ÖZELLİKLER

BİLGİLER
SON 10 MESAJI
Canlı yemi de unutmayalım lütfen...
Merhabalar;
Ancak beyaz molilerin iç organları dışarıdan da çok rahat belli olur. Bana kalırsa anüs bölgesindeki siyahlaşma, iç organların renk değiştirmesinden kaynaklanan bir görünüm. Değişik yem vermeniz yada balığın kabız olması buna sebep olmuş olabilir...
Uğur Durak Bey;
Çok başarılı bir çalışma olmuş.

YÜZGEÇ ÇÜRÜMESİ
Hastalık türü : Bakteriyel.
Organizmalar : Aeromonas, Psuedomonas ya da Vibrio.
Tanım : Yüzgeç erimesi, balık hastalıkları arasında en genel olan ve en bilinenlerindendir. Bir çok bakterinin neden olduğu bastalık, diğer hastalıklarla eş zamanlı olarak görülebilir. Çoğunlukjla tedavi edilebilen bu hastalık, önemsenmez ve tedavi yoluna gidilmezse, enfeksiyonlu balığın ölümüne ve tanktaki diğer balıkların da enfeksiyon kapmasına sebep olur.
Belirtiler :
- Yüzgeç kenarları beyazlaşır.
- Yüzgeçler yıpranır.
- Yüzgeç sapları iltihaplanır.
- Tüm yüzgeç eriyebilir.
Yüzgeç zaman içinde giderek hasar görür ve kısalır. Yüzgeç kenarları beyazlaşmaya başlar ve pamuk ipliği görünümü alır. Enfekte bölgeler, kırmızı ve iltihaplı olur. Hastalığın ilerlemesiyle doğru orantılı bir şekilde, yüzgeç eridikçe, kanayan, açık yaralar ortaya çıkabilir.
Tedavi :- Hastalığa sebep olan şartların düzeltilmesi
- Su değişimi
- Antibiotik tedavisi
- Akvaryum tuzu eklemesi
Yüzgeç erimesi bir çok farklı türdeki bakteri nedeniyle ortaya çıkabilir. Bun paralel olarak, bir çok antibiotik etkili olsa da, ilk önce hastalığın temel nedeni çözülmelidir.
Suyun ısını ve pH ını ölçerek, balığınız için uygun seviyelerde olduğunu kontrol ediniz. Özellikle yanlış pH oranı balıkları ciddi şekilde strese sokmakta ve bu hastalığı tetiklemektedir. Özellikle uzun yüzgeçli balıklarda, su ısısının düşüklüğü de yüzgeç erimesine neden olabilir.
Eğer temel problem çözülürse, antibiotikler hastalığın tedavisi için tek başlarına yeterli olacaktır. Bu hastalık için, Chloramphenical, Oxytetracycline ve Tetracycline iyi birer antibiotik seçimi olabilir. İlacı, üreticinin tavsiyeleri doğrultusunda kullanınız.
- Su kalitesini yüksek tutun.
- Su değerlerini stabil tutun.
- Küçük miktarlarda, kaliteli yem kullanın.
Bu hastalıktan korunmanın en iyi yolu, sürekli kaliteli su şartları sağlamaktır. akvaryum suyunuzu düzenli olarak değiştirin ve dip çekimini aksatmayın. Akvaryumunuzun kimyasını sürekli takip edin. Tankınızı fazla kalabalık tutmayın ve balıklarınızın kavgaya yönelik davranışlarını sürekli takip edin.
____________________
Evirip, çeviren : Sertaç CAN
Yazar : Shirlie Sharpe
Kaynak : Freshwater Aquariums.
Merhabalar değerli dostum;
20 gün sonra, 1 ay sonra diye bir süre verilemesi mümkün değil. Nasıl 16 yaşındaki çocuk 1.80 boyundayken, 60 yaşında adam 1.60 olabiliyorsa; aynısı balıklar için de mümkün.
Yavrulu balığın gelişimi, akvaryum şartları (ısı, su v.b.), balıkları belediğini yem (özellikle protein ağırlıklı olanlar) ve genetik etkenler nedeniyle değişiklik gösterir. O yüzden birimizin tankındaki 20 günlük balık, yetişkinler tarafından yenebilecek boydayken; diğerimizin tankındaki neredeyse yetişkin boya ulaşmış olabilir...
