ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ugurtheorca
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Mart 2010 14:22
Son Ziyaret:
21 Aralık 2011 11:52
Toplam Mesaj:
69 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ugur aslantas
Doğum Tarihi:
20 Temmuz 1979
Yaş:
44
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ugur aslantas

SON 10 MESAJI

Akvaryumu güncelledim :)
[QUOTE=hedayse]Uğur abi moss özellikle çok güzel olmuş, ona sulanıyorum haberin olsun iyice çoğalınca budadığında mutlaka istiyorum.
 
Co2'sizde oluyormuymuş Uğur abi, o kadar masraf yapmadan da tankta bitki yetişebiliyormuymuş ?
[/QUOTE]
 
Hakancım o ağaca sardığım moss değil. Çok enterasan kurutulmuş bir bitki. Suya koyunca canlanıyor tekrar :) İstersen hemen göndereyim sana bir demet? Mosslar sadece tabanda var, tabanı mossla kapladım
 
CO2 neyim yok artık :) Maliyetleri düşürüyorum artık. Senin verdiğin sıvı gübre yetti arttı bitkilerin büyümesinde. Yosun da kalmamış akvaryumda bitkiler sağlıklı olunca. Çok az bi saç yosunu var o kadar.
Akvaryumu güncelledim :)
Evet arkadaşlar. Akvaryumumu kendimce bitirdim. Benim için son nokta. Orman gibi kalabalık, kaos, düzensiz, yoğun bitki. Kafamda aynen bu vardı. Bundan sonra sadece balık besleme :)
Malesef yurt dışından geldim baktım ki balık zaiyatı çok. Anneme teslim etmiştim, o da beslememiş, ölmüş çoğu :( giderken CO2 yi kapattım, ama hakan kardeşimin verdiği sıvı gübreleri 2 doz fazla verdim. İlk sayfadaki resimler ile karşılaştırın, farkı göreceksiniz :)
Elimde kalanlarla bir süre idare edeceğiz artık. Dün akşam 2 saat oturdum seyrettim, fotoğraflar çok iyi yansıtmıyor aslında. Gerçeği çok daha canlı ve güzel..
ugurtheorca2010-12-15 12:03:23
Her Daim ==> Düşük Destekli :))
Maşallah hakancım. Tam beklediğim gibi muhteşem bir akvaryum.
Afrika'ya gidiyorum şuan havaalanındayım. Senin akvaryum resimlerine baktıkça içim açılıyor.
İnşallah türkiyeye geri döndüğümde benim akvaryum hala yaşıyor olur..
Akvaryumu güncelledim :)
Benim akvaryum güncelleme konusu kaynadı gitti bu arada :) Akvaryumum nasıl diye sormuştum bir aralar :)
Akvaryumu güncelledim :)
[QUOTE=hedayse]

Güzel olmuş abi ama elindeki türkler zaten kolay türler ve balık yoğunluğu ile bile büyürler. Boşuna bu kadar çaba, varsın herşeyi doğal olsun. Şimdiki aklım olsa tabanı 2cm kil ve üstüne normal biraz toprak onun üstüne de kum ile kurup şimdi potasyum bile vermezdim tanka.

[/QUOTE]
 
:) High Tech ten baya bir yılmışsın Hakancım :) Vakit bol olunca uğraşıyoruz işte ne yapacaksın?
Akvaryumu güncelledim :)
[QUOTE=hedayse]Elbette hepimiz doğayı taklit ediyoruz ama zevkler ile renkler tartışılmayacağı için pek birşey söyleyemeyeceğim. Bir kaç güne kendi akvaryum resimlerimi ekleyeceğim, benim tankımda da tamamen bir curcuna hakim, tamamen doğal.[/QUOTE]
 
Hakancım nasıl coşmuş bitkiler görüyor musun?? Eskisi kadar yosun da yok akvaryumda. Az biraz saç yosunu kaldı o kadar :) 
ugurtheorca2010-12-03 12:06:10
Akvaryumu güncelledim :)
[QUOTE=hedayse]Uğur abi tankta maşallah gözle görülür fark olmuş, arkdaşların dediği gibi orta planı açarsan daha iyi olur, yanlara çok boy otmayanları arka plana ise boy atan bitkileri alırsan daha hoş olur. Özellikle tankına zeytin eklersen iyi olur. Nitratı tüketen türler faydalı olacaktır. Işığından bence daylight çıkar abi 2 grolüks+1 Aquastar ile devam edebilirsin. Co2 tüplü sistem değilmi? Gübrelem hakkında da bilgi verirmisin abi..[/QUOTE]
 
