ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cemdogac
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Eylül 2009 20:28
Son Ziyaret:
18 Ağustos 2010 14:53
Toplam Mesaj:
21 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
cem doğaç
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Sakarya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Cem DOĞAÇ

SON 10 MESAJI

piranha adaptasyon

Piranha yada pacu olup olmadığı tartışması için resim eklenmesi daha doğru olur.

Elden yemlenmesi konusu ayırıcı olamaz. Zira piranhalar doğalarında vahşi olsalar da hemen hemen her hayvan gibi insan korkusu taşırlar. Ben Rhombeus tankım hariç elimi rahatlıkla sokabiliyorum.
 
Pirana(natteri) aldım.
Tankını mutlaka büyüt şafak. şimdilik yavrular idare eder yazmışsın ama tankın küçük olması balıkların gelişim hızını olumsuz etkileyecekir.
Piranha akvaryumu
Balık başına ortalama 50 litre düşecek şekilde tank planlamalısınız.
 
Ayrıca piranhaların tamamı etçildir. Otcul piranha yoktur. Pacu derseniz oda piranha değildir. Yakın bir familyaya mensup olup sadece ilk bakışta andırır. Dikkatli bakıldığında alakası dahi yoktur.
Piranha Tür Karışıklığı
Ben bir piranhacıyım. Elimde 3 tür serrasalmus ve 15 pygocentrus nattereri var. toplam 4 akvaryum. Ama içlerinde bitkili olmayan tek tank nattereri tankı. Natla bitki olmuyor. Yemiyorlar ama en küçük arbedede bitkileri söküyorlar. Sökmeseler bile bitkiler yıprandığından gelişimleri duruyor.
piranhalar hakkında
Balık başına 40-50 litre olarak düşünürseniz tad alırsınız piranha hobisinden.
Natteride birkaç soru?
Balıklarınız alışıncaya kadar aydınlatmayı 7/24 açık tutun ve tankta saklanabilecekleri ortam bırakmayın. Kumunuz ışığı yansıtmayacak şekilde koyu renklerden olursa alışma süreci daha kolay olur. Tankta mutlaka akıntınız olsun. ve sayıyı kesinlikle en az 6 yapın. Bu arada tankınız piranha beslemek için küçük.
Piranha Tür Karışıklığı
Arkadaşlar, tartışmaya resim konusundan gireyim ilk eklenen resimlerde cariba(notatus) diye belirtilen balık caribadır. Caribalar belli boya ulaştıklarında (esarette) solungaç arkasındaki siyah humeral beneği kaybetmeye başlarlar, dikkatli bekıldığında resimde benekten kalıntılar var, Ayrıca kafa yapısı da caribayı çağrıştırıyor.
 
pygocentrus türlerinin ayrılması aslında çok zor değildir. cariba da en beirgin ayrım bahsedilen siyah benektir. pirayalar ise vücudun alt kısmından yanlara doğru uzanan sarı yada turuncu renlerin kapladığı alanların genişliği ve renk belirginliğiyle ayrılırlar, Ayrıca çok iri boylara ulaşabilirler 40-45 cm gibi.
 
Nattererilerin yaygın olmasının sebebi esarette (akvaryum ortamında) üretilebiliyor olmasıdır.
 
Cariba yada piraya ürettiğini iddia edenler olsada belgelendirilmiş bir üretim bildiğim kadarıyla mevcut değil. Nattereiler hemen hemen tüm amazon kollarında bulunmasına karşın cariba ve pirayalar kısıtlı bölgelerde bulunmaktadır. Bu sebeple caribaların ihracatlarına sınır getirilmiştir. Yalnızca mayıs haziran aylarında kısıtlı olarak ihracaatları mümkündür.
 
Kısaca cariba ve pirayaların az bulunmasının nedenleri bunlardır.
 
Ternetzi hususu ise tam bir muammadır. Piranha duayeni bilim adamlarınca dahi ayrı bir tür mü yoksa nattereri mi olduğu hususu tartışmalıdır.
 
saygılarımla.


Serrasalmuslar ise literatüre girmiş 24 farklı türü içinde maculatus ve geryi gibi birkaç istisna dışında akvaryum ortamında tek bakılmalıdır.
Serrasalmus Sanchezi Tankım
Ertuğrul bey haklısınız sanırım. Zira her hafta yeni yosun yiyiciler eklemek zorunda kalıyorum. Tam bir katil bizimki.

[QUOTE=RedCapOranda]Tankınız gerçekten güzel ancak bana hitap etmiyor,Benim bir serram olsa ona hazırlayacağım tank darkwater bol kütüklü yüzme alanı bulunan ve bitkili bir tank olurdu,tankınız gerçekten eksiksiz ancak bu tip balıkları doğasına daha yakın beslemenin daha doğru olacağı düşüncesindeyim.Saygılar,
[/QUOTE]
Anıl Bey, benim serralarım pek yüzme meraklısı değil, Rhombeus 540 Lt de duruyor ama yemleme yada kızdırma dışında toplasan 30 litrelik alan kullanıyor.
 
rhombeus tankım
Serrasalmus Sanchezi Tankım
[QUOTE=RedCapOranda]Tankınız gerçekten güzel ancak bana hitap etmiyor,Benim bir serram olsa ona hazırlayacağım tank darkwater bol kütüklü yüzme alanı bulunan ve bitkili bir tank olurdu,tankınız gerçekten eksiksiz ancak bu tip balıkları doğasına daha yakın beslemenin daha doğru olacağı düşüncesindeyim.Saygılar,
[/QUOTE]
Anıl bey, Elimde üç serrasalmus var, Rhombeus 21 cm, Brandtii 16 cm, ve Sanchezi 11 cm, tanklardan biri bitkili olsun dedim. ve en küçük olan sancheziyi seçtim. diğer tanklarım dediğiniz gibi.
Serrasalmus Sanchezi Tankım
Fotoğraf:

Boyut (cm):80-50-40
Kapasite (litre): 160 Lt
Canlılar: Serrasalmus Sanchezi

Malzemeler: Lifetec dış filtre, tetratech 300 watt ısıtıcı, 6 kg tüp co2 + vortex 2x 150 watt metal halide

Akvaryum Bakımı: haftalık budama %50 su değişimi

Kullanılan Yemler: karides ve bazı canlı yemler.

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Tunç Sönmezoğlu yapımı potasyum, mikroelement ve taban misket gübresi

cemdogac2010-04-25 21:22:41

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.