Aynı şekilde, yetişkin balıklarınızın boyutları da değişiklik gösterebilir. Bu nedenle; kendi tankındaki yetişkin balıklara bakan akardaşım, sizin tankınızdaki balıkları hesaba katmamış olabilir.
Yavru balıklar, ana tankınızdaki balıkların ağızlarına sığmayacağı boya geldiğinde, normal şartlar altında yem olmazlar. Siz yine de yeni yavruları ana tanka almaya karar verdiğinizde; önce bir-kaç tanesini atıp, tüm balıkların hareketlerini gözlemleyin...
Kolay gelsin...
Bitkili Canlıdoğuran Tankı
Değerli ziyaretçilerim;
daha önceden bitki seçimi ile ilgili olarak bazı ipuçlarını
adlı çevirimde beraberce tartışmıştık. Bu makale, her ne kadar bitki seçimi konusunda ciddi ip uçları verse de, bitkili bir canlıdoğuran tankını anlatmakta oldukça yetersiz kalıyordu. Böylece; bildiklerimi, siz değerli dostlarımla paylaşmaktan zevk alan ve yardım edebildiği oranda mutlu olan bir www.akvaryum.com üyesi olarak, bana da gevezelik yapma fırsatı doğuyor :)
Değerli arkadaşlarım;
orta okul biyoloji derslerinden hatırlayacağımız üzere Karbondioksit ("Co2") fotosentez için "olmazsa olmaz" bir unsur. Oda sıcaklığında sıvı halde bulunan Co2; her sıvı, doymuş buhar basıncı, içinde bulunduğu kapalı kaptaki buhar basıncına eşitlenene kadar buharlaşacağından ve yerçekimi nedeniyle dünya da bir kapalı kap olduğundan, karşımıza gaz olarak çıkar. Dolayısıyla bu gaz halindeki Co2'i, bitkilerin fotosentez yapabilmesi için suda erimiş halde bulunmalıdır.
Suyun da, içinde erimiş halde bulunan malzemeyi "taşıyabileceği" bir kapasitesi vardır. Bu da demektir ki; örneğin suda ne kadar fazla Oksijen ("O2") varsa, o kadar az Co2 bulunma şansı vardır. Dolayısıyla, canlıdoğuranların ihtiyaçlarını karşılamak üzere sık bir şekilde bitkilendirdiğimiz tankımızda, mutalaka hava taşları, hava ile çalışan filtreler gibi, hava tertibatımızı yeniden düzenlemeliyiz. Bu konuda, ne kadar hava sağlayan malzeme koyacağımız, tankımızın büyüklüğüne ve eklemeyi düşündüğümüz bitki sayısına göre değişiklik gösterir.
Canlıdoğuran tankları, bir çok diğer tanka göre çok daha sık bitkilendirilmiş olduğundan, balıkların ve diğer canlıların yaptığı solunum, bitkilerimizin Co2 ihtiyacını karşılamaya yetmez. Bu da bizim, tankımıza dışarıdan Co2 vermemizi gerektirir. Tanka Co2 takviyesi yapabilmek için izlenen temel iki yol vardır. Bunlardan birisi, Co2'in basınç altında sıvı halde bulunduğu ortamlardan aktarmak, diğeri de çok basit bir DIY projesi ile yapabileceğimiz ve fermantasyon sonucu sağlanan Co2'i tankımıza veren bir sistemdir. Buradaki ilk sistem, amatör hobiciler ve tankı çok büyük olmayan kişiler için gereksiz bir külfet getirecektir.
Tanka Co2 takviyesi yaparken unutulmaması gereken çok önemli bir nokta vardır. Tankımıza suni olarak Co2 ekledikçe, suyumuzun pH'ını da değiştirmiş oluruz. Sudaki Co2 seviyesi arttıkça pH seviyesi düşer.
Çeşitli kaynaklarda daha az belirtilse de, tanktaki her litre su için 2 watt enerji harcayacak bir lamba kullanmak en idealidir. Tropikal bitkiler de, tıpkı tropikal balıklar gibi gece-gündüz eşitliği bulunan ekvatoral bölgeden geldiği için, günlük 12 saat ışıklandırmaya ihtiyaç duyarlar.
Işıklandırma için, sıradan ucuz lambalar kullanmanızı tavsiye etmem. Belki fluoresan ya da daha profesyonel ışıklandırmaya göre biraz daha ucuz olabilir ama, özellikle yaz aylarında suyu ısıtıyor olması ciddi bir sorun.
