenin kendisinden daha çok pislik vardı boruların içinde.

Dış filtre temizliği

2 kaplumbağam var. Bir hayli büyüdüler. Eheim 2213 filtrem var. Alalı 5 ay oldu. . Dün gece filtreden ses gelmeye başladı. Temizledim. (sadece filtrenin içindeki malzemeleri ve filtrenin kendisini) Bir hayli pislik çıktı ama çalıştırdığımda tekrar ses yapmaya başladı. Sonra boruları temizledim. İnanılmaz pislik çıktı. Ama ses çıkarmaya devam ediyor. İlk defa dış filtre temizliyorum. İçindeki filtre malzemelerini de değiştirmem gerekiyormu acaba? Baktığım zaman iyi görünüyorlardı.  

Teşekkürler
Lyrklaunavan2008-11-14 23:06:28
Kaplumbağa için dış filtre
[QUOTE=kame]Arkadaşlar Eheim 2213 filtrenin sessiz olduğunu yazmışsınız. Fakat ben aynı düşüncede değilim. Çok ses çıkartıyor ve geceleri bu yüzden kapatmak zorunda kalıyorum filtreyi. Bu konuda çözüm öneriniz var mı?[/QUOTE]
 
O zaman bi gariplik olabilir seninkinde. Bende burdaki tavsiyelere uyup 2213 aldım ve hiç ses çıkarmıyor. İlk çalıştırıken hariç
akvaryum suyundaki leke
[QUOTE=gryhps]Evet filtrem var ama çok iyi temizlemedi bu parçacıkları. Evet çok kötü bir görüntü oluşuyor ki daha 2 gün önce değiştirdim suyunu,ya şu küçük kaplumbağa meselesini düşündümde acaba geri versem alır mı ki akvaryumcu sonuçta 3-4 gün oldu? [/QUOTE]
 
Bence geri ver hayvanı riske etmeye değmez. Benimkilerin arasında 1 cm gibi bir fark var. Büyük olan küçüğü güneşlenme alanına her zaman sokmuyor. Hatta güneşlenme alanı rampasının önünde nöbet tutuyor. Çıkmak için hamle yaptığı zaman önünü kapıyor hehe.
 
Birde o tür derileri sudan almak için dip çekim aleti kullanabilirsin. Ben geçen hafta aldım kumları, dibi çok güzel temizliyor. Filtreler işe yaramıyor hareket etmeyen, bi yerde sabitlenmiş büyük parçacıklarda. 
UVB Lamba
UVB Lamba kaplumbağalar için olmazsa olmaz mıdır?
 
Kullanmadığı için kaplumbağası hastalananlar varsa tecrübelerini paylaşabilirler mi? Bulamıyorum bu lambayı Ankarada hiçbir yerde.
 
 
kabuktaki leke

Reklam gibi olacak ama mantar enfeksiyonu kapmış. Azoo Turtle Anti Fungus Treater sürmeniz gerekli. Piyasada var. Benimkinin de başına geldi, işe yaradı.

 
Aşağıdaki özellikleri bir internet sitesinden indirdim
 
 
Mantar gidericidir.
  • Özellikleri:
  • Bakteriyel fonksiyonlar ve mantar oluşumlarına karşı etkilidir.
  • Kullanım sonrası ellerinizi yıkayınız.
  • Kullanım Şekli:
  • Hastalıklı olanı belirleyin ve kurulayınız.
  • 1 günde 2-3 defa olmak üzere damlatınız.
  • 1 saat süresince hastalıklı bölgeyi kuru muhafaza ediniz.
  • Tedavi süresi 2-5 haftadır.
  • Fazla kuru alanda kalma
    [QUOTE=tortoise_000][QUOTE=tuucushh]Kaplumbağam Hüsnü sürekli kuru alanda...Bugün o kadar çok kalmışki eve geldiğimde derisi tamamen kurumuş neredeyse çatlayacak gibiydi. Ayrıca tek gözü şişmişti ve sürekli kaşıyordu.Suya koydum, biraz hareketlendi ve gözünün şişi hemen indi.Kaşınma devam ediyor. Yem yemesi normal ama şikayetim sürekli kuru alanda kalması. Acaba ne sorunu var? Akciğer hastalığı mı yoksa mikrop kapma mı? Teramycin alıp sürsem mi? [/QUOTE]
     
