ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
falconx
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Nisan 2006 20:53
Son Ziyaret:
05 Şubat 2024 14:51
Toplam Mesaj:
35 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Nafiz TİMUROGLU
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Nafiz TİMUROĞLU
İSTANBUL

SON 10 MESAJI

DIY canlı kaya mı,gerçek canlı kaya mı?
Burak bu videodaki gibi yaparsan olmaması için neden yok.Kum kalıp kullanması daha doğal ve yüzeyi delikli ortam yaratmıış Sende    foamboard  kalıp yerine kum dene daha doğal olur gibime geliyor.seni uğraştırır ama sonuç güzel olur eserin ile gurur duyarsın.
 
Birkaç deneme sonrası güzel dekorlu canlı kaya olabilecek malzeme elde edersin. 
Dolandırıldığımı düşünüyorum
Forum Üyelerinden " F@RUK " kullanıcı adlı "ömer faruk şahiner" tarafından dolandırıldığıma inanıyorum. Bu beyden 3 veya 4 haziran günü satış ilanı verdiği resun cl 650 soğutucuyu satın aldım. Kendisi ile telefonde ve satın alırken yüz yüze yaptığım konuşmada cihazın kullanılmadığını kendisinin yeni aldığını ancak akvaryumu patladığı için sattığını söyedi.Bende yeni düşüncesi ile ikinci eli 500 -600 lira civarı olan soğutucuyu 750liraya aldım.Soğutucuyu haziran sonuna doğru kurdum.Ancak devamlı çalışan ve soğutmayan soğutucu aşırı ısınarak (E 1) hatası veriyordu.Soğutucuyu servise götürdüğüm zaman makinanın çok eski olduğu , uzun süre kullanılmış olduğunu, daha önce tamir gördüğü , fan motorunun Gamak marka motor ile değiştiğini bazı parçaların değişmiş olduğunu söylediler.Fan değişirken fan motorunun high ve low özelliklerinden low iptal edilmiş Zaten bu parçalar diğerleri ile uyumsuz  görüntüsünden dolayı açıkça kendini belli ediyordu.Yine komprosör tamir görmüş bazı parçalar değişmiş idi. kullanılmış ve tamir görmüş bu cihazı yeni diyerek bana satan faruk bey ise konuyu birkaç defa ikaz etmeme rağmen beni ilgilendirmez şeklinde karşılamaktadır.
 
Bu şahısın yaptıklarını yayınlayarak başka hobici arkadaşların kandırılmalarına engel olmak ,satın almada benim gibi safça kandırılmadan önce bir kez daha düşünmelerini sağlamak düşüncesindeyim.
 
 
Konu ile ilgili yazışmalar aşağıdadır.
Gönderen :falconx
Gönderen : 04 Temmuz 2010 Saat 17:41
    Faruk bey sizden resum c 650 soğutucu almıştım. Alırken bunun kullanılmadığını yeni olduğunu belirtmiştiniz. Birkaç gün önce soğutucuyu kurdum. Ön tarafında 40 derece gösteriyor ve devamlı çalışıyordu. Bir müddet sorada E1 hatası veriyordu. Soğutucunun el kitabını bulup gösterdiği 40 derecenin giren su sıcaklığı olduğunu görünce aletin giriş sıcaklığını ölçen probun arızalı olduğunu düşünüp ön filtre kapağını açınca içinin paslı , tozlu ve kir içinde  olduğunu ğörüp daha önce kesinlikle  uzun süre kullanılmış olduğunu anladım.Kullanılmış aynı soğutucu bir forumda sizin ilanın biraz altında 500 liraya satılırken ben kullanımamış düşüncesi ile 750 liraya bozuk ve kullanılmış  soğutucuyu almış olduğumu görünce kandırılmış ve dolandırılmış olduğumu düşünmeye başladım.Bilgilerinize.
Nafiz TİMUROĞLU
nafiz@timuroglu.com
 

