ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Uğur BÜTÜN
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Eylül 2010 21:40
Son Ziyaret:
15 Mart 2014 19:24
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Uğur BÜTÜN
Doğum Tarihi:
06 Şubat 1982
Yaş:
42
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


''God is a comedian playing to an audience too afraid to laugh.''              Voltaire

SON 10 MESAJI

İlginç ve Şaşırtıcı bir Üretim Hadisesi!
Merhaba Uğur Bey,

Teşekkür ederim. Aslında ilk iki hafta boyunca yaklaşık 40 tane vardı ama şu an 7 tane kaldı ve yaklaşık 4 haftadır sorunsuz olarak büyüyorlar. Kayıplarımı malesef tank değişiminde yaşadım. Tank yetersizdi akvaryuma transfer etmeye mecbur kaldım. Bir daha üretim denersem yavruların büyümesine elverişli ve tam donanımlı bir akvaryumda başlayacağım.
İlginç ve Şaşırtıcı bir Üretim Hadisesi!
Merhaba teşekkürler, ben yaklaşık 6 hafta önce yavruları beslemeye başladım. Enfüzvuardan yumurta sarısına yemler verdim ilk haftalar sonra Prodac Baby adlı bir toz yemle devam ediyorum. Bana hediye gelmişti bu yem yoksa Sera Micron kullanırdım.
İlginç ve Şaşırtıcı bir Üretim Hadisesi!
Merhaba arkadaşlar,

Çok yoğun olduğum için her hafta fotoğraf ekleyemedim ama benim afacan yavrular büyümeye devam ediyor. Gayet obur olmalarına karşın yavaş yavaş büyüyorlar. Şu an 5 inci haftaları doldu. Akvaryumda da iki tane cüce vatoz var.

Buyurun bir kaç fotoğraf:



İlginç ve Şaşırtıcı bir Üretim Hadisesi!
Herkese Selam,

Tekin Bey çok teşekkür ederim. Çok naziksiniz. Umarım sizinde üretim düşünceniz başarıyla gerçekleşir.

Ben yavruları bir hayli kirlenmiş kaplarından yukarda resmini eklediğim donanımlı tanka aktardım.

Tereddütlerim vardı ama ne yapalım usta abilerimizden bir öneri alamadık 2 gün boyunca. Allah'tan yavrularda bir kayıp yaşamadım.

Günlük fotoğraf yerine haftalık fotoğraflar eklemeyi düşünüyorum.

Saygılar,

Sağlıklı balıklar,

Tüm Öğretmen arkadaşlarımın da bu güzel günlerini kutluyorum.


[QUOTE=salihtungac]Çok teşekkür ederim resim paylaştığınız için harika bi durum ya canlı canlı izlemek size nasip oldu bize resimleri ama görmek dahi iştah açıcıydı tekrardan teşekkürler.
Saygılar.
[/QUOTE]

Salih Bey çok teşekkür ederim. İnşallah size de nasip olur.

Sağlıklı balıklar.
İlginç ve Şaşırtıcı bir Üretim Hadisesi!
[QUOTE=ShotokaN]Yavrularınız hayırlı olsun Salih bey,
Siz epey zahmete girmişsiniz;zira,hiç balıkları ayırmadan hep bir arada 4 d,1 e bettalarımdan sürekli yavru alıyorum.Birini çıkarıp diğerini alma gibi bir zahmete hiç girmedim.Onca zahmetten sonra çiftleşme seramonisini izlemişsinizTebessüm.Tebrikler.Sağlıklı yaştamanız dileğiyle.
Bahsettiğim akvaryumu "Akvaristin Sehpası" adından arayıp görebilirsiniz.
Saygılarımla.
[/QUOTE]

Doğan Bey teşekkür ederim.Tebessüm

Sizin tekniğinizi şu seviyede sanırım uygulayamam ama tecrübelerinizden yararlanarak denemek isterim doğrusu.

Sağlıklı balıklar!



[QUOTE=SnıpeR]Uğur bey merhaba işin zor kısmı şimdi başlıyor.Yavrulara serbest yüzüşe geçtiklerinde ilk 2-3 gün yumurta sarısı,daha sonra sera micronun toz yeminden vermenizi tavsiye ederim.Ben 8. güne kadar böyle devam ediyorum daha sonra artemia vermeye başlıyorum.Hava motorunu hemen değil de 6-7.gün sonunda eklerseniz yavrular için iyi olur.İlk günler suyun durgun olması yavrular için avantajdır.
 
