ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
gdalda
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Nisan 2009 09:51
Son Ziyaret:
12 Haziran 2018 14:49
Toplam Mesaj:
33 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gökhan DALDA
Doğum Tarihi:
17 Mayıs 1987
Yaş:
36
İl:
Istanbul
Meslek:
Sistem Yöneticisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/72595.jpg[/img]Gökhan Dalda

SON 10 MESAJI

FLORASAN NASIL TAKILIR?
[QUOTE=stdraqon]

Yok ama alabilirim.Düzeneği nasıl kuracağımı bilmiyorum.

[/QUOTE]

Elektronik balanslar var 220 volt girişini pirize takıyorsunuz çıkış içinde dört adet kablo var klamens yardımı ile kabloları bağlıyorsunuz balanst aldığınızda muhtemelen içinden şema çıkıyor üstündede ufak şemalar var.
owerflow box....
[QUOTE=lost18]Güzel bir çalışma tebrik ederimde benim anlamadığım bir nokta var akvaryumun içindeki bölümden dışındaki bölüme su nasıl geçiyor? Geçmesi için akvaryumdaki suyun taşma dercesine kadar gelip öyle diğer bölüme geçmesi gerekmez mi? [/QUOTE]
 
 
Arkadaşımızın yukarıda belirttiği gibi su ordan nasıl diüer tarafa akıyor.
Bilgisi olan arkadaşlarım paylaşırsa sevınırım.
Bu hastalık hakında bilgisi olan
Hocam küçük iç filtre dediğiniz filtrenin içinde karbon varmı acaba balıklar öldüklerinde yüzgeçleri filan siyah renktemiydi.
 
 
 
 
[QUOTE=balıklı]Arkadaşlar ters giden bişey var ama bende çözebilmiş değilim. Havayı arttırcak bir pozisyonum yok zaten bir hava motorum var yeterli oksijen geldiğini düşünüyorum. Suyun kimyasındamı bişey var çözebilmiş değilim. Herşeyi normal yaptığımı düşünüyorum. Ben bu zamana kadar senede 2-3 balık ancak kayıp veriyordum. Her zaman yaptığım şekilde akvaryumu kurdum. Suyu bi hafta dinlendirdikten sonra balıkları koydum. Ne yapacağımı bilemiyorum ama sadece suyu komple boşaltıp yeniden doldurmayı düşünüyorum. Dış parazit varsa diğer akvaryuma balıkları aldığımda onlarada bulaştırırlar mı diye endişedeyim. Karantina akvaryumum yok ikilem içinde kaldım. [/QUOTE]
2 Tane Floresanı Nasıl Ayırırım ? Resim var
Fişli sistemdede dikkat ediniz bence fazı kontrol edicek cihazınız olsun faz anahtardaa olsun.
 
 
[QUOTE=kenanbalik] Resimde fiş bi balasta geliyor diğerine ordan köprü atılmış. Elektrikten hiç anlamıyorsanız fişten gelen kabloyu balastan çıkarın bitanedaha fiş alıp diğer balasta bağlayın 2lamba 2fişiniz oldu. Bu sistemi anahtar kullanıp yukardaki çizimdeki gibi tek fişlede yapabilirsiniz. Bu arada elektrikte faz anahtara gelse iyi olur ama fişli sistemlerde bunu dikkat edilmez. Fişi prize ters takarsan faz diğer uca gelir.




[QUOTE=gdalda]
Elektrik kuralıdır + demek istediğiniz faz her zaman anahtardan geçer anahtardaki artı dır.
Bilginize.
 
 
 
 
[QUOTE=stefan]Volkan Bey fazla bişey anlayamadım hangisi (-) hangisi (+) kafam karıştı[/QUOTE]
[/QUOTE][/QUOTE]
Bitkili Oscar (fotolar yenilendi)
 Meşe yaprağı nasıl oluyo bildiğimiz meşe yaprağımı koyma teknikleri varmı acaba.
 
