ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
unal1986
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Ekim 2010 19:09
Son Ziyaret:
03 Haziran 2012 23:35
Toplam Mesaj:
22 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ÜNAL SERT
Doğum Tarihi:
15 Mayıs 1986
Yaş:
38
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ÜNAL SERT

SON 10 MESAJI

Co2 sistemi belirlemek için bilgi ricası
Merhaba Arkadaşlar,
 
Uzun süredir akvaryum hobisinin içindeyim fakat mayalı sistem harici tüplü sistem hiç kullanmadım.
Aşağıdaki linteki tüp ve regülatörlerden hangisini almalıyım? Kullanan veya bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan acil bilgi bekliyorum bugün bu ürünlerden kombine yapıp sipariş vermeyi düşünüyorum.
 
Tüp için alternatif 2 seçenek, ayrıca güvenilir mi internetten tüp almak aklımda soru işareti kaldı. Kullananlar varsa içimi rahatlatır.
 
Link veremiyorum, ama çelik çekme tüp 150 TL. Normal tüp 135 TL olarak satılıyor 3 kg lık.
 
Regülatörler
 
 
Ayrıca tüp ve regülatörler uyumsuz olabilir mi? internetten alacağım için sorun  çıkmasını istemiyorum
 
Teşekkürler
unal19862012-05-03 09:59:27
Akvaryum içine flexiglass konulur mu ?
Merhabalar,
Başlıkta belirttiğim gibi akvaryumun içine melek balığı yavrulaması için flexiglass koysam problem olurmu? Suya salınım yapma ihtimali varmıdır? Bilgisi olan kişilerden yardım rica ediyorum.
 
Not: Flexiglassı tam olarak ne olduğunu bilmeyenler için ufak bir bilgi, cama benzeyen kırılmaz şeffaf bir malzeme.
Melek balığı yumurtaları için ayrı akvaryum hk.
Merhabalar,
 
Akvaryumumda 2 çift melek balığım var, ilki 5 gün önce yumurta bıraktı, ama ilk defa yumurta bıraktıkları için 1 günde yediler. Diğer çiftte dün akşam yaprağın üzerine yumurta bıraktığını gördüm ve buda ilk defa yumurtladığı için yavru akvaryumumu resimdeki gibi hazırlayıp yaprağı koparıp yumurtaları ana tantan aldım. Doğruyumu yaptım pek emin değilim ama forumda araştırıp öğrendiğim şeyleri uyguladım. Aklıma takılan ana-babayı ayırmakla doğrumu yaptım?
 
Yavru tankın sıcaklığı 26.  6 Damla metilen mavisi attım. hava ile çalışan filtre ve yuymurtaların yanına hava taşı koydum. hava taşını tam yumurtaların altınamı koyacağım havalanmaları için ? Melek balığından yavru alıpta büyütenlerin bilgisini rica ediyorum.
 
Herkese hayırlı günler
 
 
 
Glosso için taban kumları
Merhabalar,
70x30x30 boyundaki bitkili akvaryumumu bozup hedef aşağıdaki gibi kompozisyon yapmak.  Şu an lepistes besliyorum artık sıkıldım, sadece 12 adet neon beslemek istiyorum. Soruma gelince şu an 10 kg siyah yıkanmış hagen kum aldım ve zemine sadece glosso dikeceğim, zaten resimdede sadece glossa var sanırım. Glosso gelişimi için (tamamen tabanın kaplanması) sırasıyla tabanım nasıl olsun? Şu ana kadar sadece hagen kum kullandım fakat önceki akvaryumumda tutmadı glossolar.
 
Ayrıca 60 lt kapasite var akvaryumumun, buna uygun dış filtre mi alsam yoksa iç filtreyle devammı edeyim? Son olarakta belirtmek istiyorum hydorun hazır mayalı sistemini kullanmayı planlıyor.
 