Saygılar,
 
[/QUOTE]

Hakan Bey Merhaba,

Çok teşekkür ederim! Tebessüm Şu an yavruların çıkmasının üzerinden 1 gün geçti. Hala gökyüzünden kayan minik yıldızlar gibi düşüyorlar köpük yuvalarından. Yatay yüzmeleri daha başlamadı ve erkek beta usanmadan onları yerine koyuyor.

Umarım yemiyordur yavrucakları ama gözlediğim kadarıyla bu söz konusu değil. Ama yine de kafamı kurcalayan şey erkek betamın yemledikçe eskiye nazaran az yemesi ve yeme pek ilgi göstermemesi. Umarım bu kötüye işaret değildir.

Yavrulara yemleme yapmadım ama Prodac'ın BABY isimli bir yemini aldım. Yumurta sarısı korkutsa da deneyeceğim.

Hava motorunu devreye sokmadım. Pipo filtremi de...ısı 25.5 ama ısıtıcıyı da çalıştıramıyorum çünkü yavruları geniş bir akvaryuma transfer edeceğim. Üretim tankına müdahele edersem erkek beta ürker ve yavrulara zarar verir köpük yuva dağılır ve yavrular olumsuz etkilenir diye düşünüyorum.

Yavru bakımı kesinlikle en zorlu aşamaymış umarım başarıyla atlatırım.Tebessüm

Saygılarımla,

Uğur


Merhaba Sevgili Dostlar

Bugün beta yavrularımın yumurtadan çıkışlarının 2. günü doluyor. 1. ve 2. günlerin fotoğraflarını ekliyorum. Bu yavruların büyümeleri teorik olarak yavaş olsa da aslında 1 gün bile fark etmiş görünüşe göre.

Erkek betamı artık üretim tankımdan aldım. Yavrulara da çay kaşığının ucuyla yumurta sarısı verdim. Yemlemenin üzerinden 5 sa geçti ama tekrar yumurta sarısı versem mi bilmiyorum çünkü üretim tankım odamızın sıcaklığı uygun olduğu için ısıtıcısı olmayan filtresiz bir kaptı.
Şimdi bu kap gerek beta çiftimi beslemem ve yem artıkları gerekse 4 günlük yaşam faaliyetleri sonucu bana çok kirli gözüktü.
Yavrular için pipo filtre ve ısıtıcı bulunan 5-6 litrelik bir tankım hazırda bekliyor. Yavruları su ısısı denk olacak bir şekilde bu tanka aktarsam doğru olur mu? Yoksa bir kaç günlüğüne bu 50 civarı yavru mevcut kaplarında yaşayabilirler mi?

1. gün fotoğrafları:










2. günden fotoğraflar:



Yavruları aktarmayı düşündüğüm tank 6 litre pipo filtreli 25 W ısıtıcılı 2 kök cobamba ve bir kök red leopar saz

İlginç ve Şaşırtıcı bir Üretim Hadisesi!
Salih Bey ben de fotoğraf eklemek istiyorum ama pek minikler... Büyüteçle seçiliyorlar ancak... Bakalım makinanın makro ayarı ile bir deneyeceğim ama ilerde mutlaka fotoğraf koyarım herşey yolunda giderse inşallah...şu dişinin erkeğin tarafına atlayışını fotoğraflasam başka bir şey istemezdim! :)

Enver Bey Merhaba,

Üretimi videoya aldım ama pek bir komik tepkilerim :)) videoya yansıdığı için koyamıyorum ama periyodik fotoğraf çekip paylaşırım inşallah.


İlginç ve Şaşırtıcı bir Üretim Hadisesi!
Merhaba Sevgili Dostlar,

Bayramın bitmesine saatler kalsa da hepinizin Bayramını kutluyorum.

Daha önce tanıtımını yaptığım:

http://www.akvaryum.com/Forum/forumdan_ogrendiklerimle_kurdugum_betta_a_k408082.asp

ve değerli tavsiyelerinizi aldığım Beta akvaryumumun keyfini çıkarırken bir yandan da son zamanlarda üretime merak sardım.

Sitedeki makaleler ve forumda açılmış konulardan bazılarını okuduktan sonra bir akvaryum daha kurup dişi beta aramaya koyuldum.
Aldığım ilk dişi betayla mevcut erkek betamı üretme denemem sonuç vermedi. Dişi hazır olduğunu belli etse de erkek bir türlü hazır değildi.

