ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mysocrates
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Kasım 2008 23:20
Son Ziyaret:
16 Nisan 2017 13:59
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ferhat Fidan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


SocrateS

SON 4 MESAJI

200lt Bitkili Akvaryumum Hakkında
Yorum için teşekkürler, O2 - Co2 karışömış galiba:) Sağlık olsun, düzeltme için ayrıca teşekkür...

Mayalı Co2 için niyetim tam Co2 sistem değil, biraz test edip cazip gelirse Profesyonel bir Co2 sistem kurmak. Şimdiki yapıyı anlatınca herkes hayret ediyor, bundan ne kadar daha iyi olur bilemiyorum ancak en güzeli için de masraftan kesinlikle kaçınmıyorum.

Japonları ve çöpçüleri beraber çıkarıp Sadece Lepistes ve Cüce Vatos yetiştirmeyi düşünüyorum.

Filtre çorap konusuna gelince; bu şekilde yeterli filtrasyon olmayacağını düşünüyorum. Ama deneyebilirim...
200lt Bitkili Akvaryumum Hakkında
Merhaba,

DENEYİMLERİM :
Aşağıda akvaryum bilgilerim var. Önce 2 adet iç filtre ile başladım. Tankda bol bitki ve bol balık olmasına rağmen hiç O2 basmadım. Işık saatlerim Timer ile gündüz belirli aralıklarla gece 00:00 a kadar toplam 12 saat çalıştı. sıvı yada toz gübre kullanmadım. Akvaryuma hiç tuz bile atmadım. Haftalık düzenli şekilde 2 filtreyi de temizliyorum, tank büyük olduğu için 1/6 oradnında su değiştiriyorum ve direk çeşme suyu kullanıyorum. Şimdiye kadar bazı bitkiler dışında hiç kaybım olmadı. Sadece kıl yosunu sorunu yaşıyorum, onu da dışardan gelen bir bitki getirdi. Şimdi Yeni Tetratec EX700 dış filtre aldım, içindeki karbonu çıkarmadım ama 10 gün sonra çıkaracağım. Bu arada Hagenin mayalı Co2 sini aldım henüz kurmadım. Uzman arkadaşlardan bazı bilgileri alıp kullanmaya başlayacağım.

Son günlerde tankıma Japon ve Komando Çöpçü ekledim. Bu balıklar toprağı fazlasıytla kurcalıyor. Bazı zemin bitkilerim bu yüzden öldü. (topraktan çıkıp Filtreye takılarak)

Hiçbir şekilde o2 yada Co2 vermedim, gündüzleri bitkiler, geceleri balıklar Co2 verdi ve sanırım bitki ve balık sayısı birbirini idare etti. Işık olayını da çözdüğümü düşünüyorum çünkü bitki gelişimleri normal. (yavaş ve sık yapraklı) Lepistesler çok sık yavruluyor ve bu akvaryumcuma yarıyor.

SORULARIM :

Balık türünde hata yaptığımı düşünüyorum ancak bunun aksine toprağı az da olsa hareketlendirmek bitkilere fayda sağlar gibi de bir düşüncem var. Japonları ve Çöpçüleri çıkarmalı mıyım? Birazda balık görüntüsü olsun istiyorum, hangi türleri almalıyım?

Bitkiler doğal gece-gündüz yaşasın derken; akşamları hava 17:00 civarı kararmış oluyor.  Tankım gündüzleri güneş almıyor, ortam loş oluyor. Güney-Batı cephe olduğu için akşam gün batımında biraz aydınlanıyor. Timer ayarlarımı da bu dengeye göre ayarladım ve Gece 00 'da kapatıyorum. Bu durumda ışığımı hava karanlıkken 17:00 - 00:00 arasında açık tutmalı mıyım?

Mayalı Co2 kullanmaya başlayacağım, tüm bu dengeye göre nasıl kullanmam gerektiğini bilemiyorum. Dene/Yanıl derken zarar vermek istemiyorum.

NOT : Tüm bunlar tamamen kendi uygulamalarımdır. Zaman ve Mekan bu şekilde uygun oldu....
Cevap ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim...





-------------------------------------------------------------------------
200 lt. tnk + 3x90cm sera Plant Color + Bol Bitki 14 çeşit (Elodea, Subulata, Gül, Çınar, Dev Amazon, zeytin, Anabias, Kırmızı Gül vs.)+ Tetratec ex700 + Bol Lepistes + Bol Neon + 4xCüce Vatos + 10xJapon + komando Çöpçü
Maden suyu?
65 cm akvaryumda 1e 4d zebram var. angi maden suyunu nasil ve ne kadar eklemeliyim. Selamlar...
Zebralar Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
1 erkek 4 disi zebram var. Bir tanesi yavruladı, 50 civari yuzen yavru yarim gunde kayboldu. Ikincisinin yavrulamasinda yuzen yavrulari hortumla fanusa aldim, anneyi de sonradan ekledim ve tum yavrulari ağzında topladi. Kusturmayi denedim cikarmadi. 
10 gundur cikarmiyor ve kose bucak saklaniyor. 3 Gun yavrulukta tuttum yine tik yok. Yavrulari tekrar alabilcek miyim? Selamlar...
Özen Gözcü2009-06-02 14:20:59

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.