Genellikle, 3-4 günde bir, tankta alg oluşumunu engellemek için ışıklarımızı kapalı tutarız. Ancak canlıdoğuranlar iyi birer alg tüketicisidir. Bu durumda, ışıkları ne kadar açık tutarak, tankta ne kadar alg oluşumuna izin verileceği biraz da hobicinin bilgi birikimine bağladır. İstenmeyen alg oluşumunun önüne geçmenin bir diğer yolu ise UV filtre kullanmaktır. UV filtre, sudaki tek hücreli canlıların DNA yapılarını bozarak canlıları ortadan kaldırmaktadır.
Sık şekilde bitkilendirilecek tankların derin değil; aksine sığ ve geniş olmasını öneririm. Çok yüksek tanklarda, çalışma zorluğunun yanı sıra; ışıklandırma tabandan uzaklaşmaktadır. Işık kaynağının tabandan uzak bulunması, başta Java Moss gibi kısa bitkilerin, tankımızda yayılması yerine uzamasına sebep olur.
Toprak Taban Örtüsü Nasıl Hazırlanır?
Bitkili Tanklarda Gübre
Bitkili akvaryum kurmak
Yavruluk kullanımının sakıncaları.
Merhabalar.
Bizim elde edip, kendi tankımıza yerleştireceğimiz 3 tip yavruluk vardır.
- Standart plastik yavruluk
- Tül yavruluk
- DIY (do it yourself - kendin yap) yavruluklar.
STANDART PLASTİK YAVRULUK
Ancak, kendi tecrubelerime dayanarak söyleyebilirim ki; plstik yavruluklar bu iki problemin de önüne geçemiyor. Bir canlının hangi ortam/dekorasyon v.b. ile rahat edeceğini belirlemek için, o hayvanın davranışlarını bilmemiz gerekir. Canlıdoğuran yavruları, doğar doğmaz yüzme yeteneğine sahiptir. Bu yüzme yeteneğine sahip küçük yavruların, doğar doğmaz bir yerlere saklanıp diğer balıklara yem olmaktan kurtulmaları gerekmektedir. Bu sebeple her yenidoğan yavru, içgüdüsel olarak suyun yüzeyine doğru yüzer. (Su yüzüyindeki bitkilerin arasına saklanmak amacıyla...)
Balık yavrularının bu davranışı, malesef plastik yavrulukların tasarımlarına terstir. Plastik yavrulukta, yeni yavruların alttaki bölüme geçip, doğum yapan yetişkin dişi ile irtibatlarının kopacağı varsayılır. Ancak çoğu zaman yavrular yukarıya yüzerek tekrar yetişkin dişinin yanına ulaşmakta ve burada yem olmaktadır.
Yavruluğun sağlaması öngörülen ikinci avantaj, hamile dişiye rahat ve sağlıklı bir doğum sağlamaktı. Ancak, canlıdoğuranlar yavruluğa alındıklarında ciddi şekilde strese girerler. Bu durum, yavruların ölü olarak doğmasına, yetişkin balığın yaralanmasına ve hatta ölmesine sebep olabilir. Buradaki yetişkin dişinin strese girmesine iki unsur sebep olur.
- Canlıdoğuranlar her yönden gelen ışığa karşı hassastırlar. Kendilerine zarar verecek bir balık olmasa bile başta su üstünde yüzen bitkiler olmak üzere, diğer bitkiler dekorasyon v.b. arasına saklanıp kendilerini güvende hissetmek isterler.
- Bir çok yavruluk, yetişkin bir canlıdoğuran için küçük kalmaktadır.
TÜL YAVRULUK
Tül yavruluğun, yetişkin dişinin strese girmemesi konusunda biraz daha başarılı olduğunu itiraf etmem gerekir. Özellikle yavruluğun tülden yapılmış olması, ortamı değiştiği için stresli olan balığın kendini yaralamasını önleyebilir.DIY YAVRULUKLAR
Bir çoğumuz, ilk üretim tecrubemizde, ne yapacağımızı şaşırıp elimize ilk gelen pet şişe, pet bardak v.b. ile aceleyle bir yavruluk yapmışızdır. Bunun sakıncalarını da maddeler halinde sırlamak gerekirse:
- Kalitesiz malzeme ve üzerindeki boya suya salınım yapabilir.
- Dezenfekte etmeden kullandığımız malzeme balıklarımıza zarar verebilir.