Arkasından erkek betama seçenekler sunmak için iki dişi daha almaya karar verdim. :) Kimbilir belki de başka bir dişi onu ikna edebilirdi. :)

Çok garip bir şekilde akvaryumcuda aynı akvaryumdaki yaklaşık 30 dişi arasından seçtiğim iki dişiden birinin evde erkek olduğunu anladım. Orada kavga etmeyen ve herhangi bir kavga emaresi taşımayan yeşilimsi beta diğerleriyle kavga etti.
Onu ayrı bir tanka almamdan 1 gün sonra epey köpük yuva yaptı. Meğer bu bir Halfmoon Plakat Erkek betaymış! Zaten diğerlerinden çok daha gösterişliydi ama plakatlar işte! :)

Ben de hazır erkek beta bulmuşken dünden hazır dişi betamı kurduğum bir üretim tankında 3-4 saatlik gösterme ve tanıştırma arasından sonra buluşturdum. İki betanın da hazır olduklarından şüphem olmadığı
için hafif hırpalamalara aldırmadan yaklaşık 12 sa. bir arada tuttum. Sonra dişinin durumundan endişe edip onları aynı tankta strafor duvarla ayırdım.

Bundan sonra beni şok eden bir gelişme oldu!!! Dişi 1 sa. sonra duvarın üzerinden atlayıp erkeğin yanına geçmiş ve erkek onu at nalı şeklinde sarıyordu... :))) Bu şekilde yaklaşık 4 sa çiftleştiler. Çiftleşmenin bittiğine emin olunca dişiyi ayrı bir tanka aldım.

Şu an çiftleşme üzerinden 56 sa. geçti ve köpüklerden aşağı düşen minik yavrular babaları tarafından yerlerine yerleştiriliyor. Bunu görmek çok ama çok keyifli!!!Tebessüm

2 gün içinde bir hava motoru ekleyeceğim 4-5 saniyede bir hava versin diye ve yavrulara uygun yem alacağım (mikrokurt gibi) sizce yumurta sarısı uygulamalı mı..? fazla kaçırıp yavruları zehirlemekten çekiniyorum.

Tavsiye ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler!

Saygılarımla,

Uğur


Forumdan Öğrendiklerimle Kurduğum Betta A
Çok teşekkür ederim Özen Hanım. :) Uğur BÜTÜN2010-10-22 22:15:57
Forumdan Öğrendiklerimle Kurduğum Betta A
[QUOTE=mrtalb]Akvaryumunuz güzel olmuş.Bettalar gerçekten böyle akvaryumları hakediyorlar. Sağlıklı balıklar dilerim.[/QUOTE]

[QUOTE=tugix]Uğur bey güzel olmuş.İnanın çok zor birşey değil yavru almak.Büyütmesi biraz zor ama :)Ben filtrenizi kapatmanızı tavsiye etmiyorum.Bugüne kadar da hiç öyle bir uygulama yapmadım.Su üstü bitkisi koymanız iyi olmuş.Vipagran harici kan kurdu,tubifex gibi yemler de kullanabilirsiniz.Haftada bir bitkisel beslemeniz de balığınızın yararına olacak.Saygılar. [/QUOTE]

Turgay Bey çok teşekkür ederim.
Yazdıklarınız beni çok mutlu etti ve cesaretlendirdi. Yavrucaklara bir sürü minik akvaryum lazım o zaman!:) Şu sudaki oksijenin Betta yüzgecine zarar vermesi ( ne kadar doğru bilmiyorum) meselesi beni iyiden iyiye tedirgin ediyor. Şelale filtrem küçük ama yine de küçük hacimli akvaryumumdaki hareketlenmenin stres yaratıp hastalığa davetiye çıkarmasından endişeliyim o yüzden az mı çalıştırmalı emin olmak için sordum. Sizin tavsiyeniz beni bir nebze rahatlattı, sağolun.

Murat Bey teşekkürler. :)
Bence de hak ediyorlar... hatta daha fazlasını... Böyle zarif ve gösterişli bir canlı pet bardak kadeh fanus vs gibi eziyetlere uğratılmamalı. :(
İnşallah olumlu örneklerle düzelir bu talihsiz durum.

Saygılar,

Uğur BÜTÜN
Forumdan Öğrendiklerimle Kurduğum Betta A
Çok teşekkür ederim Ali Bey,

Betamın hareketleri yüzünden çok net fotoğraflar yakalayamadım. Bir de ışık olduğundan daha fazla yansıdı fotoğraflara...dijital makineler işte.

Evet. Okudukça anlıyorum ki yavru almak için ustalık lazım...inşallah zamanla o seviyeye geliriz.

Yorumlarınız için tekrar teşekkürler.

Sağlıklı balıklar! :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.