Hakancım, CO2 im bu forumda pek sevilmeyen ve tutulmayan ISTA CO2 komple sitem..95 ml tüpü var.. bayramın 2. günü almıştım. O günden beri kullanıyorum. Gündüzleri ışıkla açıyorum, akşamları ışıkla kapatıyorum vanasından..1 2 ay daha gider gibi duruyor, 3 lü yedek tüpünü de alcam 60 TL ye..valla ben şimdiye kadar memnunum, pahalı olsada..bitkiler baya bi gelişti..bi kaç bitki ekledim..son fotoğrafı şimdi eklicem.. Gübrelemeyi senin verdiğin potasyumdan 7-8 ml, 2-3 potasyum nitrat ve 5 ml micro elementle 3 günde bir yapıyorum. Fosfatım bugün gelecekmiş, onu da ekliyeceğim..
 
dediğim gibi sadece gül bahçesi yapacağım..alpay arkadaşım hediye bi cobamba verdi 1 hafta önce..öylesine diktim nasıl olsa balıklar yer onun ince dallarını diye..bir baktım 3 boğum olan cobamba 7 boy olmuş üstüne alttan 2 sürgün vermiş :) kıyamıyorum da sökmeye :)) Akvarymumda bir kompozisyondan çok, doğal bir karmaşa ve çok bitki olsun istiyorum..bu da bendeki zevk işte :))
 
Sahte Bitkili Nanocuk
Genel görüntü olarak hoş. Ama yapay bitkiye içim sinmiyor.
 
Lepistesler bitkileri didikler. Temizlerler yosunlardan ellerinden geldiğince. Bunu olumsuz olarak algılamışsın, ama yaptıkları şey bitkilerin lehine idi.
 
Şimdi bizim lepistesler gidip senin yapay bitkilerini didiklemek isticek, oldu mu şimdi? :)
Bitkili denemesi, sonuç ne olacak ?
Arkadaşım bitkiler ve dekorasyonun üzerine bir sürü yorum gelecek. Ama benim gözüme başka birşey takıldı. 5 adet tetrazon koydum dedin?
 
Tetrazon sert bir balıktır. Birkaç barb türü dışında, başka türlerle uyumsuzdur. Canlarına okur :) Hatta salyangozlarının antenlerine bir bak bakalım hala duruyor mu? Acayip tatlı balıklardır, yemleme olayı harikadır, ancak başka türler hele canlı doğuranlar bu balıkla zor yaşar. Bir araştır bakalım derim ben.
Bitkili Karides Akvaryumum
[QUOTE=hedayse]Uğur abi düşük destekli tankımda Hemianthus Micra yetiştiriyorum. Anladığım kadarıyla sen tankta meşhur mavi ışığını kullanıyorsunBig%20smile... Eğer öyle ise o ışığı alıp kapağa 2 tane tasarruf ampul yaparsan abi bence yeterli olur. Neden 2 tane düşük watta ama 2 tane olsun ki ayrı ayrı monte ederek ışığı yaymış olursun. Mesela 15w.+15w. olabilir yada 13+13 gibi. Normalde senin tankının ışık sınırı 34-35w . Bence 13+13 w ile 26 w. tasarruf ampul uygun olacaktır. Hem 35 cm. olan bir yükselikten kala kala kum sonrası herhalde 25 yada 27cm kalmıştırki 20 w tek ışık bile olur en kötü ihtimalde. Kapak içerisinede aliminyum bant çekersin ışığı daha iyi yansıtır.[/QUOTE]
Evet Hakancım, meşhur mavi ışık orda :))))
Kapakta t5 8 w Sylvania grolüx + t5 8 w daylight var :))
mavi ışıktan fark edilmiyor :))) bide sıvı gübrelerini kullanıyorum daha az miktarda bu akvaryumda

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.