- Yavruluğa açtığımız delikler kusursuz olamayacağı için balıkları yaralayacak sivri bölgeler yaratabiliriz.
- Açtığımız çoğu delik, yavruluk içindeki su sirkülasyonu için yeterli olmayacaktır.
- + standart, plastik yavruluğun dezavantajları
Bütün bunları anlatırken, balıklarını yavrulukta üretip, hamile dişi ve yavru kaybı olmadan besleyen arkadaşları göz ardı edemeyiz. Mutlaka bu şekilde yavru alıp, sorunsuz şekilde büyüten akvaristler de vardır.
Ancak benim her canlıdoğuran hobicisine tavsiyem; balıkların mutlaka bol bitkilendirilmiş, su değerli kontrol edilmiş ayrı bir tankta doğum yapmasını sağlamaktır. Bu mümkün olmadığında ise, ana tankımızı sık bitkilendirip, yavrular için saklanma bölgesi yaratarak bir çok yavruyu kurtarabiliriz.Reverse Osmosis nedir?
Yani çıkan bir bisküvi? Bir virüsün latince adı?.. Ya da bu deyimi şu şekilde cümle içinde kullanabilir miyim:
- Annem yemekte Reverse Osmosis pişirdi.
- Öğretmenim Reverse Osmosisimi panoya astı
- Babam modifiyeli Doğan’ımıza Reverse Osmosis taktırdı
Lütfen kararsız kaldıysanız, okumaya devam edin.
Konuyu aydınlatmak için şu şekilde açıklayabiliriz. İki farklı sıvı kütlesi (ki bu kütle bizim hobimizde sudur) yarı geçirgen bir zar ile birbirinden ayrılırsa, yüksek yoğunlukta olan taraftan, düşük yoğunlukta olan tarafa bir sıvı geçişi söz konusu olur (tıpkı bir mürekkep damlasının suyun içinde yayılması gibi…). Fakat biz bu noktada, düşük yoğunluktaki bölgeye bir basınç uygularsak, bir süre sonra sıvı akışı duracaktır. Eğer söz konusu basıncı arttırarak uygularsak, bu kez işlemi tam tersine çevirmiş oluruz. İşte Revere Osmosis’in (Reverse Osmosis = Tersine Osmos) bu şekilde adlandırılmasının sebebi de budur.
Özetle Reverse Osmosis cihazı, suyun içindeki tuzları, kimyasal ve biyokimyasal malzemeleri ayrıştırmak için kullanılan bir cihazdır. Ancak Reverse Osmosis cihazından elde ettiğimiz su 0 sertlikte olacağı için, bu şartlarda balıkları yaşatma şansımız yoktur. Dolayısıyla, Reverse Osmosis ile elde edilen su, balıkların yaşayabilmesi için tekrar bazı kimyasallar eklenerek uygun şartlara getirilir.
Sayın Üye;
doğum yapmakta olan dişinin bulunduğu yavruluğa eliniz sokmanızı önermiyorum. Balığınız strese girerek, 1-2 yavrunun yenmesinden daha üzücü olaylara sebp olabilir.
Lepisteslerin tüm yavrularını doğurması, nadir de olsa 2 güne kadar sürebiliyor, merak etmeyiniz geri kalanlar da doğacaktır.
Yavrularınız için tebrik ederim.
Yavruların bakımı ile ilgili yardım edebileceğimiz bir şey olursa, çekinmeden sorabilirsiniz.
Saygılarımla.
Merhabalar Sayın ENGİN;
daha önceleri makalelerimizde de bahsettiğimiz gibi, yavrularun birbirini veya anaçların yavrularını yememesi için "13 günlükken yemezler" ya da "1.8 cm iken yemezler" şeklinde kesin bir kanıya varmak mümkün değildir.
Düzenli bir beslenme ve bakım koşullarında, zaten bu tip balıklar yavrularını yemezler... Ancak siz, balıklarınızın yenebileceği endişesini taşıyorsanız, şu yolu izleyebilirsiniz :
Yavrular, diğer balıkların ağızlarına sığmayacağı boydalarsa, yenme şansları düşüktür. Ancak bu durumda da kuyruklarına v.b. zarar verilmeyeceği garanti edilemez.