Gönderen : falconx
Gönderen : 06 Temmuz 2010 Saat 10:25
       Faruk bey 4 temmuz günü size yazdığım mesaja hala cevap vermediniz.Kullanılmamış olarak sattığınız fakat kullanılmış ve bozuk çıkan soğutucu hakkında ne yapmayı düşünüyorsunuz.Sanmıyorum ama  ; "Ben sattım ve paramı aldım sizde bana inanıp almasaydınız düşüncesindemisiniz" merak ediyorum.  
Nafiz TİMUROĞLU
Nafiz@timuroglu.com
 
 
Gönderen : F@RUK
Gönderen : 06 Temmuz 2010 Saat 21:57
MErhabalar Nafiz Bey 4 temmuz günü gönderdiğiniz mesajı yeni gördüm bilgisayarımda sorun olduğundan dolayı internete giremiyordum makina düzgün kullanılamadı çünkü; söylemiştim size
kurduğumuz deniz akvaryumu patlamıştı(makinanın içine patlayan akvaryumun suyuda pas yapmış olabilir uzun bir sürede  aldığınız şekilde straforuyla bekledi) makinanın içini ben açıp kontrol etmedim tozlumu paslımı diye sadece deneyip çalışdığını görünce ben de satmakta bi mahsur görmedim aldığınız ürünün üzerinden bir ay geçmiş olmakla beraber ben size garanti de sunmadım yanında dediğim gibi makinayı denedim ve çalıştığını gördüm malesef yapabilceğim bir şey yok kusura bakmayın .keşke aldığınız gün  kursaydınız soğutucuyu o zaman bende size  böyle bir dönüşde bulunmak zorunda kalmazdım
 
 
 
Gönderen : falconx
Gönderen : 06 Temmuz 2010 Saat 23:34
       Faruk bey Malesef sizin tarafınızdan dolandırıldığımı düşünüyorum.Siz bana kullanılmamış diyerek sattığınız soğutucuyu bugün bir servise götürdüm.İçini açtılar. Servisin ilk söylediği şey "bu makina daha önce tamir görmüş , Fan değişmiş fan motoru  orijinal değil ve yeni değişmiş". . Komprosör motoru tamir görmüş.yeni ilaveler ve değişen parçalar hiç anlamayan biri tarafından bile diğer parçalarla uyumsuzluğundan dolayı anlaşılabilir şekilde idi.Kullanılmamış olduğunu iddia ettiğiniz ve tuzlu sudan dolayı paslanmıştır dediğiniz soğutucu nedense Çinden fan motoru yeni, değişmiş ve üstelik Türkiyede iyi bilinen bir marka ile değişmiş olarak (nedense çin markası kullanılmadan) gelmiş.Bütün parçalar toz içinde ve paslı iken fan motoru yeni kalmış.
       Büyük ihtimal ile siz şimdi "enayiyi ne güzel kazıkladım,elinden 750 lirasını alıp kullanılmış tamir görmüş , bozuk soğutucuyu yeni diye  sattım "  şeklinde düşünüyorsunuz.Haklısınız enayiyi kazıkladınız. 
       Ama size bir abi tavsiyesi; Bir daha akvaryum forumlarında bir malzeme satıp başka enayileri kazıklamaya kalkmayın. Herkes benim gibi sessiz kalmayabilir.
 
 
 
