ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
CoryCory
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
674
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
2 Saat 16 Dakika önce
Toplam Mesaj:
878 [0.14 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
255 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Altay Şahin
Doğum Tarihi:
13 Kasım 1990
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Altay Şahin

SON 10 MESAJI

Yosunlardan Kurtulamıyorum ?
Fuzzy alg co2 bile olsa mutlaka olur. Bu yosunu yiyen canlı eklemek zorundasınız. Neredeyse tüm otçul canlılar fuzzy yer hatta sevdiklerini bile tahmin ediyorum. En iyi seçenekleriniz vatozlar, otocatler, neritler.
Merhaba, 150lt Bitkili Nano İle Aranızdayim.
150 litre nano olmuyor. Bitkilide hele 150 litre asla nano bir tank olamaz oldukça büyük bir hacim bitkili için. Terminolojiyi düzeltmek için yazdım tenkit ettiğimi düşünmeyiniz. İyi hobiler diliyorum.
Bitkilerin İsmini Öğrenmek İstiyorum
1. resim Lobelia cardinalis

2. resim ya repens narrow leaf. yada hygrophila nın bir türü tam anlayamadım biraz formsuz ve foto çok net değil.(lacustris olabilir)
78*40*40 High Tech Tank Nadir Türler İle Kurulumu
Eriolar nazlı bitkiler zira bazı bitkilerde sorun yaşayabileceğinizi söylemiştim ama çok büyük bölümüyle yaşama şansınız yok.Ha ben çok ince uğraşıyorum deseydiniz ozaman bu yorumu yapmazdım. Wallichi yi sadece strese sokmuş ben çeşme suyu ile oldukça güzel formda wallichi bakmıştım. Hala GH olayını anlamadım attığınız şeyler ph ile alakalı. Dediğim gibi takip edeceğim belki yeni bir şeyler öğrenirim.

Elimde 4 tür erio var. 2 tanesi akvaryumda 2 tanesi emers bakıyorum. Emers olanlar çeşme suyu sevmiyor, gübre sevmiyor. Akvaryumda olanlar ise 7.2 ph ta lean gübrelemede keyifleri yerinde fakat büyüme hızları çok yavaş. Dediğim gibi çok nazlı bitkiler var ne yaparsan yap adapte olmak istemiyorlar bu bitkiler için özel ortam hazırlamak gerekiyor Ludwigianın bazı türleride çok nazlı, eriolar öyle, blyxa da çok nazlıdır.

[:nazar:]
78*40*40 High Tech Tank Nadir Türler İle Kurulumu
Takip edeceğim. Merak ettiğim Sormak istediğim 3 husus var. Gh 6.5 ile başlayıp 1 çekme sebebiniz nedir gh çok önemli bir parametre değil kh deseniz anlarım. Kaldıki o bile öyle süper önemli bir parametre değil blyxa ve bazı ludwigia türleri dışında kh a tepki veren bir bitki görmedim ben. GH zaten hiç umursadıklarını zannetmiyorum. Düşük ph co2 tutunumu açısından iyi olsada, yine bitkilerin yüksek bir değerde değilse çok umursadıkları bir durum değil. 7.5 ph bile gayet uygun, çok nadir 1, 2 bitki belki sorun yaşar. Ben yine 8 i geçmediğim sürece sorun yaşamadım. Hayatımda hiç 6 ph suyum olmadı ne için gerekli merak ettim.Burada ph şelat sorunu dışında bitkileri etkileyen bir durum olacağını düşünmüyorum oda zaten bitkileri değil gübrenizin işe yaramasını engelliyor. Son sorum ise Eİ başlayıp leane dönmek, buradaki amaç tahminen hızlı gelişim ve sonrasında işleri yavaşlatmak gibi görünüyor. Benimde yaptığım zamanlar oldu fakat bu günkü bilgim ile amaç uzun süreli bir tankı hayatta tutmak ise lean baslanıp lean devam edilmesini terch ederim. Eİ lean arasında tanktaki denge bayağı şaşıyor çünki.
Aquael Fzn Pro Serisi Şelale Filtre
[QUOTE=Guramilks]

Hocam bende aquael fzn pro 1500 aldım ama ürün sesli çalışıyor vınlama uğultu mevcut [/QUOTE]

Motoru suyun içinde dimi ? Bence sizin filtrede bir hata var. Ben 0 ses odada su sesini bile duymuyorum.
Chihiros B Serisi Vs Creaqua Slimline Flex
[QUOTE=ufukkisikk]30 k ledmi olur ya çok pahalı arkadaş[/QUOTE]

120 cm lik tank yapıyorsan en ucuz parçası zaten aydınlatması oluyor aslında zaten high tech bitkili için devasa bir tank 120x50x50 genelde yarışma boy tanklar oluyor. Zaman / fiyat yaptığınıza hatta ucuza bile geliyor. Büyük high tech tankların işletme maliyetleri gerçekten çok yüksek. Gübre,yem,bakım, katkı/su. Aldığınız led ise uzun yıllar boyunca sizinle kalıyor ve insanlar ne kadar önemli bir parça olduğunu atlıyor bence filtre ve aydınlatma bu işin 2 ana sütunu. 3. Ayak ise co2 Kalanı tamamen fasa fiso.
Chihiros B Serisi Vs Creaqua Slimline Flex
Chihiros alacaksan B yeterli gelmez. Ya WRGB 2 120 cm 10th edition. Yada wrgb 2 pro almanı tavsiye ederim(tank 50 cm den derin olacaksa pro değilse ilki). B serisi alacağına DIY hp led yaptır daha iyi. creaqa yı ise aydınlatma konusunda çok beğenmiyorum ne yazikki.
Bitkili Akvaryum Işık Sorunu
Kaç w bu ledler ? Banada tam tersi az geldi. Ayrıca etrafını kapatmak lazım akvaryuma bakmak bile zor bu halde çok göze giriyor.[:geek:]
60*30*40 Nature High Tech Denemesi :)
400 Lt/s detay vermişler bence asla iyi bir filtre değil. Yetermi tahminen haftalık su değişimi ile yeter. Canlı yüklemeye meraklıysanız daha büyük bir filtre öneririm hem elinizi rahatlatır. Hemde ileride işe yarama ihtimali artar. En az 1000l/s lik bir filtre alırdım ben olsam. Dünyada çok az şeyde fazlası her zaman iyidir mantığı güdülür filtre öyle bir şey. Fazlası her zaman iyidir. Otocatler genelde açlıktan ölür yosun tükendiğinde mutlaka extra yem vermek zorunda kalacaksınız ona göre hazırlık yapın. Kabak ve bezelye yiyorlar. Tankınızda 4 otocat besleyecek kadar çok yosun görünmüyor arka ve yan camları temizlemeyin gerekirse. Yoksa çok kısa sürede hepsini kaybedersiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.