ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
c0c0c0
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Kasım 2010 14:49
Son Ziyaret:
01 Ağustos 2020 14:45
Toplam Mesaj:
232 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mert ÇUKURÇAM
Doğum Tarihi:
29 Mayıs 1993
Yaş:
30
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci-Basın(Gazeteci)
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mert ÇUKURÇAM

SON 10 MESAJI

yavru ölümü hk.
Kendi çıkarması derken ayrı akvaryumda dişiyi tutarsanız sorun olmaz diye düşünüyorum.Ama karışık akvaryumda yani ana tankda çıkartılmasını bekletilecekse ben bu konuda sizin le aynı tarafda değilim kusturulması taraftarıyım.Dişi ana tankda kendisi çıakrtdığı zaman yavrular direk saklanaycakdır kayaların aralarına çok küçük sadece kendilerinin girebileceği deliklere saklanacaklardır.bu yüzden siz yemleme yaparken dışarı çıkıp yem yiyemeyeceklerdir ve bu şekilde balıklar çok ufak ve bakımsız kalacaklardır.bu yüzden ben kusturulması taraftarıyım 12-15. gün arası kusturup bir kavanoza koyarsanız kavanozun kapaşını delip içine bir hava hortumuda koarsanız tamamdır.Hortum kavanızun yarısından braz daha yüksekde olursa yavrular sıkıntısız çıkar yani ben böyle yapıyorum ve bir sürü yavruu alıyorum kimisi kayıpsız kimisi kayıplı sizin bu konuda yapabileceğiniz pek birşey yok.Zira ben ilk yavru alışımda i bundan bi 6 sene önce dir kesin dişi yavru aldğını ferk ettimğimde hemen ayırdım yavru akvaryumuna aldım.aradan 10 dk geçmeden dişi bütün yumurtaları attı ilk yavru alışıda değilde ama attı ve o balıklar kendiliginden çıktı 40 lt akvaryumun içinde sadece hava ile.Sizin yapmanız gereken sadece yumurtaların hareketsiz kalmasını önlemek biraz hareket etseler herşey yoluna girer.
sitede görünen görünmezlikler
Geri bildirim konusunda'da sıkıntı var diye düşünüyorum çoğu kişi kendini güvendirmek için geri bildirimime bakın diyor bi bakıyosunuz 80 tane 90 tane geri bildirim sizde güvenip alışveriş yapıyorsunuz ama çoğu kişi bilmiyorki en ufak bir şey satın alınca bile adam geri bildirim yaparsın diyip pis pis gülüyor aldığınız seye bakınca (her ne aldıysanız) dediği gibi çıkmayınca sorun bende değil diyor öyle yazmamıştım öyle anlaşmamaıştık gibi şeyler söyleyip kendisini üste çıkarıp haklı çıkmaya çalışıyor.Eminim bunun gibi bir şeyle sadece ben karşılaşmamışımdır.
Akıllı Telefon (Samsung) Tavsiyeleriniz
Ben gene ace 2 tavsiye ederim ace tek çekirdekli bunun sıkıntısını şimdi değilde ileride illaki çekeceksiniz diye düşünüyorum.
Sizce ideal mi?
2 tane baıık alır almasına ama balığına göre değişir bu japon ise olur ama cichled ise olmaz.Olsa bile geç büyüyeceklerdir belli bir boyuta gekdikden sonra ise başka büyük bir tanka almak gerekir bence siz bir adet standart boyutlarda 1 metrelik akvaryum alın ve bir kaç adet daha balık ekleyin sonra keyfinize bakın derim.
Çiftleşme mi?
Erkek erkeğede titreyebilir dişi dişiyede bu üstünlük göstergesidir.Bu balıklar bir biri ardına dönüyorlar yazmışsınız buda kavga belirtisidir.Ağız ağıza takmayıda söylememe gerek yoktur herhalde. :)

Akvaryumunuzun hacimini ve içindeki canlı sayısını söylerseniz daha çabuk sonuç verebiliriz birde fotoğraf tabiki. :D
Onur Nergiz2013-05-01 07:31:16
Akıllı Telefon (Samsung) Tavsiyeleriniz
Ace 2 almanızı tavsiye ederim orta sınıf bir telefondur.Giriş için iyibir telefondur sıkıntı çıkarmadan biraz araştırmayla veya kurcalamayla android sistemini çözebilir.
Amazon Seyahatim - Borneo (8) Singapur-Akvaryum(13)- Afrika(16)
Gezileriniz süper fotograflar dahada bi süper.Size şöyle bir şey önerebilrim bir adet Sony Xperia Z cep telefonu alırsanız su altında çekim yapabilirsiniz.
Telefon seçimi
Merhaba kardeşim ben bir Sony xperia ray kullanıcısıyım telfonumdan oldukca memnunum ama ekran büyük olsaydı nolurdu diyorum :) ekranı küçük seme derim oyun oynarken video izlerken çok fark ediyor.Arc s verdiğin model 1.5 ghz işlemcisi var ray de 1 ghz var yani ondada fark var arada.Eğer bütcede biraz daha çıkabiliyorsan xperia p al derim yada xperia s. 2 telefonda yeni çıktı ve bundan sonra gelcek olan güncellemeleri alır ama bizim telefonlar(ray,arc,arc s,neo)gibi telefonlar güncelleme almayacak..ayrıca bu telefonlar çift çekirdekdir daha hızlı ve seri olurlar Xpera S 13 mp kamerası var bunuda söyliyim dedim.bu tür konularıda göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim.
hava motoru
Çok merak ettiğim bir konuya denk geldi :) Şimdi biz tatlı suda hava olmadan balıklar yaşamıodu.Şimdi bu tuzlusu akvaryumlarının videolarına fotolarına bakıyorum ama hava falan bir cihaz yok.Düz mantık bu balıkların yaşaması için havaya gerek yokmu :) ?
Hazır sistemi taşımak.
Evet bende öyle düşünüyorum ama kesinbı bilgi olmadan bu ise kalkışmak istemedim saolun.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.