Gönderen : falconx
Gönderen : 12 Temmuz 2010 Saat 23:18
         Faruk bey  sanırım  bir önceki mesajımıda dikkate almadınız, sanırım yine bilgisayarınız bozuk ama devamlı foruma giriyorsunuz. Soğutucuyu servise götürdüm içini açtıklarında ilk söyledikleri şey "bu makina tamir görmüş. Fan motoru orijinal değil yakın zamanda değişmiş ve Türkiyede olan bir marka. Komprosör motoru tamir görmüş ve gaz doldurulmuş." Gaz doldurulduğu zaman doldurma borusu orijinalliği bozulurmuş. orijinalliğini bozmadan gaz doldurulamazmış. yine komprosör motor gövde bağlantı civataları yenileri ile değişmiş. yani kısacası soğutucu kullanılmamış ve yeni olmadığı gibi tamirde görmüş.  
         Resun 650 soğutucularının ikinci el piyasası 500-600 lira olduğu halde siz bana  yeni ve kullanılmamış dediğiniz için 750 liraya sizden aldım. Makina sizin söylediğiniz gibi kullanılmamış ve tamir görmemiş olsaydı haklıydınız ama sizin söylediklerinizin tersi çıktı. Kullanılmış ve tamir görmüş. Kullanılmamış ve tamir görmemiş olsaydı sorumluluk almamanız gayet doğaldır ama bana taahüt ettiğiniz ürünü bana satmadınız bilerek veya bilmeyerek beni kandırıp defolu ürün sattınız. Dolayısı ile sorumluluğunuz zaman aşımına uğrayamaz. 
          Sizin söylediğiniz gibi fişini takınca makina çalışıyor çalışma sesi geliyor ama gerisi yok. Termostat devreye girmiyor devamlı çalışıyor. Çalışmasına rağmen soğutmuyor. termostat devreye girmediği için aşırı ısınıp hata veriyor. Haklısınız soğutucu çalışıyor ama boşa çalışıyor. 
Faruk bey aşağıdaki banka hesabıma bu hafta sonuna kadar lütfen 750 lirayı iade edin. size soğutucuyu göndereceğim.Havale ücretini 750 liradan düşersiniz. 
       Faruk bey unutmayın bu forumlardaki insanlar dürüst güvenilir insanlardır. Sizinde bu insanlardan olduğunuza inanıyorum.Sizinde bana bu makinayı bilmeyerek sattığınızı düşünüyorum. 
Sizinde bildiğiniz gibi yalancı ve dolandırıcılar bu hobici camiasında ve akvaryum forumlarında derhal herkes tarafından öğrenilir tanınır ve asla tutunamaz  dışlanırlar. 
Naim Nafiz Timuroğlu
*******************
iban:  *********************
 

Gönderen: 13 Temmuz 2010 Saat 10:56
Gönderen:
F@RUK
naim bey valla bu konuyu bu kadar uzatmak aslında benim de hiç hoşuma gitmemekde ancak hafta sonuna kadar parayı hesabınıza yatırmak istesem bile öle bi şansım yok şuan zaten çalışmamaktayım  soğutucunun parası yok oldu gitti bile anlıcağınız sizi dolandırmak niyetinde olsaydım hiç bir msajınıza cvp bile yazmazdım bundan sonrası size kalmış istediğiniz yapabilirsiniz biraz kendimi toparladığım zaman size herhangi bir şekilde telafisini yapmaya çalışacağım
 
 
Gönderen: 15 Temmuz 2010 Saat 08:38
Gönderen:
falconx
    Faruk bey Resun 650 soğutucularının ikinci el piyasası 500-600 lira olduğu halde siz bana  yeni ve kullanılmamış dediğiniz için 750 liraya sizden aldığım soğutucunun arızalı , kullanılmış ve tamir görnüş olması dolayısı ile bana defolu mal sattığınız ortadadır.Dolayısı ile size garanti vermedim gibi düşüncede olmanız defolu malın iade alınması konusundaki sorumluluğunuzu zaman aşımına uğratmaz. 
    Yaptığım araştırmada bu olayın mahkemede (tüketici mahkemelerinde) çok kısa zamanda çözüme kavuşturulup icra yolu ile defolu malın ücretinin geri alındığını tesbit ettim.Tabiki benim yaptığım mahkeme avukat ve icra masrafları sizin ödeyeceğiniz defolu malın ücretinin üzerine toplanarak icra yolu ile sizden tahsil edilecektir.Bu ilave masraflar sattığınız ürünün fiatının yaklaşık iki katı kadar size ek maddi yük getirecektir. 
     Yukarıdaki  hususların ışığı altında tekrar düşünmenizi ve aşağıdaki banka hesabıma en kısa zamanda  ücretin iadesini rica ederim.Ücret hesabıma yattığı zaman defolu ürününüz size iade  edilecektir. 
Naim Nafiz Timuroğlu
************************
iban:  *************************
 
