ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sechkean
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Mart 2009 19:25
Son Ziyaret:
18 Ocak 2017 12:11
Toplam Mesaj:
79 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Seçkin ÇOPUR
Doğum Tarihi:
04 Temmuz 1980
Yaş:
43
İl:
Ankara
Meslek:
Şehir Plancısı, Akademik Personel
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Seçkin ÇOPUR

SON 10 MESAJI

Silinebilir
Merhaba,
Benim bildiğim kadarıyla bu kum aslında obsidyen kırığı. Volkanik cam diye de bilinir. Geneli siyah olmasına rağmen kahverengiye kadar düşen bir renk tayfına sahiptir. İçerisindeki volkanik elementler nedeniyle bitkiler için faydalı olduğu bilinmektedir.
lepistes akvaryumu
Vantuzlu çöpçü koyulabilir. (http://www.akvaryum.com/otocinclus_affinis_(cuce_vatoz)_tatlisur_58_1005.asp#b)  Yeterince bitkilendirme yapmazsanız lepistesler de kendi yavrularına zarar vereceklerdir. 

Co2 ?
C6H1206 + 6O2 ---(Maya)---> 6 CO2 + 6 H20
Reaksiyon bu şekilde gerçekleşiyor. Maya bakterileri şekeri karbondioksit ve suya dönüştürüyor. Reaksiyon sonucunda oluşan karbondioksit kendi basıncıyla akvaryuma pompalanıyor. Mayalı sistem çıkışını iç filtrenin hava girişine verirseniz karbondioksit'in dağılımını da sağlarsınız.
İyi akvaryumlar.
Ne besleyebilirim?
Seçenekleriniz neler? Bence önce bu soruya cevap vermelisiniz. 80 litre akvaryumda herhangi birşey besleyebilirsiniz çünkü. Ortalama bir akvaryum büyüklüğüdür ve hemen herşeye uygundur. Bence soruyu sormadan önce biraz araştırma yapıp seçeneklerinizi daraltmalı daha sonra foruma başvurmalısınız.
İyi akvaryumlar.
Türü nedir?
Kedi balığı türü olması muhtemel. Daha net bir fotoğrafla daha fazla bilgi alınabilir.

betta ve mavi gurami kavgası
Merhabalar,
Her ne kadar sadece Betta'lar kavgacı balıklar olarak bilinse de, Guramiler de bir ölçüde kavgacıdırlar. Bu balıkların kavgacılıkları bölgeci olmalarından kaynaklanır. Bettaların doğal ortamı Uzak Asya pirinç tarlaları ve taşkın alanları olduğundan akvaryum ortamındaki berrak suda saldırganlaşırlar. Şu anda Betta sadece Guramileri bir tehdit unsuru olarak gördüğü için onlara sarmış durumda. Bu durumda Guramileri akvaryumdan uzaklaştırmakta fayda var. Betta şu anda formda olduğu için üsütn konumda olabilir, ama bölgesini savunmaktan zamanla güçsüzleşecektir. Bu gerçekleşirse durum tersine dönebilir, aklınızda bulunsun.
İyi akvaryumlar.
İç Parazit Mi (Sarı Prenses)
Ben de ilk başlarda garipsemiştim. Kendince sebeplerden ötürü bazen yem yemiyorlar. Sonra toparlanıyorlar.
Akvaryum cam değiştirme hk.
Merhaba,
Zamanında almış olduğum üç akvaryumluk bir setin iki parçası şerit halinde buzlu camdan imal edilmişti. O zamanlar yavru boylandırma akvaryumu olarak kullanmıştım ve balıkları içerisinde görmenin zorluğu dışında bir sıkıntı yaşamamıştım. Şimdi bu akvaryumları da üretim akvaryumuna çevirmek istiyorum. Sizlere bir konuda danışmak istedim. Bu akvaryumların ön camlarını söküp slionları iyice temizledikten sonra yerlerine normal cam takmak ne kadar güvenilirdir? İlerde herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım?
Akvaryum boyutları 120x50x35h
Şimdiden teşekkür ederim.
Filtre Hayvanın Sağlığını Etkiler mi ?
Hayvan akıntıdan rahatsız olmuşa benziyor zaten. Çok akıntılı sular balıkları yorabilir ve formdan düşürebilir. Akıntıyı yavaşlatabiliyorsanız yavaşlatmanız, yoksa fasılalı olarak çalıştırmanız faydalı olacaktır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.