ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
aydinaydogan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Mayıs 2010 23:33
Son Ziyaret:
15 Mayıs 2011 19:32
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Aydın AYDOĞAN
Doğum Tarihi:
15 Kasım 1974
Yaş:
49
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Aydın AYDOĞAN

SON 9 MESAJI

Anubius Çiçek açtı
[QUOTE=STİNGER]Tebrim ederim.Emeğinize sağlık.Bizim anubiaslar yosundan çürüyor,milletinkisi ise çiçek açıyor.Gelde kıskanma. [/QUOTE]
Öncelikle teşekkür ederim. Birde tavsiyem olacak Anibius bitkisinin gövdesi kuma gömülü ise çürür. Yada ışığınız çok fazla açık kalıp yaprakları saran yosunlarda çürütebilir. (sizin bahsettiğiniz bu sanırım) Bence ışığı daha az süre ile açmak ve bir yosun önleyici ilaç kullanmak. bende aynı sorunu bu şekilde çözmüştüm.
bitki ve balık ölümü
Aslında akvaryum ve balıklar hakkında bilgi verirseniz daha sağlıklı yorum yapabiliriz. Ancak arkadaşların dediği gibi sorun sanırım oksijen eksikliği. Bitkiler ne kadar ne boyutta belkide onların ürettiği oksijen kafi değildir siz öyle bile düşünseniz. Işık yetersizliği de olabilir buda bitki ölümlerinin sebebi olabilir.
Anubius Çiçek açtı
[QUOTE=tugix]Aydın bey çok güzel görünüyor.Ben hiç gübre kullanmadım benim anubiasım da aynı bu şekilde açtı uzun bir süre sonra birden eridi.[/QUOTE]

İnanın balıktan çok bitkilerime özen gösteriyorum. Sağlıklı olmaları için bir çok gübre denedim. Çünkü epey bitki de çürüttüm bu arada. Ancak kıvamı tutturdum gibi şu an. Anubius zaten çok dayanıklı bakımı kolay bir bitkidir.
Anubius Çiçek açtı
Arkadaşlar herkese merhaba. Anibius bitkim geçen gün çiçek açtı inanılmaz mutlu oldum. Bu görüntüyü sizlerle paylaşıp yorumlarınızı almak istedim. Tankımda misket gübre, Potasyum sıvı gübre, sıvı florin co2 ve krebs simulatörü ile son olarak mayalı sistem co2 kullanıyorum. son olarak eklemeyi unuttum seranın eser elemet hap gübresini kullanıyorum. Yorum ve tavsiyelerinize şimdiden teşekkürler.
Filtredeki seramik sorunu
Teşşekür ederim arkadaşlar.
Anladığım kadarıyla bir kaç hata yapmışım. Aslında 6 aydır aktif karbon sürekli takılı bir sıkıntı görmedim bu ilk hatam sanırım. Diğeri dün seramikleri koyarken soğuk su ile yıkamıştım ama normal musluk suyu ile yani akvaryum suyu ile yıkmadım. Birde filtre içindeki sünger ve elyafları yıkadım musluk suyuyla. En büyük yanlışta bu sanırım :( filtreyide dinlendirilmiş su ile doldurdum.
Filtredeki seramik sorunu
Arkadaşlar merhaba. Atman 3336 model dış filtre kullanıyorum. Daha önce filtrede elyaf ve aktif karbon sepetleri vardı. Gidip seramki aldım ve en alttaki sepete koydum. Seramikleri koymadan önce iyice yıkamıştım ancak akvaryuma takınca suda bir beyazlaşma oldu. Acaba geçici bir süremidir bu beyazlaşma ? Seramik koyarak hatamı ettim dersiniz. Daha önce çok berraktı suyum yorumlarınızı bekliyorum. Akvaryumum 150 lt. Seramikler yeni diyemi bu oldu ? Teşekkürler şimdiden.onuruygun2010-08-28 13:49:06
Vatozum Öldü
Dikkat ettim ama göremedim malesef.
Vatozum Öldü
Yalnız anlamadığım bir gün önce dip yemi tam yanına inmişken ve çöpçüler yumulmuşken vatoz tepki vermedi ? ışık açıktı bu bir sebep olabilirmi ? birde bizim burdaki akvaryumcuya sordum vatozlara iç parazit bulaşmaz kötü su şartlarıdır dedi. siz ne dersiniz. ilk iş gidip bir test kiti alacağım
Vatozum Öldü
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Haraketsiz ve ölümden önce ters döndü

Akvaryum Kapasitesi (litre): 140 lt.

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: tetrazon, neon tetra, penguen tetra, çöpçü

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: atman 3336 dış filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: contra 10lt/1 damla

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Arkadaşlar vatozum dünden bu yana garip şekilde hareketsizdi. Bu akşam ters dönmeye başlamıştı. 2 saat dışarı çıkıp geldiğimde ölmüş olarak buldum. dip yemide atıyordum ama karnı içe çöküktü sanki. açlıçtan ölmüş olabilirmi ? birde beyaz benek vardı akvaryumdaki bazı balıklarda tüm balıkları alıp karantina küçük tankta tedavi edip iyleşenleri ana tanka aldım. sizce neden ölür yaniğ vatoz ters dönerse bu ne demektir. sanırım hava kesesi yok vatozda iç parazit yada kötü su koşulumu ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.