Ben, bir aylık yavruların yanına yeni doğan yavruları koyuyor ve sorunsuz şekilde büyütüyorum. Ancak bunu yavrular doğar doğmaz değil, özellikle gelişimlerini hızlandırmak amacıyla ilk 2-3 gün özel yemler ile besledikten sonra yapıyorum.
Ayrıntılı bilgi için lütfen :
![]() |
Canlıdoğuran Üretimi | Dark Reflection | 4 | 190 | 28 Şubat 2007 Saat 13:15 yazan: erman-17 ![]() |
![]() |
Canlı Doğuran Yavrularının Yetiştirilmesi | encort | 5 | 672 | 22 Şubat 2007 Saat 05:15 yazan: encort ![]() |
Saygılarımla...
SON MESAJLAR
- Camci Faciası... KaanE, 21:33
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Oranda Japon Balığının Kuyruğunda Kızarma Cyber_Scout, 21:28
Hastalıklar ve İlaçlar - 85x40x50 Akvaryuma Filtre Önerisi akvryumbaliklazm, 21:12
Filtreleme Seçenekleri - Sektöre Yeni Giriyorum Bilgilendir Misiniz ozelturlepistes, 20:54
Yeni Üye Forumu - Springtail, Yaykuyruk, Collembola (canlı Yem) ozlem033, 20:52
Malzemeler ve Yemler Forumu - Beta Balığım Hareketsiz Ve Dipte Duruyor marvellaeps, 20:34
Yeni Üye Forumu - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin MCY4, 20:32
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 20:10
Akvaryum Tanıtımı - Low Tech Cuba Iwagumi Akvaryumu Araborn, 20:05
Yeni Üye Forumu - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Tataaa4325, 19:28
Güney Amerikan Cichlidleri - Elimdeki Bitkilerle Yeni Bitkili Akvaryum ogurcay, 19:25
Akvaryum Tanıtımı - Bu İlaç L144 Kere Verilir Mi ArifhbsAquatics, 19:14
Hastalıklar ve İlaçlar - Yıllar Sonra Keyhole Cichlid (c. Maronii) sinor, 18:27
Nadir Tür Gördüm - 🚑 Balığım Hamile Mi? — Doğum Ne Zaman? Cyber_Scout, 17:46
Canlı Doğuranlar - Bolivian Ram Balıklarım Batuhank06, 17:24
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Apistogramma Kakadu Hakkında Soru Cyber_Scout, 17:16
Yeni Üye Forumu - Su Piresi Kültüründeki Canlı darkaura, 17:00
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Betta Akvaryumuna Salyangoz İnci Kefali, 16:57
Yeni Üye Forumu - 75 Litre Akvaryum İçin Tüm Sorularım akandemir1, 16:33
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bu Bitkilerin Türü Nedir Cyber_Scout, 15:56
Bitki Akvaryumları Genel - Su Piresi Ve Yeşil Su İnci Kefali, 15:23
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Gterror Ve Kalsiyum Karbonatlı Kum Çıkmazı GhostKoi, 15:23
Güney Amerikan Cichlidleri - Yeme İlaç Ekleme Kuru Ve Sıvı İlaç Cyber_Scout, 13:59
Hastalıklar ve İlaçlar - Balıklarım Akvaryumdan Atlıyor? Cyber_Scout, 11:59
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Balıklarım Hasta Mı? Cyber_Scout, 10:40
Hastalıklar ve İlaçlar - Low Tech Akvaryum İçin Önerilerinizi Bekliyorum Kaangzkr, 08:58
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Aydınlatma Önerisi Hidro Dinamik, 03:02
Malzemeler ve Yemler Forumu - Deniz Akvaryumu Sonrası Bitkili Emre karabas, 02:01
Akvaryum Tanıtımı - Severum Tankı Ve Tank Arkadaşları giyotyn, 01:30
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Labirentli Akvaryumu PufferKingdom, 01:22
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balığımın Kafasında Beyaz Delik Gibi Birşey Oluştu MerakliHobici, 23:42
Yeni Üye Forumu - Japonun Neyi Var+ Genel Sorularım Tataaa4325, 23:41
Sazansıgiller - Trichopsis Vittata - Yavrular 2. Sfda İnci Kefali, 22:48
Akvaryum Tanıtımı - 85x40x50 Akvaryuma Filtre Önerisi Cyber_Scout, 22:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balık Tavsiye Akvaryum Carcharodon, 22:24
Yeni Üye Forumu - 120 Litre Akvaryum İçin Tüm Sorularım Samnastrp, 21:56
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karideslerim Bir Şekilde Ölüyor T3kniker, 21:52
Yeni Üye Forumu - Seiryu Stone+buce+anubias Cyber_Scout, 21:24