Bilgi ve yorumlarınızı rica ediyorum.
Saygılar
 
Lepistes için akvaryum hacmi
[QUOTE=manufacturer]Su değişimlerinizi sık yaparsanız ve iyi bir filtrasyonunuz var ise sorun olmadan besleyebilirsiniz... Filtreniz ve su değişimleriniz hakkında bilgi verir misiniz? [/QUOTE]
filtrem atman f102, haftada 1 de %30 su değişimi yapıyorum
Lepistes için akvaryum hacmi
Merhabalar,
 
70x27x32 mm ölçülerindeki 55 lt lik akvaryumumumda 9 lepistes, 3 çöpçü, 1 vatoz ve 60 tane lepistes yavrusu var. bol bitkili akvaryum, balıklar kalabalık. bir sorun yaratır mı acaba, yavrular 2 haftalık yavaş yavaş büyüyor. en fazla kaç balık kalsın veya bu şekilde kalsa olur mu?  yavrularıda akvaryumcuyada vermeye kıyamıyorum , çevremdede canlı doğuran besleyen yok.   
Bitkili lepistes ve yavru akvaryumu
[QUOTE=vipcioglu]Güzel bir akvaryum olmuş.Canlu doğuranlara bitkili ortam sağlamak gerçekten önemli.Artemia çıkarma setinizde güzelmiş.İşe yarıyor mu acaba ben şişe kullanıyorumda Tebessüm [/QUOTE]
ben çok memnunum, hali hazırda süzgeçide geliyor, fiyatıda çok uygun 7 tl ye aldım. ayrıca sonunda şeffaf haznesi olması çok iyi, çıkan artemialara fenerle oraya ışık tuttuğumda hepsi oraya toplanıyor kolaylıkla süzülüyor. kola şişesiyle kurulan sette toplama işlemide zahmetli oluyor
Bitkili lepistes ve yavru akvaryumu
[QUOTE=hedayse]Ben kendim bundan önceki ve şuanki bitkili tankımda yaklaşık 2 yıl gibi bir süredir canlı doğuran besliyorum ve hiç yavruları ayırmadım. Hani yaptığınız yanlış demiyorum da, öyle artemia felanda vermedim hiç. Genellikle yumurta sarısı veriyorum. Diyeceğim ekstra bir çaba gösermiyorum, ki birde göstermiş olsam malum canlı doğuranlar çok ürüyorlar. Şu anda lepistes, endlers türleri var ve 17 kadar balıktan üreyen balıklarda 1 yıldır herhalde 500 'ü bulmuştur dağıttıklarım. İyi olan yaşasın mantığıyla bol bitkili tankımda kendi hallerindeler ve çok şükür iyi üreme gösteriyorlar vede sağlıklılar.
Bir tavsiyem olacak, tankınız bitkili olduğu için dip çekimi yapmanıza gerek yok.
[/QUOTE]
 
dip çekimimini nasıl yaptığımı yazmayı unutmuşum, dip çekimini adi salyongoz kabuklarını çekmek için yapıyorum. :)
Bitkili lepistes ve yavru akvaryumu
[QUOTE=hedayse]Ünal Bey tankınız güzel maşallah, yalnız yavruları ayrı bir tanka almanıza bence hiç gerek yok. Bitkili akvaryumda bitkilerden saklanacak yer bulurlar. Zaten bir süre sonra anaçlar yavrulara alışıyorlar ve yem olmuyorlar. Büyük tanka bence yavruları bırakabilirsiniz.[/QUOTE]
 
Hakan bey artemia kullandığımdan dolayı ayrı tanka aldım son doğan yavruları, şu an ana tanktada bir çok yeni doğmuş yavru balık var, anaç balıklarda hiç yemeye yeltenmiyorlar gözlemlediğim kadarıyla, zaten tek tük kovalama yaşansada bitkilerde son buluyor :)
 
Bitkili lepistes ve yavru akvaryumu
Merhabalar,
 
Buda benim bitkili lepistes tankım vede 42 adet yavru lepistes yavruluğum.
 
Boyut (cm): 70x28x32

Kapasite (litre): 55 Lt.

Canlılar: 2e,7d lepistes/1 borneo vatoz/2 komando,1 bronz çöpçü/2 katil salyangoz/1 kiraz karides

Malzemeler:Atman F102 filtre, Atman 100 w ısıtıcı.
 
Akvaryum Bakımı:Haftada bir dip çekimi ve %20 su değişimi,haftalık dönüşümlü olarak sera flora,florenette tablet,2 haftada bir Sera Flore Drops.Su değişimlerinden sonra toxivec ve stress ilacı.

Kullanılan Yemler:Sera flora, Sera vipan,Sera Spirulina tablet,Tetra Rubin renk yemi,Sera Guppy Gran,Sera FD Artemia,Normal artemia,Sera Micron/Mikropan/Mikrogran

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:Sera florena,Sera Florenette A, Sera Flore Drops,Sera Toxivec, Microbe Lift Stress,Deep Multivitamin.


Fotoğraf:

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.