 
 
[QUOTE=fishermen]Yorumlar için teşekkürler.Akvaryumda mango köklerinin yerini biraz oynadım daha doğal bir görüntü yaratmak için.Birde meşe yaprağı koymayı düşünüyorum.Sizce nasıl olur.[/QUOTE]
Çalışmayan tasarruf ampullerini atmayın!
Yakmaya çalıştığınız Floresanın yanma süresi dolduğunda dolayısı ile içerisindeki elektranik balanst boşta çalışacaktır boşta bir şure çalışacak sonra bozulacaktır amma patlar amma duman çıkar içerisindeki kullanılan kondansatör değerlerine ve malzeme kalıtesine göre bozulma şekli vardır.
Bilginize.
 
 
 
[QUOTE=RcALTIN]

Bende akvaryumumu ilk kurduğumda philips marka olanları ile yapmıştım bu çalışmayı, ama içine giren su buharı canlarını okudu balastların malesef... Ayrıca tüm elektronik balastlar öylemi bilmiyorum ama kendi yaptığım balast çalışırken florasanını değiştirdiğimde bir patlama olmuş ve bir daha çalışmamıştı, oysaki mekanik balastlar ile bunu defalarca yapmama rağmen hiçbir sorun olmuyordu.

[/QUOTE]
Termostan Dış Filtre - birisi yapmış
Şimdiden kolaygelsin musluğu söküp tahliye hortumu bağlama yöntemi olarak bahçe mlzemes hortum fiiskiye satan bir yerden hortum rekoru alırsanı contalı ona uygun bır şekilde su sızdırma vs gibi sorunlarınız olmıcaktır.
 
İyi günler.
 
 
 
 
 
[QUOTE=alpgemini]Arkadaşlar ekte resmini gördüğünüz bu ve buna benzer bir sürü termos çeşitleri satılmakta. Fiyatları 5-10 liradan başlıyor. Benim düşüncem bidon yerine bu termostan kullanmak ve böylece kapaktan su sızdırma hava alma gibi problemi yoketmek. Fakat henüz elime alıp başlamadım. Şu anda aklıma takılan tek bir şey var. Aşağıdaki musluğune yaparımda su giriş hortumu bağlayabilirim? Bu konuda hep beraber bir çözüm bulabilirsek güzel bir model çıkacağına ve çok dayanıklı bir şey olacağına inanıyorum. Hadi bakalım yorumlarınız...



[/QUOTE]
2 Tane Floresanı Nasıl Ayırırım ? Resim var
Elektrik kuralıdır + demek istediğiniz faz her zaman anahtardan geçer anahtardaki artı dır.
Bilginize.
 
 
 
 
[QUOTE=stefan]Volkan Bey fazla bişey anlayamadım hangisi (-) hangisi (+) kafam karıştı[/QUOTE]
Yeni tankın üstünün kapanması

Anladığım kadarı ile ne tam kapalı nede tam açık olucak yalnız bunun üzerine aydınlatma yapıcam aydınlatma cama çok yakın durduğundan cama zarar verebilir kırılma gibi nasıl bir çözüm bulabilirim acaba fikri olan varmı.

Yeni tankın üstünün kapanması
Bilgilendirme için teşekkür ederim dediğiniz gibi kestiricem iyi günler çok saolun
 
 
 
[QUOTE=Freakish] [QUOTE=gdalda]
Hocam örneğin ne gibi faydası olur bilgi verirseniz sevinirim.
 
[/QUOTE]

Buharlaşmayı engeller, doğal olarak ısıtınız daha az enerji harcar, suyunuz daha az eksilir, yani hem Elektirik, hem de Sudan tasarruf etmiş olursunuz.. O camı keşke biraz daha geniş kestirip, kablo ve hortumlar için sadece köşelerini kırdırsaydınız..
[/QUOTE]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.