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - İlk Bitkili Tank İçin Taban Bitkisi Önerisi Cyber_Scout, 16:21
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Akvaryum Taşı Ilaydagoksel, 15:34
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Kumu Cyber_Scout, 15:19
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Neon Tetra Akvaryumu ogurcay, 13:43
Akvaryum Tanıtımı - Petshop Açıyorum - Hobihanem Hobihanem48, 13:29
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Tatil Yemi Cyber_Scout, 13:20
Yeni Üye Forumu - Yunus Akvaryumu Beyaz Benek caganyasa, 13:10
Hastalıklar ve İlaçlar - Neon Tetra BETA.4, 12:21
Yeni Üye Forumu - Lepistesimi Yavruluğa Almalımıyım ? Cyber_Scout, 11:57
Canlı Doğuranlar - Akvaryum Armatür Cyber_Scout, 11:46
Bitki Akvaryumları Genel - Lepistes Akvaryum Ilaydagoksel, 10:24
Yeni Üye Forumu - 85x40x50 Akvaryuma Balık Önerisi akvryumbaliklazm, 09:53
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Hemichromis Exsul Yavrular... Nadir Tür... onuribrahim 21:22
- 1 Albino L144 Shortfin 5 Siyah Cüce Vatozlar gürkanbey 20:43
- Helferi-monte Carlo-samolus Green-rotala Sahyadrca UraL 19:07
- 2.67 Tüp Furcifer 18:36
- Dennerle Akvaryum Furcifer 18:36
- Digital Termostatlı Sogutucu İkili Fan Furcifer 18:36
- Creaqua Nano Elit Furcifer 18:36
- Eheim Professionel 4+ egedin 18:20
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 18:20
- Power Led Armatür pichamsi 17:57
- Fluval Dijital Isıtıcı Bitki Ve Xxl Ağaç Kök dark blue 17:54
- Neocaridina Mavi Melek Karides Uguzel 17:40
- Helena Katil Salyangozlar Başak u 16:45
- Muharrem Hasbi chucuk 16:43
- Snakeskin Barb (desmopuntius Rhomboocellatus) eackgzz 16:25
- Eleocharis Vivipara eackgzz 16:25
- Malawi Erkekleri AlisBaba 16:07
- Half Black Gold AlisBaba 16:07
- Super Red Tül Kuyruk Damızlık Çift DTkadir 16:05
- Bitkili Akvaryum Malzemeleri Thunderbird 15:43
- Bitki,karides,discus Vb. Türlere Özel Osmos Sistem zafer3885 15:10
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 15:10
- Hazır Kurulu Akvaryum BywenzeL 15:06
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 15:05
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 15:05
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 15:05
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 14:46
- Akvaryum 30*30 metsi 14:46
- Özel Moss Türleri. smithiseek 14:16
- L144longfin Mavi Göz Ve Siyah Tül Vatoz Çiftleri ertcavdar 14:11
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 14:10
- Brichardi Eş Tutmuş Çift Ciyus 13:55
- Sümbül, Şemsiye ternapi 13:47
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 13:25
- Boy Boy Kribensisler Koksal Gurkan 13:25
- Helena, Lepistes, Ramshorn Ve Çeşitli Bitki GhostKoi 13:03
- Co2 Tüplü Set Arıyorum yyiImaz 12:35
- Aquaclear 30 & Newa Cobra (yüzey Emişli Filtre) blenny 12:29
- L. Curviceps Ve L. Dorsigera Arıyorum blenny 12:29
- Eheim 2213 blenny 12:29
- L144 Safkan Damızlık Altı,ya /4 Cm V Üzeri Ankara Kibele 12:29
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 11:43
- 3-4-5 Cm Malavi Ciklet aycaketenci 11:41
- L144 Düz Kuyruk Erkek Sarı Ateş Mavi Melek Karides aycaketenci 11:41
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 11:41
- Su Piresi+ Yeşil Su & Infusoria & Yetişkin Artemia Amati340 11:41
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 11:41
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 11:41
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı GreeNWooD 11:34
- Ultra Clear Akvaryumlar Aydınlatma GreeNWooD 11:34
KULLANICILAR
- 108 Online Kullanıcı, 59 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.