 
Bu şahıs ile 15 temmuzdan beri iletişim kurulamadı
 
 
az önce başka bir forumda bu kişinin aynı soğutucu için verdiği başka bir ilanı gördüm. Burada da en altında  benim satın aldığım bu soğutucunun hiç kullanılmamış olduğunu belirtmiş. linki aşağıda
http://www.mercandunyasi.com/index.php?/topic/1447-bedava-fiyata-sogutucu/page__pid__17288__st__0&#entry17288
falconx2010-07-25 20:01:48
Nano Akvaryum Maaliyeti
[QUOTE=cyrelman] Doğan sırf reef akvaryumlar için özel üretim denenmiş kalitesi kanıtlanmış led çubuklar var. Karaköyde reef tankı olan bir abimiz bu çubukları özel siparişle yaptırdı. Ben onun bana verdiği fiyata istinaden yazdım bu fiyatı. 50 cmlik çubuk 67 dolar. iki adet 134 dolar. Elektrik maliyeti ve kullanmın ömrü olarak muhteşem. 11 sene gidiyor günde 8 saatten. Ayrıca 11 sene sora bile %70 performansla çalışıyor. Sıfır yosun sorunu. 50 ve 100 cmlik ebatlarda getirtti. Akvaryumun ısınma sorunuda yok. [/QUOTE]
Sayın Cyrelman bahsettiğiniz led hakkında daha fazla bilgi vermeniz mümkünmü? Nerede yaptırıldı(dükkan ismi ve tam adresi ) , led özellikleri nedir (ışığın şiddeti rengi sıcaklığı gibi)
Akvaryum yapım teknikleri
http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium adresinden akvaryum yapım ölçülerini belirten  aşağıdaki resimi incelersek
Yan ve ön camların akvaryum tabanına oturtulduğu görülmektedir.Bu sitenin akvaryum konusuna tamamen bilimsel yaklaştığı düşüncesi ile yan ve ön camların akvaryum tabanına oturtulması gerekir düşüncesindeyim.
Bitkili Discus Tankına Tavsiyeler
Bitkili discus akvaryumu özel ilgi gerektirir.Sanırım 15 yıllık bir hobici bunu rahatlıkla başarır.Aşağıdaki sayfaların size faydası olabileceği inancındayım.Başarılar dileği ile.
 
 
Hemianthus callitrichoides "cuba"
[QUOTE=coolkiller]Nafiz bey ''Işık gübre ve CO2 ihtiyaçlarını karşılayan H.C. lerinizin gelişeceğine inanıyorum'' demişsiniz.

Su içinde yüksek co2 ihtiyaçlarına karşılık su dışında co2 ihtiyaçları çok yüksek değil diyebilirmiyiz fotoğraflara bakıp.Çünkü tüm yapraklı kısımlar su dışında.
[/QUOTE]
 
Barış bey bu soruyu bende düşündüm. Bir muhakeme yapınca CO2 ihtiyaçlarının fazla olduğunu ama ışığın daha önemli olduğunu  düşündüm. Çünkü bu bitkiler önce su altında süngere tutundular ve geliştiler. Fotoğraflarda su altının daha zayıf görünmesinin nedeni çok gelişen üst tarafın alta ışık geçmesine engel olarak alt bölgenin zayıflamasına neden olması. Başlangıçta su içindeki alt taraf yukarısı gibi idi. Zamanla zayıfladı. Su altında CO2 vermediğim diğer akvaryumda başarılı olamadım.Su altında süngere tutunan bu bitkiler her bitkinin yaptığı gibi ışığa doğru yaklaştılar.Işığa yaklaştıkça dahada çoştular ve su üstüne çıktılar.Bol ışık gelişmelerinde en büyük neden diye düşünüyorum. CO2 yi ikinci sırada kabul edebiliriz.
falconx2008-04-13 10:49:18
Hemianthus callitrichoides "cuba"

yukarıda bahsettiğim Hemianthus Callitrichoides "cuba" bitkimin en son hali aşağıdaki resimdedir. Gereğinden fazla gelişme gösteren bu bitkinin güzeliği her gün artıyor.yukarıdaki resimler  3 şubat 2008 günü çekilmiştir.
Alttaki yeni resimler 7 nisan 2008 tarihinde çekildi. gelişmeye dikkat.

 
2 KİLOLUK CO2 TÜPÜNÜN KULLANIM SÜRESİ KAÇ GÜNDÜR?
Ben 6 aydan fazla kullanıyorum. (Yaklaşık aynı şartlarda) lafayette2008-03-19 19:14:20

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.