    Benimkinde de aynı problem vardı. Turtle Eye Drops diye bir ilaç var. Ondan damlattım. Ayrıca suyun  ısısını 30 dereceye çıkarttım. Şimdi iyileşti. Tramplenden atlar gibi kurulanma bölgesinden suya atlamaya başladı. Tavsiye ederimTebessüm
    murad2008-09-29 08:06:44
    Kontrol eden yokmu hayvanların şartlarını?
    [QUOTE=dides]Bu işten belediyenin zabıtası anlamaz ki, ilgili bakanlığa şikayet falan etsek imza kampanyası düzenlesek olabilir mi? [/QUOTE] 
     
    Hayvanların bakım şartlarının  kontrolünden sorumlu devlet kurumuna dilekçe yazabilirim ben. Yada Sağlık Bakanlığına yazsak olur mu? Bunun kontrolünün kimin sorumluluğunda olduğunu bulabilirsek tam nokta atışı yapabiliriz. En azından bu onlara uyarı olur en azından hayvanlara daha fazla önem gösterebilirler.
     
    Arkadaşlar dilekçenin gücünü hafife almayalım. Benim oturduğum yerin sakinleri, otobüs güzergahını değiştirttiler, kaldırımları yenilettiler, park yaptırdılar sırf dilekçe ile. Emin olun birşeyleri daha iyileştirebiliriz ve değiştirebiliriz bu şekilde. Ama nereye başvurmam gerektiğinden tam emin değilim. Sağlık Bakanlığı'na başvurmak daha mantıklı geliyor.
    Kontrol eden yokmu hayvanların şartlarını?

    Ulusa gittim haftasonu adamlar 10 tane yavru kaplumbağayı koymuşlar fanusun içine. Su birikintisi oluşmuş. (Yalnız bu su birikintisi normal su değil, sidik ve dışkılarında oluşmuş çünkü üzerinde envai çeşit pislik var). Nefret ettim ya. İçim kalktı. O kaplumbağaları ordan kurtarmak istedim ama hangi birini kurtarıcaksın hocam? Bunu kontrol eden bir görevli falan yokmudur? Onların öyle durması sadece kendilerine değil ordan geçen insanlara, diğer balıklara sirayet edecektir. Oranın hemen çıkışında adamlar açık açık peynir satıyor tezgahın üzerinde. Oraya virus bulaşma ihtimali yok mudur? Bundan nasıl emin olabilirsin? Adamlar baharatçının, sucuk,  et, meyve sebze satılan yerin ortasında tavuk, horoz, herşeyi besliyorlar.

    Lyrklaunavan2008-09-23 10:38:14
    Su üzerinde yağ tabakası, parçacıklar
    Selamlar,
     
    1- Su üzerinde oluşan bu tabakayı nasıl yok ederiz? Muhtemelen fazla yemle alakalı ama önerisi olan varmı?
    2- Kaplumbağaların dışkısı filtreye gitmiyor gördüğüm kadarıyla. Böyle şeyleri dip çekim aleti ilemi temizliyorsunuz ?
    3-Kumu alıp pislikleri içine çekip kumu fırlatan bir alet varmıdır piyasada?

    SON MESAJLAR

    GÜNCEL 100 TANITIM

    SON İLANLAR

    FORUM İSTATİSTİKLERİ

    • 3,797,668 Mesaj
    • 408,613 Konu
    • 91 Forum
    • 145,128 Forum Üyesi
    • 1,466 Özel Forum Üyesi
    • 29 Kıdemli Akvarist
    • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

    Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.